Vauhdikas maastoreissu

torstai 21. marraskuuta 2013

Kyselin facebookissa haluatteko ensin tämän kuulumispostauksen vai postauksen missä perehdytään siihen mistä ratsastusvaatteiden hintaerot johtuvat. Tilanne päättyi melko fifty-fifty. Päätin kuitenkin julkaista kuulumiset maastoreissusta, ettei tulisi kahta erikoispostausta peräkkäin. Huomenna tai lauantaina sitten se ratsastusvaatteiden hintaeroista kertova postaus.


ADHD-Voitto oli kaivanut kolmannen kerran jo tuollaisen kuopan tarhaan...

Voitollahan oli aikoja sitten haava takajalassa. Haava oli auennut taas, varmaan suojien hiertäessä siihen. Nyt mennään sitten hetki pinteleillä. Onneksi kukaan ei nähnyt meitä maastossa, sillä Voitolla oli Lillin vaaleanpunaiset pintelit.. Kui noloa.......Minulla alkoi taas koeviikko, jolloin pääsen koulusta tuntia aikaisemmin kun lyhyimpinä päivinä normiviikolla. Olen ehtinyt joka päivä käydä tallissa ennen kun tulee ihan pimeää, täällä ainakin alkaa olla pimeetä jo neljän aikoihin. Ärsyttävää, koska olen yleensä kotona vasta neljältä. Tiistaina lähdettiinkin sitten Voiton kanssa pitkästä aikaa maastoon. Pinja tuli tietty Lillin kanssa ja äitikin lähti kävellen mukaan. Oli jo lähes pimeää joten vuorattiin itsemme sekä hevoset heijastimilla. Lilli sai heijastinloimen ja Voitto suojien ympärille heijastimet.

Huomasi kyllä jo heti alussa, että nyt on vauhtia pojalla. Voitto ei olisi millään halunnut kävellä rauhallisesti, vaan pinkoi muiden edellä. Ravissa sujui hyvin paria villiimpää pätkää lukuunottamatta, mutta arvatkaapa vaan kun nostettiin laukka.. Heijastimet lensi heti jaloista heti kättelyssä ja Voitto lähti kunnon rodeolaukkalla mäkeä ylös. Voittohan ei juuri koskaan pukittele saati vedä tuollaista showta kentällä (eikä tähän asti kyllä maastossakaan), joten ihan innostuksen piikkiin saa nuo parin viimeisen kerran maastossa riehumiset pistää. Aina kun istuin tiiviisti satulaan ja pidätin, tuli vaan isompaa pukkia. Voitto kun ei edes pukita normaalin hevosen tavoin etujalat maassa, vaan se hyppää ilmaan ja sitten potkaisee taakse. Tilannetta pahentamassa oli takana laukkaava Lilli, joka ei tietenkän pysähtynyt kun kaveri laukkasi edellä. Koitettiin jarruttaa hevosia heti 50metrin laukan jälkeen, mutta ei puhettakaan että Voitto olisi pysähtynyt. Sieluni silmin näin, kuinka lennän selästä ja Voitto painelee yksikseen jonnekkin järveen tai kivikkoon... Sen päätä kun ei järki paljoo vapaana ollessa pakota. Istuin sitten vain melko kevyesti selässä ja koitin vähän jarrutella. Selässä pysyminen ei tuottanut vaikeuksia kun annoin hepan pukitella omiaan, mutta kuten jo aikaisemmin sanoin mitä enemmän jarrutin sitä isompia pukkeja ja hyppyjä sieltä tuli. Mittasin kotona ihan kartasta, että yhteensä laukattiin 500m, josta 450m meni jarruttamiseen :D Onneksi tietä olisi vielä jatkunut jonkin aikaa, sillä himean meinasi kylmä hiki nousta otsalle kun ei jarrut toimineetkaan normaalisti. Lopulta vauhdin ja pukittelun laannuttua jarrutin ihan kunnolla. Hetken paikallaan pomppimisen jälkeen laukka vaihtui käynniksi. Käveltiin hetki ihmeellistä pupujussi käyntiä ja käännyttiin kotiin päin. Laukattiin ihan koulutusmielessä vielä uudestaan sama pätkä. Voitto taisi tietää, että nyt kuuluu sitten mennä nätisti kun ei enää ollut minkäänlaisia ongelmia.
  

88 kommenttia

 1. Aika harmi toi haava juttu :/ Mut kiva postaus! :D

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 3. haha, noi pintelit on söpöt eikä nolot! :'D

  VastaaPoista
 4. harmi se haava jalasa. Kiva postaus kuitenki:)

  VastaaPoista
 5. kiva taas näitä "tavallisia" postauksia! vaikka onhan ne muunlaisetkin tietty kivoja, mut tykkään lukee näitä :)

  VastaaPoista
 6. Harmi tuo haava /: ! Muuten todella kiva postaus :D!

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva postaus, Voittohan riehui laukassa :D

  pelottiko sua sillon? Mua anaki ois oelittanu xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksessa kerroin kyllä mikä mua pelotti, eli se että tippuisin ja Voitto karkaisi. Mutta muuten oikeastaan nauratti:D

   Poista
 8. olipa hurja reissu! :D kiva postaus! ps, innolla ootan huomisenkin postausta!

  VastaaPoista
 9. olipa hurja reissu! :D kiva postaus! ps, innolla ootan huomisenkin postausta!

  VastaaPoista
 10. Voitolla oli näköjään tänään vähän enemmän virtaa,kun iha pukitteli,mut hyvä et sai ne purettua:)

  VastaaPoista
 11. aaww söpö voitto!:3 miten se sit yleensä käyttäytyy maastossa?:)

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus!
  Mutta mä oon hankkimassa uutta kameraa niin kun entinen kamera oli Canon ja nyt ollaan ostamassa joku Nikon järjestelmäkamera, niin tiedätkö yhtään että onko Nikonin kamerat hyviä? Siis joo tyhmä kysymys koska eikös teillä ole kaks Canonin kameraa niin et varmaan tiedä yhtään Nikonin kameroista:D Mutta jos tiiät niistä jotai nii toivottavasti vastaat... Ettei nyt osteta mitään huonoa kameraa;D Maksaa 299 Euroa joo, pieni hinta mut normaalisti joku 849 euroa...

  PS.¨TOOSI KIVA POSTAUS:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIIIIIIIIIIIIIIIIIIII Sulla on yks canon kamera siis ja yks Olympys XDXDDXDXDXD

   Poista
  2. En osaa sanoa Nikonista yhtään mitään, kun kokemusta on pelkästään Canoneista ja nyt vähän Olympuksesta. Canoneita ollut pokkareita ainakin kolme kuten järkkäreitäkin, joten voin kyllä suositella:)

   Poista
  3. Meillä on yks Nikon ja mun mielestä siinä on jopa mun mielestä parempi laatu kun Canonissa (kaikilla on tietysti oma mielipide) , mutta voin suositella nikonia (::

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Titta :D Tiia tää oli tosi hyvä postaus :D

   Poista
 14. Haha, toi on kyllä niin tuttua! :D Tosin mulla on ollu ratsuna useamman kymmenen senttiä matalampi pikkuponi, ja siinä paineltiin tosiaan ainakin kilometri, ennen kuin tallin pihassa sain vihdoin sen pirulaisen pysähtymään :DD

  VastaaPoista
 15. onneksi et tippunu! Miks te muuten ostitte uuen kameran?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain sen uuen kamera yhteistyön kautta vai tarkotatko tota 7D:tä :)

   Poista
 16. Hihi, hieman virtaa taisi olla :3 Pitäähän pojunkin saada joskus irrotella! :D Tosi kiva ja hauska postaus and söpö kuva ((: <3

  VastaaPoista
 17. Haastoin sinut! :)
  http://evejazodiac.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 18. Kyllä minunkin poni (siis ruuna) käyttää vaaleanpunaisia pinteleitä<3

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus!! Ompa söpö Voitto!<3 Ja ihana blogi! Paras missä ikinä oon käynyt, vautsi! Ja upea banneri ja ulkka ja kaikki sivupalkin muokkaukst ja kaikki!! Mistä haalit näin hienoja taustakuviakin?? :))

  VastaaPoista
 20. Ai tipuitko sä? Jos tipuit niin sattuks sua? :)
  Kiva postaus, harmi tuo haava ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tippunut, olisinhan mä sen tossa postauksesa kertonut..:D

   Poista
  2. luitko postausta.......

   Poista
  3. Missä ihmisten luetunymmärtämisen taito on? :D Tai sitten postausta ei olla luettu...

   Poista
  4. Tuskimpa hän oli postausta lukenut! Varmaan halusi vaan kommentoida mahd. Äkkii jotta ehtisi kommentoida ennen muita xD

   Poista
  5. "Sieluni simin näin kuinka lennän selästä ja Voitto painelee yksin jonnekkin järveen tai kivikkoon.."
   Tosta sen otin, siis käsityksen että Tiia ois tippunu.. Sorii

   Poista
 21. Mulla on huonoja kokemuksia maastossa laukkaamisesta :D Mun heppa villiintyy aina ja alkaa vetää kauheaa rodeoa ja oon aina tippunu ja se karkaa... onneksi aina tallille. Viimeksi mulle laitettii 5 tikkiä otsaan ku se juoksi metsäpolulla musta yli :(

  Tää postaus oli tosi hyvä ja sun blogikin on aivan ihana (:

  VastaaPoista
 22. Hyppäättekö usein/ikinä voitolla ja lillillä jumppasarjoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus mennään, ei kuitenkaan mitenkään säännöllisesti:)

   Poista
 23. Kiva postaus:D säikähtikö lilli yhtään kun voitto alkoi pukitella ja riehua?

  VastaaPoista
 24. Aika tylsä postaus tämmöinen perus maastopostaus.. En pida, muttei kaikkia voikkaan miellyttää :)

  VastaaPoista
 25. Sinulla on todella kiva blogi lukea ihan aikuisenkin mielestä ja mukavaa, että jaksat postata usein!

  Kuitenkin näin aikuisen ja autoilevan näkökulmasta ihmettelen miten VÄHILLÄ heijastimilla (tekstin perusteella!) te maastoon suuntasitte! Ratsastajan huomioliivi jää usein hevosen pään ja kaulan taakse edestä päin tultaessa ja takaa sitä ei huomaa heti niin korkealta, jalkaheijastimet jäävät taas mutkan taakse helposti ja ovat pinta-alaltaan hyvin pienet. Loimi ei näy takaa päin kunnolla ellei ole häntäläppää.
  Sanoisin, että riittävät heijastimet ratsukolle olisivat huomioliivi, heijastinloimi (mahd. heijastava häntäläppä/tai häntäheijastin), heijastava rintaremmi (tämä näkyy edestä päin tultaessa parhaiten!) ja jalkaheijastimet. Ja jokaikiselle ratsukolle nämä.

  Tästä tuli pitkä viesti ja en missään nimessä tarkoita tätä "negatiivisesti", vaan haluan tuoda julki mielipiteeni paljon ajavana (juurin pienet tallitiet/hiekkatiet) aikuisena, joka itsekin joutuu maastoilemaan hämärällä.

  Hyvää syksyn jatkoa/talven alkua teille! :) ja kiitos hyvästä blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luitko postausta? Siellä ei ollu sillo vielä pilkkopimeää ja ketään ei tullut vastaan:)

   Poista
  2. Luin ja autoilevana sanon, että ne heijastimet pitää olla myös hämärällä. Voi olla, että tällä kertaa ketään ei tullut vastaan, mutta entä jos olisi tullutkin ja heitä ei olisi huomattu? Tai jos Tiia olisi tippunut ja Voitto juossut yksikseen tiellä. Tämä kertä päättyi onnellisesti, voi olla että seuraava ei. Hämärä muuttuu pimeäksi hetkessä ja silloin ne heijastimet pitää jo olla. Niiden tärkeyden huomaa viimeistään kun on itse siellä ratin takana ja yrittää bongata pimeänä kulkevia jalankulkijoita.
   Ja Anonyymi, kommenttini oli tarkoitettu Tiialle itselleen.

   Poista
 26. Harmi toi haava, mutta haava ei kyllä taida Voittoa vaivata :D Hyvä ja hauska postaus :)

  VastaaPoista
 27. Sullahan on Duracell-pupu :)) Ensin se aikoo kaivaa kuopan ja paeta tarhasta sen kautta, ja sitte villiintyy maastossa ja rupee "loikkimaan" :))
  Mulla on huonoja kokemuksia siitä kun mun heppa lähti maastossa täysii käsistä pukkilaukkaa kotiinpäin ja jos en olis saanu käännettyä risteyksessä toiseen suuntaan, niin olis ollu enää 150metrii asfaltti tielle, jossa menee autoja... Voitto- parka kun oli takasissa pinkit pintelit :DD

  VastaaPoista
 28. Kuvailit ton maastoreissun tosi selkeesti ja hienosti, hyvä Tiia! ;)

  VastaaPoista
 29. Kiva postaus ja ei nuo pintelit niin nolot oo :D ;);) hah miten se voitto nyt tollei? Ootko muuten koskaan tippunu Voitolta maastossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne. Kerran kun ne oli Pinjan kaa niin ne molemmat tippui ja jompaa kumpaa (en muista kumpaa) sattui ihan kunnolla! :/

   Poista
  2. Oon kahesti, mutta molemmilla kerroilla oltii ilman satulaa. Toisella kerralla Pinjalla murtu jalka

   Poista
 30. Kummalla kameralla tää on kuvattu? Kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 31. Kiva postaus! Eikös kuvataiteessa tuollaista taustakuvaa kutsuta jotenkin momortio tai momatio vai mikä lie olikaan, voikko kertoa kun unohdin :)

  VastaaPoista
 32. Haaste sinulle, olisin iloinen jos tekisit :)

  vilmanblogi2.blogspot.com

  VastaaPoista
 33. "Hetken paikallaan pomppimisen jälkeen laukka vaihtui käynniksi. Käveltiin hetki ihmeellistä pupujussi käyntiä"
  - kuulostaa tutulta! 90% mun ja vuokrahevosen maastoista menee näin.. varsinkin kotiinpäin tultaessa :D

  VastaaPoista
 34. Aika paljon virtaa pojalla ku jakso noin kauan pukkilaukkoja vedellä:D:D

  VastaaPoista
 35. Sulla on hyvin miesmäinen ääni ja puhut todella epäselvästi ja kiireellä. Tämän halusin sanoa,kiitos!

  VastaaPoista
 36. Kiva postaus!;) Onko Voitolla hokit??

  VastaaPoista
 37. tosi kiva postaus näit on tosi kiva lukea! :)

  VastaaPoista
 38. Oletko miettinyt? Hevosella oman kertomasi päätellen viikolla vain humputellaan vähän aikaan kentällä - kenttä on märkä, väsyttää, liian pimeää, ei jaksa jne. Noiden asioiden jälkeen on selvää, että heppa kaivaa kuoppia, vie maastossa, ei viitsi hypätä kunnolla esteitä, kun ei vaadita mitään, ei tarvitse tehdä mitään. Valmennuksissa ihmettelet valmentajalle, miksi homma ei toimi. Kokeilet eri valmentajia, mutta ei vain toimi...Olisiko peiliin katsomisen paikka? Ostaessasi hevosen, se toimi ja tuli sijoituksia kilpailuissa. Nyt 100 cm esterata on tekemätön paikka kilpailuissa. Voisit kysyä sivuillasi vierailevilta esteratsastajilta, miten harjoittelevat kotona arkisin. Saattaisit huomata jotakin tärkeää. Tosin jos sinulla ei ole tavoitteita, niin kyllähän humputtelu on kivaa ja kyllähän siihen sopii hevonen kun hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistö sä tiedät miten mä treenaan:D täällä blogissa kerron muutamasta päivässä viikossa. Ja valmentajia ei olla kyllä vaihdettu, se ei auta mitään ongelma on ihan siellä kuskissa. Jos ja kun et näköjään lue postauksiani, niin se vika on mussa, oikeastaan ihan aina ja sen mä täällä myös kyllä kerron. Kannattaa vähän myös miettiä, minkä tasoinen mä olen ja minkä tasoinen edellinen ratsastaja oli :) Jos ei ole
   maneesia niin tähän aikaan vuodesta ei oikein kotona kunnolla reenata.

   Poista
 39. Kiva postaus. Laimennatteko betadinen veteen?

  VastaaPoista
 40. Ai, mistä tiedän miten treenaat? Se näkyy ratsukon kehittymisessä, siinä miten hevonen liikkuu, hevosen lihaksistossa ja tuloksissa. Hyvät valmentajat eivät pelasta, jos perustyö jää tekemättä. Hienoa, että rehellisesti myönnätkin kuskissa olevan vian. Niin se onkin. Jotta kehityy on pakko tehdä työtä ja ihan sitä perustyötä. Katso hevosesi käyntiä, missä tahti, missä tempo? Laukka laahaa ja miten hevosen kunto? Treenata pystyy kyllä ihan kotona ulkokentällä. Hölynpölyä, ettei pysty. Itsellensä voi selittää miksei voi, mutta oikea syy on jotain muuta. Tiedätkö, miksi edellinen ratsastaja oli eri tasoinen, kun sinä? Siksi, että tekee kovasti työtä ja perustyötä. Siinä yksinkertainen vastaus. Mukavia humputteluratsastuksia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei kukaan valmentaja koskaan huomauta Voiton huonosta kunnosta? Miksi Suomen mestaruuden tänä vuonna voittanut Sanna Backlund sanoo, että Voitto on hyvässä kunnossa?

   No ihmettelen suuresti, miten joku (vaikka olisi kuinka taitava) pystyy treenaamaan tähän vuoden aikaan ilman maneesia kunnolla. Kenttä on kivikova ollut jo pari päivää, miten siellä silloin voi ratsastaa kunnolla ja tavoitteellisesti? Mielenkiinnolla kuulen selityksesi tähän.

   Mun tavoite ei ole kilpailla isoja luokkia, päästä Suomen parhaiden ratsastajien joukkoon tai edes hyppäämään kansallisia koskaan. Toki voi unelmoida ja haaveilla. Mulle on nyt kuitenkin tärkeämpää panostaa kouluun ja ratsastaa siinä ohella. Silloin kun tekee mieli kilpailla, silloin kilpailen. Silloin kun tekee mieli treenata aktiivisemmin silloin treenaan. Tää on mulle vain harrastus, ei sen kummempaa.

   Minua kovasti kiinostaa tietää millä pätevyydellä sinä tulet minua ohjeistamaan. En ole vielä koskaan kuullut hevosen kuntoa mitattavan sen käynnin laadulla tai laukan laahaavuudella.

   Poista
  2. Hyvä tiia! Ano: ehkä tiia haluaa panostaa lukioon joka vie paljon aikaa:)

   Poista
  3. Haista ano v****! Voitto ei todellakaan ole huonossa kunnossa eikä tiia mikään humputttelija, mun tietääkseen tiia treenaa ihan kunnolla silloin kun pystyy. itse et taida hevosista tietää paskan vertaa ku tuut tollasta paskaa tänne jauhamaan. Joku pakkomielle sulle vrm tulla tänne haukkumaan!

   Poista
  4. Tiia nyt on pakko sanoo, että ihanan rehellinen ja aikuinen vastaus! GO GIRL!

   Poista
  5. Hih kiitti laura ja muut "puolestapuhujat" :)

   Poista
  6. Ano ei kyl tiiä sun hevosesta mitään! Eikä se mikään asiantuntija ole! Ei se itse ole edes ratsastanut voitolla! Kaikilla hevosilla on erilainen tyyli esim laukata. Joillain hevosilla on pehmeä tai pomppiva tai sitten sellanen kun voitolla. Ei Voitto voi nyt olla ihan samanlailnen kuin muut hevoset. Ja ei toisten tarvitse tulla haukkumaan voiton kuntoa blogeihin! Tiia oon sun puolella! Voitto on mun mielestä hyvässä kunnossa eikä se mikään huono heppa ole!

   T: Cakni

   Poista
 41. kuulostaa tosi tutulta... meilläkin on muutamaan otteeseen hepat lähtenyt ihan kunnolla ja niitä kyllä ei helpolla kiinni saa :D

  VastaaPoista
 42. Voin kuvitella ton tilanteen :D Omallakin kopukalla on ollut pakkasvireyttä maastossa, yleensä on laiskapossu mutta nyt lähdettiin kiitolaukkaa niin että oksat pois x) Hyvä että tilanne päättyi hyvin!

  VastaaPoista
 43. Tosi kiinnostava ja kiva postaus :)

  VastaaPoista
 44. Kiva postaus:) mulla vähä sama tilanne, olin vaan yksin ja hevosella virtaa, säikähti ku naapurit säikäytti tahallaan ja tämähän lähti kiitolaukkaa ja laukkasi 800metriä, kunnes tie loppui. eikä mulla ollut mahollisuuttakaan pysäyttää, hevonen vain meni. Onneksi se sitten tien päässä pysähtyi ja mentiin sit ihan rauhassa kotiin:)

  VastaaPoista
 45. Mitäs sun äitis sano siitä voiton riehaantumisesta kun postauksessa luki että se oli maastossa mukana? Käsitinkö väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitää erikoista:D Se ei nähhny ees kunnolla ku oli niin pimeää.

   Poista
 46. Heh, onneks et tippunu vai? Joo, luin vasta nyt ihan kunnolla postauksen ja oli kyllä mielenkiintoinen:) Mutta mulla on taas epäonnen viikot:( Eka tänne tuli ihan hirvee tuuli ja sato ja sillee, niin sitten mun ratsitunti peruttiin;( Ja viime tiistaina, Outin (mun ratsiopen) hevoselle tuli tooosi paha ähky :( Mulla on siis epäonnen viikot :D Ja sitte sillon kun oli hirvee myrsky, niin Outi oli käynyt ratsastamassa ja melkein kyllä tippu D: Ja kun minä ja äiti käytiin syömässä jossai kahvilassa niin just kun mä olin saanut mun aterian nii sielt meni sähköt :D Tää ei nyt oikee liity tähä postaukseen mutta... iha sama :DDDDD Kiva postaus ;) Ja muuten kiitti ku vastasit siihen kun kysyin et onks Nikonin kamerat hyviä:) Mutta on mulla on kokemusta kanssa Canonista mutta tekee mieli kokeilla vähän erilaisia kameroita;)

  T: canki ei mun nimi oikeesti oo Cakni vaan Inka mut iha sama....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho kirjaimet meni vähä eri paikkoihi :D

   T: Cakni

   Poista
  2. Ja toivosin My Dayta

   Poista
 47. Ihana postaus ++ noi pintelit on ihanat :D

  http://yhessataydellisia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 48. Voisitko tehdä tallin esittely videon???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on tehny semmosen jo, joten käyppä kattomassa vanhoja postauksia!:)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.