Hyvä fiilis!

maanantai 14. lokakuuta 2013


 Moi! Eilen oli kyllä oikein mukava päivä, ihan vain hyvin menneen valmennuksen vuoksi. Meillä on ollut varmaan lähes 3viikkoa taukoa hyppäämisestä eivätkä kaksi viimeistä treeniä ennen piikityslomaa menneet kovin hyvin, siksi olikin todela kiva vetää onnistunut treeni. Kuten kerroin tässä postauksessa, Voitto karatessaan kaatui pyllylleen oikean takasen päällee. Alkuraveissa se ottikin välillä vähän huonompia askeleita kyseisellä jalalla, mutta verkkaamisen ja laukan jälkeen kaikki näytti hyvälle, joten päätettiin yhdessä hypätä pikkuisen. Meinaa nimittäin olla vähän kiirus päästä taas vireeseen, viikon päästä on Sanna Backlundin valmennukset ja hyppykertoja tällä hetkellä alla vain tämän päiväiset. Sovittiin, että hypätään vielä keskiviikkona, jotta saataisiin enemmän kunnon hyppyjä alle. Vähän jännitää mennä Sannan valvovan silmän alle.Mentiin verkkana puomilinjaa, jossa oli muistaakseni 16metrin väli. Kuten videolta näette otettiin siihen askeleita neljästä seitsemään. Kaikki onnistuivat oikeastaan ensimmäisellä kerralla, mutta vasta videota katsoessani ymmärrän miksi mulle hoetaan koko ajan sekä koulu- että estetunneilla "ohjaat käteen". Puomien jälkeen tultiin samaa tehtävää kavaleteillä, joka sujui myös ihan hyvin. Seuraavaksi tultiin jumppaa, jossa oli puomi - este - puomi. Ensin pienenä ja sitten n. 90cm korkuisena. Voitto otti varmaan apupuomien takia tosi voimakkaita hyppyjä ja joka kerta tuntui, että mun reidet revähti hypyssä :D Voitto oli muutenkin normaali energisempi ja sain ratsastaa sitä enemmän taakse mitä eteen. Ihan kiva välillä näinkin!


Verkkahyppyjen jälkeen tultiin tehtävää, joka alkoi jumpalta. Jumpan jälkeen ratsastettiin vastakkaisella pitkällä sivulla olevalle linjalle jossa oli pysty ja 16metrin päässä okseri-pysty sarja. Ennen saikkua olleista epäonnistuneista valmennuksista mulle on näköjään jäänyt pieni epäonnistumisen pelko tuolaisille linjoille. Meidän kenttä kun on 55m pitkä, ei siihen saa kovin pitkiä lähestymisiä esteeltä toiselle joka vaikeuttaa tehtävää ainakin mun päänsisällä. Selvittiin kuitenkin hyvin joka kerta kyseisestä linjasta. Ehkä ensi kerralla ei sitten jännitä vastaava tehtävä. Linjan jälkeen tehtiin pääty-ympyrä, josta sitten keskihalkaisijalla oleville kavaleteille. Radan jälkeen sai ottaa melko paljon takaisin, että sain väiin 5-6laukkaa.

Tultiin muistaakseni neljä muunnosta tuosta tehtävästä, kaikki sujui oikeastaan tosi kivasti. Mun täytyisi oikeasti varmaan käydä jossain psykologilla, sillä kun Rosa sanoi että nyt viimeinen rata jäädyin heti. Mielessäni mietin, että jes ei yhtään kieltoa tänään kumminkin tällä vikalla radalla sitten tulee kielto. Ja arvatkaa vaan tuliko? No, tuli. Ekalle esteelle, joka oli tuo puomijumppa. En ratsastanut paikkaa yhtään vaan totaalisesti jäädyin selässä. Seuraavalla kerralla sitten yli ja rata hyvin loppuun. Tuollaiset virheet vaan ärsyttävät suunnattomasti, olisiko kellään mitään vinkkiä?


Valmennuksen jälkeen ravailin vielä ja Rosa katsoi, että takanen toimii nyt ihan hyvin. Päästiin onneksi säikähdyksellä. Kyllähän omaakin jalkaa vähän seuraavana päivänä kolottaa jos kunnolla kaatuu. Kävin pitkillä loppukäynneillä maastossa, jotta jumi ei sitten olisi taas huomenna meidän riesana. Tallissa laitoin Voitolle kylmät normaalisti kuten estevalkun jälkeen aina, päätin kuitenkin fiksuna kylmätä jalkaa jonka päälle Voitto kaatui myös ylempää. Käärin sitten kylmät pintelillä jalkaan, jätin Voiton käytävälle ja aloin siivoamaan karsinaa. Siivoaminen loppuikin lyhyeen, kun Voitto vetää kunnon kilarit. Se potkii ihan täyttä seinää ja takanaolevia harjakoreja. Harjakoreista lentää sitten tavarat maahan ja Voitto seisoo lopulta suihkepullon päällä. Voitteko muuten kuvitella, se pullo ei mennyt miksikään? Rauhoittelen sitten Voittoa, siirrän sen pois pullon päältä ja otan nopeasti ylhäällä olevat kylmät pois. Ehkä se on vaan kolmen vuoden yhdessäolemisen jälkeen uskottava, että jos se ei sietänyt kolme vuotta sittenkään mitään takasissa miksi se nyt sietäisi? Takasuojatkin tekevät Voiton sille tuulelle sattuessa tiukkaa ja kyllä takajalat vippaastaa. Voitollahan ei käytetä kuljetuksessakaan takasuojia. Löytyykö teiltä vastaavia hevosia?

79 kommenttia

 1. :DDD Aika jännä et tollee reagoi ja kiva et jees valkka ;) Millanen olisi hyvä puomi/kavaletti tehtävä nuorelle hepalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa oikein sanoa mitään sopivaa tehtävää juuri nuorelle, kannattaa tehdä varmaan vaan paljon simppeleitä juttuja, linjoja, ymprällä puomia jne:)

   Poista
  2. ARVONTA! Sori mainostus mutta oon ilkee :D

   http://flattielamaa.blogspot.fi/2013/10/arvonta-kolme-voittaa.html?m=1

   Poista
 2. Kiva postaus, sama orava mikä Pinjankin blogissa? :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja (taas) niin hienoja nuo kuvat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laatu kyllä jostain syystä tuntui menevän normaalia huonommaksi:(

   Poista
 4. JEE VIIDES KOMMA! :D Voitto ja Lilli on tosi ihania, mutta Pinja mainitsi joskus blogissaan, että Lilli on jo niin vanha että ei sillä enää nii kauheasti kisaile, että mietin vaan, eikai Pinja aijo ostaa Lillin tilalle uutta ponia/hevosta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Lilli ole vanha, mutta sitä ei ainakaan tällä hetkellä hirveästi inspiroi hypätä esteitä, joten se on vähän kevyemmällä:) Tarkemmin kannattaa kysyä Pinjalta.

   Poista
 5. kivoja kuvia!:)meet tosi hyvin votella noissa kuvissa:))

  VastaaPoista
 6. Teiän meno näytti tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista
 7. Luin äsken aikaisemman postauksen kommentteja, ja siellä oli sellainen että saako laittaa blogisi "Lempiblogit postaukseen" ja vastauksesi oli että joo ja linkki pitää laittaa. Tein sellasen ja täsä Linkki:


  http://laukkakissa.blogspot.fi/2013/10/lempiblogit.html

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! :3 Mun hoitsu vihaa ylikaiken kuljetussuojia takajaloissa. Niitä kumminkin käytetään sillä. Se antaa kyllä laittaa ne, mutta sitten kun lähtee kävelemään se nostelee niitä takajalkoje ja yrittää saada ne suojat pois. Sille myös laitetaan takajalkoihin kuljetukseen bootsit, joista se ei myöskään hirveästi tykkää...:D

  VastaaPoista
 9. No mun ylläpitoponi ei mitenkään erityisesti takajaloissa kylmäyspatjoja inhoa, mutta viimeksi kun ne laitoin, se alkoi heiluttelemaan takasiaan vuorotellen niin, että kylmät lähtis pois .. : D

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus! Voitolle sattuu/ Voitto itte tekee nyt aika inhottavia asoita, kun ensin tuo vetopaniikki ja nyt tuo kilari! Meette kyllä tosi hyvin! Sun blogit on vaan niin parhaita!! luen molempia :) Ootko koskaan tippuu hevosen selästä pahasti?

  VastaaPoista
 11. Mulla on hevone jolla oli sama ongelma noitten takasten kanssa. Kuljetussuojia potki jalasta nii et koko rekka aina rytkäs jos sen ne jalassa autoon ees sai. Kylmäyssuojat lähti jalasta samantie jos ne oli kintereeseen asti. Tehtii nii et vietiin heppa kentälle, suitset päähä, liina kiinni ja kuletussuojat takasiin ja vielä kunnolla jesarilla kiinni ja otettii ne jalasta pois vasta ku hevonen rauhottu (sen jälkee ku hirvee potkiminen loppu nii kävelytettii kerran kentän ympäri suojat jalassa ennenku otettii ne pois). Tätä tehtiin päivittäin noin 4päivän ajan ja nyt mulla seisoo tallissa hevonen jolle voi laittaa takasiin vaikka minkälaiset suojat ilman et se niistä hätkähtää :)

  VastaaPoista
 12. Hienoja kuvia!:) Teidän meno näyttää ihan todella hienolle! Joskus kisoissakin ihastelin tiedän rataa iha haltioissani, oppisinpa itsekkin!:D Kiva video:)

  Mietin tässä, että jos ottaisitte talliinne hevosen yksäriksi, paljonko pyytäisitte siitä rahaa? Elä ees kysy mistä tää tuli mun mieleen :D (en edes omista hevosta)

  VastaaPoista
 13. söpö tuo orava :3 ja toosi kiva postaus ja kivoja kuvia . Tykkäsin paljon (: !

  VastaaPoista
 14. Oii ku tekee taas mieli hyppää ku tätä kattoo !! :) ja kuvailee !!!! ;)

  VastaaPoista
 15. Tekee mieli men hyppii;) Oot hyvä ratsastaja:))!!

  VastaaPoista
 16. Vinkkinä se, että jos kerta tiedät että vika radan tai hypyn kohdalla jähmetyt niin valmentajan ei tarvitse kertoa, että nyt viimeinen rata. Et sinä sillä tiedolla mitään tee vaan yhtä kovalla tsempillähän se kuuluu yrittää hypätä alusta loppuun:)

  VastaaPoista
 17. Tosi hienoi kuvii, meette kyllä tosi hyvin :) ja onnea sinne valkkuun, hyvin se menee :D!

  VastaaPoista
 18. Olipas taas kivan näköistä menoa :) Auttaisiko tuohon jännitykseen jos vaikka puhuisit valmentajasi kanssa asiasta ja huomaisit että ns. epäonnistumisia ei kannata pelätä. Suosittelen kokeilemaan tuota koska puhuminen yleensä helpottaa! Toivotaan että Sannan valmennus menee hyvin ja ilman turhia jännityksiä. Muista rentoutua! :D

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus! :) Mutta repesin tolle leppäkerttu esteelle xd siis on se hieno, mutta auringoltahan se näyttää jos mielikuvitus laukkaa :D

  VastaaPoista
 20. Tosi kiva postaus. Te meette nii hienosti. Sä oot tosi hyvä ratsastaa

  VastaaPoista
 21. vautsi, hienosti näytti menevän! :)

  VastaaPoista
 22. Sori mutta pakko kommentoida.. Oot ollu ennen ihan huippu ratsastaja mutta nyt oot kehittyny huonompaan suuntaan. Mutta tämä oli sitten vain minun mielipiteeni joten älkää ruvetko ragee!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten voi kehittyä huonompaan suuntaan xd Eikös sillon huonone eikä kehity.

   Poista
 23. Luulen että se vika kielto oli perjatteassa sun vika. Olit sillee että ei yhtään kieltoa ja nyt tää vika rata vaan mennään nopeesti. Unohit ratsastaa ja jätit Voten yksin esteelle,jolloin se tietenkin kieltää... en oo varma,koska en nähnyt tapahtumaa,mutta tää oli myt vaan tälläne veikkaus :D itelleni tapahtuu joakus tota samaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noinhan mä sanoinkin tossa postauksessa, tietty oli mun vika:D

   Poista
 24. Hei! : ) voisitko tehdä postauksen jossa kerrot koirista enemmän : ) vaikka miten tullut teille? minkä luonteisia koirat ovat? : ) Mikä on niitten hassuin tapa jne. Osaako jotain temppuja? Jotain sellaisia pentuna ja nyt kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli itseasiassa kiva idea, toteutan varmaan pian:)

   Poista
 25. Se tunne, kun huomasit juuri lukeneesti kaikki tämän blogin postaukset kautta aikojen.. :D

  VastaaPoista
 26. Kiva että valkka meni hyvin :) Tuli noista mielenkiintoisista hevosista mieleen, oman hepan yksityistallilla sen vieruskaverina on 4-vuotias lämppäritamma. Eilen illalla vein oman ponini sisälle, avasin tallin oven ja ihmettelin aika lailla, kun kyseinen tamma tuijotti poniani korvat ihan kiinnin niskassa ja hampaat esillä. Ponin kävellessä karsinaansa, tamma irvisti vielä ja nappasi kunnolla poniani kaulasta! Sen jälkeen piti vielä potkaista takajalalla seinää :D On se kummallinen! Onneksi ponille ei käynyt pahasti :)

  VastaaPoista
 27. Olipas kiva postaus! Hyvä että takapää toimii hyvin! Mulla tuli yksi kysymysmieleen,johon toivoisin saavani vastauksen! :)
  - Mä en oo ite huomannu teijän blogeissa mitään lillin/voiton hieromisesta,hierotaanko niitä koskaan? Ja onko voitolla käytetty koskaan martingaaleja? :) Kiva jos viittisit vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne hierotaan n. puolen vuoden välein ja täällä olen monestikkin kertonut hieronnoista:D?

   Poista
 28. Noista sun saappaista tuli aika mageen näköset siellä suutarilla! (: ku ne kiillotettii.

  VastaaPoista
 29. Vitsi ratsastat hyviinnnn:33!!!

  VastaaPoista
 30. Hyvä postaus!!
  Tiia mä laitoin sun gmailiin viestin en oo varma tuliks se perille kiitos sulle jos vastaat mun lähettämään gmail viestiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mitä asiaa koskien, en vastaa sellaisiin kysymyksiin säpöllä jotka olisi täällä blogissakin voinut kysyä.

   Poista
 31. Te ootte niin upeita ! :) Ootteko tehnyt noita esteitä ite ja kuinka paljon ?! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puomit ja tolpat ostettu, loppu tehty itse + puutolpat tehty myös itse:)

   Poista
 32. Omasta tallista löytyy astetta pahempi tapaus. Takasuojat täytyis olla kum hivuttaa, samoin takaputsit kun polkee yhteen. Mutta tamma ei liiku suojat jalassa vaan nostelee kinttuja mahaan (mitä moni tekee kuljetussuojilla). Takaa kengittäessä rauhotettava. Taka kavioita ottaessa aina hyssyttelyä, hitaita liikkeitä ja nopeita väistöliikeitä jos kinttu lentää. Laitoimpa kerran sen seisoon neljäpiste kylmäysletkuihi:D etujalat oli paikallaa ja takapää veti pukkipotkuja taakse:D
  Oon harjotellu nostamalla jalkaa ja koputtelemalla jollai kaviokoukulla ym kenkää että kilisee ja taputtelen kädellä että kuuluu läiskintää ym kaikkia eri ääniä ja kosketuksia takasiin ja sitte palkinto. Toimii;)

  VastaaPoista
 33. tulin nyt tänne kysymään tätä ku en ollu varma jos vastaat tohon toiseen postauksen kommentteihin! nii mun piti kysyä että miten saa gimpillä sen kuvan sumeeks, että siihen päälle saa toisen kuvan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en ihan ymmärrä miten sumeeksi? Ja miten toinen kuva? Ai päällimmäinen kuva läpinäkyväksi, sen saa siitä tasot valikon ylälaidasta säätämällä läpinäkyvyys palkkia.

   Poista
 34. koska hihs arvonta ratkee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratkennut jo, kyseisessä postauksessa lukeekin :)

   Poista
 35. On jo useammin pitäny sulle sanoa, kun mä vaan jään kattelemaan aina noita teijän esteitä :D Ne on niin nättejä kaikki, varsinki toi leppis! :3 Ja sit kun itte käyn ratsastuskoululla niin ei siellä oo ku muutama itte tehty erikoiseste, joita muutenkin käytetään aika harvoin. Ootte vissiin itte tehny?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, metallitolpat ja puomit on ostettu muu tehty itse:)

   Poista
 36. Tosi kiva postaus! :) Ja noi teidän esteet on kyllä hienoja! :)

  VastaaPoista
 37. Kiva postaus taas kerran :).Unohdan aina kommentoida , kun sulle tulee muutenkin joka postaukseen hirveesti kommentteja.Video oli sopivan pituinen ja kuvissa ihanat vcärit ja söpö orava muuten! :)

  VastaaPoista
 38. Toi jännitysjuttu ja "ratsastamattomuus" on oikeastaan aina kisoissakin yleinen riesa! Pahimpia kohtia radoilla on ensimmäinen ja viimeinen este, sillä yleensä ykköselle saattaa jäädä liikaa pakki päälle tai ei itse muista vielä ratsastaa ja sitten toisaalta ennen viimeistä estettä miettii jo, että olipas hyvä rata ja tässähän tää jo oli - jolloin yleensä ei skarppaa kunnolla ja puomi tulee matkaan. Koulukisoissa sama juttu näkyy esim vastalaukkalinjoilla, jos alla on vaihtoherkkä hevonen: usein jää ajattelemaan "älä vaihda älä vaihda" ja silloinhan se vaihto tulee, sillä oma kroppa alitajuisesti niin pyytää. sen sijaan pitäisi ajatella, että "oikee/vasen laukka", jolloin vaihtokaan ei välttämättä tule!

  nää on vaan tällaisia omia huomioita, en tiiä miten muilla toimii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullakin oli joskus kisoissa viimeseen esteen ongelma ja säädin sinne aina huonon paikan, onneksi nykyään vähän helpottanu..:D!

   Poista
  2. Tää ei liity mitenkään tähän postaukseen mut kun katoin ton voitto hammaslääkärissä postauksen niin mieleen juolahti pari kysymystä:
   onko teillä oma toi rauta hommeli mikä laitetaan suuhun vai tuoko hän ketä raspaa hampaat sen?
   kuin kauan voiton raspaaminen kestää (ei lillin ja voiton vaan voiton vain)?

   ja tämä kysymys ei liittynyt oikeastaan mihinkään postaukseen mut kuin iso teijän kenttä on ?

   Poista
  3. Eläinlääkärillä on tollanen, eli ei ole oma. Lillissä kesti ehkä puoli tuntia ja Voitossa hieman vähemmän kun ei pistänyt niin paljoo vastaan. Meidän kenttä on noin 25x55

   Poista
 39. Hyvin menitte taas kerran :) Voitko tehä ny lomalla My Dayn?:)

  VastaaPoista
 40. Pystyykö noita puutolppien kannattimia korottaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pysty, pitäisi tehdä yhdet kannattimet lisää kun nuo on kunnon rataa mentäessä matalat:)

   Poista
 41. Moi, toivottavasti luet tämän. Mielestäni olet vienyt tämän bloggaamisen aivan lian pitkälle. Mitä kaikkia kalentereita ja muita teillä on. Vanha blogisi oli parempi. Sori!

  VastaaPoista
 42. Hei, oon tässä miettiny että mistä löyät tollasia kaikenlaisia kiekuroita sun bannereihin, ku ite en oo oikeen löytäny.

  VastaaPoista
 43. Voisitko postailla joka päivä syyslomalla?? Ootte Votenkaa ihanii♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt syysloma ja en varmaan jaksa:) Kiitos

   Poista
 44. Ihanat kuva! Oon suorastaan kade sulle ja Voitolle!! Voitolle kyllä sitte sattuu ja tapahtuu! Vinkki siihen jäätymiseen. Ajattele että tää on tehty ennenkin ja keskityt tarkkaan siihen mitä teet, alla kuitenkin todella hyvin osaava heppa ;)

  VastaaPoista
 45. Seisot liikaa jossain noissa pienemmissä hypyissä !!!

  VastaaPoista
 46. Kiva postaus ja meette tosi hyvin 😊 Voitto on niiin söpö

  jadeslifestyle.blogspot.fi

  VastaaPoista
 47. Paljo oot hypännyt voitolla yksittäisenä korkeimmillaan?

  VastaaPoista
 48. Meillä on yksi takajalkojaan huitova hevonen! :D Aina ei tarvita edes mitään jalkaan kun ne jo lentävät johonkin suuntaan. Elävät kaiketi jotain ihan omaa elämäänsä.. Piti vielä tuosta puomitehtävästä sanoa, että meidän valmentaja tekee noita ihan samoja. Joka tunnin ekat hypyt on aina tuollaisille esteille, joissa on kolmen metrin päässä apupuomi joko vain edessä tai sitten molemmin puolin. Se ilmeisesti auttaa hevosta pyöristämään hyppyään ja omissa hevosissa olen ainakin huomannut puolentoista vuoden aikanakehitystä hyppykaarissa kun tätä ollaan aina alkutunnista jyystetty :) Tosi kätevä treeni ja auttaa myös ponnistuspaikan kanssa kun tähtäilee vain siihen puomiin eikä ajattele sitä estettä sillä kun osuu puomille hyvin niin osuu varmasti esteellekin hyvin :D

  Vielä heitän asiasta kukkaruukkuun että nuo takaraivoon pinttyneet ajatuksen 'ihan varmasti se nyt kieltää' 'ihan varmasti nyt tyrin' tai mitä vaan niin ovat tosi inhottavia! Itselläni on herkästi pudottava hevonen toinen ja toinen aika kujeilija. Tämän pudottelijan kanssa tulee radalla aina ajatelleeksi viimeistään viimeisellä kahdella hypyllä että nyt se ihan varmasti pudottaa ja unohtaa ratsastaa loppuun ja tottakai se puomi silloin tulee.. Ne pitäisi osata sulkea pois mielestä ja olla suostumatta ajattelemaan niitä!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.