Kauan odotettu Sannan valmennus

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Moi! Heti alkuun niille, jotka eivät ole aikaisemmin tänään julkaistua postausta vielä nähneet. Käykääpä lukaisemassa se myös. Tiistaina oli sitten se kauan odotettu sekä pelätty Sannan valmennus. Taustana niille jotka eivät ole blogia pitkään lukeneet: Sanna oli ennen alueemme aluevalmentaja silloin kun aluevalmennuksissa kävimme ja häneltä olemme myös Voiton ostaneet. Valmennus meni hyvin, paremmin mitä uskalsin edes toivoa eikä tullut mitään järkyttävän suuria epäkohtia esille, minkä paljastumista olin vähän pelännyt..:D

Oltiin perillä hyvissä ajoin, kuten aina. Tällä kertaa liikenteessä niinkin pienellä kokoonpanolla kun minä, äiti ja Voitto. Pinja jäi Lillin kanssa kotiin ja voitteko uskoa, se suorastaan hullun läheisriippuvainen poni, joka tänäänkin hakkasi päätä seinään koko sen ajan kun olin Voiton kanssa maastossa seisoi ja söi nätisti tarhassa heinää ihan YKSIN! Me ei oikein kukaan vieläkään ymmärretä miten se on oikein mahdollista, seuraavana tänään kun ei kuitenkaan ollut moisesta nätisti yksin olemisesta tietoakaan. Voittokin matkusti tosi hyvin yksin ja käyttäytyi myös valmennuspaikalla hyvin, kerran sitä yksinkuljettaessamme se kuopi koko matkan mikä ei tietenkään ollut kovin mukavaa.Valmennuksen loputtua ja pakattuamme Voiton koppiin, se kuitenkin odotti Lillin tulevan sinne ja hirnuikin, että missä sä Lilli oot?! Ehkä se on vähän vajaa, kun ehti unohtaa että Lilli ei olekkaan mukana.

Valmennus oli vähän myöhässä Sannan koneen ollessa myöhässä. Ehdittiinkin hyvin jutella ja hölkkäillä Oprin kanssa maneesissa. Heitettiin välillä loimikin niskaan Voitolle ja mulle toppatakki päälle. Sannan tullessa laukkasin vielä muutaman kiekan, jonka jälkeen Sanna kyseli kaikkien kuulumiset. Naureskeltiinkin siinä äidin ja jonkun kanssa, että kaikki kertovat kuinka hyvin on mennyt mutta kohta sitten paljastuu että miten hyvin sitä oikeesti onkaan mennyt... Onneksi mun ei tarvinut katua alun sanoja, sillä meillä meni meidän tasoon nähden ihan hyvin.

Aloitettiin maneesikauden aloitukseen sopivalla tehtävällä. Maneesit on yleensä pienempiä kuin kentät, joten kaikki tila on käytettävä hyödyksi kunnolla varsinkin hypätessä. Toisen pitkän sivun kulmiin oli laitettua ihan nurkkaan kavaletit. Kavaletti piti hypätä voltilla, josta jatkaa pitkäsivua laukassa avoa sitten taas kavaletti, jonka ympärille voltti. Voltin jälkeen toinen sivu kevyessä istunnassa reipasta laukkaa. Toistettiin tehtävää molempiin suuntiin. Ainoa ongelma oli oikeastaan avo, ensimmäinen puolikas pitkästäsivusta meni humputellessa ja vasta lopussa sain ratsastettua hyvää avoa. Tätä tehtävää pitää tehdä joskus kotitreeneissäkin!


Seuraavaksi tultiin pienillä esteillä ja kavaleteillä linjoja, johon piti ottaa melko paljon askeleita eli ratsastaa hyvin taakse. Voitto toimii näissä yleensä aina hyvin, kuten nytkin. Meille se eteenratsastus on usein enemmän ongelma. Tässä vaiheessa tulikin ilmi mun kääntämis ongelma, käännän liikaa sisäohjasta vetämällä kun kääntämisen pitäisi tapahtua enemmän ulkoavuilla. Käännöksen jälkeen jään roikkumaan sisäohjaan, jolloin koko heppa on ihan vinksinvonksin. Tämä nyt erityisesti kotitreeneissä huomion alle. Käsistä ja ohjasotteesta ollaan kyllä kotonakin puhuttu, nyt vasta vain tajusin mikä oikeasti mättää. Olen yllättänyt kuinka hyvin sain ohjat pysymään käsissä, kertaakaan ei niistä tullut moitetta. Tämä kun ollut yleinen ongelma sekä koulu- että estevalmennuksissa.

Loput radat näkyvät alhaalla olevassa videossa. Video on vähän heiluvaa ja tarkennukset on miten on, mutta pääasia että näette edes jotain. Tultiin erilaisia ratoja, jossa oli mukana alun toinen tehtävä, tällä kertaa laukkoja otettiin kuitenkin se yksi enemmän, joka oli jo melko normaali. Alun tehtävien lisäksi radalla tultiin jumppasarjaa sekä linjaa, jonka väleihin tuli 3laukkaa. Paikat sattuivat yllättävän hyvin, jos ottaa huomioon viime aikojen hyppelyt. Hypyissä oli hieman vaikea pysyä, vielä kun uudet esteet (joita se hyppää tuolla tallilla kuitenkin pari kertaa vuodessa..) olivat sen verran spookyjä että Voiton piti ottaa varmaan päälle. Varsinkin tuossa videolla oikein rojahdan kaulalla laskeutuessa punaiselta muuriokserilta.. No istunnassahan nyt on aina hiomista ;) Yksi kielto tuli ja se näkyykin videolla. Otin kiinni melko paljon, jotta kavaletille tulisi hyvä askel. Jäin sitten himmaamaan sen jälkeen vaikka olisi pitänyt ratsastaa reippaasti eteen, jotta kolmen laukan päässä olevalle okserille olisi tullut hyvä paikka.

Sannakin sanoi, että Voitto on herkkä eikä se yleensä suostu hyppäämään huonommista paikoista, jolloin tulee helposti kielto. Tosin tuollainen pieni herkistely opettaa kuskia, että pitää siellä vähän muistaa ratsastaakkin. Tunnin jälkeen saatiin palautteeksi ja kotiläksyksi sisäohjasta vetämisen lopettaminen sekä esteelle ajamisen välttäminen eli ei niin pohjaan!  Voiton jalka ei mitenkään oireillut ja heppa oli muutenkin kuulemma hyvässä kunnossa. Viikonloppuna sitten kisoihin Suonenjoelle ja heti ensikuun alussa seuraava Sannan valmennus. Sitä ennen pitää kotona treenata sekä Rosan että Ellun kanssa ahkerasti.

Valmennuksen jälkeisenä päivänä usein hölköttelen kevyesti. Ravailen Voiton läpi ja laukkailen kevyessä istunnassa tai joskus maastoilen. Täällä on kuitenkin niin kamala keli, että kentällä tai pellolla ei voi ratsastaa. Hevoset otettiin aikaisemmin sisälle, kun ne vaan kökötti järkyttävän isojen tilsojen päällä päät maassa roikkuen inhottavassa vesisateessa. Voitosta nimittäin ainakin huomaa selvästi, milloin se ei ulkona viihdy. Usein se ilmaisee vielä asian surkeasti hirnumalla. Joten hevoset olivat tänään normaalia enemmän sisällä. Kävin sitten kävelemässä illemmalla ilman satulaa tiellä, joka olikin vesisateen takia melkein sula. Otin pari kevyttä laukkapätkää ja Voitto oli ihan innoissaan varsinkin kotiin päin mentäessä. Kun nostin laukan niin siitä kuului kunnon vingahdus. Voionkin kiva päästä pitkästä aikaa maastoon. Toivotaan, että löydetään lumien sadettua kunnolla maahan parempia maastoja mitä kesällä käytössä olevat. Voiton ridailun jälkeen kävin vielä köpsyttelemässä Lillin kanssa Pinjan ollessa Woodyllä kouluvalmennuksessa. Laitoin Lillille päitset päähän ja hyppäsin korokkeelta selkään. Tunnustan, en pääse ilman satulaa edes Lillin selkään.. Vähän pelotti maastossa ilman kunnon varusteita, mutta Lilli kuunteli niin hyvin pelkillä päitsilläkin mun ohjaus- ja pysäytysapuja. Onse hieno poni, ei ollut mitään syytä pelkoon!

101 kommenttia

 1. se tunne ku oon viiidees ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se tunne ku olit kuudes;)

   Poista
  2. se tunne ku oot tyhmä toinen ano ;)

   Poista
  3. Se tunne kun ootte tyhmiä kaikki jotka hinkuu 1, 2, 3 jne!!:D

   Poista
 2. Kiva tietää että en oo ainut opri tässä maailmassa :D no joo, on niitä varmaan paljo enemmä, mut ei kuiteskaa hirveesti jaja tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaw... Opri on just niin ihana nimi<3

   Poista
 3. kiva postaus ja ratsastat hyvin ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus ja hienosti meette!:)

  VastaaPoista
 5. ratsastat voittoo tosi tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 6. meette niin hienosti! Voi vitsi ku joskus osaisin ees puoliks niin hyvin kuin te!! :)

  VastaaPoista
 7. Hienoo että meni hyvin haavasta huolimatta! :)

  VastaaPoista
 8. Hienosti menitte :).Onko teidän äiti ikinä ratsastanut Voitolla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Onse kerran vielä sillon kuin ratsasti.

   Poista
 9. Meno näytti heti niin paljon paremmalta, kun oot oppinu pitään ne ohjat kunnolla kädessä :))
  Muutenkin ootte kehittyny ihan hirveesti viimisen vuoden aikana.

  VastaaPoista
 10. Kiva kun kirjotit noin paljon :)

  VastaaPoista
 11. Tosi hienosti menette ;)
  Voisitko joskus tehdä postauksen jossa arvostelet kaikkia sun ja voiton varusteita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ehkä mä joskus voin jostain, muten jaksa kaikkia arvostella.

   Poista
 12. Hienoja ootte! Mikä toi sun turvaliivin merkki on ja mitä on maksanut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Se on racesafe ja ostin käytettynä nii en tiiä hintaa.

   Poista
  2. Satulavyössä ainakin maksoi 350e

   Poista
 13. haitko tänä vuonna aluevalkkuihi? mihin alueeseen te niinku kuulutte :D

  VastaaPoista
 14. Asuuko sanna suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinassa mun tietääkseni :)

   Poista
  2. Emt.... Varmaan Suomessa tai Ruotsissa. Se on voinut olla esim. Lomalla jossain kun tuli lentsikalla. En tiiä. Jossain maailmalla. :)

   Poista
  3. Kyllähän sitä nyt Suomen sisälläkin voi liikkua lentokoneella :DD asuu Suomessa,

   Poista
  4. Sanna asuu ihan Suomessa, kylmä Suomen sisälläkin voi matkustaa lentokoneella :D

   Poista
  5. No kai nyt kaikki tietääkin että
   suomen sisällä voi myös matkustaa lentokoneella, tarvii esittää siellä jotain näsäviisaita

   Poista
  6. turpa kiinni jo nyt suoraan hohhoi ............

   Poista
  7. No kaikki ei ilmeisesti tiedä esim tämän kommentin perusteella: "Se on voinut olla esim. Lomalla jossain kun tuli lentsikalla. En tiiä. Jossain maailmalla. :)"

   Poista
 15. Hyvin ratsastat Voittoo ja hyvin meni vaikka yks kieltoki tuli ;)

  VastaaPoista
 16. Sehän näytti ihan tosi hyvältä !! :) Vitsit kun tekis mieli itekkii taas treenaa ihan tosissaan ja hyppää kunnolla, pitäis vaa saada joku kunnon peli alle. Ja noita valmennuksia olis kyllä kiva myös olla katsoo ihan paikan päällä! :)

  VastaaPoista
 17. vote pitää tollast hassuu örinää ku se hyppää :3 mut hyvinhän teillä meni kiellosta huolimatta ;)

  VastaaPoista
 18. hienosti hyppäätte ja hyvähän toi video oli :) ite nousen jostain kannon tms päältä selkään jos maastossa tipun tai sattuu muuta missä pitää jalkautua :D

  VastaaPoista
 19. Mullaki oli eilen kouluvalkus toi sama kääntämis ongelma :D käänsin vaa ohjal ja inohdin melkee kokonaa ulkoavut :DD

  mut hyvin vedätte ja onnee ait sinne kisoihi, toivotaan et sielläki menee hyvin! :)

  ~Riia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori noi kirjotusvirheet :D toivottavasti saat selvää :)

   ~Riia

   Poista
 20. Mullakin on käsiongelmia! Sisäkäsi laskee aina kaarteissa... Mutta hyvä, että sinulla meni hyvin! ;)

  VastaaPoista
 21. Mikä malli sulla on tässä blogissa ja voisitko linkata mulle ohjeet noitten gadget taustojen tekoon ja kiva postaus :)!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on simple ja en voi kun en ottanut niistä mistään yhdestä ohjeesta vaan kokosin eri html-ohjeiden mukaan :)

   Poista
 22. Hiukan ennen videota 'pysäyyspauja' :') Hyväkiva postaus taas kerran :) -Mmeyi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tekstissä siis tuollainen näppäily virhe ^-mmeyi

   Poista
  2. Kiitti ku huomautit korjasin sen:)!

   Poista
 23. hienosti meette! :) Oliko Voten jalka siis ihan normaali tuolla valmennuksessa?(:

  VastaaPoista
 24. Haluutko meidän yhteiskuvan,joka otettiin hihseissä? jos haluut mihin sulle sen voi laittaa?:)

  VastaaPoista
 25. Kiva postaus ja hyvin meette! Mulla on just toi sama kääntämis ongelma, aina tulee sanomista... :DD

  VastaaPoista
 26. Tosi hyvin se meni niinku aina :) Kiva postaus ja video (:

  VastaaPoista
 27. Kiva tää postaus! Ja teillä meni tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
 28. :) kiva postaus;) tykkään kattoo näit valmennuksia, ja myös my day:ta ja kaikkiii sun tekemii videoita:)

  VastaaPoista
 29. Kiva postaus taas ja hyvin meette :)

  VastaaPoista
 30. Teetkö enää kuvapostauksia? Mikä opri on?

  VastaaPoista
 31. Oikeesti mikset tee jotakin tolle kauheelle mätkähtämiselle alastulossa :( hevoseskin kiittäis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kuule uskon, että tän hetkinen Suomen mestari esteratsastuksessa sanois mulle jotain jos Voitto siitä kovasti kärsit. Sanna kyllä sanoo ihan suoraan mikä on kenenkin ratsastuksessa vikana;)

   Poista
  2. Se että käyt tusinaratsastajana Sannan valmennuksissa ei tee susta kyllä mitään "kaikki virheet korjaantuu tunnissa kerran puolessa vuodessa" xD sannakin on vaan ihminen, ja todellisuudessa säkin oot sille vaan yksi valmentautuja muiden joukossa. Ja harvemmin ton aikavälin valmentautumisella mitään noin isoja virheitä korjataan..

   Poista
  3. Häh nyt en ymmärrä pointtiasi. Tarkoitin, että tuskin ongelma on noin kamala mitä ylin anonyymi sanoo kun Sanna ei siitä maininnut mitään. Vaikka hän ei virheitä korjaisikan yhdessä tunnissa tai useammassa, hän kertoo mitä ne virheet ovat jotta niitä voitaisi sitten kotivalmentajan kanssa korjata:D

   Poista
 32. Milloin tulee postivideo 14 ?

  VastaaPoista
 33. Heipsan! Kirjottelit postauksessa siitä, että ohjat eivät meinaa pysyä kädessäsi. Oletko saanut mitenkään ratkaistua sitä? Mulla on nimittäin ihan sama ongelma, eikä se todellakaan ole kiva :D Just kun saa hevosen hyväksi, takajalat alle ja mukavalle tuntumalle, niin eiköhän ole jo ohjat jo kilometrin mittaiset :---D Ton lisäksi mulla on ongelmana vähän sisäohjassa roikkuminen, joka myös tekee pahasti hallaa koko ratsastukseen.

  Mutta siis, onko sulla antaa mitään vinkkejä? :) Oon kyllä yrittänyt ajatella tosi paljon ohjasotetta, mutta ei vaan auta :--( Ei voi muuta ku todeta, että helpolla ei tässä lajissa pääse :D Hyvin näytti teillä valmennus menevän, vaikka itse en noista estejutuista sen kummemmin tiedä, kouluratsastusihmisiä kun ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eine mulla vieläkään koko aikaa pysy käsissä, mutta hyvät hanskat joisa on pitoa (mulla Roecklit) ja sitten itse olen nyt monia ohjia testailtuani kokenu parhaiksi tämän postauksen lopussa olevat letityt ohjat: http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/08/suitsisopin-uutuuksia.html

   Noilla sitä ei kuitenkaan korjata, treeniä ja korjausta korjauksen perään se vaatii. Kiva kuulla muuten, että kouluratsastajatkin tätä mun blogi lukee:)

   Poista
 34. Tuoko sinun mielestä kaulalle horjahdus? Sä meet vaan siinä pikkasen eteenpäin. Se saattaa vaan tuntua horjahdukselle, muttei oo!

  VastaaPoista
 35. mäki oon tässä vasta muutaman kuukauden "tajunnu" ja osannu käyttää ulkopohjetta, vaikka oon ratsastanu 12 vuotta. alotin vakkaritunnit maaliskuussa :)

  VastaaPoista
 36. Ootteko ite rakentanu teijän tallin? Kauanko sen rakentamisessa kesti :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rakennus on rakannetettu aikaisemmin, mutta hevosten sinne muuttaessa lisättiin vain tyhjään tilaan varustehuone ja karsinaelementit. En muista yhtään aikoja:/

   Poista
 37. Hei voitko auttaa? Ku tein sillä sen sun ohejeella sen bannerin gimpillä.. Noo sitku olin laittamassa sitä blogii nii se sano et koko ei oo hyvä tai jtn... Nii voiko blogeja olla eri"kokosia" jos ymmärrät.. Ja voitko tehä sen häivytys kohan videolla uudellee? :) kiitos jos vastaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä kokoinen se sinun banneri sitten oli? Ja en voi kun tein sen jo kerran, etkö ymmärtänyt sitä? :)

   Poista
  2. Se sun 400x1000

   Poista
  3. mitä se sitten tarkalleen sanoo, toihan on oikee koko jos korkeus on 400 ja leveys 1000

   Poista
  4. Täytyy vielä kokeilla muthei kiitos:* ja ilmotan sit jos se ei toimi :))

   Poista
 38. Oliko tässä kyseessä Sanna Kröger vai kuinka ? :)

  VastaaPoista
 39. moikka! olisitko niin kiva, että voisit kertoa / linkata ohjeen, miten saa riimunnarun "kieritettyä" sellaiseksi siistiksi paketiksi? yritin kovasti googlettaa eri hakusanoin, mutten saanut tuloksia. tosi kiva jos vastaat!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin koittaa selittää tässä, eli riimun narusta n. 20cm taitetaan kaksinkerroin siitä lukon päästä, eli siis että se taitettu alue on 20cm. Sitten aletaan siitä ylimääräisellä osalla kierittämään sen kaksinkertaisen alueen ympärille sitä ns. häntää. Toivottavasti tajusit:)

   Poista
 40. Hienosti meni! :) Mikä se Voiton ruskee satula oli?

  VastaaPoista
 41. Kiva postaus :) ! Mikä ton Sannan sukunimi on? ;o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Mietin vaa et onkse joku muu Sanna... Oon käyny hattelis... ;)

   Poista
 42. Ootko nyt perjantaina (25.10) menossa jonnekkin valmennukseen tai kisoihin ? 😊

  VastaaPoista
 43. Ku sul on tuol alhaal noi tekijän oikeudet , nii siel lukee et ensimmäin kuva oikeelt on aaveen.net , mut eiks se oo eka _vasemmalta_ se aaveen.net ?

  VastaaPoista
 44. Vastaukset
  1. Jenni Jaakkola oletko se sinä, joka voitit KIDSing'in????!!!!!:)

   Poista
 45. Hyvä!!!!:)
  ootte parhaita seuraan sua ja Voittoa myös youtubessa

  VastaaPoista
 46. Hyvä että voitto parantu (: Onko tulossa livee [=?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.