Kisavideopostaus: Miksen osannut ratsastaa?

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Olen unohtanut julkaista videon kisoja edeltävistä treeneistä jotka olivat siis viime viikonloppuna.

Sitten tämän päiväsiin kisoihin joista tulee nyt aluksi videopostaus, kerron tarkemmin varmaan kunhan palaan luokkaretkeltä keskiviikkona. Noista kielloista vielä vähän. Menin siis 90cm, jossa yksi kielto. Täysin oma moka ei kahta sanaa, mutta sitten tuo 100cm joka alkoi hyvin mutta sitten neloselle kaksi kieltoa. Mielestäni ja valmentajankin mielestä Voitto olisi tuosta voinut hypätä, liekö katsoi vään estettä eikä mulla ollut sitten ihan 100% kaikki kohdallaan. Toisella kerralla samalle esteellä unohdin ratsastaa ja humputtelin vain esteelle, siksi sekin kielto. En kumminkaan ole kovin pettynyt, koska muuten jäi ihan hyvä fiilis radoista jossei noita kieltoja lasketa. Lisäksi noi olivat huomattavasti teknisemmät radat mitä aikaisemmissa kisoissa on ollut.

saiko joku meistä muuten kuvia? Laitelkaa vaikka säpöön tiia.suomalainen@dnainternet.net!

154 kommenttia

 1. eka ! tää oli tärkee mut hienot :)

  VastaaPoista
 2. tää oli osi kiva videopostaus!

  VastaaPoista
 3. Menitte valkus hyvin mut kisatki meni hyvi jos kieltoi ei oltas laskettu

  VastaaPoista
 4. Missä olitte kisoissa?(: Mutta hyvinhän se ihan meni kielloista johtumatta(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat Iisalmessa Koljonvirralla. :)
   sori ku vastaan tiian puolesta.

   Poista
  2. voi hele!!! oikeesti? asun iisalmes enkä älynny mennä kattoooo D: nyt ärsyttääääää!

   Poista
  3. sama juttu mulla^! luulin että nää on kesäkuussa, nolo minä :D:D:DD itekki asun iisalmes nimittäi :D

   Poista
 5. Sellanen video vois olla metka, missä on ratavideon päälle lisätty jälkeenpäin sellanen kommenttiraita missä kommentoit omia ratkasujas radalla ja et miltä meno tuntu (verrattuna siihen miltä se näyttää tmv.)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voisin ensi kerralla toteuttaa tuon! Kiitti ideasta:)

   Poista
  2. Oi vähän kiva idea ! :)

   Poista
 6. Tosi ihanasti ratsastat Voitolla<3 Sää ja Voitto sovitte kyllä yhteen aivan täydellisesti! Löysin vasta sinun blogiisi youtube videoiden kautta:) Tämä blogi näyttää kyllä tosi kivalta ja kirjoitat ihanan pitkiä tekstejä. Muutenkin sää oot tosi kaunis. Ja sun kuvissa ja videoissa on niin hyvä laatu! Kuinka vanhana sait ensimmäisen järjestelmä kameran? Pinja ja Sinikin ovat kauniita:) Te ootte kaikki kyllä niin saman näköisiä kaikki! Mutta katsoin myös sellaisen videon kun postivideo. Niin mietin vain että onko sinulle enää mahdollista lähettää postia ja vastaisit siihen jos mukana on postimerkki?
  T. Vasta blogin löytänyt anonyymi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Taidettiin saada se josku kun oltiin 4luokalla? Vastaan niihin, katso tuolta yhteystideot kohdasta osoite.

   Poista
 7. Ratsastit jotenkin jäykemmän oloisesti kuin normaalisti. :/
  Voiko olla, että jos tuo paita kiristi hartioista niin et saanut hartioita rennoksi ja siksi ratsastaminen oli hankalaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatto johtuu siitä ku olin kipeenä, koska ei tuo paita kyllä kiristäny:D

   Poista
  2. Mut sanoit niin videossa ;o

   Poista
 8. Tosi kivat videot, näitä vaan lisää! Mut joo oon tyhmä, niin haluisitko kertoo et mitä eroo on valmennuksella ja tunnilla? Jos käy molemmissa omalla hevosella ja sielä hypätään samanlaisia tehtäviä, eikä "ryhmäkollakaan" ole eroa, niin miten valmennus eroaa tunnista? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmennuksissa yleensä valmentaudutaan johonkin

   Poista
  2. Valmennuksissa keskitytään enemmän ratsukkoon, kun taas tunnilla enempi ratsastajaan.

   Poista
  3. kiitos:) yllä olevat vastasivatkin oikeastaan samaa mitä itsekkin olin ajatellut

   Poista
 9. Kiva postaus! Oonko sokee, vai oliko sun ja voten suoritusten aikana muita hevosii radalla? Vai onko se normaalii? Kivasti voten toinen puoli vaihto lopus väriiXD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esteradalla voi olla muita hevosiA radalla joskus:)

   Poista
  2. Esteradalla voi olla suorittajan lisäksi yksi odottava ratsukko :)

   Poista
  3. Siellä takana oli verkka nii siellä oli vaikka ketä ja sit siinä oli yks heppa radalla:)

   Poista
  4. Isommissa kisoissa voi olla jopa 2-3 odottavaa ratsukkoa :)

   Poista
 10. Paljonko teidän pitää maksaa tuolle teidän valmentajalle yhdestä valmennuksesta?:)

  Ratsastatteko Pinjan kanssa koskaan toistenne hevosilla? Ois ihan sika kiva sellanen postaus missä Pinja ratsastaisi Voitolla ja sinä Lillillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa en tiedä, kun en niitä ole koskaan maksanut..:D Ratsastetaan me. Pinja ratsastaa Voitolla nyt kaksi pv kun lähden helsinkiin ja minä Lillillä 2viikkoa kun Pinja on riparilla:)

   Poista
 11. Kivasti meni vaikkei sijoituksia tullutkaan! Miltä uusi satula on tuntunut ratsastaa? Jännitätkö muuten paljon ennen kisoja vai onko kisoista tullut sellainen piece of cake homma, ettei se enää jännitä ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin meni jos kieltoja ei lasketa:) Tosi hyvältä! Ei mua oikeastaan enään jännitä koskaan kisoissa:D

   Poista
 12. 7:14 --> hienot laukanvaihdot voitto teki!:p

  VastaaPoista
 13. Tuut isooki estettä kohti jotenki hassusti hirveesti pidättäen ja istuen iha satulassa, samoi teil tulee tosi usei väärii laukkoja esteide jälkee. kauaks oot ratsastanu? en tietemnkää voi kuitenkaa tietää millane voitto on ratsastaa jote ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos heppa on tulossa lähelle on mun pakko pidättää, muutenhan paikka ei osuisi ollenkaan kohdalle. Tuossa kisavideolla näkee sitten taas mitä käy kun ratsastan eteen ilman tukea suussa. Kielto. Oon ratsastanu 1.lk saakka

   Poista
  2. ennen estettähän pitää just pitää tuntuma suussa ja istua satulaan, varsinkin jos hevonen kieltää herkästi. jos katot huippu ridaajia niin kuinka moni muka lähestyy estettä ilman tuntumaa ja perse irti satulasta? :D

   Poista
 14. kiva video ja hienot muokkaukset! ois kiva jos laittaisit videoide/postaukse loppuu musiiki nimen tms :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ne musiikit on täältä: http://www.youtube.com/user/teknoaxe ja täältä http://www.youtube.com/show/royaltyfreemusic

   Poista
  2. ok kiitti, mietin nimittäi aina omii videopostauksii musiikkia eikä haluis semmost iha samaa ku radiost ja aiheesee sopivampaa:D

   Poista
 15. Mikä biisi 3:18 alkaen? :)

  VastaaPoista
 16. näytät ihan kenttäratsastajalta XD

  VastaaPoista
 17. syyttäkäämme satulahuopaa! ;)
  ei tuonut onnea tuo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainiin muute! Heti kun vaihdoin huovan meni huonosti :o

   Poista
  2. muista taas seuraavalla kerralla! :D

   Poista
 18. Tämä kysymys ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta olisi kiva jos auttaisit. Eli kun tutkin tuota sun vanhaa postausta missä opetit tekemään bannerin gimpillä ja kokeilin sitä niin kun lataan bannerin blogiini siitä läpinäkyvästä kohdasta tulee musta? Voit katsoa blogini ylätunnisteesta miltä se näyttää--->anskunlife.blogspot.fi
  Osaisitko neuvoa miten sen saisi läpinäkyväksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, ku vastaan Tiian puolesta. Mutta luulen, että se johtuu bloggerista, koska mullakin on ennen latautunu läpinäkyvänä, mutta ei enää, samoin kavereillani:)

   Poista
  2. Juu totta johtuu bloggerista, lataa esim photobucektin kautta:)

   Poista
  3. Okei. Kiitti molemmille ja kokeilen tuota :)

   Poista
  4. Kannattaa vaihtaa blogin mallia nii saattaa onnistuu. Ainaki mulla onnistu :)

   Poista
 19. Kiva postaus ja hyvin teillä meni, vaikka kieltoja tulikin.. :)
  Voisitko tehdä MyDayn jonakin päivänä?

  VastaaPoista
 20. Et ollu ainoo joka tänään mokasi, ittekki harmittaa kun säädin jotain helvetin turhaa ja sen takia tuli sitten kielto, mutta ei sille mitään enää voi tehdä joten pidetään katse eteenpäin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojep, varsinkin noi omat mokat ni argh:D Tsempit sullekkin jatkoon!

   Poista
  2. kannattaa muuten tiia alkaa lulee karlan ja brissen blogii ! ;)

   Poista
 21. Moi! :) Hienosti menitte kielloista huolimatta. ;) Olin koko päivän siellä ja otin sinusta ja Votesta paljon kuvia. On hyppy- ja kieltokuvia. ;) Ja minä olen se tyyppi, joka tuli selkäsi takaa sanomaan "Moi Tiia!" Kun käännyit, niin näytit kamalan pelästynelltä (ei pahalla ;) ) ja aattelin, että oisko sittenkään pitänyt tulla juttelemaan... Mitä mieltä olit muuten Koljonvirrasta, siis oliko hyvin järjestetty, oliko kenttä hyvä jne? :) Vlin lähettää sulle kaikki susta ja Votesta ottamani kuvat, heti kunhan saan kuvat koneelle. ;) Kuka muuten käveli sinun kanssa radat läpi? Jäin miettimään sitä... :D Olen nyt niin onnellinen, kun näin sut, Voten, Pinjan (?) ja Lillin!!!! :) <3 Ja tietysti myös sen takia, kun sain sanottua sulle "Moi Tiia!" ja "Hienosti menit Voitolla" :)
  -Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Lähettele kuvia sitten. Olin ihan ajatuksissani kun tulitte moikkaaman, kertasin juuri rataa mielessäni ja keskityin suoritukseeni siksi olin ehkä vähän säikähtäneen oloinen:D Meidän valmentaja Rosa käveli radan mun kaa:)

   Poista
 22. Esteiden välissä pitää ratsastaa. Iisalmen radat todistivat sen. Jätät hevosen monesti hyppyyn yksin, et ratsasta välejä ja ajatat vain hevosta kohti estettä. Pienemmillä se toimii, mutta isommilla jos jätät hevosen yksin tulee kielto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ei ollut juuri yhtään väliä mitä olisi tarvinut ratsastaa, se ainot mikä oli niin sen ratsastin. Nuo linjat olivat kaikki tosi pitkiä, jolloin askeleita ei tarvitse miettiä. Se on totta että välillä jätän Voiton yksin, mutta en kovinkaan usein nykyään. Ongelmani on enemmänkin tuo törkkääminen, josta sitten tulee kielto. Mieletäni Iisalmen radat olivat melko normaaleja, hieman normikisoja haastavampia mutteivat nyt kovin vaikeita. Mutta treenataan ja haetaan kokemusta kisoista, niin ehkä me vielä opitaan:)

   Poista
  2. en tarkoita välien ratsastusta, mutta et voi enää nuilla korkeuksilla vain istua kyydissä ja ohjata, sun pitää alkaa jo auttaa hevosta!! Meet vaan aina kohti estettä, et hirveämmin auta hevosta missään välissä rataa...

   Poista
  3. Kyllä Ollin radoilla tosiaan saa ratsastaa, niissä ei voi jäädä matkustelemaan.

   Poista
  4. Ratsastus on siis sun mielestä matkustamista, että esteradalla vaan esteiden kohdat merkkaa? Voivoi, sulla ei kyllä oo ratsastuksen perusidea yhtään hallussa. Hevosta ratsastetaan jokainen askel, ei vaan istuta takakenossa jalat tuoli-istunnassa ja ohjat metrin pitkinä.

   Kannattaa koutsin kanssa keskittyä jatkossa hyvän istunnan ja rauhallisen sekä tasasen käden hakemiseen. Korjatkaa asentoasi edemmäs ja enemmän jalkojesi päälle. Nyt karauttelet kalkojesi takana kuin ajaisit harrikkaa. Tällöin ajat hevosta jatkuvasti eteenpäin pois tasapainosta ja painopiste molemmilla ihan päin persettä = hepalla ei rohkeutta lähteä yksin hyppäämään isompaa.

   Poista
 23. Meette tosi hyvin voiton kans vaikka muutamia kieltoja tulikin! (:
  http://hennasinja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 24. olin kattoo nuita kisoja, hienosti menitte kielloista huolimatta.:) näin muutes pinjan kun se tuli kuvaa sun 100 rataa nii se tuli istuu sinne katsomoon mun viereen, meinasin moikata!:)

  VastaaPoista
 25. minkä ikänen toi terän valkku on ? näyttää hurjan nuorelta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon miettiny iha samaa :D

   Poista
  2. Hah:DD Ei oo tullu kysyttyä hänen ikää, joten en tiedä

   Poista
 26. Hienosti meette, tulee tässä itellekkin hinku kisoihin:D Haluaisitko joskus tehdä postauksen sun ratsastushistoriasta, ellei semmosta jo ole?

  VastaaPoista
 27. Hyvin meni kieltoja huolimatta. Virheitä sattuu, mutta niistä myös oppii. :)
  Tekisitkö MyDay:n vaikka huomenna, tai joku päivä?

  VastaaPoista
 28. Minulla taitaa olla kuvia teistä:) Tulit monesti vastaan , varsinkin verkka alueen siinä nurmi osalla.:)

  -Noora

  VastaaPoista
 29. Katoin sun radat livenä ja musta näyti että päästit vähän tuntumaa ja tuuppasit tuossa metrissämniin oisko siksi tullu kielto? Oli mukava nähdä sut livenä, harmi etten uskaltanut/ehtinyt tulla juttelemaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu totta. Varsinkin kun se tuki puuttuu suusta niin töks tulee tois helposti:)

   Poista
  2. Oot ihana kun pystyt myöntämään omat virheesi! Pääset pitkälle kun pysyt nöyränä, tsemppiä!

   Poista
 30. Jos pinkki on sun epäonnen väri,nii siks ei meny kisat oikee putkee?! (;

  VastaaPoista
 31. Mikä kypärä sulla oli tossa kisavideossa ?:) ja menitte tosi hyvin vaikka niitä töppäyksiäkin tuli :D sitten vielä, oon kamun kaa kattonu teijjän videoita tyyliin kaikki ja me niinkun 'ihaillaan' teitä :D hmm.. tää blogin nimi vielä.. kun on sanonta 'voitto kotiin' niin musta tuntuu kun sun ja voiton kuvia, videoita katon että se sanonta ois keksitty ihan vaan teidän takia! te ootte niin hyvä pari !!:)

  VastaaPoista
 32. kiva postaus! :) ja ajattelin nyt kerrankin kommentoida jotain. :) kun mietitte tota miks voitto kielsi tolle 4 esteelle metrissä, niin tulitteko ajatelleeks/ootteko koskaan miettinyt sitä että sinivalkoinen este on hevosille tosi hankala hahmottaa. ja varsinkin kun aurinko taisi siihen hieman paistaa, joten siitä tuli vielä vaikeampi este. ainakin näin itse kuvittelisin miksi voitto kielsi vaikka hyvään paikkaan tulikin. :)

  ja laitan nyt thähän samaan kommenttiin sen kun yksi ano sano että istut satulassa ja blaablaa, niin sehän on ihan oikein tehty sinänsä. aina kun lähestyy estettä voi olla kevyessä istunnassa, mutta muutaman askeleen ennen estettä sitten istut hieman satulaan ja odotat että hevonen ponnistaa ja sitten lähdet itse mukaan. näin minimoit kielto mahdollisuuden sekä pääset helpommin hyppyyn mukaan, lähti sitten läheltä tai kaukaa. ja pitäähän sitä tietenkin istua vähän tiiviimmin satulassa jos heppa meinaa lähteä käsistä. :D anteeks pitkä stoori, mutta halusin nää nyt tässä sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sitäkin mietittiin koutsin kanssa. Saattoi olla ettei pelännt estettä, kun sen yleensä huomaa, mutta se oli vain vaikea hahmottaa.

   Ei mitään, hyvin jaksoi lukea ja kiva kommentti :)!

   Poista
 33. Pienenä vinkkinä, ni oon huomannnu näistä videoista, että joka kerta ku tuut alas esteeltä ja "otat ohjat takasin" ni kiskaset voittoo iha vähän suusta. Itelle tulee tasasellaki sama ku friisiläisen kaula on nii kummallinen et tulee nyittyy useamminki. Tää on siis rakentavaa kritiikkiä. Ooot nii onnekas ku pääset hyppäämää, ite 11 vuotta ratsastanu ja en oo ikinä 60 cm korkeemmalta menny ja neki estetunneilla, ku omilla ei voi hypätä :(

  VastaaPoista
 34. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 35. Sain jopa 3 kuvaa siitä 90cm ohi mennen. Laittelen niitä huomenna sulle sähköpostiin ellei laatu pissi hirveesti:)

  VastaaPoista
 36. Ihanaa että jaksat tehdä näitä videopoatauksia!!:)

  VastaaPoista
 37. meettekö voiton kaa kisaviikolle ypäjälle? :)

  VastaaPoista
 38. ihana videopostaus<3

  VastaaPoista
 39. Ihana videopostaus! Ratsastit tosi hyvin (jos niitä kieltoja ei lasketa).
  liittyisitkö mun blogii, kun mulla on nii vähän lukijoita?
  http://hucklebukle.blogspot.fi/
  Käykää kaikki kattoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on mainostus kielletty

   Poista
  2. Miten nii! sehän on ihan tiian oma asia päättää et saako tänne linkittää blogeja, et sä sitä voi päättää

   Poista
  3. En ole mainostusta täällä kieltänyt, mainostakoot jos haluaa mutta en usko siitä mitään hyötyä olevena. Luen vain blogeja jotka minua kiinostavat, joten voin käydä katsomasa mutta valitettavasti en suurinta osaa blogeista ala lukemaan :)

   Poista
 40. Tee myday luokkaretkestä!

  VastaaPoista
 41. Kiva tää postaus :D Toi oli hyvä toi video kun tossa oli noi musiikit niin toi sellaista hauskaa ns. tunnelmaa :D ja hyvin menitte, ei niille kielloille enää mitään mahda. Hyvällä mielellä eteenpäin!

  VastaaPoista
 42. Hyvin menitte! Repesin ku Pinja harjas Voten häntää nopeutettuna;) Ja toi Voitto lopussa: Toinen puoli on kiiltäbän kisaratsun, toinen puoli maantienharmaan puskapollen :D

  VastaaPoista
 43. Muuten hyvä video, mutta ei saa kovin hyvin selvää puheestasi ku musiikki soi samaan aikaan. Mitä tarkottaa tuuppailu?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vahingossa jäi joissakin kohissa musiikki puheen päälle. Sitä että törkkään avullani hepan esteelle ja se jotuu ryntämään sitä kohti

   Poista
  2. Juu! Kiitti vastauksesta!!=)

   Poista
 44. Kuka siinä sano et lähetään ja et joo joo?? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en minä muista enkä jaksa kattoo tota videoo enää:DD

   Poista
 45. Missä muuten pidätte Lilliä silloin kun Voitto on verkkaamassa/radalla?

  VastaaPoista
 46. Ratsastuksenohjaajana silmääni pistää vaa liiallinen tuuppaaminen. kokeileppa vaikka kotona ensin että laukka pyörii mutta maltat olla rauhassa ennen estettä vaikka paikka ei osuiski just oikeelle kohalle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah tiedostan tuon tuuppaamisen kunnolla, laukka pyörii ainakin kisoissa kunnolla mutta pitää vain reenailla tuota tuppaamista pois:)

   Poista
 47. Missä olitte kisoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iisalmessa, KVR:n kansallisissa estekilpailuissa. :)

   Poista
 48. Onko Pinja sun pikkusisko?

  VastaaPoista
 49. Kuka muuten oli Silver ja missä se on nyt? Rakastan sun blogiiiii !!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silver oli meidän kaverien heppa ja oli meillä kesälaitumilla, nyt se asuu sen omalla tallilla. Kiitos:)

   Poista
 50. Muuten, noi sun valkoset rökkelin hanskat voi pesta 30 asteessa, muuttuu takas valkosiks

  VastaaPoista
 51. jäit tos metris enne kieltoo vaa kyytii ja seuraavalla yrityksellä liian pienellä voltilla, pohkeet kiinni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs sä tiiät miten Voitolla ratsastetaan? Et oo varmaankaan ikinä sillä ratsastanu?
   P.S En oo todellakaan toi ano!

   Poista
  2. Tottahan nuo virheet on. Tuossa ekassa kiellossa oletin että Voitto hyppää joten siksi en siellä hirveesti reagoinut, eikä tuo voltti liian pieni ollut olisi siitä yli päässyt, mutta ehkä parempi mahis olisi ollut isolla voltilla:)

   Poista
 52. Aina ei voi onnistua ja virheistä oppii :)

  VastaaPoista
 53. Tiia se on vaan hyvän ratsastajan merkki että myöntää omat virheensä eikä laita kaikkea hevosen piikkiin!:) tunnen erään, joka syyllistää hevostaan myös omista virheistään ja suuttuu hevoselle jos kisat menevät huonosti. Suututtaa sellainen.
  Toki joissain asioissa kielto on hevosenkin vika, ja olen samaa mieltä siitä, mitkä olivat sinun syytäsi ja mitkä Voiton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin olen ylpeä siitä että osaan katsoa virheet omakseni silloin kun pitääkiN:)

   Poista
 54. Ratsastat tosi hyvin, ei pikku moka mitään haittaa :)

  VastaaPoista
 55. Hienoa ratsastusta! Liiankin tuttu tunne, kun tulkaan hylsyn kanssa kotiin :( Itselläni ihan sama ongelma, kun mitä sinulla näytti olevan. Jää tyhjäks eestä ja tuuppaa sitten vaan pohkeella. On se muutes jännä, miten aina vaan kisoissa tulee pääasiassa sählättyä... No ei siinä muuta kun tsemppiä treeneihin :D

  VastaaPoista
 56. sun ratsastus näyttää ihan sammakkojen kutemiselta. oothan sä muutenki ihan sammakon näköne....xDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole ennen tainnut nähdä edes sammakoita tai vielä vähemmän ratsastusta :/

   Poista
  2. no mut tiiaha on hamsterin ja muitten lisäks sammakko ? :)
   hei haloo ihmiset

   Poista
  3. Hei sä eka ano! Ei sulla oo oikeus tulla haukkumaan toisia!

   Poista
 57. Hienosti menee! :) toi ku sun puhelimessa oli joku kollaasin teko ohjelma, niin mun kännykkä näytti et siinä ois viiruksia.. mut en sit tiiä onks se se sama :D mut aattelin ny kertoo :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ei siinä kai oo viruksia, ei oo ainakaan mulla mitenkään "oireillu" :D

   Poista
  2. Okei:p mut mul on liittymään sillai et saa ostaa nii sellane virustorjuntaohjelma mikä si kertoo onks siin ohjelmas vai ei mutta ei välttämättä oo sama ku mulla on androidi nii :D

   Poista
 58. miten oot saanu ton ' seuraa meitä muualla ' jutun toho ? :)

  VastaaPoista
 59. Mitä tykkäsit koljon kentästä?:) Ja ylipäätänsä paikasta?

  VastaaPoista
 60. Sulla on ollu joskus toooosi mahtava esteistunta, mutta nyt se on vähän huonontunut. Mutta eise hirvee nytkään oo :)

  VastaaPoista
 61. Hyvin ratsastat voittoa . Olette hyvä pari :-)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.