Ammattilainen kyydissä

lauantai 1. maaliskuuta 2014






Moi! Kuten viime postauksessa puhuin, hyppää Voitolla nyt senkin itsevarmuuden palauttamiseksi ammattilainen. Vaikka viime aikojen postauksista saa sen käsityksen, että hyppäämme koko ajan, ei näin suinkaan ole. Voitolla on ollut vapaata ja sileellä menoa tässä välipäivinä. Meilläkin alkoi hiihtoloma, joten koitetaan Pinjan kanssa nyt kuvata paljon enemmän myös ihan tavallista heppailua.

Sanna "käski" Terhin siis hyppäämään Voitolla ja tänään neljältä suunnattiin TK:lle Voitto traikussa. Laitettiin äitin kanssa Voitto pihalla valmiiksi, jonka jälkeen kävelytin sen Terhille valmiiksi maneesissa. Terhi verkkasi Voiton sitten ihan kunnolla myös sileällä, joka on tietysti hyvä. Tuli samalla ammattilaisen läpiratsastus myös sileällä. Terhiltä tuli palautteeksi tuttuja juttuja eli pakenee varsinkin laukassa vähän ulkoapuja.

Ekat radat Terhi meni melko pieninä sillä hevonen oli hänelle ihan vieras. Voittoakin ehkä vähän jänskätti uusi ratsastaja, kun se oli välillä niin innoissaan. Terhillekkin tuli pari mokaa, kun Voitto jäi jummaamaan paikalleen kaarteisiin ja paikka oli sitten vaikea ratsastaa hyväksi. Aivan kuten mullekkin, yleensä se kielto tulee juuri karteen jälkeen kun ei ole saanut laukkaa kunnolliseksi. Tapa on tullut ajan kanssa ja siitä kyllä päästään eroon. Meidän pitääkin nyt mahdollisimman paljon mennä kavalettejä ja puomeja kaarteessa/ympyrällä ja huolehtia, että laukka oikeasti pyörii. Terhi sanoi, että jos Voitto jää laukkaamaan tyhjänä paikalleen kannattaa tehdä vaikka voltti noissa kavalettiharjotuksissa, jotta saa taas temmon kohdalleen. Tätä treenataan kaiken muunkin "pielessä" olevan jutun ohella.

Paljon Voitto sai kuitenkin kehuja sen hypystä sekä Terhiltä että paikalla olevilta ihmisiltä, hieno poika! Terhi tsekkasi samalla myös Voiton satulan, sillä oon jotenkin epäluuloinen sen istuvuudesta. Hyvä se kuitenkin oli, onneksi. Menen huomenna tai ylihuomenna kotiläksyksi saatua tehtävää, lisäksi käydään kouluvalmennuksessa keskiviikkona ja äiti koittaa varata mahdollisimman pikaisesti Voitolle piikityksen, sillä taas alkaa olla aika tehdä leikkauksen jälkihoitona piikitys. Sitten tuleekin pieni hengähdystauko molemmille:)


Hi! Today professional rider Terhi rode Voitto. First Terhi did som flat working and then jumped. The jumps went well and we got some gridwork homework. Voitto earned a lot of praise for his jumping style, lovely boy<3 Terhi also checked the saddle fit because I suspected saddle didn't fit. Luckily, the saddle is good for Voitto!



80 kommenttia

 1. Kiva postaus ja hienoja kuvia! Hyvin näkyy Voitto menevän, vaikka meneehän se sinullakin hyvin. :)

  VastaaPoista
 2. Minkälaisilla asetuksilla näitä kuvia on otettu, kuvasitko sä vai joku muu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuvasin. ISO3200, ehkä hieman liian iso, koska kohisee. Suljinaika oli 1/200 luokkaa ja aukko 2.8

   Poista
 3. Kiva postaus!
  Hienoja kuvia, otatte niin hienoja!
  www.kaniponi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Muuten, onko Canon EOS 1100D hyvä? Etitään meille ekaa järkkäriä, niin onko tuo siis hyvä?

  VastaaPoista
 5. Kylläpä Vote menee hienosti :) Ei sillä etteikö sulla menisi! Oot tosi hyvä ratsastaja, muista se!

  VastaaPoista
 6. Tää teki varmasti hyvää Voitolle ja sinulle myös ku pääsit kattomaan maasta käsin menoa! Tsemii teidän treeneihin sileellä! Jospa teidät nähtäs vaikka toukokuun Sorsasalon koulukisoissa ! :DD

  VastaaPoista
 7. Tää teki varmasti hyvää Voitolle ja sinulle myös ku pääsit kattomaan maasta käsin menoa! Tsemii teidän treeneihin sileellä! Jospa teidät nähtäs vaikka toukokuun Sorsasalon koulukisoissa ! :DD

  VastaaPoista
 8. Ihana voitto <3 ja voitonkin mielestä "vaihtelu" teki hyvää.. Ei sillä ettei sulla menisi hienosti jne.. <3 mutta kaunis oot vaikka tässä ei susta kuvia ollukkaan !♡.♡ kiva postaus ! :)<3

  VastaaPoista
 9. Englanninkieliseen pätkään pari vinkkiä! "First Terhi did some flat working." olisi yksi parempi tapa muotoilla tuo lause, nyt se kääntyisi "Aluksi Terhi sileällä työskentely." Eli muista tunkea joku verbi mukaan. "...for HIS jumping style", varmaan unohtunut sieltä välistä :D Ja viimeinen, sanaa homework ei käytetä monikossa, vaikka kotitehtäviä olisikin monta. Ei siis mitään isoja virheitä, mitä nyt tällaisena pilkunviilaajana huomasin. Ja korjatkaa toki jos ite olen neuvonut päin honkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu just tuollasia on hyvä kun joku korjaa, kiitos:)

   Poista
 10. Tosi hienosti näyttää menevän! Tiedätkö kuinka korkeita he menivät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu korkeita, ideana kun ei ole korkeutta hypätä vaan saada vaan Voitolle vähän itsevarmuutta taas. Olisivatko olleet isoimmillaan reilua metriä, alotettiin 90cm ja sitten joitakin esteitä nostettiin ehkä parikin kertaa eli max. jotain 110cm :)

   Poista
  2. Kyllähän tuon kokoiset esteet jo ovat korkeita. Ei voitto ole 160cm tason hevonen joten kyllä metri kymppikin on jo kunnon este sille.
   Huomaa, ettei tällä Terhillä ole aijempaa kosketusta Voteen kun jotkut hypyt istuu erittäin siististi pystymmässä ja toiset taas kyyryssä kaulalla. Mutta siis negatiiviseksi kommentiksi ei ole tarkoitettu! Hienoahan se on, että teillä on mahdollisuus ratkaista ongelmia valmentajien kanssa näinkin monella tapaa :)!

   Poista
 11. Hyvä että joku ammattilainen "pääsi" menemääv Voitolla!:) (En siis tarkoita sillä että sä et olis hyvä ratsastaja, vaan että Voitollekin saadan sitä itsevarmuutta). Mullaki on ollu toi sama ongelma, että en osaa ratsastaa kaarteesta, ja sitte tulee kielto....mutta sitten mun ratsiope teki mulle ja mun hoitsulle sellast "ympyrä" -tehtävää, ja sit me vaa opittii menee niist kaarteistakii..:)) TSEMPPIÄ!!!

  VastaaPoista
 12. tää ei nyt mitenkään liity aiheeseen, mutta voisitko tehdä bannerikisan?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, että palkintona on banneri vai että muut tekee mulle bannereita?:D

   Poista
  2. Muut tekee sulle :)! Mä haluaisim(eri ano)

   Poista
  3. Siitä tuli viimeksi sellainen show, kun en halunnutkaan käyttää yhtään niistä, joten en halua vastaavaa uudestaan.

   Poista
 13. Iha hitoksee ärsyttävää ku laitat kuvat ennen tekstiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite tykkäisin lukee just tolleen et kuvia on ennen ja jälkeen tekstin, joten teen postauksista sellaisia kun itsekkin tykkäisin lukea:) Kiitti silti mielipiteestä

   Poista
 14. Hieno postaus, Vote menee hienon näkösesti Terhillä menikö Vote ekaa kertaa Suomessa niin trippeliä? Hyvim näytti siitäkin menevän yli. Pidä pohje tiukkana kaarteessa ja kopauta pohkeella ennen estettä. Muista, että Voiton lisäksi jos olet epävarma tarttuu sekin hevoseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä tarkotat tolla ekaa kertaa suomessa? Onhans simmä menty vaikka kuinka monesti trippeliä, sekä mun että edellisen omistajan kaa:)

   Poista
 15. Hienoa menoa, tuliko kieltoja muuten yhtään? Uskon että vote sai tästä varmuutta, kun oli taitava ratsastaja selässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli muutama, kuten tossa sanoin, että taitavankin ratsastajan on vaikea ratsastaa hyvään paikkaan jos heppa jää kaarteeseen jumimaan :/

   Poista
 16. Lueskelin aikaisempia postauksia Voiton mennyttä irtopalaleikkausta koskien ja tuli pari kysymystä mieleen, kun tässä omaa irtopalaleikkauksesta toipuvaa kuntoutellaan.. Milloin otitte ekat ravipätkät? 6 vko päästä vai myöhemmin? Saitteko klinikalta ohjeeksi piikittää jalka tietyin väliajoin vai päätittekö itse piikityttää sitä varmuuden vuoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista enää noita aikoja yhtään, ettekö saanu ohjeita? Me saatiin tosi tarkat ohjeet tampereelta mitä tehä millonkin:) Ja heiltä myös tuo piikitysohje, ei me omin päin tollasta uskalletais vaan päättää.

   Poista
 17. sitten, kun sä ja voitto meette sen piikityksen takii ratsastus tauolle voitko silti tehä tänne postauksii:D? Vai tarkotitko, että teillä alkaa ratsastus tauko:):D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ridauksessa taukoa ja samalla ehkä täälläkin kun ei ole
   postailtavaa:)

   Poista
  2. Onneks sul on TIIAS blogi ja pinjal Bon Bon blogi....
   ... teillä on vielä ne youtube videotkin;) Oon vaa ehtiny kattoo ne kaikki jo n. neljä kertaa, mut ei siin mitää:D:DDD

   Poista
 18. Hirmuisesti näyttäisi voitolla ponnua löytyvän! Toivottavasti saatte ongelmat ratkottua ja teidät nähtäisiin joskus isommillakin radoilla :)

  VastaaPoista
 19. Hypyt näyttää jo kuvissa terävemmiltä ja tasapainosemmilta, hyppää selkeesti selän läpi Terhin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinhän se kyllä meni, mutta en ymmärrä miten osaat analysoida ton kaiken kuvien perusteella:D

   Poista
  2. Kokeneilla on silmää... Kuvistahan sen juuri näkee miten hevonen käyttää jalkojeen ja se onkin tosi tärkee osa, että tietää hevosen hypynlaadusta, jotta välttyy mahdollisilta vammoilta.

   Poista
  3. Niin, siitä näkee yhden pienen osan hypystä. Nyt en ymmärrämiten voi välttyä vammoilta?

   Poista
  4. Ei kuvasta voi nähdä onko hyppy terävä ja tasapainoinen. Ihan hyvä yritys ano;) Takajalat tietysti, muttei siitäkään voi sanoa juuta tai jaata. Onhan tuolla maailmalla satoja kilpahevosia jotka hyppää mielettömiä ratoja toisensa perään, mutta tyyli on niin omalaatuinen ja kaukana siitä toivotusta. Voitto hyppää kyllä noissa kuvissa hienosti, sitä ei voi kiistää, mutta kuva näyttää vain sen kohdan hypystä milloin laukasijaa painettu. Ponnistuksessahan ne takajalat vaikuttaa, ei tuolla ilmassa leijaillessa.

   Poista
  5. Voivoi kun et ymmärrä... Kuvissa on hyvä katsoa etujalkojen tekniikkaa. Kuuluisi olla about samassa kulmauksessa ja samalla korkeudella. Mahdolliset roukotukset voi viestittää jostain vammasta jota hevonen kompensoi pitämällä jalkaa alempana hypyssä välttyäkseen mahdolliselta kivulta. Takajaloista pystyy katsomaan vaan tekniikkaa kuvista. Mahdollisimman tasajalkainen hyppy kertoo hyvästä hypystä. Eri aikaan ponnistavat takajalat eri paikoista kertoo, että hyppy on tullut vähän huonoon paikkaan huonossa tasapainossa. Näin:)

   Poista
  6. mitä sä ano selität :'''D

   Poista
 20. Kiva kun Voitton selkään kipusi joku ammattilainen :) En ihan ymmärtänyt tuota juttua? Mutta meneekö Voitolla viikottain joku ammattilainen, vai? kerran kuussa ym..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä et ymmärtänyt? Sen ratsastaa aina säännöllisen epäsäännööllisesti joku läpi sileällä, yleensä meidän kouluvalkku. Nyt sitten Voiton itse luottamuksen palauttamiseksi sillä hyppää myös ammattilainen, ei olla mitään tuollaista säännöllisyyttö sovittu katsotaan vähän tilanteen mukaan.

   Poista
 21. Miten saa noi kuvat tollee tohon alas, jossa on noita postauksii?

  VastaaPoista
 22. Wowtsi, hienon näköistä! Tottakai sullakin (:

  VastaaPoista
 23. Jälleen todella hyvä postaus! :)
  Hei, mikä kamerajalusta teillä on käytössä mm. tuohon minijärkkäriin?
  Kun mun pitäs kanssa hommata jalusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on se sama molemmissa kameroissa, siis joku äitin ja iskän ikivanha. Melko jämäkkä, kolmijalkainen :)

   Poista
 24. Moikka Tiia! Ootte oikeesti maailman parhaimpia blogaajia. Teijän juttuja on tosi kiva seurailla ja videot on hyvin kuvattuja, kuvat hyviä. Ootte tosi nättejä! Votelle ja Lillille terkkuja <33
  ♥:llä hullu lukija /// hyvää talvenjatkoa vai kevättäkö jo... :))

  Ps. Eikä mua haittaa jos blogille tulee taukoa, vähentyisi multakin netin käyttö, paitsi että ainahan voin katsoa teijän videoita xD

  VastaaPoista
 25. Jos saan udella niin kuka tuo Terhi on? Näyttää ihan mun ratsastuksenopettajalta ja senkin nimi on Terhi :) :D

  VastaaPoista
 26. Tosi kiva postaus! Ootte kyl voiton kaa hyva pari!<3Vedin eilen isolla puukolla sormeeni. Siis vahingossa.:D

  VastaaPoista
 27. Miksei tullut videota kun terhi ratsasti? Olisin kovasti kaivannut ja jäin sitä vähän odottamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin ottaa kuvia kun oli kerrankin mahdollisuus, tykkään kuvata ja harvoin tulee sitä nykyään tehtyä.

   Poista
 28. Hieno postaus ja hauskoja kuvia! Sinä ja voitto sovitte hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 29. Mitä toi " Voitto means "victory" tarkottaa???

  VastaaPoista
 30. Hmm.. En tiiä miten tää hevosblogeissa ylipäätään toimii, mutta jos valmentajille on ok, että mainitset heidät postauksissasi, niin voisitko koko nimellä mainita ihan postauksessakin? Kaikkia ei kaikki kuvista välttämättä tunne, mutta olisi kiva saada samalla alueella asuvana "vinkkejä" valmentajista, eikä tarvitsisi aina kysellä nimen perään. Tietysti jos valmentajat eivät halua nimiään julki niin tää on turha ehdotus (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kysynyt nimistä koskaan, mutta olen mennyt ihan etunimi linjalla lähes aina. Sitten kysymällä on sukunimeä yms saanut tietoon kyllä. Tässä oli kyseessä Terhi Toikka.

   Poista
 31. Tosi kiva postaus!Hienosti menevät,ja tosi mahtavat kuvat!Ja hyvää huolta Votesta pidätte!:)

  VastaaPoista
 32. Miten saat hevosta käyttämään selkää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on vaikea selittää, mutta pohkeella kohri ohjaa, ulko-ohja tuntumalla ja hyvä asetus kaarteisssa :)

   Poista
 33. Tosi kiva postaus ja hienot kuvat! :)

  VastaaPoista
 34. TUUTHAN HORSE FAIRIIN? OOT MUN IDOLI TIIA! OOT NII POSITIIVINEN YMS. VOITTOKI ON NII SÖPÖ! <333 TUUTTEHAN SINNE LAUANTAINA!!

  VastaaPoista
 35. Tosi kiva postaus!!:) voisiks joku päivä tehä My Dayn??♥

  VastaaPoista
 36. Mikä kamera sulla oli ennen tätä kameraa?

  VastaaPoista
 37. olis kiva nähä kuvia vähän muistakin tilateista kuin pelkästään hypyistä :o

  VastaaPoista
 38. Aiotko osallistua sunnuntain alue-hallimestaruuksiin jotka ovat kimmon tallilla varkaudessa ?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.