Pitkästä aikaa kisoissa

maanantai 28. lokakuuta 2013


c Sonja Herranen

Moi! Pitäisi olla liikuttamassa heppaa, pakkaamassa huomista Helsingin reissua varten sekä tehdä läksyjä. Arvaatte tietty, että mä valitsin tän koneella istumisen. Pakko päästä kirjoittamaan eilisistä kisoista, vielä kun asiat on tuoreessa muistissa. Pitkää tekstiä en nyt ehdi kirjoittaa, mutta näette tarkemmin päivän tapahtumat tulevalta videopostaukselta. Tämän postauksen tarkoitus on lähinnä analysoida ratoja ja päivän fiiliksiä. Kisat olivat siis aluekilpailut, jossa tosin oli melko vähän osallistujia eikä juurikaan ketään mun tuttuja. Minä menin tuttuun tapaan 90cm ja 100cm luokat. 90cm oli tyyliarvostelu, mun eka sellainen, joten jännityksellä odotin minkälaiset paperit sieltä tulee. Onneksi tuli ihan hyvät.

Normaalista kisakokoonpanosta poiketen kisahoitajana oli Pinjan sijaan nuorin siskoni Sini ja tietysti äiti. Sinistäkin oli jo hirveästi apua. Ysikympin rata vaikutti tosi simppelille, vain kahdeksan estettä.  Voitto oli tosi villi alkukäynneissä, mutta rauhoittua onneksi  verkkaan mennessä. Voitto rakastui muuten suunnattomasti yhteen pieneen poniin, joka oli kävelyalueen vieressä. Ne kupsuttelivat sekä purivat toisiian leikkisästi. Voitto oikein juoksi aina sen luokse kun kävin kävelemässä kauempana, söpöä!

c Jenna Puranen

Ekan luokan verkka meni hyvin. Olin päättänyt radankävelyssä mennä yhden vähän lyhyemmän tien, koska en kokenut tarpeelliseksi kiertää koko maneesia, vaikka kyseessä olikin tyyliarvostelu. Tie ei siis ollut mikään uusintatie. Olin vikassa verkkaryhmässä toiseksi viimeinen, enkä nähnyt kenenkään tekevän suunittelemaani tietä. Joten ajattelin, että tää on tyyliarvostelu ja pitää tehdä pitkät ja siistit tiet. Tästä opimmekin, ettei pidä tehdä niin kuin muut tekevät. Tuomarin kirjoittaessa edellisen arvostelua ehdin käppäillä maneesissa melko pitkään. Rata alkoi hyvin, oikeastaan yhtään tosi huonoa kohtaa ei koko radalla ollut. Paikat olivat melko hyvin kohdallaan, vähän pohjaan muutama mutta ei kuitenkaan huono. Radan jälkeen fiilikset olivat hyvät ja radasta jäi tosi kiva fiilis, olipas se helppo!linkki videoon

Arvostelupaperin nähtyäni mua alkoi kuitenkin ärsyttämään, arvatkaa ketkä saivat yliajasta vihepisteitä ja siitä johtuen tietysti tyyliarvostelun pisteisiin miinusta. Olisin saanut 34 pistettä, mutta yliajan takia siitä vähennetiin kaksi pistettä eli lopullinen tulos oli 32pistettä. Olin ensimmäinen ei-sijoittunut ja 34 pisteellä olisin ollut 4.sijalla.. En sitten tiedä, olisiki jostakin vähentynyt pisteitä, jos olisinkin tehnyt sen suunittelemani lyhyemmän tien. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen, hyvä ratahan se oli eikä ne ruusukkeet tärkeintä ole.

Tässä vielä arvostelu:
1.1 Ratsastajan istunta esteiden välillä - ratsastajan vaikutus
"Vähän enemmän painoa jalustimille" numero 7

1.2 Ratsastajan istunta esteillä 
"Ylävartalo sukeltaa" numero 6.5

2.1 Oikeat tiet
"Käytä tilaa kaarteissa" numero 6.5

2.2 Tempo, tasapaino, rytmi
"Huomio myötälaukat" arvosana 7

3.1 Kokonaisvaikutelma ratsukosta
"Vahvan näköinen hevonen johon ajoittain vaikea vaikuttaa, paljon aineksia hyvään suoritukseen" numero 7

Yhteensä 34p
mutta -2 pistettä yliajasta
lopputulos 32p

c Jenna Puranen

Olen tyytyväinen tuohon arvosteluun, ihan meidän tason mukainen. Voitto oli oikeasti yllättävän vaikea ratsastaa, ei se normaalisti ole kisoissakaan noin vahva suusta. Myötälaukkojen kanssa on kotonakin vähän ongelmia, saatikka sitten kisoissa kun Voitto kuuntelee yliherkästi mun apuja ja sen takia vaihtelee laukkoja miten sattuu. Kaarteiden rasastuksesta oli jo Sannan treenissä puhetta, siihen pitää kiinnittää edelleen huomiota varsinkin näin maneesikaudella, kun tilaa ei ole tuhlattavaksi. Ainoa ihmetyksen aihe oli tuo ylävartalo sukeltaa, tiedän ettei mun ylävartalo tai muutenkaan esteistunta ole täydellinen varsinkaan esteeltä alastullessa. Mutta pitää kysäistä valmentajilta, varsinkin Sannalta miten mun pitäisi siellä hypyssä sitten olla.


Linkki videoon

Metrin rataan tutustuminen olikin heti perään. Esteet olivatkin heti vähän isompia. Metri on tuntunut ulkona oikeasti ihan hirmu pienelle, mutta heti kun saman korkuinen rata on maneesissa niin näyttää paljon isommalta. Metrin verkassa otin melko vähän hyppyjä, kun takana oli kuitenkin juuri  hypätty 90cm rata. Itse rata lähti hyvin käyntiin. Ykköselle hyvä paikka, samoin kakkoselle ja sitten töks. Paikka ei osunut, uusi lähestyminen ja yli vaikka tulikin hiukan pohjaan. Seuraavalle esteelle eli neloselle järjettömän idiootti ratsastus mun osalta ja toinen kielto. En ymmärrä miksi, miksi, MIKSI, teen tälläisiä mokia varsinkin kun ollaan kisoissa. Edellinen rata tuntui niin helpolle ja sitten metri, jonka piti mennä hyvin meneekin ihan plörinäksi. Ja ei siinä mitään, jos heppa olisi kieltänyt ns. turhaan, mutta kun nuo kiellot olivat ihan kuskin mokia. Tuuppaan, heitän ohjat pois, en tee yhtään mitään jnejne. Virhestä oppii, ensi kerralla sitten koitan muistaa ratsastaa..

Paikalla oli yllättävän paljon mun lukijoita, välillä vähän häiriöksikin asti. Kisat on sellainen tilanne, jossa mä en välttämättä voi koko aikaa puhua eikä Voittoa voi joka välissä tulla moikkaamaan. Pitää keskittyä suoritukseen, hoitaa hevosta eikä silloin ole kiva jos kymmenen ihmistä tuijottaa vierestä :D Kiitos kuitenkin kaikille joka tulivat moikkaaman, suurin osa osasi onneki valita hyvän hetken.

c Jenna Puranen

103 kommenttia

 1. Tajuutko mitenkään että voitto ei ehkä halua hypätä??? Aina sama juttu ja silti meet uudestaan ja uudestaan mieti vähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta juurihan Tiia sanoi että kielto oli täysin hänen vika?:D

   Poista
  2. no eise ehkä tosta paikasta haluankaa hypätä mistä sitä pyyän hyppäämään, jos tuon sen oikeesee paikkaa nii se hyppää mielellää!:)

   Poista
  3. En haluu olla mitenkään olla mikään asiantuntiamainen muttajos Tiia jättäis siihen nii se oppis et Tiia anta periksi eikä enää hyppää kunnolla. Vaikka Voitto on aika kauan Tiialla ollut. :) Ja kyllähän Tiia tossa kirjotti että kuskin virheistä oli kyse. :) Ja onnee toi eka 90 meni hyvin! :) Jaja ihania noi kuvat kun voitto ja se pikku poni "leikki" siinä. :33

   Poista
  4. Mä kyllä luulen että tiia tuntee ihan ite parhaiten oman hevosensa, ja tuskin hyppäisi sillä, jos se ei oikeasti haluisi :)
   Mäkin olin viikonloppuna kisoissa!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus ja hienosti menitte! :)

  VastaaPoista
 3. Se on periaatteessa tosi hyvä, että sulla on tuollainen hevonen kuin Voitto. Nuo virheesi esteelle ratsastuksessa ovat aika isoja - ei siellä selässä vaan istuta ja odoteta, että hevonen hyppää, vaan siellä tehdään töitä, tuodaan se hevonen sille esteelle, autetaan myös esteen päällä. Voiton kanssa ehkä pystyt korjaamaan nämä asiat! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta:) Lilli oli ennen melko automaatti, joten sen aika a ei paikkoja paljoo oppinut katsomaan. Voitto sen sijaan opettaa, nuo metrin paikat nyt oli ihan mahdottomia varsinkin vikasta olisi varmaan moni muukin kieltänyt. Mutta totta se on, että oppiipahan Voiton kanssa ainakin ratsastamaan kun se ei korjaile kuskin mokia liikaa:)

   Poista
  2. Samaa mieltä! :) Ihmettelit tuota sukeltamista, niin ainakin omaan silmääni hyökkäät liikaa kaulalle. Onhan se hyvä, ettei jää suusta roikkumaan, mutta myötääminen ei tarkoita sitä, että pitäisi nakata ohjat niskaan asti. (vähän kärjistettyä, mutta toivottavasti ymmärrät pointin). Hevosenkin on helpompi hypätä, kun istuu vähän pystymmässä. Ainakin näin olen oppinut ja kansallisella 130 tasolla kisaan ja käyn Backlundilla.. Tsemppiä paljon treeneihin! :)

   Poista
  3. Itse olen ainakin ymmärtänyt että Tiiakin käy Sanna Backlundin valmennuksista. Ja ei sillä oo väliä kisaatko sä millä tasolla!Tuskin Tiia uskoo anonyymejä enemmän kuin valmentajiaan

   Poista
  4. Ihan asiaa ja asiallisestihan tuo alin ano asiansa sanoi:)

   Poista
  5. Munkin heppa on kuin automaatti.Oikeestaan kun tuutcesteelle et saa tehä mitään koska sillo hevonen ei hyppää kunnolla.Tässä asiassa ehkä syy on itse minun,mutta onnea teille tiia!

   Poista
  6. Eka anonyymi; Ennen estettä kylläkin täytyy odottaa eikä säheltää liikaa. Kun olet laskenut askeleet ja tiedät, että mistä kohti hevonen hyppää niin sitten hiljaa. ;)

   Poista
 4. Kiva postaus ja vähän söpö toi Voitto ja pieni poni!:D :3

  VastaaPoista
 5. kiva postaus ja sulin tolle pikkuponille ja Voitolle :3 ja ehkä ens kerralla kisat menee paremmin! kieltääkö Voitto helposti? kumpi on helpompi ratsastaa Voitto vai Lilli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Voitto kieltää melko helposti, tosin yleensä aiheesta. Riippuu tilanteessa :)

   Poista
 6. ihana postaus :)! kumpi on reippaampi tai kiltimpi, Voitto vai Lilli?

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus!:D Itellä joskus samoja virheitä kotona ollut... Kuinka pitkään Voitto on nyt sinulla ollut?:) Meillä kotona suokki ja sit toinen oli suokkii ja jotain toista mut en nyt muista!:) Siulla toosii ihana blogi ja Ihana hevonen!:)

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus :)) Teillä näytti menevän hyvin kisoissa :)

  VastaaPoista
 9. Miten sen nyt ottaa että pitkästä aikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en edes muista millon viimeksi oon ollu kisoissa:)

   Poista
  2. Jos nyt ajattelee siltä kantilta miten usein joku muu saattaa kisata

   Poista
  3. Nii mut Tiia ei varmaankaan vertaa itseään koko ajan muihin! Tiialle se on pitkästä aikaa kun ajattelee että kuinka paljon Tiia on kisannut. Enkä nyt kuitenkaan väitä että Tiia kilpailisi joka viikonloppu mutta kuitenkin! :)

   ~Riia

   Poista
 10. Pliis tee tuolle voiton harjalle jotain jos meinaat sen ratsutukkana pitää.. ihan ylipitkä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah nii on xd tajusin sen vasta päivä ennen kisoja, jollon en uskaltanu leikata jos menee ihan pieleen. Oon nyt tallissa joten alan heti parturihommiin;)

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Ärsyttävän laiskan näköistä menoa...

  VastaaPoista
 13. Muuten mistä oot ostanu ne lasit :)?
  Näin jotain ihan hämärää unta et näin sut Tallinnan horseshowsha :D
  Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 14. kiva postaus! :) ja ihania noi kuvat mis on voitto jo tuo pikkuponi:)
  ps. voisko joku kertoo et moikataanko kisoissa tuomaria ennen vai jälkeen pillin vihellyksen? kiitti jos autatte ja tiia anna multa voitolle lillille armille ja mintulle rapsutukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Yleensä ennen, mutta noissa kisoissa taisin tajuta molemmissa luokissa moikata vasta vihellyksen kuuluttua.

   Poista
 15. Kiva kun kävitte täälläkin kisoissa harmi kun en ollut katsomassa vaikka piti mut kaveri kerto et teillä meni hyvin ♥:) ps. ihana toi åken ja voiton kuva

  VastaaPoista
 16. olin samoissa kisoissa, mut vaan 80cm luokassa :) tiedän ton mustan shettiksen nimenkin, munki heppa meni heti haistelemaan ja tutustumaan tuon ponin kanssa! :D
  Oliko sun mielestä hyvät kisat, hyvin järjestetyt?

  hienosti menitte ja voitto on kyllä söpömpi livenä mitä kuvissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Oli ihan kivat kisat, pieniä puutteita mutta ei mitään isoja miinuksia :)

   Poista
  2. Muistattehan ettei kisoissa tai muillakaan reissuilla vieraisiin hevosiin itse koskeminen tai antaa hevosten kosketella toisiaan ole kovin soveliasta. Luvan kanssa tietysti, mutta muistakaa tarttuvien tautien riskit! :)

   Poista
 17. Niinhän se vain menee, että aina ei mene täydellisesti! Nämä kerrat kannattaa ottaa vain sellaisena oppimisena. Kuitenkin tiedostat hyvin virheesi ja tiedät, miten seuraavalla kerralla toimia paremmin. Ja etenkin tyyliarvosteluluokka vaikutti kuitenkin menneen aika hyvin! :)

  Mitäs te Helsingissä teette näin keskellä kouluviikon? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja menihän se 90cm hyvin, ärsyttää vaan se aikavirhe;) En saa valitettavasti vielä kertoa, se selviä teille myöhemmin.

   Poista
 18. kiva että osaat myöntää virheesi, etkä ala esim kiroamaan hevosta :)
  ja voin kuvitella millasta on olla kisoissa jos on hirveesti ihmisiä juttelemassa ja kyselemässä :D mut tuokin kannattaa kirjoittaa blogiin! :)

  VastaaPoista
 19. Oon seurannu sun blogia pitkään Anonyyminä, tein nyt google tilin ja liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
 20. Harmi toi hylky, mut tosi hyvin men!!! En ite ois noin hyvin menny !!;)

  VastaaPoista
 21. Oon ite kans aatellu tyyliluokkaa, mut mite se sit käytännössä menee? Lähteeks pudotuksista kans pisteitä niinku yliajasta vai?
  tarkkoja on noi tuomarit ollu, mun silmää ainaki turhan ankarat arvostelut. Mut tosi hyvä et myös tällasia luokkia oikeesti on, saa jotai kotiin työstettävää niinku kouluradoiltaki. Joskus kisoissaki näkee ratsukoita_omituisilla tyyleillä, mut 'eihä esteratsastuksessa oo väliä mite menee yli kuha vaa menee'. tällön just vaikuttaa et hevonen tekee kaikki työt, ja on se taitavampi osapuoli, ja se on tyhmää. Mut tosi tosi hienosti menit, varmaa hankalaa ku pitää keskittyä itseensäkin ehkä normaalia enemmän! Mutta sehän juuri opettaa. Ehkä yössä tokalla radalla kun vähä ratsastus unohti, noi ajattelit vaa että nyt on normirata, voin vähä ite höllätä ja antaa hepalle enemmä vastuuta, vai? :)
  Ja mikä tärkeintä, neutraalin ulkopuolisen silmin, joka ei tunne heppaa eli laita sitte virheitä sen piikkii et "totahan se nyt aina tekee". Hyödyllistä!!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyy tarkempaa tietoa, mutta pudotuksista, kielloista yms vähenee myös pisteitä. Yksi tuomari arvostelee ton suorituksen ja eniten pisteitä saanut voittaa. Totta, niin saattoi toisella radalla käydä :D

   Poista
  2. millon esittelet ostokset?

   Poista
 22. olitteko Vanhamäen tallilla (vanhamäen hyvinvointi keskus)? :) Ja onko toi shettis Åke (tyhmä kysymys, koska jos vanhamäellä olitte, sen on Åke:D)

  Onnea hyvistä kisoista!:))

  VastaaPoista
 23. Harmi ku tuli toisesta hylky): Mutta virheistä oppii! Ja hyvät pisteet saitte!:) Oon onnellinen teidän puolesta! Miks lähette helsinkiin, onko siellä taas joku show?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä:/ Ei ole mitään sellaista, teille selviää myöhemmin miksi olin siellä :)

   Poista
 24. Harmi tuo hylky, mutta 90 meni ihan hyvin! :) Ite en oo vielä sillä tasolla, että voisin mennä tyyliluokkia.. Ookko kisannut kansallisella tasolla? :) en kattonu vielä videoita, mutta ehkä illan myötä! :) (ei jaksa puhelimella lataa xd)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep 90cm meni ihan hyvin:) Ja en ole kisannut, kun ei ole kansallista lupaa.

   Poista
 25. Ootte kyllä kehittyny tosi paljon ratsukkona, ja hyvä että tiedostat itse noi sun virhees, oon huomannu (ainakin mitä videoilta näkee, en todellakaan tuu pätemään), et voitto kieltää tosi helposti, jos sen "ajaa" esteelle, jolloin paikasta tulee helposti huono, ja puolet avuista häviää jolloin voiton on aika helppo luistaa töistä :) mulla oli sama ongelma kans joskus, että jäin "varmistelemaan" esteelle tuloa ajamalla vaan eteen, jonka takia saatto sitte mennä ihan plörinäks, mieluummin pitää ohjat kädessä ja oottaa hyppyä rauhassa, mut eihän se oo niin helppoa miltä kuulostaa!, itselläni auttoi se, että harjoittelin valkuissa lähestymään estettä siten, että kolme askelta ennen estettä piti olla laukka ja askeleet katsottu. Kun lähestyi estettä alkoi automaattisesti mielessä laskemaan 3, 2, 1, hyppy, joskus laitettiin kans puomi esteen eteen johonki 3m päähän, ja tähtäsin sitte siihen, ja jos puomille osui paikka, niin osui esteellekin, myöhemmin tietenkin puomi otettii pois, mut huomasin et tää tehtävä helpotti mulla tosi paljon! :) enkä siis tarkota mitää ristikoita näin, vaan ihan 80-100, ja siis tää laskemisajattelu kyl helpottaa tosi paljon. toisaalta kaikilla on omat virheensä ja näistä virheistä oppii, ja ootte kyllä kehittyny tosi paljon, toi 90cm rata meni tosi hyvin! tsemppii kisoihin ja treeneihin! :)

  VastaaPoista
 26. Voitto näyttää todella ärsyyntyneeltä ja nihkeältä (häntä huiskii, kova suusta, tahti polkee suossa jne). Mistähän voisi johtua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hermostuneempi aina kisoissa, ihan normaalia sen kisakäytöstä ainakin hevosen omistajan mielestä;)

   Poista
 27. Harmi kun olit eka ei-sijoittunut, tosin kokemuksia sinne tullaan eniten hakemaan:)
  Ite en ymmärrä paikoistq vielä mitään ja keskityn ehkä eniten vaan siihen että hevonen hoitaa ne. Isommilla esteillä sitten se on varmaan tärkeämpää.
  mun mielestä et sukella mutta len olekkaan mikääb asiantuntija :D

  VastaaPoista
 28. Kerrotko mulle mitä tarkoittaa myötälaukka ja että "jäi vähän pohjaan"?:) kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että lähestyy estettä oikeassa laukassa, toiseen suuntaan mennään toista laukkaa ja toiseen toista. Jäi pohjaan tarkoittaa sitä että Voitto joutui hyppäämään läheltä estettä, kun parempi olisi ollut hieman kauempaa.

   Poista
 29. Ihan hyvinhän te menitte :)

  jadeslifestyle.blogspot.fi

  VastaaPoista
 30. Mulla on ollut joskus sama ongelma, että hyökkään ennen estettä ja heitän ohjat pois. Yleensä näin kävi esteille jotka oli vähän isompia. Asia ei muuten ratkennut kuin harjoittelemalla. Itselläni ainakin auttoi, että pidin ylävartalon pystyssä loppuun asti ja samalla ohjat eivät löystyneet ja näin hevonen pystyi hyppämään välillä vähän lähempää ja kauempaa kun oli tuntuma suussa :)

  En tosin tiedä auttaako neuvo Voiton kanssa, mutta toivottavasti keksitte ratkaisun! :)

  VastaaPoista
 31. Pakko kysyä, että eikö sua ärsytä noiden anonyymien neuvominen iha perus asioissa mitkä tiedät itsekin? Esimerkiksi miten estettä pitää lähestyä ja miten selässä pitää istua. Tuollaiseen kommentointiin törmää usein vähän aloittelevimpien blogeissa, mutta harvemmin aktiivisesti valmentautuvien. Itse en jaksaisi suhtautua yhtä ystävällisesti vastaavaan kommentointiin kuin sinä, mietin usein että ihan keltanokkanako ne sinua pitävät vai mitä ihmettä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä!Ittelläni menis ainaki hermo!Kattokaa vaikka Tiian eka postaus nii sielki on jo negatiivista kommentti!Onnea teille kilpailu suorituksista!Hyvin meni!

   Poista
 32. Miksi meette helsinkiin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukisitte edelliset kommentit ja Tiian vastaukset!! varmaan Tiiaki ärsyttää ku kaikki kysyy et: "miks meet helsinkiin?" jos et nyt jaksa mennä lukemaan entisiä kommentteja niin voin vastata Tiian puolesta. Tiia ei kerro vielä. -.- menikö asia paksuun kalloosi?!

   Poista
 33. Meette kuitenkin kattoo jotain hevosta sinne Hesaan?;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah ei mennä:D Pinja eioo ees mukana vaa Sini.

   Poista
  2. Miks meette helsinkiin :)?

   Poista
 34. näin teidän auton kun menitte sinne kun olin ite menossa kuusamoon :)

  VastaaPoista
 35. Kehutsä ollenkaa hevosta ku se vaik eka kieltää ja sot hhyppää hienosti?:) vai oonkoä sokeee. Kehuyko yle hebosra?jos nii missä tilanteiSa?

  VastaaPoista
 36. Eikäää!!!
  Toi poni mihin Voitto niin sanotusti "rakastu" näyttää ihan mun entiselt shetlanninponi ruuna Leksalta!(Kaunisrannan Leonardo) :(:
  Se oli just tommonen musta,oikeesti oon niiin onnellinen jos se on se♥
  En kyl hirveesti usko,että on mutta kun näyttäää niiiiiiiiiin niiiiiiiiin samalleee♥♥!!
  Hyvä postaus,peukku ylös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se oe sama sitte ku tiijän ton ponin ja sillä on ihan eri nimi:) koska käyn itse kanssa tuolla ratsastamassa säännöllisesti

   Poista
  2. eihän toi vaa oo Jörö tai RP-Cracker "Kalle" ? :)

   Poista
  3. Anteeksi tuon ponin nimi on Åke
   Joten se ei ole Leksa
   Sori tuottaa pettymys=)

   Poista
 37. Hyvin se meni! Eihän onnistuminen tuntuis enää edes hyvältä , jos aina menis kaikki hyvin :D.Sitte ku kerranki onnistuu ihan huippuhyvin niin saa olla tyytyväinen ja iloinen , mutta jos aina onnistuis , se ei kyllä ois enää mitään erikoista...Muttamutta aattelin kysyä pari juttua niin toivottavasti vastaat! :)

  Kuvaako Sini ihan vapaaehtoisesti videoita teistä ja hepoista?Vai pitääks teidän antaa sille jotain ns.palkkaa?

  Mitä tuola varustehuoneen ulko-oven vasemmalla puolella on siellä sisällä?Sen seinän takana , johon ootte joskus sitonu hepat ulkona.Onko se joku lato vai mikä?Voitko ehkä laittaa sieltä sisältä joskus kuvan? :D

  VastaaPoista
 38. Tyyliluokkia kannattaisi JOKAISEN käydä välillä kisaamassa, vaikka normaalit luokat ovatkin mieluisampia, kun ei tarvitse huolehtia kuin että puomit pysyy paikallaan, aikaa ei tule liikaa ja itse pysyy selässä/ei tule kieltoja. Tyyliluokassa kuitenkin saa hyvän palautteen radasta ja tällöin pääset itsekin sisälle omista virheistäsi ja tiedät, mitä treenata ennemmän:) Vaikka osaahan valmentajatkin kertoa, mutta ei kaikkea palautetta valmennuksesta välttämättä muista.

  VastaaPoista
 39. Ihana toi shettis :D Kiva postaus ja tykkäsin kun laitoit noi arvostelut!

  VastaaPoista
 40. Kiva postaus. Siis missä nämä kisat olikaan??

  VastaaPoista
 41. teijän videot ja blogit on niin parhaita ja teijän hepat söpöjä ja te niin kauniita:)

  VastaaPoista
 42. Oon kysynyt/kommentoinut vain kaksi kertaa mutta en ole ikinä saanut vastausta tiedä kaksi kertaa on vähän mutta kysymykseen teettekö elokuvan joulu kalenteriin ? +ZEMPPIÄ KISOIHIN!!!

  VastaaPoista
 43. Kiva postaus ! :) Millä tallilla nää kisat oli? ? :)

  VastaaPoista
 44. Oletteko ollenkaan miettineet sitä kolmannen hepan hankkimista? :)

  VastaaPoista
 45. Millä tallilla kisat oli?! :oo missä paikkakunnalla :))?? saatann tietää ponin :'D

  VastaaPoista
 46. Kun kerroit, että sulla on tapana heittää ohjat pois, minulla onkin päinvastoin. Jään joskus ilkeästi hevosen suuhun kiinni, koska en oikein uskalla mennä oikeaan esteistuntaan. Tähänkin liittyy eräs valmennus, johon osallistuin pv-tammalla, joka silloin vielä pukitteli, ja paljon. Kun tipuin, valmentaja käski olla myötäämättä, joten se on nyt jäänyt päälle. Oisko sulla jotain neuvoja, miten uskaltaisin myödätä paremmin, enkä jäisi suuhun kiinni? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjasta kii jo muutamia metrejä ennen hyppyä!

   Poista
 47. Olin itse samoissa kisoissa hevosenhoitajana kahdelle 4-vuotiaalle. Ne kilpailivat kyllä vain 80cm. Teillä meni todella hienosti. Olisinpa nähnyt suorituksenne.

  VastaaPoista
 48. Tuon ponin nimi on Åke kun mä asun suonenjjoella ja oon käyny monesti vanhanmäen tallilla=):3

  VastaaPoista
 49. Mikset vastannu kommentteihin vaikka lupasit? :(

  VastaaPoista
 50. Mun mielestä ei tarviis kommentoida sellasta ettei Voitto muka tykkäis hyppäämisestä, kyllä Tiia on sen verran fiksu että lopettais hyppäämisen Voten kanssa!!
  Mutta sulla Tiia on hyvä istunta ratsastaessa!!
  Teillähän meni mainiosti.... :)))

  VastaaPoista
 51. Onpas tuttu poni parissa kuvassa :)

  VastaaPoista
 52. Täs tuli mieleen että järkeäkö on toista haukkua.Haukkukaa jotain muuta.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.