Ekat hypyt tauon jälkeen

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014Moi! Voitto on nyt liikkunut saikun jälkeen kohta jo viikon melko normaalisti. Se on seisomisesta ja sen jälkeisen liikunnan aloituksesta ollut melkoisen jumissa molemmista pakaroista. Huomasin tämän harjatessa kumisualla melko reippaasti pyöritellen. Parina päivänä se jopa nosti jalan ilmaan vähänkin voimakkaammin pakaraan koskiessani. Jumppailtiin sitten yhtenä päivänä ravipuomeilla, mutta parhaiten jumit tuntuivat aukeavan vauhdikkaalla maastoreissulla. Laukkattiin tarkoituksellisesti melko paljon, sillä jopa ravureita laukkuutetaan, jos niillä on pahoja lihasjumeja. Vinkkinä siis kaikille jumisien heppojen omistajille. Tänään, maastoilun ja tämän estevalmennuksen jälkeen Voitto ei pakaroita enää aristanut yhtään! Jei!

Tiistaina suunnattiin pitkästä aikaa Korholaan Tuomaksen estevalkkuun. Vähän jänskätti miten meillä tauon jälkeen menee, mutta hyvin meni. Ilmottauduin valmennuksen jälkeen jopa meidän kauden ekoihin kisoihin. Siilin ratsastuskeskuksessa 30.3. pidetään seurakisat ja meen pelkän ysikympin. Metri tuntuu vähän epävarmalle ja kasikymppi taas melko pienelle, kauden ekoissa kisoissa voi hyvin mennäkkin vain sen yhden luokan. Katsotaan miten sitten seuraavissa kisoissa.

Verkattuani Voiton aloitettiin pääty-ympyrällä ja puomeilla. Meidän suurin ongelma, kaaren ratsastaminen, tuli todella selvästi esiin tässä tehtävässä. Ympyrällä oli siis kaksi puomia vastakkaisilla puoliskoilla, molempiin kaariin piti ottaa sama määrä laukkoja. Tämä onnistui vielä ihan kohtuullisesti, mutta kun laukkojan määrää piti lisäillä ja vähennellä, meni homma ihan plörinäksi. Seuraavan kerran kun treenaan puomeja kotona teen siis tätä tehtävää. Suurin ongelma oli se, etten saanut ulkopohjetta läpi, joten kaarteista ei tullut kovin symmetrisiä.

Yesterday was jump coaching. After the break we jumped easy and small tasks but all went well :) Next weekend we will go competition, jeii! We will jump only 90cm level because this is first competition this season. Below is a videos from yesterday.

Seuraavaksi tultiin kavalettiä kahdeksikolla, joka näkyykin videolla:


Verkkahyppyjen jälkeen jatkettiin harjoittelemalla edelleen välien säätämistä. Tultiin suhteellisen pitkää linjaa useita kertoja ottaen väliin milloin laukkoja seitsemän ja viiden väliltä. Parilla ekalla kerralla tultiin ravilähestymisellä, jota Voitto ei ihan tajunnut kuten kuvasta huomaa. Toisella kerralla se jo hiffasi jutun juonen ja saatiin normaali hyppy.


Sain jokaiseen väliin halutun määrän laukkoja, joka on tietty hyvä juttu. Ihan joka kerta en osannut ratkaista tilannetta täydellisesti, mutta tuli se ratkaisu kuitenkin sen verran aikasin, että oikea määrä laukkoja saatiin joka väliin. Ehkä vielä jonain päivänä ne kaikki ratkasut on täydellisiä ja paikat tulee just kohilleen myös tälläsissä tehtävissä!
Linjan jälkeen tultiin lyhyt rata, jossa tarkoituksena oli vähän fiilistellä noita välejä ja tehdä niihin sitten oman mielen mukaan ratkaisut. Ei saatu mitään valmiita laukka- tai metrimääriä. Eka linja oli jo tuttu edellisestä tehtävästä, joten tulin sen kuudella laukalla, joka oli meille se melko normaali. Valmennuksen ainut kielto tuli valkealaatikkoiselle okserille. Vähän kaukana ja vähän pelottavat laatikot, enkä tukenut heppaa tarpeeksi. Pitäisi muistaa olla tarpeeksi Voiton tukena, kuitenkin tiedän ettei se lähde kovin mielellään kaukaa itsekseen hyppimään. Uusinta yrityksellä yli, vaikka meillä oli hieman erimielisyyksiä esteelle lähestymisvauhdista :D


Loppuun harjoteltiin vähän kääntämistä. Voitto kääntyikin yllättävän kivasti. Ekalla kerralla piti kääntää vain mahdollisimman hyvin, mutta lyhyesti, pyrkien kuitenkin n. 8 laukkaan. Mä sain muistaakseni yhdeksän. Toisella kerralla piti saada sama askelmäärä millä edellisenkin kierroksen meni. Kolmannella kerralla piti sitten ratsastaa vähemmän laukkoja mitä kahdella ekalla ja viimeisellä, joka on näkyy videolla vielä vähemmillä laukoilla. Tämä onnistui hyvin!


Esteet pidettiin melko pieninä, kun pieneltä saikulta kuitenkin palattiin. Valmennuksesta jäi hyvä fiilis ja nyt vaan toivotaan, että tästä noustaan vain ylöspäin eikä mokailla pahasti tulevissa kisoissa ja treeneissä!                                                            

73 kommenttia

 1. Varsinaisesti pelkkä laukka ei riitä jumeja avaamaan, vaan ennemminkin se että hevonen saa laukata vapaammin. Esimerkiksi koottu laukka ei auta, ennemmin voi jopa pahentaa, kun taas vapaampi laukka vaikkapa maastossa tosiaan auttaa jumeihin:) En tiedä oliko tää sulle jo selvää, ei vaan tekstissä mainittu mitään niin kuhan totesin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli tietty selvä, ei vaan tullut mieleen mainita tossa, mutta nhan tuo ihan maalaisjärjelläkin aateltavissa:)

   Poista
 2. laita mieluummi videot yhtee eikä tollee eriksee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo mitään ohjelmaa millä voisin kasata nämä, kun elokuvatyökalu ei suostu Olympuksella kuvattuja videoita avaamaan. Lisäksi multa on toivottu, että nää tehtävät ois tälleen erikseen. Tietysti jokainen tykkää vähän erillaisista postauksista:)

   Poista
 3. Tallilla jolla käyn, raviponeja laukkuututetaan melkein joka viikko kerran, jumeja avatakseen ja vaihtelun vuoksi :) kiva postaus ja ihana Voitto♥ millos myDay?;)

  VastaaPoista
 4. Todella hyvännäköistä menoa!!!!!:) oon sun blogia seurannu jo pidemmän aikaa ja on ihanaa kun olet niin positiivinen ja jaksat kirjottaa epäonnistumisistakin. Jatka samaan malliin!:D

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvältä näytti! :) Tästä on varmasti hyvä jatkaa kisoihin. Tsemppiä sinne !<3

  VastaaPoista
 6. Ootteko menos muuten sinne hevos-messuille tampereelle 5.4.? Tai muutenkaa menos? :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postailin tästä vähän aikaa sitten: http://www.lillivoitto.fi/2014/03/suomen-suurimmat-hevosmessut-tampereella.html

   Poista
 7. Monta metriä tossa viiden ja kuuden laukka-askeleen sarjassa oli väliä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään tiedä, mutta villi veikkaus joku about 20m?

   Poista
 8. Kiva postaus! :) Millasissa kisoissa kisaat, ja onko se kallista lystiä? :D Tavallaa vaa et lisääkö kisaaminen hevosharrastuksen kustannuksia vai vähentääkö maholliset palkinnot niitä. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kisaan seura ja aluekisoissa. Onhan se melko kallista, mutta menee rahaa paljon enemmän muihinkin heppajuttuihin. Jos voittaa niin saa yleensä ilmottautumisrahat ja vähän päälle, mutta harvoin se muuten kannattaa :D

   Poista
 9. Lasken 7 askelta tuossa linja 6 askelta videossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin vielä ja sain kyllä kuus laukkaa edelleen :D

   Poista
  2. Outoo,nyt saan 6 :p

   Poista
 10. Kiva postaus! :) korjailisin vähän tota englanninkielistä osuutta. Oon itekki lukion 1 ja just menossa enkun 3. Kurssi, enkä mikää maailman paras enkussa ole että voi näitäkin korjailla! :D

  Yesterday was jump coaching. -> tässä käyttäisin ehkä mielummin "meillä oli" muotoa, kuulostaa paremmalta. Siis; yesterday we had a jump......
  Sitten tossa missä kerrot että hyppäsitte tauon jälkeen jne, vaihtaisin kohtaan "but all went well" but-sanan tilallle and. Kerrot että hyppäsitte pieniä esteitä, ja mutta-sana saa sen kuulostamaan että oli yllätettävää/outoa että se meni hyvin :D
  Next weekend we will go competition, jeii! -> en ole varma pitäisikö tuohon alkuun tulla joku prepositio? Mutta ainakin kohtaan "go competition" pitäis olla "go to the competition". To koska olette menossa johonkin ja the koska tietyt kisat.
  We will jump only 90cm level because this is first competition this season. Below is a videos from yesterday. -> ennen 90cm prepositio at. Sitten taas se the. "This is THE first competition of this season" muista lisätä myös tuo of! :) ja viimeinen lause, et voi laittaa "a" ennen substantiivia jos se on monikko. Eli siis joko "a video" tai pelkkä "videos".

  Muuten ihan ok, mutta nuo tuntui olevan sellaisia huolimattomuusvirheitä. Tarkkana prepositioiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitos korjauksista, tosiaan kirjotin ton ihan parissa minuutissa yleensä kun koitan työstää vähän pidempään..:)

   Poista
  2. Next weekend we will go competition -> go to a competition ;)

   Poista
 11. En tiedä näkyykö vaan mulla vai myös muilla, mutta osa teksteistä hyppää tosi ärsyttävästi kuvien viereen (muutama kirjain per rivi), esim. ekassa kuvassa?

  VastaaPoista
 12. "Lasken 7 askelta tuossa linja 6 askelta videossa?"
  Musta tuntuu et hän läskee myös alastulon :D

  VastaaPoista
 13. Hyvä postaus :) En tiiä, tää ei nyt liity tähän, mutta tiiätkö mikä on A.1.0 arvostelu siis miten siinä arvostellaan (esteillä)? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiton sivuilta löytyy tarkemmin, mutta jos oikein muistan tossa arvostelussa kaikki nollan ratsastaneet saa ruusukkeen eli ajalla ei ole väliä:)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. OLI PAKKO KORJATA...27. maaliskuuta 2014 klo 11.42

   A.0.0 on clear round eikä siinä ole enimmäisaikaa. Joten kaikki virheittä selvinneet sijoittuvat jaetulle 1. sijalle.

   A.1.0 on muuten sama, mutta siinä on enimmäisaika, jolloin ratsukon tule selviytyä radasta ilman virheitä tiettyyn aikaan mennessä, muuten alkaa tulla yliaika virheitä. 1yliaika virhe, toinen yliaika virhe jne. Jos suoriudut radasta alle enimmäisajan ja virhepisteittä, sijoitut jaetulle 1, sijalle.

   Poista
  4. Juu näin mäkin sen aattelin olevan "OLI PAKKO KORJATA..." :)

   Poista
 14. Kiva postaus ja hieno ulkka :-)
  lotsoflaughss.blogspot.fi

  VastaaPoista
 15. Nyt ihan kysymyksenä kun käytät kannuksia niin kovasti, avut (pohkeet) annetaan pohkeilla. Joten miksi kannukset ovat kantapäissä? Silloinhan avut ovat kantapäillä annettuja, vaikka nehän pitää antaa pohkeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis millä tavalla kovasti, usein vai kovin ottein?:D Mutta, jso nyt oikein tajusin kysymyksesi niin kannushan on vaan apuväline, jota ei käytetä joka kerralla vaan vain silloin kun halutaan tehostaa apuja. Pohkella voi puristaa siis ilman, että käyttää kannusta, mutta jos haluaa tehostaa apua niin sitten kannukset kylkeen :)

   Poista
  2. kannukset kyllä kuuluu olla kantapäissä eikä pohkeissa :)

   Poista
 16. Nyt huomaa jotenkin että oot panostanut kouluratsastukseen ! Mun mielestä teidän meno esteillä oli rennomman näköstä mitä ennen saikkua oli ja sun kroppaskin oli paremmin hallinassa ylhäältä kun aikasemmin! :) Huikee edistyminen näin lyhyessä ajassa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että eron huomaa. Nyt on kotonakin voinut sileetä mennä, kun kenttä on sula. Ylävartalokin tuntuu olevan paremmin kondiksessa kun on sopiva turvaliivi joka ei ahdista:)

   Poista
 17. Videot ei näy, voitko laittaa linkit että voin katsoa videotkin? :) Kiva postaus muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla puhelimella? Täältä löytyy: https://www.youtube.com/user/voiceoffortuna

   Poista
  2. Minulla näkyi videot hyvin puhelimellakin o.o Tosin tämä saattaa riippua puhelinmerkistä.

   Poista
  3. Mullakin näkyy, mutta kaikissa puhelimissa ei :/

   Poista
 18. Kiva postaus!(: mun mielestä on kiva kun on tuollein monta videoo yhestä jutusta(: ja kiva ulkka!

  VastaaPoista
 19. Tehkää Pinjan kaa heppamessuilta, jokasesta päivästä oma videopostaus :) ku en ite pääse nii kiva ois saada video matskuu ja teidän yhteiset videopostaukset on parhaita!!:D

  VastaaPoista
 20. voiku päästäis kans joku päivä maastoon vähä laukkailee ku valkkuponi ollu kans välillä vähä jumissa ja tekis muutenkin hyvää ja vaihteluu :) Ihana tuo jättiloikka lankkuesteelle :D hyvin näyttää sujuvan tauonkin jälkeen :)

  VastaaPoista
 21. Sä mainitsit jossain postauskessa sellasen musiikin jolla saatte hevostn korvat pystynn niin mikä se musiikki oli ? :))

  VastaaPoista
 22. Jes, videot oli erikseen :)

  VastaaPoista
 23. Voitto on niin söpö!!!! Eikun extra söpö!!!!!!!!

  VastaaPoista
 24. Kiva blogi sullla:) - hyvät postaukset!! ja hepatki on ihania!

  VastaaPoista
 25. Ootko sä menossa koljonvirran estekisoihin 12.4? ne on tosin seura kisat mutta mietin vaan:D

  VastaaPoista
 26. Tosi kivoja kuvia ja viedeoita! Tosin vähän ärsyttö tos vikas kun se toinen heppa meni ohi..

  VastaaPoista
 27. Mulla oli synttärit eilen ja oon nyt 11! Kiva postaus! Kuka hoitaa viikonlopun hevosia kun tuutte Tampereelle?

  VastaaPoista
 28. Voitko tehä sit kisoist jonku pitkän videopostauksen

  VastaaPoista
 29. Kivoja kuvia :) Haluaisiko joku käydä kurkkaa mun ja mun kamun blogia? :) Ollaan vielä aika uusia täällä blogimaailmassa niin olisi kiva kuulla kommentteja miten parantaa blogia :)
  www.neljatietatahtiin.blogspot.com

  VastaaPoista
 30. Tiia oot tosi hyvä ratsastaa! Tehkää Pinjan kaa joku videopostaus, jossa Pinjakin ratsastaa. :) Sitäkin olis jo välillä kiva nähdä! ;)

  VastaaPoista
 31. Tosi hienosti menit ja kiva video! Oon itekki menossa noihin kisoihin Siilissä.

  VastaaPoista
 32. Tee videopostaus kisoista niitä on tosi kiva kattoo :)!

  VastaaPoista
 33. Hyppäät tosi hyvin Voitolla! Sun blogit on ihan parhaita, ja Pinjankin blogi on kiva.
  Älä ikinä lopeta tätä blogia, tätä on niin kiva lukea. ♥

  VastaaPoista
 34. hei, minun mielestä nuo videot on parempia silleen pitkänä pötkönä.. Nua pikku pätkät on liiian lyhyitä :( Jos sun on helpomp selittää tehtävät noin niin on ihan ok, mutta voisitko joskus kokeilla esim. silleen että teet pitkän video ja selität siihen videon päälle sen kerrottavan? :D hyvin meette ja hieno pari olette! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein tälleensä, koska Olympuksen videoita ei mun koneella pysty kokoamaan yhdeksi pötköksi, joten muutakaan vaihtoehtoa ei ole:/

   Poista
 35. Voisitko tehdä kisoista videopostauksen? :) Ne on ihan parhaita!

  VastaaPoista
 36. Hei Tiia! Oot ihan superhyvä ratsastamaan, tuleeko susta isona joku ridaope tms? :) Vai mille alalle oot ajatellut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En oo aatellu mitää hevosalaa, tosin eläinlääkäri nyt ois haaveissa:)

   Poista
 37. That first jump photo is amazing!

  VastaaPoista
 38. Moi! Mä haluaisin nyt kysyä sulta tämmöistä asiaa! Mun tekisi mieli pitää blogia, ja mulla olikin blogi jonka hetki sitten poistin. Mulla ei kuitenkaan ole hirveästi aikaa ja mielenkiintoa pitää, tai siis aina mulla on sellanen fiilis että ''nyt teen kunnon hyvän blogin johon kirjottelen lähes joka päivä!'' mut sitten en kuitenkaan saa aikaseks kirjotettua, mulla tulee kauheen tylsiä postauksia yms. Onko sulla antaa vinkkejä? Olen todella kiitollinen jos vastaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan ole, kannattaa kirjoittaa sellaisia postauksia mistä itse pidät ja ei se määrä vaan laatu:)!

   Poista
 39. Kiva postaus ja kiva kun meet taas kisoihin :) Siitä videopostaus? :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.