Tuomaksen valmennuksessa pitkästä aikaa

perjantai 15. marraskuuta 2013Moi! Oltiin tämän viikon tiistaina piiitkästä aikaa meitä ennen hyvinkin aktiivisesti valmentaneen Tuomaksen estevalkussa Korholassa. Viime Sannan valmennuksesta tuli läksyksi mennä paljon rataa, ei millään huimilla korkeuksilla vaan melko pienenäkin, että löytyisi sitä rutiinia. Se rutiini on muuten oikeasti hukassa.. Tuli taas huomattua, kun ei äitin sanoja lainaten helpoinkaan tehtävä onnistunut. Oltiin tunnilla kahdestaan kouluvalmentajan kanssa, joka oli ihan kiva kun ei tarvinut odotella niin kauan väleissä omaa vuoroa.

Alkuverkkana mentiin isolla ympyrällä ristikkoa ja parin hypyn jälkeen pystyä. Ne sujuivat hyvin, paikat osuivat kohdalleen ja laukkakin pyöri kivasti. Sitten tultiin tehtävää mikä näkyy allaolevalla videolla. Tarkoituksena oli ottaa väleihin kuusi tai seitsemän laukkaa ja vitsi en osannu yhtään! Meillä kotona, kenttä on sen verran lyhyt ettei koskaan rakenneta noin pitkiä välejä, joten en yhtään osannut ratsastaa. Mulle välit on muutenkin vaikeita arvioida. Kuuden tai seitsemän laukan aikana ehtii tehdä vaikka mitä, seota laskuissa tai keskittyä ihan johonkin muuhun kun laskemiseen. Jouduttiinkin hinkkaamaan pari kertaa ennenkuin onnistui hyvin.
Videollakin on nähtävissä välillä, kuinka Voitto on hankala tuoda tuolle vihreälle okserille. Se teki samaa Sannankin valmennuksessa, punki vastaan minkä pystyi oikealle käännettäessä. Tuomas sitten neuvoi miten mun pitäisi ratsastaa, kääntää vähän pehmeämmin läpi kaarteen ja olla muutenkin hellempi kädellä. Sitten onnistui vähän paremmin! Verkan jälkeen tehtiin rata muistaakseni kolme kertaa, viimeisellä radalla tuli kaksi kieltoa. Toinen oma moka, ei osunut paikka kohdalleen. Mutta toinen oli kyllä Voiton, vaikken yleensä heppaa syytä, ihan hyvä paikka jätin sen ehkä hieman kauas enkä tukenut tarpeeksi jonka takia kielsi vaikka hyvin olisi pystynyt hyppäämään. Ei mitään radikaalia kuitenkaan onneksi.

Kokeiltiin muuten paikkojen arviointiin sellaista, että mun piti laskea kolme laukkaa ennen estettä ääneen 1-2-3. Keskityin niin paljon laskemiseen, etten ratsastanut ollenkaan. Hyvä metodi, muttei sopinut mulle. Yleensä lasken mielessä 1-2-3, mutta jotenkin se ääneen laskeminen oli vaikeampaa :D Voitto sai paljon kehuja ja onhan se hieno heppa! Kuitenkin se on melko vaikea tuoda sopivaan paikkaan varsinkin kaarteesta, kun se jää suusta vähän tyhjäksi ja laukkaamaan paikoilleen. Silloin ei voi ratsastaa yleensä kun eteen tai taakse, eikä paikasta tule niin luonteva kun pitäisi. Ihan tottahan tuo on, vaikken ennen ole siihen huomiota kiinittänyt. Nyt pitää yrittää olla kädellä hellempi. Mulla on ollut selkä ja niska varmaan kuukauden jumissa, joten käden yhtäkkinen koveneminen sekä sileällä että esteillä, johtuu varmasti jumista. Seuraavan kerran hypätessä kokeilen mennä Pinjan turvaliivillä, josse vaan mahtuu mulle kun on Pinjallekkin jo melko nafti. Sillä jo valmiiksi kipeytynyt selkä ja niska kipeytyi entistä enemmän jäykästä turvaliivistä. Toi racesafe on nimittäin oikeasti jäykkä kun taas Pinjan Kalle K. ei ole. Jos kelit sallivat hyppään viikonloppuna itsenäisesti rataa, kun sinne kisoihin ei nyt jaksettu lähetä ja miksi lähetä kun kotonakaan ei suju nyt ihan nappiin. Okei on meillä mennyt huonomminkin ja silti ollaan kisattu, mutta nyt mä jään mielummin sunnuntai aamuna makaamaan lämpimien peittojen alle ;)

68 kommenttia

 1. Mistä noita Kalle K turvaliivejä saa?:)

  VastaaPoista
 2. Eka joo meen pois.. ://

  VastaaPoista
 3. Jee!! ihana blogi tiia!

  VastaaPoista
 4. jee vihdoin ekojen joukossa lukemassa postausta mutta kiva postaus ja tosi kiva blogi sulla luen ainaku on tullu postauksia

  VastaaPoista
 5. jee vihdoin ekojen joukossa lukemassa postausta mutta kiva postaus ja tosi kiva blogi sulla luen ainaku on tullu postauksia

  VastaaPoista
 6. kiva postaus. Tää ulkoasu on kiva vaikka nopeesti onkin tehty! ja tuota tilasitteko Pinjan kanssa silloin joskus ebaylta niitä puhelimen kuoria? Oliko luotettava paikka?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ei olla tilattu sieltä koskaan

   Poista
  2. Mä oon joskus tilannut ja aina on perille asti tullut ja ollaan myös ostettu esim. iPhone ja sekin on ulotu joten uskoisin että ihan luotettava paikka :)

   Poista
 7. Kiva postaus! Ja kyllä ne ongelmatkin aina ottaa selviytyäkseen!;) Ja tosiaan, aivan supersuper hieno ulkoasu!!<3

  VastaaPoista
 8. Oon monissa kisoissa kattonu kun vote on tosi kompura ja sellanen junttura, se ei oo sellanen sulavaliikkeinen, ja se menee tosi raskaasti. Mutta toivotaan että alkaisi mennä paremmin! :)

  VastaaPoista
 9. miks menitte noin pieniä ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lukisit vaikka postauksen :D eikä se korkeus oo tärkein, vaan ne tehtävät..

   Poista
 10. Kiva postaus! Toivottavasti sun jumit nyt parantuis ja radatki alkais onnistummaan! :) Millon muuten paljastatte sen salaisuuden mistä oon Pinjalle kateellinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ei varmaan koskaan paljasteta, mainitsin joskus asiasta vaan askissa en ymmärrä mistä näin monelle on tullut tästä pakkomielle. Kerrotaan kyllä heti jos se toteutuu.

   Poista
  2. Okei :)
   -TheHenskulii (en pysty puhelimella kirjautuun)

   Poista
 11. Tuomas on hyvä valkka, se ei koskaan sano negatiivistä, itse tyksin :) Tykkään myös kun se kehuu mua tosipaljon, eikä hauku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva joo kun palaute on aina positiivista mutta kyllä niitä negatiivisia palautteitakin tulisi sanoa sillä eihän sitä muuten opi.

   Poista
  2. Tuomas osaa sanoa kritiikin ystävällisesti, tulihan nytkin "moitetta" kovasta kädestä jne:)

   Poista
 12. neljästoistaaaa <3 noeinysentää va kiva postaus:3

  VastaaPoista
 13. kerrankin ekojen joukossa:-P mut hyvä postaus, oot paras bloggaaja tiia<3

  VastaaPoista
 14. Sul on paras blogi :D

  VastaaPoista
 15. kiva postaus:) kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 16. En yleensä kommentoi mihinkään yms. mutta nyt oli pakko koska mun mielestä teillä on ollut aina tosi kivan näköstä menoa, enkä monestikkaan edes ole huomannut nuita virheitä mitä itse olet sanonut:D En sitten tiiä johtuuko se siitä, että olen vain liian kiltti arvostelemaan muita, kun omatkaan taidot eivät ole kehuttavia :D nimim. 100cm okseri ravilla yli :D mutta kuitenkin kivan näköstä menoa ja onko teillä minkälaisia tavoitteita voiton kanssa ensi kauden kisoihin? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Ei ole mitään tavoitetta, hyviä ratoja vaan!

   Poista
 17. Mikä ton tuomaksen sukunimi on?

  VastaaPoista
 18. Noi Tuomaksen valkut on kyllä kivoja (:

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus taas (;

  VastaaPoista
 20. :)
  Mikä on ollu sun paras sijoitus kisoissa ja koska?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillillä oon voittanu kolmesti 80cm ja tais siinä ollu ehkä yks 90cm. Voitolla paras taitaa olla 105cm luokan sijoitus tai jos aattelee sijana eikä korkeutena niin 80cm toinen sija :)

   Poista
 21. kun on omassa pihassa talli nuin onko sen pitäminen kivaa?

  VastaaPoista
 22. aivan mahtavasti menitte, verrattuna minun ja caran estetiikkaan tänään :D

  VastaaPoista
 23. Ei mitään paraslaatusia kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullu sulle varmaa mieleen, että valmennus oli maneesissa missä on huono valaistus. Joten siellä ei varmaankaa saa mitään huippuluokkaisia kuvia.

   Poista
  2. Ny on ihan pakko sanoa ekalle anolle, mene maneesin ja ota parempia. Jos onnistut oot taitava. Mahdollistahan se on, mutta vaikeaa:)

   Poista
 24. Voisitteko tulla huomenna lauantaina pinjankaa matkukseen

  VastaaPoista
 25. Kiva postaus! Tää ei liity tähä postauksee, mut kuka on Tytti?

  VastaaPoista
 26. Et ole ikinä ajatellut että valmentajaksi hyppäisisi Voitolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Tuomas joskus hypännyt, mutta miksi niin pitäisi tehdä sinun mielestäsi?

   Poista
 27. Mä meen huomenna Tuomaksen valkkaan :)

  VastaaPoista
 28. Hienosti meette! :) Itsekin olen käynyt Tuomaksen valmennuksissa, vasta kylläkin vain 4 kertaa, mutta aina meen kun on vain mahdollisuus. Asun siis Kuopiosta n. 2 tunnin ajomatkan päässä :D

  VastaaPoista
 29. Hieno Voitto! Vähän kyllä häirihti tossa videolla, kun toi tarkennus oli hidas tai tommonen hassu... en osaa selittää, mutta hienosti meette! =D

  VastaaPoista
 30. Hihhiihih oottepas mahtavii! Sulla on muutenkin kivat blogit ja vaikutat hienolta persoonalta. Tsemppiä tulevaisuuteen. HALIT JA PUSUT oote ansainnu ne.

  -Minä nolo, vasta tämän ja toisen blogisi löytänyt tyttö, joka liittyy ehdottomasti lukijaksi.

  VastaaPoista
 31. Kiva postaus :3

  Laskin tääl ääneen noita askelia :DD

  VastaaPoista
 32. Kiva postaus ! Ja sun jalan asento ja istunta :D Istut hyvin siel selässä ! :)

  VastaaPoista
 33. Saanko kysyä mistä oot saanu ne valko-musta raidalliset kuoret? Haluaisin itse sellaiset!:) Sulla on tosi ihana istunta! Ja ootte tooooooosi hyvä pari!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööm ai ne seeprakuoret? Sain ne joltain lukijalta postissa:)

   Poista
 34. Hyvinhän te meette! :) Tai ainakin mun silmään näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 35. Just äsken laitoin kylmägeeliä niska ja selkäkipuihin ja autto välittömästi!Kannattaa kokeilla ;)

  VastaaPoista
 36. Tipperaryn palaturvaliivi on hieman arvokkaampi, mutta on ihan taivaallinen päällä. Käytän turvaliiviä aina ratsastaessa, eikä tuon kanssa ole koskaan tuntunut, että ottaisi mistää vastaan ratsastaessa. Aiemmin minulla oli juurikin tuollainen racesafe, mutta sitä ei voi verrata tuohon tipperaryn liiviin ollenkaan. Niin eri luokassa ovat kyllä. Toivottavasti jumisi paranevat ja homma alkaa sujua entistä paremmin, vaikkei omaan silmääni videolla meno huonolta näyttänytkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekkin miettinyt juuri tota liiviä seuraavaksi:)

   Poista
 37. Onko tuo video kuvattu sillä uudella kameralla? Miettisin, että voisin itse ostaa tuon kameran ja haluaisin tietää että johtuuko tuo jatkva tarkentelu siitä automaattisesta tarkennuksesta vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on uudellla ja johtuu automaattisesta tarkennuksesta:)

   Poista
 38. Millä asetuksilla nämä maneesikuvat on otettu?

  VastaaPoista
 39. Tuomas on kyl tosi hyvä valmentaa (: !

  VastaaPoista
 40. Tarkkuutta vaihtoihin! Sillä se hevonenkin hyppää paremmin jos itse ei johda sitä laukkaa mihin sattuu...

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.