Ei se määrä vaan se laatu

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

 Palataampa vielä maanataiseen postaukseen. Kaikki kommentit lueskeltuani, vielä muutaman lisäkommentin muihin postauksiin saatuani ja kirjoiteltuani  blogeihin joita seuraan kasapäin kommentteja aloin miettimän asiaa uudesta näkökulmasta. Kyseisellä postauksella en alun alkaenkaan lähtenyt hakemaan ja kerjäämään lisää kommentteja blogiini. Tarkoituksena oli tiedustella teiltä miksi jotkut eivät kommentoi ja muutenkin kannustaa ihmisiä ihan yleisesti bloggaajien kanssa aktiivisempaan vuorovaikutukseen. 

Nyt muutaman päivän itselleni asetettua haastetta toteutettuani huomasin erään tärkeän asian, jota alla oleva kommentoijakin selitti:Bloggaajat, jotka saavat oikeastaan itsestään selvyytenä jokaiseen postaukseen kymmeniä kommentteja haluaisivat ehkä kuulla muutakin kuin söpö heppa, ihana paita tai kiva postaus. Aikaisemmassa postauksessa kerroin tälläistenkin kommenttien piristävän minua ja kyllä niinhän ne tekevät yhä edelleen, mutta vitsi miten iloiseksi tulinkaan muutamasta rakentavaa palautetta tai mielipiteitä sisältävästä kommentista viime postauksissa. Niistähän olisi voinut vaikka syntyä keskustelua lukijoiden ja bloggaajan välillä, jos ne eivät monen teidän sanoja lainaten "hukkuisi kiva postaus kommentteihin". Kuinka usein te muuten luette seuraamienne blogien kommentteja?

Tällä postauksella en tarkoittanut, että nyt kaikki lopettavat kommentoinnin jos ei ole mitään asiaa. Tarkoituksenani on herättää vähän ajatuksia kommentoinnin suhteen, ei edelleenkään pyytää teitä lopettaman minun tai muiden blogeihin kommentointia. Minä ja varmasti te muut bloggaajat olette täysin tyytyväisiä lukiessaan sen kiva postaus -kommentin. Voisiko siihen kuitenkin lisätä jotain? Miksi juuri se oli kiva postaus? Oliko se kivasti koottu, oliko siinä laadukasta tekstiä tai hyviä kuvia? Halusin heittää teille taas kysymyksiä ja mietittävää, mitä te lukijoina tai bloggaajina olette tästä mieltä? Päätin tämän myötä muuttaa itselleni asetettua haastetta, kommentoin lähes jokaiseen tällä viikolla julkaistuun postaukseen, jos keksin vain jotain vähän persoonallisempaa sanottavaa. Joskus se yhden lauseen mittainen kehukin on paikallaan, mutta ehkä välillä jokainen meistä voi panostaa laadukkaaseen kommenttiin. 

Miltä kuulosti?  Onko lukijoilla tai muilla bloggaajilla herännyt samanlaisia ajatuksia? Mikä on teidän mielestä hyvä kommentti?

 
Muistakaa osallistua tänään julkaistuun arvontaan tästä.145 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. MITÄVITTUUUUUU EKAAAAAA KERTAA EKA:DDDDD ja kerkesin lukee postauksenki ennen kommentoitii juhuu kiits haluun keksin

   Poista
  2. Ja tässä hieno esimerkki hyvin sisällöttömästä kommentista!

   Poista
  3. Jenni Kemppainen veit sanat suusta :D

   Poista
  4. näitä ei vaan pitäisi huomioida. antaa lasten leikkiä, kerjäävät vaan huomiota (:

   Poista
  5. en tajua miten kellään voi olla edes pokkaa kommentoida tämmöseen postaukseen tätä "eka""toka" juttua :D

   Poista
 2. Juuri tätä itsekkin hain takaa, mutta en vain osannut pukea asiaani sanoiksi. Niin totta tuo kommentti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkään en sitä osannut noin hyvin sanoa, joten piti tuo kommentti liittää mukaan:)

   Poista
  2. Näin jälkeen oma kommentini kuullostaa todella negatiiviselta. Tosin aina kun ilmaisen omaa ajatusta tulee asiani melko vahvana ulos. Mutta nyt pakko sanoa: HIENOA TIIA!
   Pääsimme asian ytimeen!

   Tässä kysyt, että luemmeko postausten kommenteja. Itse voin vastata, että valittavasti en. Varsinkaan sun ja Sophian blogien joita luen aktiivisemmin.
   Juuri koska noita "kiva heppa, kiva postaus" kommentteja on niiiiin paljon. Ja hyviä mietteitä ja keskustelun avauksia on niin harvassa.

   Esitykseni 20hyvää vs. 1000 sisällötöntä, on aika karkea. Jos kaikki komentit olisi rakentavaakin palautetta; niin tulisiko bloggaajalle tunne ettei ole tarpeeksi hyvä, eikö riitä millään. Eli myös noita pikku kommenteja tarvitaan, tietysti. Pikku kommentista tulee se, että jotain teen ainakin oikein.

   Tietysti myöskin kommentien määrä kertoo sivuilla käyville Blogin olevan todella suosittu. Mutta näin suuria kommentti määriä, ei jaksa lähteä lukemaan läpi.
   Joskus jostain postauksesta saatan plärätä, jos postauksessa on ollut jotain mistä voi odottaa viriävän ilmoille mielipiteitä, mutta yleensä siellä ei ole mitään asiaa, rakentavaa. Vaan se on sitten sitä pirun ilkeilyä.
   Jokainen todellakin meistä voi panostaa kommentointiin, tietysti silloin kommentien määrä ehkä vähän vähenisi, mutta myöskin kommenteissa olisi ehkä jotakin luettavaa. Mikä kyllä voisi virittää taas uusia kommenteja.
   Harva itseni kaltainen jolla on mielipide, osaa jotenkin asiallisesti sen esittää ja pohtii asioita niin jaksaa sitä mietettään heittää sinne tuhansien pikku kommentien joukkoon.

   Ja jos kommentti täyttää ne hyvän kommentin kriteerit tai osan, kyllä sitä vastausta odottaa. Mutta kyllä ymmärrän ettei niihin juuri aina jaksa paneutua kun luettavia kommentteja on paljon.

   Itse sain kyllä vastausta ihan 10kertaisesti.
   "Bloggaan" myös itse, lähinnä hevosaiheisesti mutta lähinnä mielipiteiden kautta.

   Ja jos huomaat, kun johonkin jotain kirjotan niin siitä ei tule loppua. Romaania pukkaa. Yksi hyvä syy olla kommentoimatta kun kommentin kirjoitukseen menee tunti! :D
   Itselle kommentoinnissa on myös haasteellista, se että onnistuu rakentavan, pohtivan, Kritiikin/vahvan mielipiteen sisältämän asian ilmaisemaan niin ettei oikeasti hypi toisen varpaille.

   Poista
  3. Olen aivan mykistynyt, sulta kyllä löytyy asiaa ja vieläpä järkevää sellaista asiallisesti kerrottuna:)!

   Poista
  4. Täytyy varmaan yrittää ottaa tavaksi!

   Poista
 3. Oho olinkii neljäs :D mut hyvä postaus :)!

  VastaaPoista
 4. tää oli kyllä ihan täyttä asiaa kun alkaa itekkin miettimään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken kommenteja oli vaan yks mutta ku päivitin niin niitä oliki vähän enemmän.. :D

   Poista
 5. Mun mielestä tää sun heppablogi ei oo enää niin kiva kun ennen. Nykyään täällä on kokoajan jotain muita postauksia kun sun ja Voiton kuulumisia, kivahan se on joskus muitakin lukea, mutta eniten ne kuulumiset kiinnostavat.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah jännää, täällä kun ei mun mielestä ole enää muuta kun meidän kuulumisia ja aiheeseen liittyviä postauksia. Ennen kun mulla ei ollut lifestyleblogia, oli täällä kaikkea mahdollista. Tietysti mielipiteensä kullakin:)

   Poista
  2. Itsekkin Rooss:n kanssa vähän samoilla linjoilla. Ensimmäistä kertaa kommentoin, mutta jotenkin sponsoripostaukset yms. sotkee blogin hienoa kokonaisuutta. Toki ne tuovat paljon vaihtelua, mutta itse en välttämättä käy edes niitä lukemassa, vaan luen vain teidän kuulumispostaukset. Se että sinulla on lifestyle- ja heppablogi erikseen selkeyttää, mutta jokin täällä hajottaa kokonaisuutta. Ihailen kyllä panostasi blogia kohtaan ja kuinka lukion ohella pyörität kahta suosittua blogia!:)

   Poista
  3. Mun mielestä on just todella kiva lukea muutakin kuin ihan vaan tavallisia kuulumisia, joita tulee kuitenkin aina välillä!:D hassua miten kaikki tykkää niin eri jutuista! Olet kuitenkin mielestäni onnistunut erittäin hyvin mielyttämään monenlaisia ihmisiä, on videoita, kuvapostauksia, yhteistyöpostauksia ja tavallisia kuulumisia. Hyvä tiia! Tästä kaikesta huomaa kuinka paljon näet vaivaa blgiisi!:)

   Poista
  4. Kiva kuulla erilaisia mielipiteitä!

   Poista
  5. Mun mielestä se on taas kivaa kun on muitakin postauksia kuin vain "peruspostauksia". Eikä pieni mainostuskaan häiritse sponsorijutuissa lainkaan.

   Pidän blogeistasi koska niissä on laadukkaita kuvia, hyvää tekstiä, vaikutat mukavalta ihmiseltä ja panostat blogeihisi, jota kyllä välillä ihmettelen että miten kerkeät :D

   Poista
  6. Mustakin on kiva kun on välillä muutakin, mutta jotenkin tuntuu että sun blogi on muuttunut tosi paljon. Ei oo enää niin "helppo" lukea sun postauksia, en tiedä miksi . Se vain tuntuu tosi työläältä, kun alkaa miettimään jokasessa postauksessa eri asiaa. Et varmaan ymmärtänyt mitään :D

   Poista
 6. teetkö joulukalenterin postauksin vai elokuvana? :DDD

  (pidän itse enemmän elokuvista XD )

  VastaaPoista
 7. Joo varsinkin noi eka kommentit on säälittäviä, ja kiva postaus kommentit käy hermoilleni, koska niissä ei kerrota muuta, hyvä kommentti mielestäni on bloggaajalle rakentava tai muuten kivasti sanottu. Keksikää jotain muuta pliis eikä vaan kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 8. Taas oli todella asiallinen postaus ! Olen samaa mieltä, että on kivempi lukea blogista kommentteja, joissa on rakentavaa palautetta. Niitä kommentteja on myös kivempi lukea muiden blogeista :) mutta ehkä ne kiva postaus kommentit kuuluvat tähän bloggaukseen :)

  VastaaPoista
 9. ihana toi kuva! syöks tossa kuvassa vote sun hiuksii!???:DD

  VastaaPoista
 10. Voitto on tossa vipassa kuvassa tolleen et " kun sä joskus rapsit mua niin nyt on mun vuoro sua:D"
  tosi kiva postaus ja toi kommentti on kyllä hyvä linkki tähän, koska on hyvin järkevä kommentti. Onko siellä paljon lunta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah:D On täällä melko paljon, tosin nyt kaikki varmaan sulaa kun on niin lämmintä.

   Poista
 11. Aina jos kommentoin niin yritän just keksiä jotain vähän erikoisempaa kuin "kiva heppa" tms. koska ennen kirjoittelin aina sellasia, mutta kun ite alotin bloggaamaan niin oon tajunnut, että tuun paljon ilosemmaksi/saan enemmän vinkkejä sellasesta kommentista joka on huolella kirjotettu, ja siinä on jotain asiaakin, eikä vain sitä "kiva postaus" -tyyppiä.

  Toki mua ilahduttaa kaikki kommentit, kuten varmaan myös sua, mutta varsinkin sua varmasti välillä ärsyttää varsinkin nuo "eka, toka, kolmas, neljäs..." -kommentit, vaikka olisikin "hienoa" olla eka. Ja varsinkin yleensä niissä suosituimmissa blogeissa se on jotenkin yleistä, että postauksen eka kommentti yleensä on eka, mutta varmasti se välillä kyllästyttääkin.

  Mutta alotin sun blogin lukemisen varmaankin silloin tän vuoden alkupuolella, ja oon ottanu sulta mallia varsinkin kuvaamisessa, ja omassa ratsastuksessa. Sulla on aina tosi laadukkaat kuvat, ja sun postauksista oikeesti tulee sellanen "jes tiia on postannu!" -fiilis, jota ei yleensä tuu, ellei postauksessa ole paljoa tekstiä, tai jos postaus on täysin kuvaton. Tykkään lukee sun blogissa tosi paljon kaikkia tän tyyppisiä postauksia, kuulumisia, yhteistyöpostauksia, ja sun videot on tosi kivoja, ehdottomasti yks niistä blogeista, jossa joka päivä ramppaan odotellen uutta postausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla:) Tuo ekana sanomasi asia on kyllä totta, itse tajusin sen vasta kun kommentoin muiden blogeihin, alkoi tulla itselläkin repeatilla "Kiva postaus"..

   Poista
 12. Tää oli tosi hyvä ja toivottavasti nytten ihmiset älysitvät mitä tarkotit!:D
  Ja ihana toi kuva:)

  VastaaPoista
 13. Tuossa lukee "Onko lukioilla tai muilla bloggaajilla herännyt samanlaisia ajatuksia?" Ilmoitin ihan vain siksi ettei kukaa tule siitä valittamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista.. Hyvä kirjotusvirheistä pitääkin sanoa:)!

   Poista
 14. Itse luen joitakin kommentteja, mutta pikaselauksella jos kaikki on kahden sanan mittaisia jätän suosiolla lukematta, niissä harvemmin on mitään minkä itseäni kiinnostaa. Kuten juuri kommentit "hyvä blogi" tai "kiva postaus". Luen kommentit joissa on enemmän tekstiä ja jotka saattaisi herättää jopa jonkinlaista keskustelua.

  VastaaPoista
 15. Sulla on tosi hieno blogi, osaat tehdä mahtavia ulkoasuja, kuvat ovat aina mielenkiintoisia ja teksti selkeää! Ite en yleensä kovin usein osallistu arvontoihin nykyään, koska ihmisiä on niin paljon, ja jotenkin tuntuu vain, että ei kuitenkaan onni osu... Olis superkivaa, jos joku päivä hyppäisit Lillillä, koska kiinnostais kovasti nähä miten te nyt meette!;) Muutenkin ois hauska lukea postauksia, joissa menisit välillä jollain muulla kui Votella, vaikka ihanahan se on :) Vaikutat tosi hauskalta ilopilleriltä, ja teidän videopostauksia on kiva kattoa :D Oot taitava bloggaamaan, ja ihmekös kun tämä on niin suosittu blogi! Olisi kans kiva kuulla jostain heppailuviikko suunnitelmista ja että kertoisit hieman hevosen omistamisesta; esim kuinka paljon teet monipuolisia harjoituksia vai menetkö aina vain kentällä suunnittelematta ratoja ja sen semmoista :) Tästä taisikin tulla aika pitää romaani, mutta toivottavasti se ei haittaa :) Yksi miinus ehkä että olisi kiva jos postaisit välillä muustakin liikutuksesta, kuin kentällä ratsastus tai valmennukset, esim agilitystä olisi kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kivasta kommentista:) Hyviä postausideoita, ehkä joitakin toteutankin!

   Poista
  2. Ai niin ja pidin enemmän siitä vanhasta blogista, jossa oli myös lifestyleä. Se oli jotenkin kivempi, enkä lifestyle blogiisi ole jaksanut liittyä. Jotenkin oli kiva, kun tuli täällä aina erilaisia postauksia :) mutta hyvä blogi tää siitä huolimatta on!;)

   Poista
  3. Totta, monet pitivät siitä versiosta. Itse lolen enemmän tykännyt erottaa aiheet selvästi, vaikka välillä joutuukin miettimään kummassa blogissa nyt julkaisen tän postauksen?

   Poista
 16. kaheskymmeneskolmas :D!! ennätys

  VastaaPoista
 17. Itse luen jokaikisen postauksesi, mutten kommentoi aina. Kommentoin vain sillon kun minulla on jotain sanottavaa. Olen tuon kommentoijan kanssa samaa mieltä! On tää sun blogikin aivan mahtava! Minulla on kuitenkin kysymyksiäkin ;) :
  1. Teetkö enään postivideoita?
  2. Käytätkö Voitolla gramaaneja?
  3. Milloin olisi hyvä käyttää gramaaneja?
  4. Käytättekö hypätessä martingaalia ja mikä on lähinnä martingaalin käyttötarkoitus?
  5. Mikä on hyvä kylmäystapa, jos ei tallilla ole pakastinta ja en halua käyttää linimenttiä?
  6. Mitä eroa on meksikolaisilla ja tavallisilla suitsilla(tiedän että turpahihna on erilainen)?

  Nuo kysymykset ovat askaruttaneet minua jonkin aikaa :D Ajattelin kysyä sulta ku vaikutat niin tietävältä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. En tee, kun posti restante ei ole enää toimminnassa.
   2. En nykyään, joskus ihan satunnaisesti.
   3. Mulle valmentaja suositteli, joten ammattilaisen "käskystä".
   4. Ei käytetä, sen tarkoitus on estää hevosta nostamasta päätä liian ylös.
   5. Turpahihna on erilainen, en oikein osaa sanoa mitä vaikutuseroa niillä on. Voitto toimii paremmin meksikolaisella, kun olen molemmilla mennyt :)

   Poista
  2. Sulta unohtu yks:)

   Poista
  3. Hups, sitten varmaan ainoa vaihtoehto kylmätä letkulla ja vedellä.

   Poista
  4. Meillä talliin ei tule vettä, vaan se kannetaan sinne:[ t:eri ano

   Poista
 18. Itselleni tämä on ensimmäinen kerta kun kommentoin blogiasi. Syy siihen on se, että minua ärsyttää suuresti kommentit eka, toka, kolmas jne. Ja ihana postaus, mikä tulee sata ja yksi kertaa. Onhan ne tietenkin ihania, mutta eikö pari kolme kertaa riitä? Haluaisin kirjoittaa rakentavaa blogistasi, mutta minusta tuntuu juuri siltä, että se hukkuun satojen "turhien" kommenttejen alle. Tietenkään yhdessäkään blogissa ei ole turhia kommentteja, mutta ymmärrätte ehkä pointtini? Tykkään blogistasi, koska olet monipuolinen bloggaaja, joka ei ole liian kiinnostunut vain ja ainoastaan sponsoreista. Osaat kirjoittaa hyvin monipuolisesti ja kiinnostavasti. :) Hyvää joulunodotusta sinulle ja voitolle! Terkuin: Sinun ikäisesi bloggaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän pointtisi hyvin ja kiva kun nyt innostuit kuitenkin kommentoimaan:) Ihana kuulla, että olet saanut minusta noin kivan kuvan bloginkin välityksellä.

   Poista
 19. Jep, niinkun sanoit niin kiva postaus kommenttikin saa hyvälle miellelle mutta rakentava ja vähän pidempi saa vielä paremmalle! Ja tosiaan itse luen yleensä kaikki kommentit ennenkuin kommentoin:) mut tälläset "asia" postaukset on tosi kivaa vaihtelua kuulumispostausten rinnalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisimpa osannut sanoa ton noin hyvin tossa postauksessa, juuri tuota mieltä olen itsekkin kommentteista tulevasta hyvästä mielestä:)

   Poista
 20. Mä en ehtinytkään vielä tohon maanantain postaukseen kommentoida, mutta syy sille, miksen kommentoi joka postaukseen on se, että jos en keksi mitään persoonallista sanottavaa, minusta tuntuu, että "kiva postaus" kommentti vain hukkuu muiden sekaan tai hukuttaa rakentavan kritiikin :D

  VastaaPoista
 21. Tuleeko joulu kalenteri yhtenä isona elokuvana vai pienissä osissa niinku viime vuonna? Vai onko se yllätys?;D

  VastaaPoista
 22. tosiaan, kyllä normi kommentteihin kaipaa sitä rakentavaakin palautetta, ja vaikka se ei aina olisi niin kivaa niin silti sen ottaa ilomielin vastaan ja miettii mitä voisi muuttaa omassa blogissaan ja mikä taas on hyvin. Asiallista tekstiä kirjotit :)

  VastaaPoista
 23. Asiapuhetta Tiia!:D Olen samaa mieltä sun kanssasi, on oikeasti tosi säälittävää ja alhaista tulla nimettömänä lähettämään tuollasia päättömiä kommetteja joissa ei oikeesti oo mitään perään! Vielä lisäisin, että blogisi on ihana ja kiinnostava, kiva kun joka päivä tulee näitä postauksia niin ei tarvi viikkoa odottaa. Olis kiva jos tekisit taas vaikka mydayn tai kuvapostauksen! :)

  VastaaPoista
 24. Minä usein alan lukea kommentteja ja ehkä aijon kommentoidakin jotain mutta kun kommentit menevät suurinpiirtein näin: "eka!!!" "noni nyt sain postauksenki luettua, kiva postaus" "toka!" "lol mikä järki tulla kommentoimaa et mones oli?!" "kiva postaus oot nätti :)" "onks voitto sun oma?" "Kiva postaus" "kiva postaus" "oot nätti" "kiva postaus" jne... Niin painan äkkiä ruksia, mielestäni nuo eka toka jne kommentit voisi ainakin poistaa!

  VastaaPoista
 25. Hyvä postaus!! Ainakin itse ymmärsin paljon ja tuo kommentti oli kyllä järkevä!! Ihana toi viimene kuva!!<3;):D

  VastaaPoista
 26. Tuli tässä muuten mieleen, että joittenkin osalta menee ihan hölmöks tää kommentointi, kun "kisaillaa" kuka on eka. Jossain näi sellaisenkin, että joku tuli kommentoimaan, että 'kiva postaus', ja samainen hkö laittoi perään, 'en vielä edes lukenut, mutta halusin olla eka' HALOO! ei varmaan niitä blogin pitäjiä kiinnosta kuka on eka...:D + jos sen kommentin sisältö on just joku sellane 'olin eka, jee kerrankin, ainii kiva postaus' yms...ja sitten ne "kiva blogi/banneri, tossa mun blogin osote..." kommenteista taas tulee mieleen, että tarkoitus kommentoijalla oli mainostaa omaa blogia, eikä paljoa ole kiinnostunut siitä blogista mihin kommentoi...ja myös lukialukiasta on ihan järkyttävää!! Mutta kyllähän niistä kiva postaus yms. kommenteistakin tulee hyvä mieli, mutta jos kommentti sisältää jotain rakentavaa tai syyn miksi oli kiva postaus, niin siintä tulee vielä ilosempi mieli:))

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Irtojouhia on kyllä onnistuntu pukemaan ajatukseni sanoiksi loistavasti! Loistava kommentti! :)

  Sulla on Tiia todella hyvä blogi, sun ja Voiton kuulumisia on kiva lukea, varsinkin kun tekstit ovat niin selkeitä ja paljon hyviä kuvia joka postauksessa.

  VastaaPoista
 29. Bloggaajana voi myö vaikuttaa siihen millaisia kommentteja saa. Se kuinka asiat esittää, keskusteleeko ihmisten kanssa ja kuinka vastaa vaikuttavat esimerkiksi. Jos kirjoittaa päiväkirjatyyppisesti oman päivän tapahtumista tai postaa vaikka vain kuvia on melko todennäköistä, että kommentteihin satelee näitä "iik ihana heppa", "hui mitä tossa kuvassa tapahtuu" tai jos postaa vaikka asukokonaisuudesta on melko todennäköistä että kehutaan asua, vaatetta tai kysellään siitä lisää. Jos taas halutaan herättää keskustelua niin jo itse kirjoitusasusta pitäisi näkyä lävitse kysymysten asettelu, kenties jonkinlainen kyseenalaistaminen tai ärsyke jolla lukijat laukaistaan keskustelemaan aiheesta. Tämä vaatii myös kirjoittajalta taitoa.

  Itse en esimerkiksi kommentoi suosituimpiin blogeihin vaikka ne ovat kovasti pinnalla, koska hyvin harvassa blogissa bloggaaja alkaa itse keskustelemaan lukijan kanssa tai siis pääsee pois ns. tusina vastauksesta. Myöskin se, että jos ei vastaa mitään kertoo jo minulle hyvin paljon - onko kiire vai eikö aikaa, eikö inspiroi vai eikö kommentti ollut tarpeeksi mieleen kun se ei saanut "huomiota" osakseen. Toki voi olla myös sellaisia kommentteja missä bloggaaja on samaa mieltä ja voi vain todeta että näinhän se on tmv, mutta pääasia että sanoisi jotain jolla lukija saa tunteen että hei tämä lukee nämä oikeasti.

  On ikävää, että osa kommenteista on juuri sellaisia jossa esimerkiksi aiheutetaan toiselle pahaa mieltä tai arvostellaan hyvin kärkkäästi. Näitä mahtuu joukkoon ja löytyy aina, koska kukaan ei voi olla kaikille mieleen. Olisi hienoa jos jokainen miettisi esimerkiksi haluaisiko itse vastaavanlaista palautetta tai kommenttia. Yleensä vedotaan siihen että kritiikki pitäisi kestää, mutta kuka haluaa olla tarkoituksella ilkeä? Jos haluamme keskustelua, pitäisi jokaisen muistaa että asiat voivat riidellä mutta ihmisten ei tarvitse. Jos bloggaaja esittää jonkun asian omana mielipiteenään postauksessa ja se ei ole jollekin mieltä myöten, ei se tarkoita sitä että häntä vastaan pitää hyökätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuo on. Itse kuitenkin usein normaalipostauksessa koitan kysellä lukijoilta, jolloin keskustelua voisi syntyä. Mielipidepostauksiin tuleekin paljon enemmän juuri tälläistä palautetta, mutta sehän on selvää. Minä kerroin heille mielipiteeni ja he sitten minulle omansa:)

   Poista
  2. http://www.youtube.com/watch?v=1I6vtrYTvvM

   ^^luvattomasti tehty?

   Poista
  3. En tiedä, Pinjakaan ei muista. Joskus se on antanut lupia nimittäin:)

   Poista
 30. Aloin nyt itekkin ajattelemaan, miten kommentoin. Voisin itekkin ehkä kommentoida seuraavaks rakentavasti. Tää postaus oli tosi mielenkiintonen ja herätti kiinnostusta. Omaan blogiini ei tuu yleensä kommentteja yhtään, joskus harvoin vain.

  VastaaPoista
 31. Luen yleensä blogin postaukset ja selaan varmaan parit kommentit. Minua ärsyttää myös suuresti ne semmoiset koodit, jotka pitää kirjoittaa, jos haluaa kommentoida. Sun blogissasi ei semmoisia ole, joka on hyvä, mielestäni. Ja sitten näin lukija rikkaassa blogissa ne kommentit hukkuvat tuonne sekaan, niin kuin edellä mainittiin.

  Blogisi on mielestäni siksi hyvä, kun kirjoitat niin, että huomaa kuinka olet käyttänyt aikaa ja muokannut kuvia. Kirjoitusvirheitä en huomaa juurikaan, vaikka toisaalta ei ne pikku virheet edes haittaa. Et myöskään käytä hymiöitä tai kirjoita tälleen " moiiii!!!!!! <3<3<3<3<3< tänää voite oli ihku ja meni hyvin ja hyppäsin esteitä moikka! " :D

  Sulla on siis aivan yksi suosikki blogeistani! Olet hyvä kuvaamaan ja ratsastamaan. Ja Voittokin on oikea herrasmies.

  T: Loket

  VastaaPoista
 32. Hhahaha Voitolla on todella upeat hampaat (--: ootko koskaan harjannu niitä? :D

  VastaaPoista
 33. Seuraan ite ainakin postauksien kommentteja ja jos näyttää kiinnostavalle, niin saatan joskus liittyä keskusteluun :)
  Mutta just esimerkiks sun blogissa kommenttien selailu latistuu pariin ekaan kommenttiin, kun on vaan niitä 'kiva postaus' ja 'eka', 'toka' ym. kommentteja..
  Blogis on kuitenkin tosi kiva ja tykkään postauksistas :)

  VastaaPoista
 34. Munkin mielestä tää blogi on muuttunut. Ennen oli paljon videoita ja kuvia ratsastuksesta ja aina oli videolla vähän puhetta ja talli hommia, nykyään on nää sponsorit ja hippolat jotka ei mun mielestä oo niin kivoja. Mun mielipide;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kultaa muistot;) No ei en tiedä, jokaisella mielipiteensä. Itse pidän tästä blogista eniten juuri nyt. Tuo Hippola on nyt pinnalla hetken, kunhan se julkaistaan ja asia arkipäiväistyy niin sitten tulee niitäkin vähemmän :)

   Poista
 35. Mä oon pari kertaa kommentoinu ja aina toivon ihan älysti et vastaat:D mullaki on paljon kysymyksii mut nyt tulee vaa yks mielee. Onko Votella kauheen isot liikkeet?
  Mä tykkään ite eniten videopostauksista koska ne on nii parhaita ja vaikutat muutenkki nii mukavalta et on aina pakko saada kattoo teidän jutut. Mietin kyl aina välik et mite teil on aina varaa kaikkeen hienoon mitä koneita ja näi teil on:D
  Viime videon kyl katoin mut se ei ollu nii hyvä, olitteko keskittyny?
  Ja aina ku lukee sun blogii nii tulee hyvä mieli, sillee Jee Tiia on postannu:D. Toivottavasti pidit tästä kommentista joka yritti kertoa mielipiteeni selvästi ja vähän huomiota herättävä kivojen kommenttien joukossa oleva. Vastausta odottaen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on mun mielestä melko normaalit hevosen liikkeet :) Kiva kun pidät, siis miksi video ei ollut niin hyvä?

   Poista
  2. Olitteko keskittyny? Ehkä se oli vähån hutaistu ku ei näkyny mitää ku kamera heiluu. Eikä tää ollu nii hauska

   t. Parsahiiri nyt anona koska ei jaksa kirjautua

   Poista
  3. Mikä videopostaus oli kyseessä?

   Poista
 36. En oo varmaan ikinä kommentoinu sun blogiin, oon tosi laiska ja luen postaukset puhelimella. Nyt oli vaan pakko :D

  Useista bloggaajista tulee sellainen fiilis, että jos antaa rakentavaa palautetta, niin heti ruvetaan väittämään vastaan ja selittelemään. MUTTA, sinä et kuulu näihin ;)

  Välillä täytyy kyllä miettiä, että kannattaako minun edes sanoa mitään näistä blogiasioista kun en mitään tiedä. Tai siis lähinnä ulkoasuun ja tällaseen liittyviä asioita, kun en itse bloggaa niin välillä taitaa ehkä olla parempikin ettei yritä väkisin antaa palautetta ja kritiikkiä, kun ei kuitenkaan ymmärrä.

  Tosiaan olen lähiaikoina ruvennut arvostamaan sinua bloggaajana enemmän, kun huomaan että oikeasti panostat tähän ja teet tätä kunnolla. Etkä pyytele anteeksi joka postauksessa sitä, että et ole postannut vähään aikaan. Se nimittäin kertoo minusta siitä että kirjoittaa blogia vaan sen takia että haluaisi lukijoita ja tulla ns kuuluisaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva aina lukea näitä, jotka ekoja kertoja innostuu kommentoimaan:) Tosi kiva et oot saanu musta tollasen kuvan, juuri sellaisen haluankin muille antaa:)

   Poista
 37. Itseltä kommentointi on vähän jäänyt, sillä usein luen puhelimella postaukset, ja en tykkää kommentoida puhelimella niin kauheasti :D tämä postaus oli hyvin kirjoitettu ja aivan totta. Yleensä yritän keksiä muutakin kun "kiva postaus" jos kommentoin, mutta usein joku toinen on jo sanonut asiani. Muutaman "suosituimman" blogin kommentit luen aina, paitsi eka,toka (jotka ovat mielestäni ärsyttäviä) skrollaan ohi.

  VastaaPoista
 38. Kommentoinkin jo tuohon alkuviikosta olleeseen postaukseen että miksi en kommentoi kauhena useasti. Todellakin se etä en aina jaksa, ja en keksi muuta sanottavaa kun "kiva postaus" tms. Minusta ainakin omaan blogiin on kiva saada nuita "kiva postasu" jne kommentteje, koska sinne ie tule niin pakjon kommentteja, kun esim tänne. :D Tämä oli tämmöinen "haaste" meille lukijoillekkin että kommentoisimme enemmän ehkä rakentavasti, ja minusta tämä oli hyvä, sillä monet voi tämän myötä miettiä muutakin koirjoittetta vaa kuin se "kiva postaus", ja itsekkin yritän. ;)

  VastaaPoista
 39. mimmmu kirjoitti juuri samalla tavalla kun olisin itse kirjoittanut. Noi "eka", "toka" jne kommentiit non vaan niin turhia (mun mielestä). Samoin esim "ihana heppa", "kiva postaus", "kiva kuva", "kiva paita" kommentit on mun mielestä vähä turhia. Ja niin kuin mimmmu kirjoitti niin noihin ekoihin kommentteihin latistuu jo heti alussa kun ne on just tollasia aika turhia mitä tohin laittoin. Toki muutama "kiva postaus" kommentti tai vastaava on ihan kiva mutta kun joissakin postauksissa on suurin osa kommenteista vaan tollasia tai sunnilleen kaikki kommentit alkaa noin ja perässä on vielä ehkä yksi tosi lyhyt lause. Vähän pidemmät kommentit (kuin pari lyhyttä lausetta) on kivempia ja jos niissä on vielä jotai järkeäkin ja oikestai jotain asiaa!:)

  VastaaPoista
 40. Se on kyllä turhauttava tunne kun, saat blogiisi monta 'kiva paita' 'kiva postaus' jnejne.. Ei niissä ole mitään "sanomaa" .. Tai no voihan sitä äkkiä selata postauksen ja kommentoida äkkiä että 'kiva postaus eka' . Kun saan blogiini kommentin toivon että se olisi rakentava tai vähän pidempi kommentti :D tää saatttaaa kuulostaa iha tyhmältä ku en osanu laittaaa sanoja oikeille paikoille XD

  VastaaPoista
 41. Nämä sun postaukset ovat aina jotenkin mukavan asiallisia ja lyhyt ja ytimekäs tarina. Näitä on kyllä kiva lukea. :)

  VastaaPoista
 42. Minunkin mielestä on tosi turhauttavaa laittaa vain pelkästään ''kiva postaus'' yms, vaikka kyllähän sen ymmärtää, että toinen haluaa sanoa että postaus oli kiva. Itse kuitenkin myös haluan että kommentti olisi pitkä ja siinä olisi kysymyksiä ja parannusehdotuksia yms. Sellaiset on kivoja. Varsinkin sellaiset, mihin itse pääsee vastaamaan ihan kunnolla! Lyhkäsiin kommentteihin on turhauttava vastata, mutta omassa blogissani niihin kuitenkin vastaan, kun sellaisia yleisimmin tuleekin. Ja toi ''EKA'' juttu on munki mielestä ihan turhauttavaa, mutta en viitsi alkaa siitä valittamaan(niinkuin jotkut tekevät), sillä jotkut tekevät sen oikeasti vain tahallaan ja ollakseen niin ns. kuuluisia kun kommentoivat ekana. Itse en ole paljon kommentoinut kenenkään postauksiin yleensä, mutta sen ''miksi et kommentoi'' postauksen jälkeen aloin miettimään, että miksi en oikeasti kommentoi? Mulla on aikaa, kännykällä pystyy mun mielestä tosi hyvin ja kommentteja on kiva kirjoittaa. Mut silti en oo paljoo kommentoinu. Otin sit itteäni niskasta kiinni ja oon nyt alkanu kommentoimaan ahkerasti jokaiseen blogiin, mitä luen, tietenkin vain silloin, jos on jotain kommentoimisen aihetta!:)

  VastaaPoista
 43. Itteä vaan harmittaa, että varsinkaan suosittuihin blogeihin on vaikeampi kommentoida jotain rakentavaa, koska jos kommentissa on hiukankaan negatiivinen sävy ( vaikka kommentti olisikin asiallisesti kirjoitettu), niin liian usein monet ovat sitten tulleet kommentin kirjoittajaa haukkumaan tai jos nimellä kommentoi, niin pahimassa tapauksessa tämän kirjoittajan omaa blogia aletaan piinata haukkumisella. Sen takia varmaan nykyään on haastavampaa kommentoida mitään rakentavaa suosittuihin blogeihin. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, kaikki eivät osaa erottaa rakentavaa palauttetta ja haukkumsta. Joskus kommentoijan mielestä kyllä ihan suora haukkuminen on ollut rakentavaa palautetta :/

   Poista
 44. Olen samaa mieltä monen muun kanssa. Nämä eka kommentit on aivan turhia ja tyhmiä. sitte ne "kiva postaus"-kommentit, tuntuu että niitä laitetaa jotenki "huvikseen" koska esim johonki arvontaan laitetaan et kiva postaus. Itse en hirveesti kommentoi postauksiin, koska puhelimella se on hidasta ja ärsyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se turhauttaa ko joitakin asioita kysytään sata kertaa ko ihmiset ei jaksa lukea kommentteja. Ymmärrän et niitä on välillä paljon mutta silti.

   Poista
 45. Mun mielestä tää blogi on menny vaan ´´tylsempään´´suuntaan. Aattelin vaan että olis kiva sellanen perus heppablogi jossa kerrotaan susta ja Voitosta eikä niin paljoa ainakaan kaikenmaailman sponsoreista(mä en ainakaan jaksa klukee sellasta), eikä blogi olis niin täynnä mainostusta esim: HIHS mainos postaus. Arvonnan palkinnoksi kävisi mieestäni paremmin (HIHS lippujen sijaan) joku raippa,riimu,pipo tai vaikka kannukset(vaikka ne olikin jo palkintona). Äläkä ota tätä siis negatiivisena kommenttina. Voisitteko tehdä lisää bloggaajan rankka elämä ja parhaat kommentit videoita,niitä on aina niin kiva katella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä näiden arvontojen kans. Itse asun aika pohjoisessa joten en voi osallistua kaikkiin arvontoihin (esim nyt tää voita liput hippolan klinikkaan) koska matka Helsinkiin ei tule järjestymään. Onhan se tietenkin joillekkin mukavaa.

   Poista
  2. Valitettavasti en voi itse valita arvontojen palkintoja kun ne yhteistyökummppaneilta saan. Koitan jatkossa, ottaa tuollaisiakin arvontoja :)

   Poista
 46. oon ihan samaa mieltä! joskus on turhauttavaa kirjottaa pitkä juttu mutta sitten s eei saa aikaan keskudtelua vaikka se se tarkoitus olisikin. myös noihin "ihana paita", "vähänkö oot kaunis"- juttuihin on vaikea edes vastata yllättävästi. on mielestäni turhaa odottaa bloggaajalta idearikkaita vastauksia jos ei itse ole edes jaksanut kirjoittaa idearikasta kommenttia. joo karattiin vähän aiheesta mutta kumminkin oli pakko jotenki purkautua kun tuli noi asiat puheeks :D

  VastaaPoista
 47. Itsellä tulee harvoin kommentoitua, mutta kommenteja lue tosi usein, mutta juuri siihen se usein tökkää kun lähes kaikki komentit on saman tyylisiä. Nyt kun kerrankin kommentoin niin sanon tän ku usein on ollut aikomus, että itte tykkään hiiirrrveen paljon kuvista ja siksi ois kivempi että kuva postauksia ois enemmän tai et esim. valkku tulis kuvina ym. et kun kaikki lukiat (esim. Minä itse) ei vättämättä jaksa alkaa katsomaan videoita kun kaikki ei käytä konetta blogen lukuun eli käyttää tablettia tai puhelinta ja monesti iltasella itse näitä sun postauksia lueskelen niin se ois tämmösille "samanlaisille" lukijoille helpompi/kivempi. Mutta tosi ihana on ollut lukea sun blogeja tykkään tosi paljon!(:

  VastaaPoista
 48. Tää on mun mielipide. Toivoisin että edes joku viitsisi lukea tai edes perehtyä tähän.

  Lueskelin äsken kommentteja. Hmm, jaa joo. Kommentit on hyviä, mutta tämä vastaaja. Ajatteletko vain sitä, että jee, olen saanut pintaan asian, josta moni on samaa mieltä? Jos et, ainakin vaikutat siltä.

  Ja vastauksesi. Kommentoijat kirjoittaa sellaisia 5-10-> riviä tekstiä ja sinä vastaat: "Kiitos asiallisesta kommentista, olen aivan samaa mieltä." jne. Eikö sulla ole 5 minuuttia aikaa vastata jollekkin kunnolla, joka on kirjottanut pitkät romaanit?! Ja sanoit että nuo "pikkukommenttien" takia et saa keskustelua aikaiseksi. SINÄ OLET SE SYYPÄÄ ETTET SAA BLOGIISI KUNNON KESKUSTELUA AIKAAN!!

  Laittaisit vaikka "kysymyksiä" konnentoijillesi, ja pitempiä vastauksia. Siitä se keskustelu jatkuu, eläkä vain kommentoi "keskusteluun" kerran vaan useampaan otteeseen. Vai oletko niin ylimielinen ettet voi?

  Kiitos ja aamen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5min x kommenttia = 500min. Mulla ei ole aikaa sellaiseen, valitettavasti. Ihan tottahan tuo on, mutta mulla ei vaan yleensä hyvin tyhjentävän kommentin jälkeen oli erikoisesti sanottavaa. Olen asiani jo postauksessa kertonut, kommentithan ovat tavallaan vastauksia mun antamaan alkukommenttiin eli postaukseen, joka usein on pidempi kun muutama rivi. Joskus vastailen pitemminkin ja saatan kysellä takaisin jotain, melkein koskaan sieltä ei vain tule vastausta takaisin päin. Harva käy lukemassa kommenttien vastauksia, jotkut varmaan niin tekevät ja siksi toivonkin, että heidän kommentteihin tulisi vastattua hyvin :)

   Poista
  2. Tuossa piti siis lukea 5min x 100 kommenttia

   Poista
  3. Musta toi kommentti meni jo haukkumisen puolelle... :/

   Poista
  4. eka te valitatte että tiia ei vastaa kommentteihin, sitten että hänen pitäisi vastata niihin pidemmin. onks teillä yhtään hajua miten kauan jo yhden normi postauksen tekoon menee? ei tiialla ole aikaa vastata joka kommenttiin pitkästi kun on koulu, hevoset, kaverot, perhe yms. muut hoidettavana

   Poista
 49. No blogiasi lukee lähinnä jotku 10-vuotiaat pikkutytöt. Joten suurin osa kommenteistakin on sitä luokkaa, eikä sitä "rakentavaa keskustelua". Näin se vaan on. Ja komppaan myös tuota edellistä, itse tavallaan kommentoit niin tylsästi ettei siihen aina tee mieli jatkaa mitään.
  Todellakin huomaa että vanhempien ihmisten blogeissa sitten onkin enemmän keskustelua kuin tämmöisissä pikkutyttöjen blogeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun perehdyit kommenttiini. Siis niin tylsiä vastauksia että huhhuh. Itsekkin huomaan että vanhempien ihmisten blogeissa on enemmän keskusteluja

   Poista
  2. Enemmistö lukijoistani on kyselyn mukaan yli 13-vuotiaita, joten tuo sun antama 10 meni nyt vähän hukkaan. Itse en ole nähnyt muissakaan blogeissa suuresti keskustelua, vaikka kyseessä on ollut vanhempi bloggaaja. Tosin en ehkä lue sellaisia blogeja.

   Poista
 50. Tää oli kiva postaus! Rupesin ittekki miettiin tosta näkökulmasta. :):)

  - Pinja

  VastaaPoista
 51. Tosi hyvä ja ajatuksia herättävä postaus. Itsellekkin pikkublogin pyörittäjänä tulee joskus sellainen fiilis että hei, miksei kukaan komemntoi mitään rakentavaa kommenttia vaan aina jos edes tulee kommentteja, niin se on se kiva postaus... Rakentavat kommentit piristävät aina päivää, ja sen vuoksi yritänkin kommentoida muitten blogeihin rakentavasti tai kannustavasti mahdollisimamn paljon! Mutta tsemppiä, sulla on kiva ja laadukas blogi, jatka samaan tyyliin (:

  VastaaPoista
 52. Hyvä postaus!
  Itteeni kommenttien lukijana häiritsee tuo "söpö heppa" ja vastaavat kommentit. Onhan niitä kiva saada välillä mutta jos jokapostauksessa on 100 niitä ni ei huvita kommenttien lukijana krollata 200 alaspäin kunnon kommenttien toivossa :)

  VastaaPoista
 53. Luen tosi usein niiden blogien kommentteja, mitä seuraan. Välillä kiireessä luen vain ensimmäiset, mutta jos mitään tekemistä ei ole saatan selata koko kommenttilaatikon läpi! :-D myös mua tottakai bloggaajana piristää aina nuo "kiva postaus" ja muut niin "perus"kommentit, jos niin voi sanoa, mutta kieltämättä niihin kaipaisi ehkä jotain lisää. Mikä teki siitä postauksesta kivan? Koska sellaisia asioitahan voisin yrittää sisällyttää myös tuleviin postauksiin sitten, että myös ne olisivat kivoja. Nyt ku maanantain postauksessa heitit ilmoille sen kommentointi "haasteen" oon pyrkiny kommentoimaan seuraamiani blogeja - ihan vain itseni haastamiseksi - edes kerran ja alussa tuntu että sieltä tulee vaan sitä "kiva postaus" kommenttia, mutta jo tänään kun oli kunnolla aikaa miettiä asiaa niin aloin miettimään kunnolla myös niitä kommentteja mitä laitan, ettei ne olis vaan niin yksinkertaisia ja noh, ehkä jollain tavalla jopa tylsiä ja kulutettuja. En oo sunkaan blogiin kauheen monesti aikasemmin kommentoinu mutta tällä viikolla tää on jo toinen kerta, edistystä siis kai huomattavissa, koska blogia oon lukenu jo pitkän aikaa! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun haastoit itsesi myös. Mulla on vähän sama ongelma, että mitään kauhean erikoista ja persoonallista en keksi läheskään kaikkiin postauksiin, vaikka olisin niistä pitänytkin :)

   Poista
 54. Ihana kun juuri olin saanut postauksen luettua ja olin alkamassa lukemaan kommentteja ja kappas mitä sieltä heti ekana löytyikin. ''EKAAA, TOKAAA..'' Just vielä kun postaus on kirjotettu just tuosta, ja oltiin asian ytimessä! Tuntuu että nämä kommentoivat ekana ennenkun kerkeävät vilkaista edes postauksen aihetta. :D

  VastaaPoista
 55. Huomaa, että tää aihe herättää paljon keskustelua ja oon kyllä samaa mieltä rakentavasta ja ns. persoonallisemmasta kommentoinnista. Tuli vaan mieleen että kun on suosittu blogi ja alkaaa pidempää ja asiasisältöisempää kommenttia tulemaa paljon enemmän niin vie kyllä aikaa ja voimia kaikkiin vastailla! En bloggaa itse, mutta voisin kuvitella että "kiva postaus, ihania kuvia, söpö voitto, nätti tiia"-skaalan kommentteihin on helppo ja nopea vastailla vaan kiitokset. Kun sitten perusteellisemmat kommentit pitää aluksi lukea ajatuksella, vastata järkevästi ja asiallisesti, eikä vastausta aina onnistu ihan tiiviksi muotoilemaan.

  Tuli mieleen vielä yksi syy ainakin itsellä kommenttien kirjoittamisen vähyyteen. Blogger. Minnekkään ei tule ilmoitusta " kommenttiisi on vastattu", eikä pysty hallinnoimaan mistään yleisestä tilasta kaikkia kommenttejaan, että ylipäätään aina edes muistaisi mitä on kommentoinut ja minne. En tosin oo kovin perehtynyt tähän, mutta ainakaan ei kovin selkeästi löydy ohjeistuksia jos jotain vastaavia toimintoja on käytettävissä. En tiedä onko eri juttu jollain google+ järjestelmällä, itse vanhanaikaisesti oon vaan havainnut tämän ihan normi googletunnuksilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, usein joudun nämä pidemmät kommentit lukemaan vielä uudestaan, jotta osaan kirjoittaa vastauksen sitten varmasti hyvin.

   Itsekkin olen tuollaista ominaisuutta kaipaillut, toivottavasti joskus sellainen kehitetään!

   Poista
 56. Tää postaus oli oikeesti järkevä ja hyvin kirjotettu. Muista kommenteista huomaa et nyt ne vast tajus miten tärkeetä teille bloggaajille on se rakentavan kommentin asia. Tajusin sen itekki vasta nyt. Joten haluun sanoo et kaikki sun postaukset on kirjotettu todella selkeesti ja hienosti. Toivon vaan et itekki pystyisin joskus osaamaan kirjottaa noin hienosti. Sun blogia on mielenkiintosta seurata koska se on niin monipuolinen ja ihana. Voitto on ihan sika söpö ja te kaks ootte niin toisillenne luotu. Oon saanu susta sellasseen kuvan et oot aina pirtee vaik kuinka väsyttäis. Enkä millään saa ikinä mitää sellasta sun postauksista et sua ei vaan kiinnostais tai et jaksais. Sä vaan osaat kirjottaa niin positiivisesti kaiken negatiivisenkin. Sulla on ihana luonne ja oon saanu susta ja siskostas sellasseen kuvan että ootte ihan sairaan hauskoja. Katon aina kaikki videot ja nauran. Enkä nyt ala vaatimaan sulta mitään postauksia koska oikeesti tää blogi on nyt niin hyvä. Tietenkin saat tehä siitä sellasseen minkä haluut mut aina myös huomioit lukiatkin. Ja oon muuten huomannu vaik teil on kaikkee et oo muuttunu sellasseeks inhottavaks ihmiseks joka vaan vaatii ja vaatii lisää kaikkee mut heittää nurkkaan ja ihan sama. Sä oikeesti osaat arvostaa kaikkee. Oot mahtava tyyppi!!!

  VastaaPoista
 57. Vastaavia ajatuksia pyörii omassakin päässä. Mun puolesta tyhjänpäiväiset "ekatokakolmas" -kommentit saisi vaikka järjestelmällisesti poistaa, "kiva postaus" kommentit on tietty aina kiva lukea, mutta kuten sanottua, ei niistä oikein mitään irti saa tuollaisenaan. Jos "kiva postaus" -kommentti sisältää sen tiedon, miksi juuri se postaus oli kiva, on asia taas aivan eri.
  Luen jonkin verran muiden blogien kommentteja, usein niistä postauksista joiden voi jo arvata herättävän keskustelua - niin hyvässä kuin pahassakin.
  Itseä ihan oikeasti välillä ärsyttää kun (yrittää) panostaa johonkin postaukseen niin, että ne reilut satakunta lukijaa saisivat siitä jotain irti ja ajattelemisen aihetta, ja lopputulos on muutama klikkaus "luin" -nappiin. Kuitenkin kävijämäärät kertovat että huomattavasti useampi on ainakin nähnyt kyseisen postauksen. Vaikka blogia pitäisikin pitkälti itselleen, niin kyllä se on myös jollain tasolla yleensä myös keskustelukanava, jonka kautta hakea vähän muidenkin näkemyksiä itseä askarruttaviin asioihin.

  VastaaPoista
 58. Nyt tokan kerran laitan kommenttia sun blogiin, tosin viime kerralla laitoin anonyymniä koska en tein vasta pari päivää sitten oman blogin.
  En viitsi toistaa kaikkea mitä muut ovat laittaneet ("kiva postaus", "mäkään en tykkää eka, toka kommenteista" etc.) mutta olen kyllä melkein samaa mieltä kaikkien pidempien kommenttien laittaneille.
  Mutta mä voin sanoa että sä olet ollu mulle tosi iso inspiraation lähde ja arvostan suo jotenki tosi paljon koska oot niin energinen, osaat järjestää aikaa sillain että saat hoidettua koulu sekä hevos asiat joka päivä ja käyt kuitenkin lukion ekaa luokkaa. Itselläni on päiviä jolloin en millään vaan jaksais esimerkiks pestä pyykkiä tai harjata koiraa vaikka se pitää tehdä, mutta sitten oon ajatellu että sun elämä on paljon " rankempaa"/kiirellisempää mitä mun on ja sit oon saanu sen jonkun asian hoidettua. Joten kiitän suo tosi paljon siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:)! Mukava et oot itekki innostunu bloggaamaan.

   Poista
 59. Todella hyvää tekstiä ja juuri sellaisia ajatuksia, mitä koitan itse aina painottaa omassa kommentoinnissa. Itse, kun en blogia kirjoita, ajattelen aina kommenttia kirjoittaessani, millaisesta kommentista itse tulisin hyvälle tuulelle. Ja tottakai tulisin varmasti kiva postaus -kommentista ihan hyvälle tuulelle, mutta sellaiset kommentit, jotka on oikeasti ajatuksella kirjoitettuja, saisivat minut varmasti vielä iloisemmaksi.

  Kun viime kommentissani puhuin siitä vaivannäöstä. Minusta bloggaajalle hyvä palkka voisi olla ajatuksella kirjoitettu, hyväntuulinen kommentti. Tekään ette kirjoita postauksia ilman, että teillä on siihen joku ajatus. Ehkä mekin voisimme ajatella enemmän, mitä kommentoimme. Ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että kommentin pitäisi olla joku romaani.

  Itse luen hyvin usein kommentit, mutta skippailen niitä lyhyimpiä, joista usein tietää, että ne ovat sisällöltään ei-niin ajatuksella kirjoitettuja, vaikka positiivisia ja hyvällä tarkoitettuja yleensä ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku ylempänä valitteli että itse vastaan kommentteihin parilla rivillä, mutta niinhän mä teenkin. Heitin teille kuitenkin postaksen muodossa melko pitkän "alkukommentin", tuo sinun kommentti on kiitos bloggaajalle ajatus oli todella hyvä :) Mielestäni se menee juuri niin!

   Poista
 60. Mielestäni saa laittaa sen 'eka' kommentin, jjos laittaa jotain muuta kommenttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kommentin vielä ymmärrän, mutta sitten ne toka, kolmas, neljäs..

   Poista
 61. Itse hyvin harvoin edes kommentoi kenenkään postauksiin. Koska minultakin tulis just jotain kivoi kuvii yms komentteja. Siksi mielelläni jätän kommentoinnin niille joilta tulee hyviä kommentteja :D olen seurannu sun blogia melko pitkään ja se oli eka blogi mitä aloin ensimmäiseski seuraamaan, tykkään sun kirjotus tyylistä ja sulta tulee aina hyviä postauksia mitkä sisältää hyvää tekstiä ja hyviä kuvia (:

  VastaaPoista
 62. Itse en kommentoi, ellei postaus oikeasti herättänyt ajatuksia tai kysymyksiä, tai muuten vain ole jotain palautetta. Tämä postaus oli ihan aiheellinen, itse ainakin luen kommentit useastakin blogista melkein jokaisesta postauksesta. Minua ärsyttääkin suuresti melkein copy-paste toiminnolla laitettuja "ihana postaus" kommentteja ja useasti on meinnanut jäädä joku oikeaa asiaa oleva kommentti välistä.

  Joka tapauksessa, hyvää talven alkua sinne ! :)

  VastaaPoista
 63. Mikä kuolain Votella on? :) Aattelin jos menis mun hepalle! :)

  VastaaPoista
 64. Tosi kiva postauus! :)) Ennen katsoin sun postauksista vaan kuvat, mutta nykyään luen tekstitkin, koska ne on paljon kiinostavampia ku ennen! :)

  Rapsutuksia Lillille ja Votelle!

  VastaaPoista
 65. Täysin totta toi kommentti! Tosin itsekin aina lähen kommentoimaan yleensä tyyliin "ihania kuvia! :)" tai jotain muuta vastaavaa. Mut kumminki toi on hyvä pointti!

  VastaaPoista
 66. Itsekkin olen joskus anonyyminä kaikkiin blogeihin kommentoinut vaan " kiva postaus ja söpöp heppa " tyylisiä kommentteja. Nytlun otsekkin bloggaan tajuun, että niistä ei saa mitään iloa. Kyllähän ne saatta tuntua livalta ja että omaa blogia kehutaan mutta sitten kun esim. kaikkiins suosittuihin blogeihin tullaan kommentoimaan yleensä vaan " oli tosi kiva postaus " ja sitten oma blogi perään tai ei. Jsokus jotkuthan kommentoi jo ennen lukemista sen takia että haluaa olla mahdollisimman nopee kommentoija. Kaikki nuo eka tok kolmas kommentit on kyllä tosi äryttäviä. En mäkään jaksais niitä jos mulla tehtäis niin!

  VastaaPoista
 67. Nyt tuli kyllä semmonen tunne , ettei tee mieli enää kommentoida!Joskus olen kommentoinut ja laittanut vaan "kiva postaus" tms.Mutta kun muutenkin on laiska kommentoimaan , niin ei jaksa muutakaan laittaa ja luulis senkin olevan ihan hyvä.Mutta nyt pitäisi sitten alkaa kirjoittamaan jotain 10 lauseen kommentteja ja rakentaviakin vielä...Ei kiitos!

  Minullakin on oma blogi ja sinne toivon aina kommenttia , mutten sitä paljon saa.Joskus jos saan vaikka "kiva video" - kommentin , piristyn siitä tosi paljon.Mutta sitten kun on näin paljon lukijoita niin ei varmaan enää sellainenkaan kommentti riitä!

  VastaaPoista
 68. Jos postauksessa ei ole 200 kommenttia, niin luen yleensä melkien kaikki. Yleensä luen myös sellaiset kommentit, joihin bloggaaja vastaa useammalla kuin kolmella sanalla. Myös sellaiset kommentit, jotka on herättänyt keskustelua, tulee aina luettua. Sellaiset kommentit, joissa ei ole päätä eikä häntää tai paljon kirjoitusvirheitä tai sellaiset kamalat hehkutus kommentit tyyliin "Oot ihana ja rakastan sua ja tahtosin olla niinkun sä koska oon niin sun fani" tms. jää lukematta.

  VastaaPoista
 69. Tää postaus pisti todellakin miettimään tätä kommentointia. Itsekkin arvostan niitä kommentteja, joihin on käytetty aikaa ja muotoiltu asiat järkevästi. Onhan ne paljon vakavammin otettavia kun niissä on asiallisesti kirjoitettua tekstiä. Helppoahan se on käydä kirjoittamassa 'kiva postaus' , mutta parempi vaikutus on persoonallisemmalla kommentilla. Ajattelimpa itsekin kommentoida useammin ja joukosta erottuvaisemmin. Ongelma on vain ollut se, ettei ole uskaltanut laittaa kommenttia omalla nimellä ja näin juurikin se periaate persoonallisesta ja mieleen jäävästä kommentista häviää, kun anonyymejä on hirvittävän monta.

  VastaaPoista
 70. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 71. Mulla on muutamia kysymyksii :)
  1.Mikä on Pinjan blogin nimi?
  2. Onko hevosen omistaminen raskasta?
  3. Mikä on lempi hevosrotusi?
  4. Minkä ikäinen olet?
  5. Kuinka vanhana sinä ja Pinja saitte Voiton ja Lillin?
  Toivon et vastaisit :)

  VastaaPoista
 72. Oon huomannu, että blogeissasi, kun esim. kirjotat mielipidepostausta jostain asiasta, kirjoitat aina loppuun kysymyksiä lukijoille, esim. Onko teillä omaa kokemusta tällaisesta?/ Mitä mieltä olette tälalaisesta? jne. jne. Musta se on tosi kiva juttu, mihin en oo oikeestaan missään muussa blogissa törmännyt :)) Sulla on tosi hieno blogi ihan muutenkin! :)

  VastaaPoista
 73. Ensimmäinen kerta kun kommentoin blogiisi! Olen itse miettinyt blogien lukijana monesti tätä asiaa, en ole vain saanut puettua mietteitäni sanoiksi. Kommentoin blogeja hyvin harvoin, en halua kirjoittaa sisällöttömiä haukku tai kehu kommentteja. Joskus kommentoidessani joitain blogeja, yrittäen aikaansaada ajatuksia tai jakaa omia kokemuksia/ mietteitä kedkustelluista asioista olen saanut bloggaajalta välinpitämättömiä vastauksia kuten "jep". Ei ole sellaisten jälkeen tehnyt mieli kommentoida, on tullut olo että olen vaivaksi. Toisaalta ymmärrän bloggaajia, kuten itsekin taisit todeta kommentteja tulee todella paljon ja niiden vastaamiseen kuluu varmasti aikaa. Itse olen joskus miettinyt, että olisi kiva kirjoittaa blogia, mutta tiedän etten jaksaisi sitä säännöllisesti, mikä olisi lukijoille inhottavaa. Kiva kun kirjoittelet asia postauksiakin myös vierailevat kirjoittajat olivat tervetulleita! Pelkät kuulumis postaukset ovat pidemmän päälle hiukan tylsiä, myönnän että monista blogeista selailen usein vain kuvat. Plussaa blogeissa on se että saa vinkkejä oman hevosen kanssa touhuiluun. :) nostan hattua bloggaajille, itsestäni ei tälläiseen touhuun olisi.

  VastaaPoista
 74. Aina en juurikaan viitsi kommentoida juuri kiva postaus- kommenttien takia yhtä uutta lisää. Kuitenkin usein selaan näitä postausten kommentteja ja olen löytänyt paljon pitkiä, rakentavia kommentteja. Mielestäni on kiva, kun ihmiset yrittävät rakentaa keskustelua kommenttien avualla, itse vain turhan laiska...

  VastaaPoista
 75. Luin postauksen vasta nyt, ja olen aivan täysin samaa mieltä! :) itse luen usein noin 30 kommenttia, mutta kyllästyn niihin samanlaisiin "kiva postaus" kommentteihin. En koskaan ole kommentoinut "turhaan" "kivoja postauksia" ;)
  Olisin edelliseen haasteeseesi kommentoinut Irtojouhia:n tapaan, mutta kommenttia en vain saanut suustani ;D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.