Eroon kilpailujännityksestä?

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Tutustuin Katri Syväriseen eli tämän verkkokurssin vetäjään Vudekan osastolla Hevoset -messuilla. Ajatus verkkokurssista oli mielestäni loistava, vaikken olekkaan mikään kilpailujännittäjä. Sain sitten Katrilta tunnukset, jotta voisin tutustua kurssiin ja kertoa siitä teille vähän. Lisäksi te saatte alekoodin, jolla saa 50euroa alennusta kyseisestä kurssista.

Kannatta tutustua tämän linkin kautta tarkemmin verkkokurssiin ja muutenkin henkiseen valmentautumiseen.

c Miia R.

Kuten jo alussa sanoin, en ole mikän kilpailujännittäjä - ainakaan enään. Ensimmäisissä kilpailuissa jännitin oikeastaan vain sitä, opinko minä radan? Ja kun huomasin, että kyllä minä opin sen radan, oli jännitys poissa. Vaikka en jännitäkkään ennen kilpailuja, kilpailu paikalla, verkassa tai juuri ennen omaa suoritusta. Jännitän  joskus viimeistä estettä lähestyessä, saatan tehdä siihen ihan typerän ratkaisun, jolloin tulee kielto tai muuten vain huono hyppy. Useammankin kerran olen epäonnistunut juuri sillä viimeisellä esteellä ja se johtuu ihan varmasti jännityksestä. Tuleeko puhdas rata vai ei? 

Moni varmaan päättää skipata postauksen lopun, koska enhän minä ole kilpailujännittäjä? Tämä kurssi ei olekkaan pelkästään kisajännittäjille, vaan jokaiselle joka haluaa tulla paremmaksi ratsastajaksi. Oletteko kosaan kokeilleet henkistä valmentautumista? Itse kokeilin tätä jo ollessani melko pieni, Lillin ensimmäisellä leirillä meillä oli henkistä valmentautumista. Teimme harjoituksia ensin aitassa, opettaja kertoi jotain juttua ja me makasimme lattialla. Sen jälkeen lähdettiin kisaharjotuksiin ja minusta tuntui oikeasti, että siitä äskettäin tehdystä harjoituksesta oli hyötyä. Tutustuinkin innolla näihin ihan oikean ratsastajien henkisen valmentajan tekemiin materiaaleihin.

  "Mieli liikuttaa lihaksia. Siksi mielen harjoittaminen on välttämätöntä pyrittäessä huippusuoritukseen"

 ”Mielen hallinta on jokaiselle urheilijalle olennaista hyvien tulosten saavuttamiseksi. NLP-valmennuksesta sain uusia näkökulmia ja tarkennuksia suunnitelmaan, jonka avulla etenen kohti tavoitettani. Katri Syvärisen hevoskokemuksen ansiosta hänen on helppo auttaa ratsastajia eteenpäin. Olen suositellut valmennusta oppilailleni, ja he ovat olleet oikein tyytyväisiä.” – Alexandra Malmström, kouluratsastaja ja valmentaja


Ihastelin kurssin nettisivuja pitkään. Oli tosi kiva katsella videoita ja lukea tekstejä, kun sivusto oli niin helppo käyttöinen ja silti todella hienosti toteutettu. Kurssin perään tuli peukalon kuva kun sen merkkasi tehneeksi ja jos videon katsomisen jätti kesken jäi siihen merkki siitä, että tämä tehtävä on nyt kesken. Jokaisen alaotsikon alta paljastui video. Katrilla oli oikein miellyttävä ääni, joten kursseja oli tosi mukava ja rentouttava kuunnella. Itse en olisi ainakaan jaksanut lukea sitä kaikkea tieto minkä pystyi kuuntelemaan videolta. Videot toimivat minulla moitteettomasti, eivätkä lagineet yhtään kuten joskus youtube videot tekevöt koneellani. Videon alta löytyi vähän tekstiä sekä mahdollisesti mielikuvaharjoitus, joka oli äänitteen muodossa.

Itse tein harjoituksia koneen ääressä, mutta niiden tekeminen onnistuu myös helposti älypuhelimen kautta esimerkiksi tallilla tai autossa matkalla kisapaikalle. 

Eli alekoodilla VOITTO  saavat blogini lukijat kurssin hintaan 99,- kun kurssi olisi normaalisti 149,-


Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia kyseisestä kurssista? 

Mitä tykkäsitte jos tilasitte tuon? 

Onko joku tutustunut tähän jo aiemmin?

Kuinka moni teistä on kilpailujännittäjiä?

82 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. kai katrin pitää nyt jostain palkkansa saada? Miksi hän tekisi sen hyväntekeväisyyttään?

   Poista
  2. Anonyymi13. heinäkuuta 2013 6.55

   kai katrin pitää nyt jostain palkkansa saada? Miksi hän tekisi sen hyväntekeväisyyttään?

   Poista
 2. Hyviä neuvoja ja kiva postaus :)
  Itseäni aina jännittää kisoissa se, että muistanko radan. Useimmiten sen aina muistan, mutta kun tulen siitä niin epävarmaksi - en olekkaan enää varma että muistanko sen - jolloin helposti unohdan sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole koskaan unohtanut kunnolla, nii nse epävarmuus lähti pois:)

   Poista
 3. Eieieiei ei oo totta!:( just eilen ostin ton :D voih maksoin siitä nyt ton isomman hinnan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et sä sitä ois halvemmalla saanu, haloo ano :D

   Poista
  2. Mitä sä santsa nyt oikeen selität, tossahan on alekoodi......

   Poista
  3. eiiii voihan vitsi:/ Tää koodi oli jo viikon blogin fb-sivulla, että oisit voinu sieltä tajuta sen

   Poista
  4. Haloo santsa, tossa on alekoodi?, silmä käteen ennen ku alat pätemään

   Poista
 4. Hyviä neuvoja oli ja kiva postaus! c: En vielä kisaa. :)

  VastaaPoista
 5. Ite en jännitä annan mennä vaan ja opettelen virheistäni :) Kiva ton liputtajan ilme tossa kuvassa :D Tää oli varmaa monille hyödyllinen postaus :)

  VastaaPoista
 6. Hyviä neuvoja, mutta mun ei oo järkee maksaa mitään ku en oo kisannu koskaan. Pitääpä kattoo jos rupeisin kisaamaan välillä vaikka kaverin hepalla :). Kuinka pitkään toi etu on voimassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja monelta ne kisat huomenna alkaa?

   Poista
  2. taisi olla ensi kuun loppuun asti voimassa en muista:/ Ja pinjan luokka alkoi joskus 2-4 aikaan:)

   Poista
  3. Okei, kiitti :). Tuun kattomaan + juttelee sun kaa :)

   Poista
 7. Jännitän kyllä, mutta ei minulla ole varaa mihinkään 100€ kurssiin.

  VastaaPoista
 8. Mulla on huomenna kisat ja jännitän nyt jo niitä xD täytyy kurkusta tota juttuu ;)

  VastaaPoista
 9. munkin toinen nimi on tuulia. ja muakin jänniittää kisat mut en jaksa ottaa tollasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei toi nyt jaksamisesta oo kiinni vaan varmaan siitä maksamisesta;)

   Poista
 10. hei miten sait ton tykkää en tykkää napin :)?

  hyvä blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sieltä mistä muokataan gadgetteja niin painan sitä teksti kohtaa googlellaki löytyy ohjeita:)

   Poista
 11. ite ratsastan aika harvoin ja ei sitä oo ikinä tullu edes kisattua niin mulle kyllä ei oo kovin tarpeellinen, mutta monille jotka kisaa paljon ja tosissaan on tästä kyllä varmasti hyötyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen olin ihan pulassa mitä tehdä, kun jännitän niin kisatessa, että kisaan mentäessä. huom: usein jopa oksennan. Kokeilin monia hermo-testejä ja yhdestäkään ei ollut mitään apua. Kisasin paljon entisellä ylläpitoponillani, mutta kisatessa tuli onnettomuus ja lensin päin estettä ja ponini kaatui ja mursi lonkkaluunsa niin pahasti, että se lopetettiin... Nyt olen innostunut ja aloitin kisaamisen uudestaan. Vieläkin kyllä jännitän ja en ole löytänyt apua joten kyllä ehdottomasti kokeilen, koska mummo antoi juuri sopivan verran rahaa...
   Ps. Kiva postaus ja olet kaunis Tiia!
   Käyhän osallistumassa normaaliaelamaako.blogspot.fi

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 12. Oon tosi kova kilpailujännittäjä. Olin yks kerta ihan harjoitus koulukisoissa ja harjoittelin rataa niin paljon että osaisin sen vaikka herätettäisiin keskellä yötä. Kummiskkin kun oltiin kilpailu paikalla niin jännitys vain kasvoi ja kasvoi ainut pelkoni oli osaanko nyt varmasti radan ?!? Mitä jos poni ruppee temppuilemaan ?! Kummiskin olin helpottunut radan jälkeen kun kaikki meni hyvin:) ps. Kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 13. Itse en jännitä kisoissa ollenkaan teen yleensä kisoja edeltävänä päivänä henkistä valmistelua (mietin miten ratsastaa käännöksiä ja katson paljon kisa videoita) tuota voisi olla hauska kokeilla :)

  VastaaPoista
 14. mikset vastaa toihin mydayn kommemtteihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikset sää lue sitä postausta: EDIT/ Vastaukset kommentteihin näkyvät kun selaat ihan sivunloppuun ja painat lataa lisää nappia!

   Poista
 15. Mä tykkään tosi paljon kilpailla enkä enää jännitä kisoissa oikein ollenkaan. Ennen lähtövuoroa ja verkassa yleensä vähän, mutta kun pääsen radalle se katoaa! kannattaa vaan ajatella että ei ole vakavaa vaan mä teen tätä siksi kun on kivaa ja hoidan radan loppuun tapahtui mitä hyvänsä :)

  VastaaPoista
 16. Miks pinja ei postaile PS. Kiva postaus varmasti hyötyä monelle:-D

  VastaaPoista
 17. itse en ole koskaan kisannut paitsi leirikisoissa, mutta juuri tämän takia en uskallaudu kisailla, koska stressaan joka toisesta asiasta yleensääkki :/ mutta tottakai tekisi mieli kisailla, mutta ei itselläkään tuohon ole varaa eikä tarvettakaan vielä ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiei, no joskus jos pääset kisaamaan niin toivottavasti et sitten jännitä ihan hirveesti:)

   Poista
 18. Mä jännitän sitä että muistanko radan? Olin viimekisoissa,kisasin 60cm ja loppuvaiheessa unohdin missä 8 este oli.Hylätty siitä tuli. :D Mutta kiitti vinkistä!(:

  VastaaPoista
 19. Itelläni oli tuo ja täytyy kyllä sanoa että oli ihan hirmusesti apua! :)

  VastaaPoista
 20. mulle ei varmaan olisi ny niin paljoa hyötyä, koska en kilpaile tai ratsasta ratsastuskoululla. Itelläni oli kerran mahdollisuus tommoseen saman tapaseen valmennukseen, mutta tosi eri laijissa. Olisi siitä varmaan ollut hyötyä, koska jännitän aina uusi juttuja tai kilpailuja. :D

  VastaaPoista
 21. Joka tapauksessa melko suolainen hinta :s Olisi parempi jos olisi esim päivähinnat. Eli esim 24h -> siihen tietty hinta.

  VastaaPoista
 22. Olin ennen kauhea kilpailujännittäjä, kuten radalla esim. saatto tuntua aika ällöttävältä mahassa ja en kunnolla saanut hevosta liikkeelle, mutta en onneksi enää. Ajattelen, että ratsastan kotikentällä ja se helpottaa suuresti. :)

  VastaaPoista
 23. VARUSTEILLA EI RATSASTETA, EI MYÖSKÄÄN TULLA MITENKÄÄN PAREMMAKSI APUOHJELMALLA...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai eikö myöskään tunneilla ja valmennuksissa pidä käydä? Mitä jos suoritukset menee pilalle kilpailujännityksen vuoksi??

   Poista
  2. Mä oon samaa mieltä Tiian kans.

   Poista
 24. Kiva postaus ja hyviä neuvoja!;)

  VastaaPoista
 25. Moi, ei liity postauksen, mut kuka kustantaa hevostelusi? Ketä ratsastajaa ihailet ja miksi? Olet aivan huippuratsastaja ja ihailen osaamistasi!:) Toivottavasti pääsette Voiton kanssa pitkälle.:) Ihanaa illanjatkoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemmat kustantaa. Ihailen Sanna Backlundin systeemiä kokonaisuutena, hänen valmennettavat pärjää, Sanna itse pärjää, Sannan hevostenpito on todella ammattimaista ja arvostan hänen mielipiteitään asioissa :)

   Poista
 26. Mua AINA jännittää, en tiiä miks?!:D ja se on ärsyttävää, vaikka olisi leikkimieliset ratsastuskisat niin mua jännittää, tuntuu ihan vatsan pohjassa :D

  VastaaPoista
 27. Mä olen ollut vain yksissä kisoissa, joka oli ihan vain ristikkoluokka ja puhtaasta suorituksesta sai ruusukkeen. Minua jännitti ihan sanoinkuvaamattoman paljon! Poni vain pukitteli verkassa ja meni huonosti, joka vain kasvatti jännitystäni. Olin kai ekana lähdössä (ihan pieni pikkukisa siis vain, osallistujia 8) ja sain juuri ja juuri hevoseni laukkaan. jännitti niin paljon, etten uskaltanut edes näpäyttää hevosta raipalla saatika antaa kunnolla pohkeita. Alku meni hyvin, kunnes hevonen päätti siirtyä raviin ja hyppäsi melkein kaikki esteet ravissa vaikka kuinka yritin saada sitä laukkaan.. puhtaasti kuitenkin menin vaikka rata menikin niin huonosti. uusintaan mennessä minulle tuli jännittämisestä huono olo ja meinasin jo keskeyttää, mutta päätin kuitenkin kestää ja jatkaa loppuun. pahasta olosta johtuen rata meni vielä entistäkin huonommin, mutta koska sekin lopulta päästiin (ravipainoitteisesi..) niin tuli sitten lopulta hieno ruusuke kotiin! en ole enempää kisannut, koska kouluradalla jännittäisin vieläkin enemmän ja esteitä en mielestäni vielä tarpeeksi osaa (enkä kyllä kouluakaan), ehkä sitten kun olen vielä vähän kehittynyt..

  VastaaPoista
 28. itse en kilpaile ratsastuksessa, mutta raveissa kumminkin! alan jännittää jo silloin kun ilmoitan mun ponin raveihin vaikka listoja ei ole edes tullut :D ja sitten kun ne listat on tullu niin jännitän vielä kahta kauheammin.. starttia edeltävänä päivänä en jännittä oikeastaan yhtään, mutta starttipäivänä en pysty aamulla syödä yhtään mitään kun jännittää niin paljon!! automatkalla mä vaan tärisen. ei sen takia että mulla olis kylmä, vaan sen takia että mua jännittää :D kun starttipaikalla taluttelen ponia ja touhuan muutenkin niin jännitys esiintyy mulla silleen että höpötän kooooko ajan enkä pysty olemaan ollenkaan hiljaa!! :D mutta lämmityksen ja startin aikana en jännitä enää yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. unohti tuohon alkuun laittaa kun en aamulla syö mitään niin sitten kisapaikalla on kamalan heikko olo kun ei oo syönny joten on ihan pakko ahtaa ruokaa suuhun etten pyörtyisi kesken kaiken :D

   Poista
 29. Julkaisit sillon sen html koodi postauksen vahingossa, niin julkaisetko sitä enään ollenkaan? Toivottavasti julkaiset!
  nimimerkillä apua kaipaava... :/

  VastaaPoista
 30. mua ei ikään jännitä koulukisoissa . Mut estekisoja jännitän jo 1 päivän ennen:D pelkään et mun poni kieltä ja tipun vaikka se ei ikinä kiellä:D En myöskään pysty syömään mitään aamulla ja tai ees illalla ja sitte ku oon menny radan nii mulle tulee kamala nälkä ja ahmin ku joku hullu :D en kyllä ite ikinä jännitä et jos unohdan radan :D :)

  mutta tosta vois kyllä olla hyötyä:)!

  VastaaPoista
 31. mitääs järäkee täsä nytte sitte on??? mitä tuollane sepitys jännäämissee mittee auttee???

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.