Maneesilla!

maanantai 21. lokakuuta 2013

Eilen pohdittiin illalla miten me varmistettaisi, että Voitto on hyppykunnossa tiistain tärkeetä valmennusta varten. Tultiin siihen tulokseen, että ratsastamaan on päästävä ihan kunnolla. Täällä kotona se ei onnistu, kenttä on kova alta ja lumen takia tulee tilsoja. Pelto on sen verran epätasainen, ettei siinäkään voisi kunnolla mennä. Päätettiin sitten lähteä maneesille. Homma ei ollutkaan ihan niin yksinkertainen, koska maneesi oli varattu kuudesta eteenpäin ja mulla loppui koulu vasta neljältä. Jos olisin tullut bussilla kotiin olisi kello ollut jo viisi, eikä oltaisi mitenkään ehditty. Päätettiin tehdä niin, että äiti ja Pinja hakevat mut hevosten kanssa suoraan koulusta ja lähdetään siitä ajelemaan kohti Korholaa.


Pinja oli laittanut Voiton ja Lillin lähes valmiiksi kotona. Kaikki tavaratkin se oli muistanut ottaa mukaan. Ainoastaan kamera unohtui kotiin, mutta se onkin todella epäoleellinen asia. Puhelin sai toimia sijaisena ja sainkin räpsittyä melko paljon turhia kuvia tekstiä edes vähän elävöittämään. Äiti oli tehnyt mulle evääksi ruisleivän ja Sini leiponut mokkapaloja, niiden voimalla jaksoikin sitten ratsastaa.


Kävin vaihtamassa tallin vessassa vaatteet ja sitten alettiin purkamaan heppoja. Otettiin molemmat sisälle, koska Korholassa on hyvät tilat meille vierailijoille. Pinja laittoi Lillin valmiiksi solariumin alla ja minä Voiton kengityspaikalla. Pinja oli harjannut Voiton, mutta sipaisin sen vielä kerran nopsaan. Laitoin suojat etusiin ja haavan takia pintelit takasiin. Voitto otti ihmeen rauhallisesti, vaikka yleensä takajalat hieman vippastaa jos sinne laittaa pintelin. Satula selkään, loimi niskaan, kuskille kamat päälle ja eikun menoksi.


Olen tottunut ihan liian hyvälle. Pahoitteluni niille joiden edestä törkeästi ratsastin tai muuten vain meinasin törmätä. Kotona köpötellään Pinjan kanssa kahdestan, yleensä sellaisella säännöllä että nuoremmat väistää vanhempia eli Pinja väistää mua. Tuolla joutuikin oikeasti keskittymään, etten törmännyt keneenkään. Taisin onnistu siinä kuitenkin ihan kohtalaisen hyvin :D Pitkien alkukäyntien jälkeen taivuttelin Voittoa hetken käynnissä ja tein muutamia väistöjä. Sen jälkeen ravia ympyröillä ja erilaisilla kiemuroilla. Ei se ainakaan kolmijalkainen ollut, joka on jo eteenpäin. Oikeasti se liikkui ihan hyvin, lievää jäykkyyttää tietysti havaittavissa mutta nyt on kyllä suhteellisen hyvä fiilis huomista valmennusta ajatellen. Ravin jälkeen vielä laukkailin kevyessä istunnassa vähän humputtelu meiningillä. Voitto oli melko kiva ratsastaa, teki melkeen aina just sen mitä pyysin ja liikkui välillä kivassa muodossa ja isoa ravia. Laukan jälkeen heppa kuumui vähän liikaa ja jouduin ravailemaan melko kauan, että sain sen hyväksi ja rentoon muotoon. Voittoa suuresti ihmetytti, kuten oikeanpuoleisesta kuvasta voi huomata, nuo kouluaidat. Mitä kummaa tuolla aidan ja seinän välissä oikein on? Joka kerta ohi kävellessä oli pakko tsiikailla.


Loppukäynneille lähdettiin maastoon, joka ei ollutkaan välttämättä mikään paras idea. Osassa kohti oli tosi pehmeetä, mutta silti vähän kohmeista maata. Voitto oikein lumpsahti sinne kohmeisen kerroksen alle ja kun Voitto juuttuu jonnekkin, se pysähtyy paikoilleen ja alkaa hermostuneena hiplailla huulellaan jotain. Tässä tapauksessa hiplauksen kohteena oli maa. Sehän tekee tota samaa kiellonkin jälkeen, seisoo paikallaan ja hiplaa huulilla edessä olevaa puomia. Onko toi joku sen oma tapa vai tekeekö hevoset yleisesti tollasessa tilanteessa vastaavaa?


Ratsastuksen jälkeen haava ja jalka näyttivät oikein hyville. Turvotus oli laskenut tosi paljon, eikä se ollut enään kovaa turvotusta kuten edellisenä päivänä vaan normaalin pehmeää turvotusta. Kylmäsin varmuuden vuoksi haava jalan extra hyvin ja siinä ohessa sitten muutkin jalat. Eikös olekkin tyylikkäästi eriväriset pintelit joka jalassa? Onneksi kukaan ei nähnyt, muuten Votea olisi kyllä hävettänyt..


1. Väsynyt heppa treenin jälkeen 
2. Tässä meidän tavarat vielä suhteellisen järjestyksessä, loppua kohti ne räjähti vielä vähän lisää.. :D


Meillä oli mukana vain kaksi 50snt kolikkoa, joten molemmat hepat sai seistä vain hetken solariumissa. Tuo kone siis toimii 50snt kolikoilla. Kun Lilli oli seisonut oman aikansa oli Voiton vuoro. Hierottiin sitä äidin kanssa koko aika kumisualla ja voi että se tuntui Voitosta hyvälle. Varsinkin kaulasta ja korvien takaa kutitti hirveästi!


Kotona oltiin seitsemän aikoihin. Sitten vielä reippaina karsinan siivousta ja huomisen valmennuksen valmistelua. Toivotaan, että jalka on kunnossa huomennakin ja että valkku menee hyvin.

72 kommenttia

 1. Ihana postaus! Tykkään ihan sika paljon sun blogista, ja jos ehdit niin käy toki kurkkaamassa mun blogi: corinnespeed.blogspot.com
  :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti Voitto on huomennakin hyvässä kunnossa!! Voitto on muuten tosi söpö tossa vikassa kuvassa!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus niinkun aina! Ooot paras! <3

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja paranemisii voitolle ! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus onnea huomiseen valmennukseen!:)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus, toivotaan että Voitolla on huomenna jalka hyvässä kunnossa!:)

  VastaaPoista
 7. hieno postaus!(: Ja hauska voitto ku hiplaa huulilla aina jotain:D Me mennään mun hevosen kaa maneesille ja yks meijän tuttu läpiratsastaa sen. (: Se oli tänään aika energinen, mut toivotaan et se on tostaina hyvällä tuulella ku mennään sinne maneesiin. :) Juoksutetaan sitä ensin ennenku nousee selkään, ehkä itekki saan ratsastaa:)

  VastaaPoista
 8. Mitä Kuopion seudulla on hintahaarukka maneesivuokralle? Kerralta tai ostatteko talveksi jonkun edullisemman kausikortin? Talvella esim valmennukset tulee äkkiä kalliimmaksi, kun menee bensat ja maneesimaksut. Mutta hienoa että käytte ahkerasti, niin pysyy talvellakin taito yllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10euroa/kerta taitaa yleensä talleilla täällä päin olla:)

   Poista
 9. Miten sä näin nopeesti postaat? :D:D Tuollapa ei paljon ollu lunta kun kuvista katsoo :D Ite kun asustelen Kuopiossa ja tuolla hiltulanlahdessa on oma poni niin siellä on varmaan 20-30 cm lunta? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söin ja tulin heti kirjottamaan tätä postausta, kuvat muokkasin jo ajomatkalla puhelimella :) Korholassa oli paljon vähemmän lunta kun esim meillä.

   Poista
  2. No ei varmana ole lähelläkään 20cm lunta kuopion korkeudella, kun ei ole lapissakaan. :)

   Poista
  3. ^^ kyllä muuten on:)

   Poista
 10. Kiva postaus! (: onnee valkkuun ! (;

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus! :) oot nätti ja Vote on komee <3

  VastaaPoista
 12. on se ihan normaalia kai että se hiplaa puomia/maata tai jotain sen jälkeen kun on ns jotakin sattunut :D Ne tavallaan tarkistavat että on turvallista jatkaa matkaa, tai näin minä itse olen ymmärtänyt :D

  VastaaPoista
 13. Mitä toi solariumi auttaa? Vai auttaakse mitään? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmittää lihaksia, googlella löytyy kaikki sen muut hieno ominaisuudet:D

   Poista
 14. Ihana postaus :)! Itteeni ei sinäänsä haittaa laaduttomat kuvat, kunhan teksti on hyvää ja hauskaa luettavaa! Onko Voiton jalka paranemaan päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja puhelinkuvapostaukset eivät tule toistumaan kovin usein! Onse kuten tekstissä taisinkin jo mainita.

   Poista
 15. Solarium;) Upeet! Vois tehdä My Dayn, koulus

  VastaaPoista
 16. Kiva :) Ekojen joukossa maybe...? :D Ja kyllä tuo hiplaaminen taitaa ihan normaalia olla :))

  VastaaPoista
 17. Onneksi meillä on oma maneesi niin ei tarvitse aina ajella kovin kauas... Kentätkin kyllä löytyy mutta niitä ei koskaan talvella aurata niin maneesi on aika kätsy :) mun ponitkin saattaa alkaa hiplaamaan aina kaikkea, ehkä uteliaisuudesta ja ihmettelystä. On kait se ihan normaalia :) olisi kiva jos omatkin ponit kulkisivat jatkuvassa muodossa ,ei vain silleen että kulmat ja käännökset muodossa-tekniikalla... Tai siis osaisi vaan ratsastaa. Mutta koko ajan oppii lisää! :) kiva kun postaat näin usein, itsekkin suunnittelen omaa blogia, mutta en tiedä! :D

  VastaaPoista
 18. ihana voitto ja ihana postaus:--3

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus ja onnee huomisee valkkuun :)

  VastaaPoista
 20. hei mulla on ongelma... ku mulla on blogi ja tein siihe pannerin ja sit ku tein sen pannerin niin kirjotin siihe iha normaalisti se blogi nime ja näi.. mut sit ku laittaa sen blogii panneriks siinä lukee kaks kertaa sen blogi nimi ku sinnehän blogin tietoihin tai siihe on pitäny laittaa sen blogin nimi ..ku avaa blogin siinä lukeee sillee tyhmästi kasks kertaa sen blogin nimi ..se on niin raivostuttavaa et miten sen saa pois ? :) sori sekava kirjotus mut tätä on vaikeaa koittaa kirjottaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtamalla siitä bannein latausjutusta sen valinnan keskimmäiseen pallukkaan, en muista yhtään mitä siinä lukee..:D

   Poista
 21. Heheh, itselläni oma vika kun tottunut siskon kanssa menee vain kahestaan tai yksin kentällä, oikeaa luksusta:D Tuntuu aina kisoissakin niin oudolta verkkailla kun pitää väistellä montaa ihmistä ja katsella kokoajan ettei tule tielle.. Meillä kotona yleensä on sääntö että aina oikealta väistetään eli uran sisäpuolelle,ainakin näin olen kuullut sen menevän. Teillä on kiva kun on kuitenkin lähellä maneesi (eikös se aika lähellä ole?), meillä täällä ei ole lähimainkaan niin kiva sitten keväällä ja syksyllä räntä/sadekeleillä mennä vaan maastossa kokoajan tai tiellä ees taas, joskus oli ettei pariin viikkoon kentälle päässyt ollenkaan, ja itse olen se truu kouluratsastaja:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah:D On tonne maneesille kuitenkin 30minuutin ajomatka, että ei ihan lähellä..:(

   Poista
 22. Kiva postaus ja onnea valmennukseen ! (: tykkään sun blogista tosi paljon ja oot tosi nätti (:

  VastaaPoista
 23. Ihana postaus!!:) Kerrankin 50 joukossa ;D

  VastaaPoista
 24. Oonks tiia mahollista et tekisit sellasen postukasen jos kertoisit Voiton jostaki erityis ominauisuudesta (esim. Lilillä vapaana olo). Ois kiva jos vaikka siinä samassa kertoisit voiton hyviä ja huonoja puolia ja mahollisia erikoisuuksia. Inolla tollasia postaukssia toivoen :)

  VastaaPoista
 25. Paljonko sillä 50snt saa aikaa?

  VastaaPoista
 26. Lusmut ei tuu kouluun valkan takia eiku ;D mutta hyvä ku vaikuttaa jalka paremmalle! :)

  VastaaPoista
 27. Kiva postaus, ja onnee valmennukseen! Ja hyyyvä ku se jalka on paranemaan päin! ;)

  VastaaPoista
 28. Onnea valmennukseen! :)

  VastaaPoista
 29. Ajatteletko valmennukseen lähtöä pelkästään itsesi takia? Mites hevonen...? ( en pahalla sano )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmennus on jo maksettu, joten mennään sinne sitten vaikka kävelemään :D Kyllä valmentaja osaa sanoa mikä on tilanne, miten paljon voi hypätä vai voiko ollenkaan.

   Poista
 30. Onko se kimmontallin maneesi kaukana teistä`?(:

  VastaaPoista
 31. oi nami mokkapaloja ;)
  Toivottavasti voiton jalka parantuis !
  http://kilttijattilainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 32. Ois hauska jos tekistitte pinjan kanssa videopostauksen missä vaihdatte rooleja, että pinja esittää sinua ja sinä pinjaa. Puette toistenne vaatteet yms. Se ois hauska :D

  VastaaPoista
 33. Mistä oot ostanut noi valkoset housut mitkä sulla on päällä tossa hevoset stadikalla videossa 1/3 kun ootte siellä hotellilla(aika videon lopussa)
  http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/09/hevoset-stadikalla-matka-13.html

  VastaaPoista
 34. Moi ! Tää ei nyt liity aiheeseen paihottelen...mutta tiiätkö missä myydään ns " hevosten ponnareita " tai niitä pieniä kumi lenksuja ?:) saako niitä jostain perus kaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa hevostarvike kaupoista ja esim. Prisman hevostarvike osastolta. :) ( Eri ano! )

   Poista
 35. Luetko kaikki kommentit vaikka et aina vastaa?(: Ja sulla on muute ihan paras blogi, videopostaukset on ihan parhaita! Paranemisii voitolle :)

  VastaaPoista
 36. onnee huomiseen valkkuun ja kyllä voitto on kunnossa ! :) sun blogi on ihan sika hyvä, oon lukenu suht paljo eri blogei eikä oo oikee ollu innostusta lukee joka kerta, mut sun blogii luen joka ikinen kerta ! <3 kirjotat just sillee sopivasta ja hyvissä pätkissä mis on kuvat aina välissä. ite rtykkään ainaki semmosest lukemisest :)) kirjota heti valmennuksen jälkee miten meni ku mahollista, johan ?! :) <3 ootte ihanii !!! <333

  VastaaPoista
 37. miks mun kommentti ^ tuli nyt vast ku katoin blogias, vaik kirjotin sen eilen !!! XD

  VastaaPoista
 38. Kiva postaus! Ihanaa, että pääsette sinne valkkuun <3 Onnea sit sinne!

  VastaaPoista
 39. Tosi kiva postaus! Voitto on niin söpö! :) Varsinkin tossa solarium kuvassa. :)

  VastaaPoista
 40. Kiva postaus :) Yritin muuten ladata tuota Gimp-ohjelmaa mut se ei tullut koneelle. Olisko sulla neuvoja siihen asiaan?

  VastaaPoista
 41. Ne Sinin tekemät mokkapalat näytti hyviltä;), ja tosi kiva postaus:)!

  VastaaPoista
 42. tuu käymää suitisopissa tänä perjantaina?:)

  VastaaPoista
 43. Olen pistänyt merkille että sulla ja pinjalla silmät harittaa :D toinen silmä kattoo toiseen ja toinen toiseen suuntaan :D

  VastaaPoista
 44. miten hevonen voi olla solariumiss?:D mitä se hyödyttää? Ja olen jo kauan miettinyt, kun melkeik joka videopostauksessa joku ratsastaa jollain sähköhevosella tai jollain sisällä teillä kotona?:o mitä ihmettä? miksi teillä semmoinen on? kerro!:) ja oot tosi hyvä ratsastaan!:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea aiempia kommenttteja !!
   Se on palautusta lihaksille

   Poista
 45. Mitä toi solariumpaikka tarkottaa et miks hevoset on sie voitko kertoo?

  VastaaPoista
 46. :), Voitto on hyvä estehevonen, vai onko? PS.Ainakin näyttää:D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.