Mistä vaatteiden hintaerot johtuvat?

perjantai 22. marraskuuta 2013

Moikka! Jonkin aikaa sitten kävin koulun jälkeen yhteistyökumppanini Suitsisopin liikkeessä kuvailemassa, tällä kertaa mulla oli selvä visio  minkälaisen postauksen haluaisin tehdä blogiin. Wilma sai tällä kertaa kunnian (heh, pakotin sen kun en itse halunnut olla kuvissa;D) toimia mallina, koska Pinja tai äiti ei päässyt avustamaan kuvauksia. Tein siis postauksen keskihintaisista, hyvää käyttölaatua olevista tuotteista, jotka näyttävät samalle muta ovat eri hintaisia. Toinen asukokonaisuuksita on hieman edukkaampia ja toinen sitten kalliimpi. Kyselin Facebookissa kumpi asu näyttää kivemmalle ja lähes kaikkien mielestä tuo halvemman hintaluokan asu oli kivemman näköinen, mitä mieltä te olette?

Kuvassa Wilmalla on Equipagen ohut fleece Silvia 49e sekä Equipagen ohuttoppainen liivi Georgia 57e. Jalassa on Back2Backin NicePro-housu 85e ja Cavallon saappaat 325e. Päässä Euro-Starin pipo 39e.
 Hintaa koko paketille tulisi 508e.

Ylläolevissa kuvassa Wilmalla on on Eurostarin Gwen fleece 79e Carla-toppaliivi 149e Euro-starin Laura de Luxe housut 219e sekä Petrien Meredith saapas 1190e. Päässä Equilinen Hollis pipo 39e. 
 Hintaa koko paketille tulisi 1637euroa. 


 Suitsisopin Sanna vastaa teille kysymykseen, jota itsekkin tulee pohdittua usein:
Mistä hintaerot sitten tulevat?

"Materiaalilla on iso osa hinnan muodostuksessa. Esimerkiksi fleecetakin kankaita vertailemalla huomaa erot paksuudessa, nukan pituudessa, vuorikankaassa sekä tietysti itse mallissa; miten takki istuu päällä ja kuinka kangas joustaa liikkeessä. Vaikutusta on myös sillä, montako värivaihtoehtoa tai kokoa takissa on saatavana.

Housuissa on aivan sama asia; materiaali ja malli vaikuttavat todella paljon -eihän ole samantekevää millaisella housulla ratsastaa; housunhan tulisi olla "huomaamaton" ja silti todella kulutuskestävä. Mitä enemmän kankaalla on teknisiä ominaisuuksia, sitä hinnakkaampi housu on -ja tosi on ne ihanat koristeetkin vähän vaikuttavat Nykyään lähes kaikki housut ovat lycrapunttilahkeilla ja niidenkin materiaaleissa ja malleissa on eroja! Ja samoin lahkeen olisi hyvä istua niin, ettei sitä huomaa tiukemmassakaan saappaassa

 Toppaliiveissä on huimia eroja pintamateriaalin, TÄYTTEEN materiaalin ja määrän suhteen, mallin -sekä tietty sen ulkonäön suhteen. Eli näillä keleillä pärjätään loistavasti esim. kuvan Equipagen ohuella liivillä mutta kun pakkasta tulee niin Euro-starin paksu liivi pääsee oikeuksiinsa. 

Saappaissa hintaan vaikuttaa materiaali, materiaali, materiaali ja sitten malli sekä muut ominaisuudet sekä muutosmahdollisuudet. Nahan laadulla on merkitystä! Jos saappaat ovat esimerkiksi naudan nahkaa on vuodan oltava tasalaatuista. Käsittelytavoissa on toki eroja ja lisäksi mallilla; mitä erikoisempaan saappaaseen mennään se näkyy aina myös hinnassa. Pohjan rakenteessa ja käytetyissä materiaaleissa on myös eroja. Saappaidenhan tulisi kestää Suomen kostean kesän lisäksi myös talven jäätävä pakkanen... Hintaan vaikuttaa myös se miten paljon saappaaseen on mahdollista saada erilaisia lisäominaisuuksia esim. kristallit, erikoisompeleet, erikoisvärit jne.

 Näin paljon on vaihtoehtoja Petrien sappaiden nahkojen kuvioinnissa ja väreissä!

 Jos verrataan kuvien saappaita, edullisessa Cavallossa on kulutuskestävä nahka mutta varsikokoja yhdelle jalkateräkoolle on 4-6 kokoa. Fantastinen saapas kasvavalle junioriratsastajalle sekä aikuiselle jolle tämä slimmi malli käy jalkaan. Petrien Meredith saapas taas on hinnakkaampi sillä se malli voidaan valmistaa asiakaan toiveen mukaan erilaisista nahoista, eri väreissä ja kahdella eri "full contact" pohjegripillä. Siihen saa halutessaa erilaisia koristeita varteen tai vaikkapa koristeompeleita -myös kontrastiväreillä. Ja jos joku 15 eri varresta ei käy, voidaan tämä malli tehdä myös mittatilaustyönä jalan omiin mittoihin"

Eikös olekkin aivan ihania huopia! Mikä on sun lemppari?

Molemmat ovat minunkin mielestäni hyviä vaihtoehtoja kovempaan sekä kevyempään käyttöön ja toisaalta sellaisia, että suurimmalla osalla on varmaan mahdollisuus hankkia näitä. Ja kuten kuvista näkee, ovat asut lähes saman näköisiä, vaikka hintaeroa on keskihintaisissakin tuotteissa. Saappaat ovat toisessa asussa melko hinnakkaat, mutta muuten kalliimpikin asu on vielä kohtuuhintainen. Olen huomannut, että kaikista halvimmat tuotteet yleensä kannattaa unohtaa sillä materiaalit eivät kestä yhtä hyvin ja mallien istuvuus on usein niin kummallinen että ne pikemminkin haittaavat ratsastusta. Kellään samoja kokemuksia, tietysti poikkeuksiakin on halpojen tuotteiden laadussa!


Kumpi asu on enemmän sinun mieleesi? 
Mitkä ovat ratsastusvarusteita joihin panostatte ja missä tyydytte halvempaankin versioon?

128 kommenttia

 1. kiva postaus! :3 Täs oli hyviä juttuja, tykkäsin :)

  jadeslifestyle.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen postaus :)
  Ja minusta asu 1 oli kivemman näköinen.
  Milloin tulisi taas videopostausta tallipäivästä yms, ne on kyllä tosi kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kuvattiin. Tuli kyllä vähän hutaistu, joten en ole varma julkaistaanko:)

   Poista
  2. Kyllä julkaisette:D

   Poista
  3. Oon tuo eka ano :) Ja kyllä varmasti julkaisette, ne on aina hyviä!

   Poista
 3. Ihanat noi satulla huovat ja korva hupput!! Ja ihana postaus Tiia:) Lemparini huovista ja hupuista olivarmaan tuo vaalean sininen:)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus :) 1 on kivempi, koska siinä saappaat, fleese ja pipo ovat hienommat :)

  VastaaPoista
 5. itse panostan eniten kypärään ja saappaisiin, vähiten varmaan raippoihin, kannuksiin tms. koska niitä häviää ja hajoaa tms. kuitenkin. kiva postaus ! itse tykkään enemmäin 1.asusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo, että varsinkaan raippoihin ei tule itse panostettua oikein yhtään. Samoin riimunnarut, kaviokoukut yms pikkusälä:)

   Poista
  2. Mulla sama, niitä raippoja tulee kuitenkin osteltua kuukauden välein kun ne jonnekki unohtuu... Samoin kannuksia :D Ja kavikoukuilla on myös tapana kadota aina jonnekkin!:D Riimunnarut pysyy hyvin tallessa, mutta mun hevonen on mestari riimujen tuohoamisessa. Ollaan koitettu laaturiimuja ja halpis riimuja, aina ne vaan hajoaa. Halpis riimuihij ollaan päädytty, ei tule ihan niin kalliiksi tuo riimujen ostelu :D (joskus ostin 5 samanlaista riimua kerralla :D)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus :) itse tykkään varmaan enemmän asusta 2 :)

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus, vaikka en jaksanu lukea kaikkia tekstejä. 1 asu oli kivempi :)

  VastaaPoista
 8. Tykkään ite enemmän tosta 1 asusta ehkä sen fleece takin ja saappaiden takia enemmän (:
  Toi 2 asun toppaliivi taas on kivempi kuin 1 asun.

  Noi huovat on ihania! Tykkään eniten tosta vaaleansini/mustasta (:

  VastaaPoista
 9. Hyvä postaus Tiia! Tykkään tosi paljon! :) ja asu 1 :D

  VastaaPoista
 10. Saitko/ostitko/saatko/ostatko/haluaisitko jonkun noista huovista?:) ootko koskaa käyttäny voitolla korvahuppua?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ottaisin jonkun niin noi siniset ois varmaan kivoimmat:)

   Poista
 11. Itse tykkään enenmän halvasta. Ostan melkein kaiken hööksistä tai horzelta (hööksistä crw:tä) en omista yhtään kingslandin tavaraa enkä mitään muutakaan kallista.

  VastaaPoista
 12. todella kiva postaus! lisää näitä, mun mielestä 'asu 1' on hienompi, mutta kuten tuo sanna sanoi 'asu 2' on laadukkaampi. mun mielestä esim. saappaisiin on hyvä käyttää rahaa, mutta esim fleeceen ja toppaliiviin ei kannata, laadukkaita housujakin saa halvalla :)

  VastaaPoista
 13. Halvempi oli musta kivemman näköinen. Kiva ja hyvin keksitty postaus :)

  VastaaPoista
 14. Itse koitan panostaa enemmän kenkiin,kypärään ja housuihin.
  Asu 1 näyttää mun mielestä kivemmalta kuin asu 2 (:

  VastaaPoista
 15. asu 1 on mielestäni huomattavasti kivempi :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
 16. Asu 1 eli halvempi on mun mielestä kivempi :) ja itse panostan eniten kenkiin, housuihin ja takkiin/huppareihin/fleeceihin ja vähiten varmaan kypärään ja hanskoihin... kunhan ovat vaan hyväntuntuiset ja suht. kivannäköiset niin kelpaavat mulle ;) tää oli kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 17. kiva postaus, tykkään ekasta asusta enemmän:) ite panostan etenkin saappaisiin ja housuihin, vaikka en mä niitä kaikista halvempia vaatteita muissakaan suosi:D etenkin kun ratsivaatteet on joka päivä käytössä niin mieluummin vähän panostaa.

  VastaaPoista
 18. Tosi kiva postaus! Asu 1 on minun mieleen enemmän, saappaiden ulkonäön ja takin perusteella:-) Mutta toppaliivi on musta nätimpi asu kakkosessa;-)

  VastaaPoista
 19. Asu 1 on enemmän mun mieleen :)

  VastaaPoista
 20. Asu 1 on ehottomasti enemmän omaan mieleen!! Ja noista huovsta ja korvahupuista tuo pinkki <3 Mutta myös sininen oli ihan kiva. Itse panostan omissa varusteissa housuihin ainakin koska on todella ärsyttävää jos housut ovat epämiellyttävät ja ahistavat. Myös hanskat ja kypärä ovat erittäin tärkeitä koska jos on kovin jäykät hanskat niin niillä on todella vaikea rasastaa. Kypärässä taas pitää olla mukavan istuva eikä kovin hiostava. Minun mielestä kaikkiin varusteisiin on hyvä panostaa koska on tosi epämiellyttävää ratsastaaa ei sopivissa kamppeissaa, hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
 21. Tähän ei voi oikee muuta sanoo ku et onneks vaihoin ravipuolelle :D

  En osaa sanoo kumpi nuista näyttää paremmalle, poimisin ehkä jotain halvemmasta ja jotain kalliimmasta vaihtoehdosta, jos siis on näin ulkonäöllisesti täytyy valita :D Ite en aikoinaan panostanu juurikaan ratsastusvermeisiin, periaate oli melekeempä se että ku edellinen hajos ni ostettiin uus ja aina katottu hintaa, halvoilla mentiin. Eikä oo koskaan ollu kerralla ku yks kappale per varuste, okei, ehkä hanskoja ja sukkia ollu kerralla useampi. Ja hyi saappaat, tasan yhet ollu joskus vuonna nakki ja muusi, mut ei koskaan sen jälkeen :D

  Mut niihän se on että mikä kiinnostaa ni siihen panostaa (:

  VastaaPoista
 22. Tuo ykkös asu on ehdottomasti parempi. Mielestäni nuo kakkos kuvan saappaat ovat rumat (>anteeksi teille, jotka ne omistatte.)

  VastaaPoista
 23. Ykkönen on ehdottomasti! Saappaat on kivat ja toi pipon mega-iso tupsu :D Hyvä että sattu olemaan halvempi niin voisi joskus kun tarvii, niin ettiä ittelle jotaan noista :D:D

  VastaaPoista
 24. Kaikilla ei ole varaa "unohtaa" niitä halvempia tuotteita...

  VastaaPoista
 25. Tykkäsin asu1 ,siinä on paljon kivemmat vaatteet ja näytti mukavalta päällä :) panostan yleensä kenkiin,kypärään ja housuihin <3 Hanskoilla ei ole hirveesti väliä kunhan ne on semmoset et ne ei hierrä tai mitää ja sit hupparinkaa ei tarvii olla kauheen hieno ja kallis (: Tämä oli todella kiva postaus!

  VastaaPoista
 26. Asu yksi
  Vieläkään en ymmärrä et miks pitää maksaa PIPOSTA 75 e vaan siksi koska siinä on se kl merkki?! Hyvänen aika halvemmalla saa horzen pipon joka maksaa sen 20 e Entiiä laadusta mutta ehkä ostaisin kuitenkin sen halvemman...anteeksi avautumiseni ja tää oli oikeesti kivapostaus!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se melko suolainen hinta, itse en olisi kyllä raaskinut maksaa, mutta sain sen sponsorituotteena:)

   Poista
 27. Asu yksi
  Vieläkään en ymmärrä et miks pitää maksaa PIPOSTA 75 e vaan siksi koska siinä on se kl merkki?! Hyvänen aika halvemmalla saa horzen pipon joka maksaa sen 20 e Entiiä laadusta mutta ehkä ostaisin kuitenkin sen halvemman...anteeksi avautumiseni ja tää oli oikeesti kivapostaus!!:)

  VastaaPoista
 28. Tää oli kyllä hyvä ja mielenkiintonen postaus, hyvä Tiia!
  Ite ainakin pidän ratsastuskamoissa sen periaatteen, että pyrin ostamaan laadukasta, vaikka siitä joutuukin maksamaan. Sanonta "köyhän ei pidä ostaa halpaa" on harvinaisen totta! Ne neljänkympin ratsihousut voi olla ihan hyvät jos ratsastaa tunnin viikossa, mutta siinä vaiheessa kun harrastaa päivittäin alkaa arvostaa ihan eri tavalla kestävyyttä, käytännöllisyyttä ja istuvuutta. Hyvälaatuiset varusteet kestää kuitenkin hyvällä pidolla paljon pitempään kun halppikset, sama pätee perus vaatteisiinkin. Ei mullakaan kaikki kamat ole kalliita eikä ns. 'merkkituotteita', mutta esim. ratsastushousut ja -takki on asioita joissa haluan panostaa :)

  VastaaPoista
 29. Asu 1 mutta nuista huovista on tosi vaikee pättää että mikä on lemppari ku kaikki niin ihania <3 Panostan ehkä kypärään ja semmosiin mutta tyydyn halvempaan ehkä ratsastussukkissa :D

  VastaaPoista
 30. Jos käytössä olisi enemmän rahaa varusteisiin, panostaisin moneenkin asiaan... Tällä hetkellä suurin osa rahoista menee bensoihin, sekä kanien elättämiseen, joskus jää muutama kymppi ylimääräistä jotka saatan säästää jos olen nähnyt jotain ylitsepääsemätöntä, mutta yleensä käytän rahat johonkin halpaan... Tällä hetkellä ratsastusvarusteissani ainoastaan kypärä on yli 80e arvoinen, housujenkin alkuperäinen hinta olisi ollut 60-80e, mutta ostin ne jostain alennuksesta, jolloin hintaa taisi jäädä 45e pari... Meidän perheessä ei oo oikein koskaan ollut hirveästi rahaa mihinkään ylimääräiseen, joten oon oppinu elämään niin etten kaipaa mtn kallista, vaikka ne tuotteet yleisesti ottaen kestää kauemmin ja ovat parempi laatuisia... Ja hiukan kivemmilla blingeillä ja printeillä varustettuja. :D

  VastaaPoista
 31. Asu 1 on paljon kivemman näköinen!:) kiva postaus!!

  VastaaPoista
 32. Tykkän enemmän ekasta asusta, koska siinä takki ja pipo on kivemmat väriset... Mä en jotenkaan osaa myöskään tykätä noista valkonauhaisista saappaista. Ja noista huovista noi kaikki on ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä sama vielä jatkat, että panostan enemmän kypärään, hyvään ratsastustakkiin ja talviratsastushousuihin, kaikki muu saakin olla vähän halvempaa, mutta kyllä mulla jotain kalliimpien merkkien muita tavaroitakin on, esim. joku KL pipo... Ja ite en jaksa raippoihin panostaa, tän hetkiset raipat ostettu jostain tallin pikkukaupasta ja jostain hevosmessuilta... Ja kaikki tämmönen pikkusälä muutenkin...

   Poista
 33. wilma on yht kaunis kun sa ja pinja!!

  VastaaPoista
 34. Mistä tuollaisen huovan saa tilattua?

  VastaaPoista
 35. hyvi kirjoitettu postaus hyvästä aiheesta:) Tykkään! (*edullisempi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä, että itse ostan laadukkaamman kypärän, saappaat ja turvaliivin, joiden mukavuudella ja kestävyydellä on todellista merkitystä, ja pikkutavarat ja huppari, takit, pipot ym ostan esim hööksiltä:) asu nro 1 on musta kivempi!

   Poista
 36. asu 1. Itse käytän Eurohunterin ratsastushousuja, hanskoja, kypärää ja turvaliiviä. Eurohunter on halpa merkki, mutta tosi hyvä. Suosittelen! :)

  VastaaPoista
 37. Molemmat asut on kivoja :) Noista huovista ehkä vaalensinine, oranssi tai vaalenpunanen on hienoin :D
  Mutjoo tää ei liity mitenkää tähän aiheseen, mut tiiätkö miten blogiin saa sen jutun et ei pysty kopioida blogista mitään?
  Joo oon huono selittää :D

  VastaaPoista
 38. Asu 1 on ehdottomasti mun suosikki :)

  Mites Tiia käy, kun täytät 18 vuotta, niin maksaako sun vanhemmat sulle edelleen ihan kaiken?

  VastaaPoista
 39. Asu 1. on mun mielstä kivempi :)! Kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 40. kiva postaus ! mun mielestä tuo 1. asu on kivempi, vaikka onkin paljon halvempi. d:

  VastaaPoista
 41. Tässä kohtaa olisi varmaankin hyvä mainita, että ratsastuksesta on tullut melkoinen materiaalikilpailu. Kenellä on kalleimmat vaatteet/hevoset, yms. Ymmärrän kyllä, että jossain kohti tuo laatu on parempi kalliimmissa tuotteissa, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että ne hevoset on tärkeimpiä, ei vaatteet mitä päällä niiden kanssa vietät aikaa. Hevosta ei pätkääkään kiinnosta, onko sinulla likaiset verkkarit vaiko Kingslandin uusimmat monen sadan euron housut. Ihan kiva postaus kuitenkin.

  VastaaPoista
 42. Tosi hienot nuo 2 kuvan kengät, mutta hintaa on kyllä aika paljon! Mun mielestä kaikki huovat on tosi hienoja mutta ensin pisti silmään vaaleanpunainen ja vaaleansininen;) Musta Voitolle sopisi tuo tummemman sininen eikä vain joku vaaleanpunainen? Muuten pakko kysyä ootko koskaan käynyt Seinäjoella?Jos ihmettelet että missä se on niin se on Etelä-Pohjanmaalla, Vaasasta...koiliseen päin? Muistaakseni:D

  VastaaPoista
 43. 1 asu oli kivempi (: Ja itse ottaisin noista tuon pinkin huovan ;D Ja hyvä postaus (: Lisää näitä !

  VastaaPoista
 44. 1. asu oli mun mieleen kivempi. :) ja panostan kenkiin (ratsastuskenkiin) ja en tiiä, varmaan takkeihin tai liiveihin, haluisin että ne on semmoset mistä todella tykkään! :)

  VastaaPoista
 45. Minun mielestäni toi asu 1 on kivempi. Se näyttää kivemmalta. ottaisin pinkin huovan ois söpö :)

  VastaaPoista
 46. Tosi kiva kuullu myyjän selostus asiasta mistä hitaero tulee...mutta asu 1 ois mun makuun...2 asu oli ihan kiva mutta ehkä siitä puuttui jotain pientä :)
  Itse ottaisin turkoosin huovan tai pinkin. :)

  VastaaPoista
 47. Olisi tosi kiva jos Sini tekisi postauksen blogiisi! Olisiko tämä mitenkään mahdollista? :) Ja sitten myös, kauanko kesti että sinulla oli yli 300 lukijaa? Tsemppiä bloggaukseen! :D

  VastaaPoista
 48. mun hepalla on toi kirkkaansini-valko huopa ja korvahuppu!:) ja mummielestä asu 2 oli kivempi jotenki!

  VastaaPoista
 49. Itse tykkään enemmän tuosta asu 1:stä. Vaikka se on halvempi, vaatteet näyttävät todella laadukkailta ja kivan näköisiltä. Itse olen huomannut, että joskus halvat hanskat ei kestä oikeestaan yhtään käyttöä vaan heti ekan kerran jälkeen on reikä hanskoissa. Mutta oli tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
 50. Tykkään itse enemmän tuosta ensimmäisestä asukokonaisuudesta! :)

  VastaaPoista
 51. Asu 1, ja mulla on yhet halpis ratsastushanskat, jotka on ollu mulla jotain 3 vuotta ja ei vieläkään yhtään kuluneet, tosi kivat käsissä ym. :)

  VastaaPoista
 52. Itse valitsisi 1 asun. Jos ois rahaa ja sais kaikkee mitä haluu nikn kyl mä sit varmaan ottaisin ton 2 asun, paitsi niitä saappaita. Mutta kyllä se sinun 75€ pipo on hieno.

  VastaaPoista
 53. itse olen pihi rahan suhteen :) kypäräni maksoi 70e ja vanhat ratshousut 20e. kallein varuste minkä olen ostanut on cavallon nahkasaappaat 250e

  VastaaPoista
 54. Voi kui ihania huopia!:O Paljon maksaa ja mistä nuo ovat!? Voitko lähettää pari?:D No vitsivitsi! Mut ihania, kaikki nuo värit ihania! Ja asu 1 parempi ;) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.suitsisoppi.fi/verkkokauppa/index.php?cPath=50_61

   Poista
 55. Voi kui ihania huopia!:O Paljon maksaa ja mistä nuo ovat!? Voitko lähettää pari?:D No vitsivitsi! Mut ihania, kaikki nuo värit ihania! Ja asu 1 parempi ;) :)

  VastaaPoista
 56. itselläni on kisahuopana tuo pinkki+korvahuppu , itse tykkään tosi paljon! :) ja mielestäni 1 asu kivempi!

  VastaaPoista
 57. Itse panostan eniten housuihin turvaliiviin ja chapseihin. En tykkää käyttää saappaita. Talvella ihan sama kunhan on lämmin!

  VastaaPoista
 58. Superkiva postausta, kiitos tästä! :) Ihania värejä noissa huovissa!

  VastaaPoista
 59. Mun mieleen oli tuo asu 2. Rakastuin niiiin noihin Petrien saappaisiin! Olisikohan aika alkaa säästämään jo rahaa .. vaikkakin Mh't kelpaa mulle ;D

  VastaaPoista
 60. kiva postaus :) mul on itelläni tommonen huopa + huppu turkooseil kanteil, on ollu aivan ihana huopa suosittelen:) ite yritä ostaa vähän parempaa latua, koska elän periaatteella laatu kestää, ja ainakin mulla vähän kalliimmat vaatteet ja tavarat istuu paremmin kuin ns. halvat

  VastaaPoista
 61. mielenkiintoinen postaus plussana kirjoitus toisen ihmisen näkökulmasta.
  Kallistun itse kuva 1. ja järkyttävän ihania nuo huovat !

  VastaaPoista
 62. Ykkösasu oli lempparini ja ottaisin musta-pinkin huovan ja korvahupun:)Tää oli tosi kiva ja kiinnostava postaus

  VastaaPoista
 63. ykkösasu oli hienompi :)! itelläni on tuollanen eurostarin fleece ja oon todennu lämpimäks :)!

  VastaaPoista
 64. ite panostan esim. kypärään, saappaisiin, housuihin. housut sen takia, koska tilasin hööksiltä joskus punaiset ratsastushousut, näyttää kivalta päällä ym. mutta se kangas. no, aluksi ei mitään ongelmia, mutta sitten alkoivat hiertämään polvitaipeesta. edelleen ovat mulla kakkoshousuina, mutta inhottavaa ratsastaa housuissa jotka hiertää... no kyllä huomaa että spooksin housuni ovat pikkasen laadukkaammat, mutta kyllä hööksissä on hinta-laatu suhde kohdallaan.
  vähiten panostan raippaan ja kannuksiin. ja hanskat on siltä väliltä. mutta muut kun roeckl- ei kiitos.
  kiva postaus, mielestäni asu 1 oli kivempi. :)

  VastaaPoista
 65. Tämmönen oli kiva ja hyödyllinen postaus! (: Ykkös asu oli mielestäni paljon paremmän näkönen :)

  VastaaPoista
 66. Asu 1 ja pinkki huopa ja korvahuppu. Ihanat noit muutkin huovat ja korvahuput!

  VastaaPoista
 67. asu1 ja pinki huopa ja korvahupput

  VastaaPoista
 68. Asu 1 ja turkoosi huopa ja korvahuppu

  VastaaPoista
 69. Kävin kattomassa suitsisopista päitsiä, mutta en raaski ostaa kun on niin kalliita ne päitset. Horzesta saa halvemmalla :D

  VastaaPoista
 70. Kiva postaus ja mun lemppari noista huovista on toi pinkki. :)

  VastaaPoista
 71. 1 asu kivempi:) huovista kivoin oli varmaan turkoosi:D

  VastaaPoista
 72. Tosi kiva postaus :)

  Mutta hei kun katsoit netflixistä gossip girliä niin mistä katsoit sitten 5 ja 6 kaudet kun eihän niitä ole siellä? :// Kiitos tosi paljon jos autat mua!

  VastaaPoista
 73. Musta toi eka oli kivempi :D

  VastaaPoista
 74. Asu 1. on kivempi, vaikka onkin halvempi ;)

  VastaaPoista
 75. Käyttekö enää rosan tunneilla kun postauksia sen tunneilta ei ole tullut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn, nyt on ollut Sannan treenejä ja kisoja, joten ei olla hypätty. Mun koulun ja Rosan töiden+muiden menojen takia ei ole sitten muut päivät sopineet yhteen, joten olen hypännyt itse ja kävin kerran Tuomaksen valmennuksessa :)

   Poista
 76. Asu 2 :) En panosta vaatteisiin tai muuhunkaan, koska kuhan on hepalle ja itelle sopivat vermeet niin ok! Merkkiratsastus on niin...

  VastaaPoista
 77. Kaikista suurimman hinta-laatusuhde eron huomaa ehkäpä ratsastushanskoissa. Kun ostaa halvat hanskat, voi olla varma että ne kuluvat alta aikayksikön puhki, toisinkuin vähän kalliimmat hanskat. Sama pätee myös ratsastushousujen paikoissa, halvemmat housut nukkaantuvat paikoista käytössä ja löystyvät toisinkuin kalliimmat ja laadukkaammat housut. :)
  Katsoin aijemmin kun lisäsit kuvan faceen, että miksi ihmeessä se on lisännyt 2 samaa asua mitä eroa, kunnes tajusin kuvatekstin luettua ja nyt tämän postauksen myötä!
  Huikeata että joku jaksaa väsätä tälläisiä postauksia ja nähdä vaivaa, näitä on ilo lukea! :)

  VastaaPoista
 78. mun täytyy kyllä ihailla sua. miten ehdit käydä koulua, hoitaa tallityöt, ratsastaa hevosen perusteellisesti päivittäin läpi ja vielä riittää aikaa vaateliikkeessäkin käymiseen. Sun vanhemmat muistaakseni oli vielä yrittäjiä. Joudutko kaiken lisäksi tekemään vielä paljon kotitöitäkin? Miten sä ehdit tuon kaiken?

  VastaaPoista
 79. Voisko tulla samantyylinen hevosten varusteista?:)

  VastaaPoista
 80. huovista ehdoton ykkönen on kyllä turkoosi ja sama korvahupuissa! Ja 1 asu olisi minulle hyvä, koska se ei ole niin kallis ja hyvä laatu

  VastaaPoista
 81. Tykkäsin enemmän asu ykkösestä (:

  VastaaPoista
 82. Mistä 1asun valkonen pipo on ostettu?:)

  VastaaPoista
 83. Mä tykkäsin asu 1 :)

  VastaaPoista
 84. voivoi. Sinä lapsiparka et oo tainnu vielä tajuta että kaikilla ei vaan yksinkertasesti oo varaa ostaa n. 1000e saappaita, jotka on sulle "kohtuuhintaiset". ärsyttää kun teet tälläisiä postauksia jossa on "edullisia" vaihtoehtoja, mutta joillekkin 50e ohut fleecetakki on todella paljon. no, mikäs siinä jos on varakkaasta perheestä, mutta älä oleta että kaikki muutkin ovat. ( ja on aivan turha sitten tulla sanomaan että olen kateellinen, en nimittäin ole. Minulla olisi aivan varmasti varaa harrastaa ratsastusta tavoitteellisesti ja ostella kalliita merkkituotteita, mutta kun en halua enkä koe siihen mitään tarvetta )

  VastaaPoista
 85. Asu 1 oli mielestäni kivemman näköinen :) ja kiva postaus.

  VastaaPoista
 86. Asu 1. Kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 87. Cavallo Junior Jump - saappaiden (asu 1) omistajana täytyy sanoa, että ovat kyllä mahtavat jalassa! Sopivat pitkä- mutta kapeapohkeiselle ihmiselle todella hyvin, ovat yksinkertaisen kauniit, laadukkaat ja kestävät. Vaikka ovatkin "hintavammat", niin hinta-laatu suhde on aivan paikkaansa ja jopa opiskelijalla on varaa noihin saappaisiin verrattuna ostaa 100e saappaita uusi pari joka vuosi.... Suosittelen!

  VastaaPoista
 88. Asu 1 on kyllä värisävyjen puolesta mukavampi ja materiaalit jotenkin näyttävät mukavammilta päällä. :)

  VastaaPoista
 89. asu 1, ei paljoo eroo, mut jos tarkasti kattoo niin.....

  VastaaPoista
 90. MInä ostan kaikki kulutustavarat(harjat, kaviokoukut, hanskat) edullisimmistä mitä löytyy, samoin suurimman osan riimunnaruista. Hienommat ja muutenkin arvokkaammat jutut, esimerkiksi suitset ja satulavyöt, loimet ja muut ostan mieluummin hinnakkaampina.

  VastaaPoista
 91. Ite ainaki panostan enemmänen omissa tavaroissa kypärään, hanskoihin ja saappaisiin (ja toki housuihinki). Hevosten tavaroissa toki eniten satulaan. Mun mielestä se ulkonäkö/ merkki ei oo tärkeintä vaan se miten se istuu päälle ja miten varusteet sopivat:) Itelläkään ei oo varaa ostella mitään himokalliita takkeja sun muita joka päivä mut välillä on mukava ostaa joku hienompikin huppari piristyksks ! :)

  VastaaPoista
 92. Halvempi on parempi. En ikinä osta kalliimpaa ulkonäön takia. Katson aina hinta-laatusuhteen ja mietin, "haluanko" vai "tarvitsenko". Ikinä en ole noin kallista asukokonaisuutta omistanut mutta joulua odotellessa ;) Tsekkaappa mun blogi samalla! Siel on viel hiomista mutta parhaani kun yritän! http://www.superhevostelua.blogspot.fi/

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.