Klinikkapäivä / Clinic day

lauantai 15. maaliskuuta 2014


Moikka! Kuvasin eilisestä klinikkareissusta tälläisen pienen kuvapostauksen. Koitin ottaa mahdollisimman paljon kuvia, jotta tästä tulisi vähän videopostaustyyppinen, mutta kuvina. Eilen oli siis se rutiininomainen puolen vuoden välein tapahtuva klinikkareissu.

Hi! Now I told yesterday when we met a vet at the equine clinic.


 En viitsinyt ottaa isoa ja painavaa järkkäriä mukaan, joten pitkästä aikaa Olympus pääsi hommiin. 

I photographed with our second camera Olympus because systems camera is so heavy and big.
Täällä on niin märkää ja löllyä, että pistin kumparit jalkaan. Kesä tulee!

I wore a wellie because the weather was wet and muddy. Summer is coming!


Laitettiin hevoset valmiiksi ulkona, koska ne eivät tarvineet kun loimet ja kuljetussuojat klinikalle.

We wore shipping boots and rugs for both horse.


Äiti ja Sini laittoivat Lillin valmiiksi 

Mum and my sister Sini prepared Lilli  for the trip.Voitto oli melko pörheenä, koska ulkona oli tosi kova tuuli ja jotenkin hevoset reagoi tuuleen villiintymällä. 

I prepared Voitto for the trip. Voitto was anxious because wind was really hard!Harjasin Voiton jalat ja pään pikaisesti, jonka jälkeen kuljetussuojat ja toinen (siistimpi) loimi päälle.

I brushed Voitto's legs & head and put on shipping boots & rug.


Ja sitten lähdettiin! Sini lastasi Lillin ja minä Voiton

And then we went! I loaded Voitto and Sini loaded Lilli.


Meillä on tuollainen valvontakamera kärryyn, joten siitä on hyvä tarkkailla mitä hepat matkalla puuhailee.

 We have an surveillance camera in the trailer. It is so good to see on what horses doing in the trailer.


Ja perillä Sorsasalossa. Onneksi sinne on meiltä niin lyhyt matka!

  Fortunately we have only a short distance to the equine clinic (30minutes drive).


Molemmat hevoset rauhotettiin heti alkuun. Lilli kävi varsinkin kierroksilla jo pihalla, sillä viereisessä tarhassa oli joku ori, jonka lisäksi Sorsasalossa tuuli vielä kovempaa kun meillä. Hassua on että Lilli tarvitsee rauhoitukseen puolet enemmän rauhoitetta kun Voitto, joka nukahtaa melkein jo neulan nähdessään :D Sille on pari kertaa annettu ihan normaali annos, niin poika on tuskin pysynyt enää tolpillaan. Nyt se sai onneksi juuri sopivan annoksen, kun sekä lääkäri että me muistutttiin, ettei se tarvitse paljoo rauhoitetta.

Th vet tranquilize the horses because particularly Lilli was difficult to handle. Funny thing was that Lilli got a lot more tranquilizer than Voitto although Lilli is smaller than Voitto.


Klinikallahan oltiin sen takia, että Voitto tarvitsee irtopalan leikkaamisen jälkihoitona piikitystä niveliin puolen vuoden välein. Tämä on nyt toiminut tosi hyvin, sillä Voitto ei ole millään tavalla oireillut. Lääkärikin sanoi, että näin kannattaa ehdottomasti jatkaa, koska hevonen pysyy oireettomana.

Kun Voiton jalat oli hoidettu oli molempien hevosten raspauksen vuoro. Viimeksi hevoset raspattiin vuoden välillä, mutta nyt viime raspauksesta oli kulunut "vasta" puoli vuotta, joka tuntuu olevan hyvä raspausväli jatkossakin. Kummallakaan ei ollut mitään pahoja piikkejä. Molemmat hepat käyttäytyivät tosi nätisti, viime raspaus meni paljon huonommin! Uskon, ettei kumpikaan hevonen tunne oloaan kivaksi siinä suun auki pakottavassa laitteessa. Nyt suuhun laitettiin vaan sellainen kiila ja kieltä pidettiin sivussa. Molemmat käyttäytyivät paremmin ja rauhallisemmin.

Minä autoin Voiton piikityksessä nostamalla jalkaa sekä molempien raspauksessa pitämällä kiilaa ja kieltä paikoillaan. Hauska kun pääsi itsekkin tekemään jotain :)

Voitto has had a bone chip in his leg but it was cut out fora couple of years ago. Now after-care vet take care of the legs every six months. First vet injected Voitto's legs and then float Lilli's and Voitto's teeth. All went well!Sitten kotiin!

Then we went home!


Ja hevoset pois kärrystä. Voitto alkoi virkoamaan nopeasti, annettiinhan sille vähemmän rauhoitetta kun Lillille. Lilli oli kuitenkin vielä kotonakin melko pöpperössä, vaikka yrittikin syödä kaikkea minkä edessään näki. Hepat pääsivät suoraan karsinaan ja kävin sitten pari tuntia myöhemmin antamassa niille ruuat.


 Kenttä on melkeen sula!!

  Almost melted and ready for riding!


Tein Voitolle vielä saikkutarhan, koska se ei saisi pahemmin liikkua nyt viiteen päivään. Viisi päivää siis ihan kokonaan huilia ja siitä viisi päivää niin saa alkaa taas hypätä. Ei siis todellakaan mikään pitkä saikku ole tiedossa:) 

Enkun (ja miksei suomenkin) osioita voi sitten korjailla jos huomaa jonkun virheen. Teen näitä edelleen vaan oman kielitaidon parantamiseksi, joten kertokaa myös miksi sen pitää olla niin eikä siten kuten minä kirjoitin.

I made "sick turnout" because Voitto can't move properly for five days. After five rest day we can start to ride again and after ten days we can start jump. Fortunately we donät have to pause our work out for long!

                                                              

115 kommenttia

 1. tosi hyvä postaus!:) ja kiva kun oli kuvia paljon:)

  VastaaPoista
 2. On teillä onnea ettei Voitolle oo tullu mitään oireita :) !

  VastaaPoista
 3. Ihana kun teet noita enkunkielisiä tonne alle. :D En kyllä lukenu niitä, mut ne auttaa sua varmaan ihan hirveesti just esim. lukion englannin kanssa! Mun heppa on vähän päinvastanen mitä voitto.. Sille joudutaan antaa ihan sairaan iso annos rauhottavaa, eikä sekään välttämättä auta kesäsin, ku heppa on täydessä kisavireessä! :D On hankala saada eläinlääkärit uskomaan, että antais vaan kerralla vähän tujummin, kunnes ne sitte kesken operaatioiden tajuaa, että oho, ois sittenki pitäny antaa enemmän ku heppa alkaa virkoomaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toivotaan, että on apua kun tää on kumminkin kivempaa kun joku läksyjen teko ;) Lilli on vähän samanlainen, että se tarvii melko ison annoksen vaikkei kyllä missään kisavireessä ees oo:D

   Poista
 4. huolestuin facebookissa ihan kauheasti että mitä votelle on tapahtunut. Muta huh! olen helpottunut :)

  VastaaPoista
 5. Muistatko mistä toi takki mikä sul on päällä?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on iha urheilukaupasta mun vanha koulutakki ja merkki tais ollu Roxy :)

   Poista
 6. Olipa todella kiva postaus, ja kuvatkin oli todella kivoja :)

  VastaaPoista
 7. Siis EIKÄ! ihana postaus nää on aina kivoja:)
  Ja sun "uus" MyDay on ihan huippu;D
  Lisää MyDay:ta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidit:) Tulee taas joskus kun jaksan nähdä sen vaivan, että kannan kameraa mukana koko päivän.

   Poista
 8. Käytätteko te Voittoa puolen vuoden välein piikityksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, enkös mä tossa melko monesti niin sanonut :)

   Poista
  2. No niinhän siinä tekstissä lukee! :D kiva postaus Tiia ja itse en huomannut enkku virheitä!

   Poista
 9. Ihana postaus:) ja koska voisit tehdä postauksen että ratsastatte pinjan kans molemmat :D

  VastaaPoista
 10. Tiedäätkö mikä voisi olla vikana, kun en sun blogiin pysty enään liittymään lukijaksi ? :O Aikaisemmin olin pystynyt, mutta tämän osoite vaihdoksen jälkeen ''heitti'' mut pois, enkä nyt enää pysty liittymään ! :(

  VastaaPoista
 11. Korjauksia:

  I photographed with our second camera Olympus because systems camera is so heavy and big. ( with-prepositio, koska millä kuvasit)


  I wore a wellie because the weather was wet and muddy. Summer is coming! (a- artikkeli, enkä käyttäys there, koska missä oli?? vaan the weather was)


  We wore shipping boots and rugs for both horses. (s-perään koska kaksi hevosta ja täten monikko)


  My Mum and sister Sini prepared Lilli ready for the trip. (käytä mielummin prepared, koska se tarkoittaa suoraan valmistella :) ja artikkeliksi the koska tietty matka)


  I prepared Voitto ready for the trip. Voitto was anxious because the wind was really hard! ( taas väärä verbi ja was- koska puhut menneestä ajasta.)


  I brushed Voitto's legs & head and put on shipping boots & rug. ( put on- on laittaa päälle.)

  And then we went! I loaded Voitto and Sini loaded Lilli.( mennyt aikamuoto)

  We have an surveillance camera in the trailer.It is so good to see, what horses are doing in the trailer. (an- artikkeli, It is, koska preesens ja are doing, koska sillä hetkellä tekevät. The- koska tietty traileri)

  The vet tranquilized the horses because particularly Lilli is difficult to handle. Funny thing was that Lilli got a lot more tranquilizer than Voitto even though Lilli is smaller than Voitto. ( The vet ja the horse, koska ne on tiettyjä. is- koska on vaikea käsitellä. even though - vähän maku kysymys, kumpaa haluaa käyttää)

  Voitto has had a bone chip in his leg but it was cut out for a couple of years ago. Now for the after-care, the vet takes care of the legs every six months. First the vet injected Voitto's legs and then floated Lilli's and Voitto's teeth. All went well! (in- koska jalan sisällä. For- koska of- yleensä kun esim pidät jostaki esim: I kind of like Voitto's legs )


  I made an "sick paddock" because Voitto can't move properly for five days. After five rest days we can start to ride again and after ten days we can star jumping. Fortunately we don't have to pause our work out for long! ( tässä oli lähinnä jääny artikkeleita pois. Käytä for- prepositiota kun puhut ajasta. Sun lauserakenteen on periaatteessa ihan oikeita, mutta esim pari viimistä riviä oli vähän sekavia eikä tarkottanu oikein mitää.)

  Oli tylsä lauantai iltapäivä joten aattelin korjailla noita, niin itsekin sitten voit oppia omista virheistäsi :) Tsekkaa lopuksi artikkelit vaan ja mieti et tarkottaako tää lause oikeesti mitään. Tsemmpiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tosi paljon:) Näistä oli apua, kun oli kunnon perustelut miksi näin.

   Poista
  2. Osa näistä korjauksista on väärin;

   -I photographed with our second camera Olympus because systems camera is so heavy and big --> "systems camera"sta puuttuu artikkeli (the/our/my…)

   - I wore a wellie ---> I wore wellies (miksi ihmeessä käyttäisit vain yhtä saapasta?)

   -Voitto was anxious because the wind was really hard! --> ei voi sanoa 'the wind was very hard' (it was very windy, the wind was blowing really hard etc.)

   -We have an surveillance camera --> we have A surveillance camera (an artikkeli yleensä vain jos substanttiivi alkaa vokaalilla). Outoa että edellinen korjaaja tällaista suositteli!

   -"it is good to see on what the horses are doing in the trailer" --> 'on' sana pois. See sanan jälkeen ei tarvita, jos olisit valinnut "look" sanan, niin sitten olisi pitänyt laittaa "look at".


   -

   Poista
 12. hassua että voiton jalkaa on piikitettävä leikkauksen jälkeen, kun mun hevoselta on poistettu molemmista kintereistä isot irtopalat eikä niitä ole ikinä piikitetty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän riippuu ihan siitä, minkälaista tuhoa irtopala on ehtinyt jalkaa tekemään :)

   Poista
 13. If you are interested in reading one english blog --->> http://fullofenglishdreams.blogspot.fi/
  Writer (me) is from Finland, so there are going to be mistakes in texts, but its better than nothing (: And I just started it, so I haven't had time to do anything for the looks.

  VastaaPoista
 14. mun russi on kyllä saman lainen kuin lilli ja kun tuulee niin hettää alas

  VastaaPoista
 15. Hirmu kiva tällänen postaus, lisää näitä :)

  VastaaPoista
 16. Mistä toi Voten riiimut on koska ne on super hienot !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vai narut? Lillin on Eskadronin ja Voiton on Suitsisopista.

   Poista
  2. meillä päin sanotaan päitsiä? riimuiksi ja narua riimunnaruksi:D oon aina lullu että päiset tarkottaa samaa kun suitset enneku blogistasi luin että se on riimu:D

   Poista
  3. Hah täällä taas puhutaan vähän molempia, mut päitsetki on iha normaali sana riimun lisäks:d

   Poista
 17. Anteeks, että kysyn(koska tää varmaankin luki tuola) mutta miksi lilli oli mukana?

  VastaaPoista
 18. Hyvä Tiia! Sä oot meidän tallin pikkutyttöjen idoli! :)

  VastaaPoista
 19. Teidän hevoset ovat väärin traikussa, sillä Lillin pitäs olla vänkärin puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole mikään oikea sääntö eli ei voi oikein sanoa onko ne väärin vai oikein. Yleensähän suositellaan lastaamaan painavampi just toiselle puolelle, mutta meidän hepat ei toiste päin suostu lastautumaan ja niitä ei voi väärässä järjestyksessäkään lastata kun ovi on tuolla Lillin puolella.

   Poista
 20. Moi Tiia! Kiva, kun kirjottelet myös englanniksi postauksiin. Tää postaus oli tosi kiva!

  Tarvitsin apua yhdessä jutussa ulkoasun kanssa. Kysyin tätä sulta sähköpostissakin. Eli millä koodilla saa linkin alleviivauksen pois? Tarkoitan siis sitä, kun laitan hiiren linkin päälle. Olen etsinyt tätä koodia todella kauan, enkä ole löytänyt mistään.

  Kiitos paljon jo etukäteen, jos viitsit auttaa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos laitat tän sun nimellä tai ainakin blogin osotteen, niin voin ettii suoraan sen koodin mistä sen saa pois:)

   Poista
  2. Kiitos tosi paljon ! Mun blogin osoite on:
   http://neppifaninblogi.blogspot.fi/

   Poista
  3. a:hover { kohdasta muutat text-decorationin tälläiseksi: text-decoration:none;

   Poista
  4. Kiitos ihan hirveästi ! :) =)

   Poista
 21. Onko teiän hevosia koskaan raspattu ilman rauhotusta? :D Meillä ei ainakaan ikinä oo rauhotettu raspaukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joskus, mutta kaikki eläinlääkärit on halunneet rauhoittaa, helpottaa heidän työtään kun eivät mitään helppoja ole. Pistävät kumminkin vastaan rauhotettuinakin, nyt vähän ja viimeksi tosi paljon, joten vaikeaa olisi ilman rauhotusta. Lisäksi molemmat rauhoitettiin muutenkin, joten ei edes harkittu sellaista:)

   Poista
 22. Mä en jaksa ruveta nyt korjailemaan. Sun pitää opetella kirjottamaan noita lauseita niinkun keskustelisit jonkun kanssa aiheesta, nyt ne on sellaisia koulukirjalauseita.
  Ja vähän löytyi artikkeli ja prepositio virheitä, mut niistä osa korjattiinkin jo ylempänä! :)
  Ja hei, jos ikinä tarviit apua noiden sanojen tms. kanssa niin mulla on iso englanninkielinen hevossanasto(taitaa olla kaksi) nii voisin toisen vaikka luovuttaa sulle ja tottakai voin sua facebookissakin auttaa jos on jotain akuuttia! Tulis itekki samalla kerrattua hevossanastoa englanniksi ja muutenkin lauseen rakennetta, kun eihän sitä tule kun puhuttua itse pääosin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, laitappa se hevossanasto ku jotain on netissä, mutta paljo puuttuu sanoja ja sit pitää koittaa keksii ilmaista ne jotenki toiste:D

   Poista
 23. "...now i will tell about yesterday..." Will tell koska aiot kertoa, told on imperfekti ja muutenkin epäsopiva now:n kanssa
  "I wore wellies..." Monikossa kumpparit kun kuitenkin kumpaankin jalkaan sellaiset laitoit :D
  Kiva kun kirjotat englanniksikin välillä ihan kunnolla varmaa auttaa hyvin opinnoissa :) ja muutenkin kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ehkä vielä "i will tell you about", kuulostais omaan korvaan paremmalta, en tiedä onko väliä :D ja niin tuo about koska kerrot jostakin, prepositio mukaan :)

   Poista
 24. Mun poni tarvi varsa-annoksen ja olisi kaatunut, jossei pakkopilttuun tolppa olisi pitäny sitä pystyssä!! :DD

  VastaaPoista
 25. Kiva tällänen kuvapostaus vaihteeksi, jossa oli vähän tekstiä :)!

  VastaaPoista
 26. Mikä malli tässä sun blogissa on ? :) vastatkaa vaan joku muukin, joka tietää.. :)

  VastaaPoista
 27. Ihana Voitto ja blogi!!♥♥;):) Toivottavatsi vastaat ♥

  www.monenlaisiaystavia.blogspot.fi Liittykää :);)

  VastaaPoista
 28. Tosi kiva postaus! ´Kiva kuulla välillä hieman erilaisestakin päivästä :)
  Mullakin blogi heittää pois kun yritän nyt osoitteen vaihdoksen jälkeen kirjautua.
  Hyvää viikonlopun jatkoa sulle ja Voitolle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidit:) Pitääpä tutkia mikä häikkä tossa on..

   Poista
 29. Todella kiva postaus! Tykkään yleensä katsoa videoita, mutta kuvatkin on kivoja. Minusta on ihanaa että jaksat auttaa lukijoitasi ja tietty muitakin ihmisiä :)

  VastaaPoista
 30. Kannattaa katsella elokuvia ilman tekstejä tai enkunkielisillä teksteillä jos haluat todella oppia :) Katson nykyään kaikki elokuvat/tv-sarjat ilman teksityksiä + luen paljon kirjoja englanniksi ja huomaan kyllä oppineeni todella paljon uutta :) Vaikkei kaikkea ymmärrä niin se ei haittaa! Itse olen nyt päättänyt vähän tavoitteellisemmin harjoitella enkkua ja jos en kirjassa ymmärrä jotain sanaa niin etsin sen selityksen ja kirjoitan sanan yläpuolelle. Pakko myös myöntää; huomaan joskus ajattelevani englanniksi asioita.. Hupsis! Mun mielestä on tosi hienoa, että jaksat kirjoittaa edes pienet selitykset englanniksi! :)

  Mutta tosi kiva tämmöinenkin postaus välillä! Kuvia on kiva katella ja kiva ettei tekstiä ole joka kerta ihan kauheen paljoa :) Ja Voitto on niin hyvässä kunnossa verrattuna omaan pullukkaani että huhhuh. En varmaan kehtaa kisoihin mennä tänä vuonna, vaikka suunnitelmissa oli.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu katsonkin paljon sarjoja enkuksi, kun ei kaikkea ole edes suomalaisilla teksteillä. Kirjojakin oon nyt koittanu enkuksi lukea, niistä tosissaan oppii:)

   Poista
 31. " I wore a wellie because " puit a wellie vai wellies? :)
  " Then we went home! " to home?

  VastaaPoista
 32. Tosi kiva! postaus näitä lisää😊

  VastaaPoista
 33. kiva postaus! lisää näit

  VastaaPoista
 34. Omasta mielestä paljon kivempaa kun on tuolleen enkku ja suomi "vuorotellen" tuolla eikä siellä alhaalla vaan enkkuu nii jaksan lukee ne englanti osiot myös:D +lisää tämmösiä postauksia :)

  VastaaPoista
 35. Luulen että sinä kyllä tiedät mutta aion vain varmistaa näkemyksemme tästä tuuli-asiasta.
  Eli minulle on ainakin kerrottu että hevosethan ovat saaliseläimiä joten tuulella niiden kaikki hajuaistit jne sekottuu eivätkä siten tiedä missä mahdolliset saalistajat ovat, tämä on vielä vahvempaa vielä yleensä "johtajahevosella" ja eikös Lilli se teijän hevosten pomo oo? Voin kyllä olla väärässäkin mutta voisitko kertoa (lukijatkin) mitä teille on kerrottu tästä asiasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelin tätä kans tulla sanomaan, tuulihan sekottaa hevosten hajumaailmaa paljon, ja myös varmaan äänimaailmaakin, joten ainakin osittain sen takia tuulinen keli aiheuttaa niissä pörheyttä ihan tutussakin ympäristössä (: Tietysti osa voi olla jollakin tapaa totuttua, ainakin mun hevonen varmaan osittain oli vain tottunut pelleilemään tuulessa :P Mutta paljon on tosiaan kiinni siitä, että hevosen tärkeät aistit "heikkenee" kun tuulee. Hevonenhan käyttää huomattavasti enemmän hajuaistiaan kuin mitä yleensä tulee ajatelleeksi.

   Poista
 36. Millä ohjelmalla muokkaat sun olympuksen videot?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En millään, kun tää uus kone ei suostu avaamaan niitä elokuvatyökaluun, joten siksi ennoo sillä nyt videoinnukkaa :/

   Poista
 37. vitsi että noi sun englanninkäännökset on huonoja. jos et osaa nii älä ees yritä tai pyydä jotain tarkistamaan ennenkun julkaiset :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä teen näitä siksi, että oppisin. Mulla ei ole ketään kuka voisi ne joka kerta tarkistaa, joten joku lukija on ne yleensä korjaillut. Ja pyysin, että jos joku pielessä voisi kertoa miksi se on väärin ja miten se pitäisi tehdä, joten eikun korjaamaan kun oot noin hyvä;)

   Poista
  2. Tuolla sivussa kun on noita faktoja ton ''Tervetuloa'' jutun alapuolella, niin siellä Voiton ikä on 11 tossa enkun kielisessä esittelyssä kun suomen kielisessä 12. Ei se itseäni oo haitannu, mut aattelin vaan huomauttaa tästä (:

   Poista
  3. Ohops, unohtunu korjata toiseen uus ikä:)

   Poista
  4. mä vähän neuron sit koska ei oo muutakaan tekemist:

   "with our second camera Olympus" - second korvataan jollain muulla sanalla, ei sovi asiayhteyteen!

   "I wore a wellie" - oliko sulla vaan yks kenkä jalassa?

   "wind was really hard" - mä laittaisin ennemminkin there was really strong/powerful wind, koska eihän tuuli ole kovana

   "Fortunately we have only a short distance to the equine clinic (30minutes drive)" - ootko sä pahoillasi siitä että teillä on lyhyt matka klinikalle? fortunately pois ja mun mielestä myös toi equine pois tosta clinicin eestä. "30 minutes to drive"

   "particularly Lilli was difficult to handle" - tässä en oo varma mitä tarkoitat, mut jos että lilli on yleensä vaikea käsitellä niin sit korvaa particularly sanalla usually mut jos taas että etenkin lilli on vaikea käsitellä niin sit se sanalla ecpesially

   plus sit mikä hiton sick turnout??

   älä luota googlekääntäjään! tuolla ylempänä olikin jotkut muutkin neuvonut hyvin :-) plus niinkun joku sanoi, opettele kirjoittamaan niinkun keskustelisit jonkun kanssa, ei siis ihan niiden kielioppisääntöjen mukaisesti (tai ylipäätään siten miten koulussa opetetaan), kukaan ei puhu "oikeaa" kielioppisääntöjen mukaista englantia todellisuudessa, emmehän mekään suomea!

   Poista
  5. No nuita ylempiä neuvoja en kyllä suosittele kuuntelemaan :D Aiemmin kommenteissa oli ihan päteviä neuvoja, mutta tässä nyt ei ole päätä eikä häntää.

   Second kamera toimii ihan hyvin, kun tarkoitetaan "kakkoskameraa". Fortunately=onneksi, unfortunately=valitettavasti, joten ihan oikeaa sanaa Tiia on tekstissään käyttänyt. 30 minutes drive on myöskin oikea ilmaus. Equine clinic on ihan järkevä ilmaus myöskin, jos halutaan ilmaista kyseessä olevan nimenomaan hevosklinikka, eikä esimerkiksi klinikka jossa hoidetaan kaikenlaisia eläimiä :)

   Particularly=Erityisesti, joten lause tarkoittaa, että "erityisesti Lilli oli vaikea käsitellä". Sick turnoutin sijasta tosin itsekin käyttäisin jotain muuta sanaa, mutta kyllähän sen tarkoitus tuli tuossa selväksi.

   Poista
  6. Kiitos vinkeistä. Sick turnoutilla tarkoitin sairas tarhausta ja ainakin noissa amerikkalaisissa heppablogeissa tarha on turnout/paddock, joten parempaakaan ilmausta en keksinyt :) Tosin turnout taitaa olla vähän enemmän ns. tarhailla, eikä itse tarha.

   Poista
 38. Tää oli ihana! Näitähän voisi tulla vähän useamminkin! Tosi kiva! PS. älä välitä ylemmästä anosta! <3 itse en nopealla katsomisella löytänyt mitään virheitä ;)

  VastaaPoista
 39. Uups! meni toi mun kommentti ''Tuolla sivussa kun on noita faktoja ton ''Tervetuloa'' jutun alapuolella..'' vähän väärään paikkaan, se ei siis ollu mikään vastaus ton yhen törkeän anon kirjotukseen.

  VastaaPoista
 40. Moi, oon miettiny täs uutta kameraa, ja toi Olymppus vaikuttaa kivalta, mut onks siin manuaali vai automaatti tarkennus? Kiitti jos vastaat, sillä toi laatu on varsin mukavaa!

  VastaaPoista
 41. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 42. http://elinajakata.blogspot.fi/

  Käyttää sinun tekemääsi taustaa ilman, että sitä blogissaan ilmoittaa.

  VastaaPoista
 43. Kiva postaus taas Tiia! :) Tee tämän tapaisia myös lisää. :) Voitto on tosi hieno hevonen! Blogiasi on mielenkiintoista lukea! :) Tarvitseeko tuota piikitystä tehdä kauankin?

  ilopillerine.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En tiedä, pitää vähän katsoa ja puhua ell kanssa.

   Poista
 44. Kiva postaus!�� korjaan ku pisti silmään eli tos lopussa lukee et donät nii oot vissii tarkottanu don't ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kirjotusvirhe tai oikeastaan näppäilyvirhe:D

   Poista
 45. Kiva postaus! Miksei Pinja ollut mukana? Lisää kuva postauksia ja hyvä enkun teksti.

  VastaaPoista
 46. Onko votella yhessä vai kahessa jalassa ollu irtopala ku yhessä kuvassa on pinteli takajalassa ja toisessa etujalassa vai minkä takia ne pintelit edes on :D :) ?? Ajatteöin vain kun mietin tässä että onko ollut kahdssa jalassa,kuvien perusteella itse sanoisin että on ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takasessa vaan, mutta etunenkin pistetään koska se on se jalka johon irtopala-ongelmat heijastu(i)vat:)

   Poista
 47. Tosi kiva postaus!:) Tämän tyyppiset on kivoja! Ja muuten, ois kiva jos tekisit sellaisen usein kysytyt kysymykset sivun:)

  VastaaPoista
 48. Hei nyt mun on pakko tulla ekan kerran kommentoimaan ja kertomaan joistain tosi hullusta jutusta xD
  Luin siis eilen illalla näit sun postauksii ja kattelin videoit(mm. Uusimman Mydayn ja hassuimmat kommenit). Ilmeisesti näistä johtuen näin erittäin kummallista unta!
  Aluks multa poistettiin irtopala isosta varpaasta, sit me tultiin mun iskän kanssa teille. Iskä meni teille sisälle syöään pannukakkua ja mä jäin sun kaa sun huoneeseen. Sit juteltiin kaikkee jännää ja mä kerroin mun blogista(https://serkkuja.blogspot.fi/) ja muista sellasist heppa jutuist. Sit mentiin pihalle. Teiän pihas oli sellanen iso tammi/vaahtera. Pinja, Einar ja Nerea istu siel puussa ja siel oli sellane pikkune puumaja. Sini laskeutu just alas ja pyys sua(Tiiaa) kans puuhun. Sit mun piti lähtee kosk en pystyny sillä pottuvarpaalla kiipeemään sinne(mult siis poistettiin se irtopala xD Ja siin oli joku paketti ympäril)

  Vähän jännä uni xD että nöinhh...

  VastaaPoista
 49. Vähän näin viiveellä korjailen mutta eikös otsikon pitäisi olla " the clinic day" koska joku tietty klinikkareissu. Ensiis todellakaan ole mikään mestari kielissä että korjailkaa vaan jos sanoin väärin!:D

  VastaaPoista
 50. Ei kyl tosiaan oo the clinic day vaan seesam däy

  VastaaPoista
 51. Miten sain laitettuu ton tykkäsitkö jutun? Ja miten sait laitettua tykkään, en tykkää.. Tiedän kyllä mistä ton voi laitettua, mutta unohdin ja mä sain vain yhden laitettua.. Miten saa kaksi kysymystä? Ja kiva blogi:) unelmattoteutuu-emma.blogspot.fi

  VastaaPoista
 52. Lainattu heti ekasta google hausta: "Meet sinne ulkoasuasetuksiin, sit siinä on se laatikko missä lukee "blogitekstit" ja siinä alla on sininen muokkaa-linkki, painat sitä. Sit siihen tulee niitä juttuja ja se missä lukee "toiminnot" ni siihen voit laittaa niitä" ja laitat vaa pilkun niiden eri juttujen väliin.

  VastaaPoista
 53. Tuleeko sitä "temppu/kisailu" juttua, mite teitte pinjan kaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla ainakaa vielä kuvattu, ehkä tulee joskus kun kenttä (ja heppa) siinä kunnossa et siinä voi tehdä jotai:)

   Poista
 54. Voitteko tehä joskus Smoothie -haasteen? Ja jonkun sellaisen jossa kerrotte toisistanne hyviä ja huonoja puolia :)

  VastaaPoista
 55. Miksi Pinja ei päivitä blogia? XD sulla on superkiva blogi👍

  VastaaPoista
 56. Onko voiton irtopala leikattu vuohisnivelestä? Oon aina kuvitellu et kintereestä. Ilm.voitolla jotain muutoksia oik. Etujalassa irtopalan seurauksena kun ristikkäinen jalkahan aina rasittuu? Siis ei sitä muuten piikitettäs jos ei olis mitään vikaa. Kuinka pahasti se irtopala ehti tehdä tuhoja?
  Siksi kyselen,kun omallani saattaa olla irtopala ja kiinnostaisi tietää vähän seuraamuksia ja hoitoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vuohiseyq taisin sanoa väärin jossain kommentissa tai tossa postauksessa..:D Ja etujalkaan ei ole tehnyt mitään tuho, mutta oireili aitä kun irtopala oli kipeä. Irtopala oli ehtiny tehdä takaseen vähän tuhoa, mutta saivat sen aika hyvin puhdistettua:)

   Poista
 57. Meille tänne Etelä-Suomeen tuli just taas lunta ja pakkaset, oli niiiiiiin aurinkoista ja sitte..tuli talvi.........

  VastaaPoista
 58. Hyvä postaus ::)) Lilli ja voitto on aivan sulosii♥

  VastaaPoista
 59. mun mielestä te ootte tosi hyviä ratsastajia ja hevosen hoitajia! :)

  VastaaPoista
 60. Donät taitaa olla väärin näin pikaisesti katsottuna. :)

  VastaaPoista
 61. Tosi kiva postaus ja en löytäny mitään korjattavaa :D

  VastaaPoista
 62. Mä totesin aikoinaan että sen kiilan kanssa raspaaminen käy paljon kivuttomammin ja pienemmillä taisteluilla! :) yksin raspatessa tosin saa vähän kikkailla sen kanssa mut onnistunee tuokin kiltisti olevilla hepoilla :'D (osaan ja oon raspannu ite hampulit, piikit tietty ell poistanut) :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.