Videopostaus: Nona ratsastaa

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Vihdoin tää tässä. Käykääpä tsekkaamassa Nonan blogi! Latasin ton vanhalle tilille kun uus ei antanu jostain syystä ladata yli 15min mittasta videoo vaikka tein kaikki vahvistukset yms.167 kommenttia

 1. tietty just sammutin koneen ku julkasit tän ja en voi kattoo puhelimel!:D

  VastaaPoista
 2. tuossa puolessa välissä oli tuommonen ihme mustakohta ja ääni ei kuulunu, oliko tarkotuksella vai tullu vaan jossain vaiheessa? :) kiva videopostaus vaikkakin vähän pitkähkö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ähh vahinko, joku pätkä lähteny välistä poikkee!

   Poista
  2. Mul oli sama mut ääni kuuulu

   Poista
 3. No huh huh mitä vemppaamista tolla pikkulikalla Voitolla ratsastaessa... onko toi minkä ikäinen? 15? Jestas sentää... on pahempaakin nähty joo, muttei todellakaan mitää siistiä ja nättiä ratsastusta.
  Muuten oli kyllä hyvä postaus joo, vaikka teitä kaikkia ilmeisesti vähän ujostuttikin (oli alussa etenkin todella jännittynyt tunnelma, ei sellainen rento niinkuin sun ja Pinjan videopostauksissa yleensä.)

  -Tiina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa..

   Poista
  2. Hänhän ratsasti todella hyvin ! ;)

   Poista
  3. Samaa katsoin kanssa, että kivaa vatkaamista... no mutta pääasiahan on, että hevosen kaula on kaarella ;)

   Poista
  4. samaa mieltä ;D;D

   Poista
  5. Jos aiotte haukkua, tehkää se nimellänne.

   Poista
  6. onko sulla joku ongelma et ite ees tiä mitä ratsastus on pikkulikka taidat ite olla et uskalla varmaa ees kattoo hevosia päin!!

   Poista
  7. oon ihan samaa mieltä! siis että jos nona on HeA tasone nii pitäs kyllä olla parempi ja todellakin saada poni kuin poni toimimaan helposti. Ensinnäkin Nonan ryhti on sika huono ja keventäessäki jalat tekee sellasta ihan ihme sätky liikettä, ei tiiankaan jalat tee sellasta liikettä ku se keventää. ite oon HeC/B tasoinen ja voin sanoa että menoni on paljon nätimpää!

   Poista
  8. Hassua etten itse havainnut mitään "kauheesta" vemputtamisesta....

   Poista
  9. justjust.....
   jälkimmäinen anonyymi, mikset sitte ite ota tiian yhteyttä ja näytät sitte miten meet voitolla? ;)
   kiva postaus :)

   Poista
  10. no jos nona ei osaa mielestäsi ratsastaa voitolla niin olehyvä kerroppa meille kaikille nyt sitten miten voitolla kuuluu ja pitää ratsastaa kun taidat olla niin kokenutkin tässä asiassa:)

   Poista
  11. Sinä Anonyymi,tämän kommentin aloittaja....

   RATSASTA ITE PAREMMIN!!!!!!!!
   Nona osaa ratsastaa varmasti paljon paremmin kuin sinä :/

   Poista
  12. Samaa mieltä kuin dora

   Poista
 4. Mikä sykemittari sul muute on ? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnon joku, en muista:) Mutta siinä on semmonen pinkki reunus:D

   Poista
 5. Komppaan aikasempaa anoa! Söpöä vemppaamista ja nauran vaan tolle nonan blogin hea tasolle, tossa voitollahan ei oo niska/kaula pyöreenä, vaan suorassa ja turpa vedetty alas.. pahempaa on nähty mutta naamapalmu nonan ridaukselle vaikka olikin uus heppa mutta silti! ratsatatte pinjan kanssa (ja aika moni muukin) super paljon siistimmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä hitto on ees vemppaaminen? :D

   Poista
  2. Se että käsi vemputtaa edestakaisin ohjaa että saisi ponin menemään pyöreänä^

   Poista
  3. ja ensimmäisen anonyymin kommentin lähettämistarkoitus oli? :) :)

   Poista
 6. ärsyttää sun ylimielinen käytös yhessä video pätkässä kun ite tahallee heitit lillin loimen maahan, ja pinja pyys sua nostaa sitä.. ei voi muka nostaa huhhhuh... älä kuvittele itsestäs pikku tyttö liikoja (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et taida omistaa pikkusiskoa? :D

   Poista
  2. mitvit XD Jos Tiia pelleilee leikillään niin miks hän luulis itsestään liikoja ... kysynpähän vaan :DD

   Poista
  3. Tiiallahan on ihan loistava huumorintaju, sen näkee esim siinäkin, että hän vain nauraa kaikille vittuileville anoille ja sitten vielä provosoi niitä noilla "Bloggaajan rankka elämä" videoilla :D Ihan mahtava huumorintaju, arvostan :) Mutta myönnettävä se on, että Tiia, sä ratsastat voitolla niin paljon nätimmin kuin tuo Nona, vaikka onkin olevinaan se HeA tasoinen.

   Poista
  4. Eikö se ole ihan normaalia jos Tiia ratsastaa Voitolla paremmin kun se on sen oma ja menee sillä lähes päivittäin. Mutta minun mielestä Nonakin meni Voitolla tosi hyvin.

   Poista
  5. Niimpä!
   Jos Nona ratsasti Voitolla ekaa kertaa, nii eihän se tiiä ihan tarkalleen millanen Voitto on ratsastaa.Ja muutenkin Nona meni tosi hyvin verrattuna siihen, miten hyvin hän Voiton tuntee:-)

   Poista
 7. Eihän Nona osaa edes ratsastaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja sä osaat? Musta nona menee just hyvi!!!!!!

   Poista
 8. Kylhä toi nona meni iha kivasti, ku miettii et ei oo koskaa ennen voitolla mennyt, ja tiia menee voitolla lähes joka päivä... Mut en kyl sanois et on heA tasonen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii mitä nyt jokainen raaja heiluu mihin sattuu, mihin ei pitäisi vaikuttaa vaikka miten olisi ensimmäistä kertaa jonkun hevosen selässä mikäli oikeasti on niin hyvä kunto kuin ratsastajalla pitäisi olla. ja lillillä ohjat oli ainakin puoli metriä ylipitkät! kyllä sen tyhmäkin tajuaa kun hevonen melkein kompastuu omaan turpaansa. että en nyt sanoisi että ihan kivasti meni....

   Poista
  2. Hei ihan oikeesti luuletteko olevanne maailman parhaat anot ja voivanne kommata mitä vaan? Ei tarvitse vastata, koska voin vastata puolestanne: kyllä luulette! Ihan tiedoksi vaan, että mä tunnen Nonan ja se on aika hyvä tyyppi!! Ja Nona ridaa ihan heppa a-tasoa! Ja ratsastaa semmosilla yli 155-160 hepoil! Mä oon nähny sen ratsastusta ja ihanaa on! Huomioikaa tyhmät se, että Nona ridas EKAA KERTAA VOITOLLA JA LILLILLÄ! Sillon, kun se meni kerran ekaa kertaa yhellä Beetalla se näytti ihan samanlaiselta kuin esim. Voitolla meno! Toisella kerralla se näytti jo paremmalta! Hei camoon: kokemuksesta ja kerroista oppii! Laittakaa ihan oikeesti turvat tukkoon anot jos teillä ei ole mitään hyvää kommentteja tai asiallisia! Ja miettikkää ratsastatteko itse ekalla kerralla heti parhaiten!?:o
   -Ella pc-tasonen-

   Poista
  3. Sillä hevosella ei ole väliä onko joku 155-160 sillei IHAN SAMA! Minulla on ylläpidossa 165cm korkuinen hevonen ja korkeudella ei ole yhtään väliä! Joku poni voi olla tosi hyvä.

   Poista
  4. Eiks Lilli pidä verkata pitkillä ohjilla?

   Poista
  5. Naurahdin tolle heppahullu122best:ille ei sinäänsä että olis väärässä mut mut ei hevosen korkeudel mitää välii oo haha, ja mitä oon kuullu ja nähny nii se Beetahan menee tost noi vaa ''muotoo'' ku ottaa ohjat käteen, jos nyt joku tulee sanoo ettei koska on ratsastanut tällä ponilla, niin kyllä menee.. Oma kaverini on mennyt pari kertaa tällä Beetalla niin ei hänen tarvinnut siellä selässä tehdä yhtään mitään saadakseen tätä muotoon asanoi:D Siellä saa ittensä näyttä äku istui penkillä vaan, käännät vaa minne haluut. Mut omasta mielestä Nonahan ratsastaa mukavasti!

   Poista
  6. Aaaa taitaa olla heppahullu122 sitä 10.v luokkaa joka kuuluu nonafunclubiin.. Ok nona osaa ratsastaa ei siinä mitäää mutta voitolla mennessä oli koko ajan hirveetä vempaamista ja kaikki raajat heiluu puolelta toiselle ja taitaa nonalla blogissa hieman liioteltu toi ratsastustaito sillä ei nona oo omankaan bloginsa puolella heA:ta nähnykkää :D

   Poista
  7. JA MIKÄ VITTU ON HEPPA A XD

   Poista
  8. siis ettekö te anot tajua!!!! olette lapsellisia kun lähetätte tällasta tänne! ja olisihan se kivaa haukkuu teiätki lyttyyn mut mä en oo nii lapsellinen..! pidän omat negaiiviset mielipiteet sisälläni ja mietin mitä minä tekisin toisin.. koittakaa tekin
   jos on jotain negatiivistä palautetta Nonan ratsastuskesta niin ilmaiskaa se kivasti...näitä on inhottava lukee ku jokaisessa postauksessa anot kirjottaa tänne jtn. lapsellista :/

   oli muuten kyl kiva postaus!:D:D:D

   Poista
 9. Ei tuo Lillilläkään meno mitään kaunista ollu.. Mutta toisaalta ku ekaa kertaa ratsasti molemmilla niin eipä sitä kauheena voi odottaakaan. Kiva videopostaus siltikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei vaan olis taas sama anonyymi kyseessä..:) Yrittäkäähä anot omalla nimellä kommentoida, kerta ootte niiiiin parhaita. :)

   Poista
  2. Sama ano? Täällä on jo aika monta anoa käyny kommentoimassa :DD En usko et kellään voi olla niin tylsä elämä, että samaan postaukseen pitäisi käydä useampaan kertaan haukkumassa. :D

   Tuosta Nonasta vielä, voihan se ollakin hea tasoinen, mutta onhan se aika eri asia mennä ratsastuskoulun hevosilla kuin esim, voitolla..

   Poista
 10. haha. nauran noita anojen kommentteja. hei herätkää tähä maailmaa ? en usko että nonakaan ratsastaa jokasella hevosella täydellisesti - ainakaan ekalla kerralla. aikuistukaa ees sen verran että meette vaikka omalla bloggerin tunnuksellanne kommentoimaan.

  tosi kiva v-postaus vaikka vähän jäykkä tunnelma välissä mut sehän on ihan ymmärrettävää jos ekaa kertaa näkee. :-)

  VastaaPoista
 11. Mä en vaan ymmärrä, mikä noilla anoilla on ! Nona ratsastaa mun mielestä tosi hyvin. Kaikki noi on vaan kateellisii, ku ei ite saa koskaan mennä Voitolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, kateellisia tosiaan kun Voitto onkin maailman hienoin hevonen :DDDD Miksi mun pitäisi olla katellinen jollekin 15v pikkutytölle, kun sitä ratsastustaitoa löytyy kyllä itseltänikin ja oma puokki pihasta, jolla voi kisata :D Säälittävä kateuskortti vedetty esiin ;) Ootko koskaan ajatellut, että kaikki ihmiset ei oikeesti palvo bloggaajia, että he voivat ihan OIKEASTI olla eri mieltä asioista ;) Eikö se ole mahdollista? Herää pahvi.

   Poista
  2. TAI SITTEN VOI PITÄÄ VAAN TURPANSA TUKOSSA? Etkö pysty? Hei sen huomaa! Jos ei oo mitään hyvää sanottavaa. Voi mennä muualle! Nona ratsastaa EKAA KERTAA Votella ja Lillillä, ja sä tuut tänne haukkuun ja kerskuun sun omilla ratsastustaidoillas. HERÄÄ ITE PAHVI!

   Poista
  3. "oma puokki pihassa"
   Miten mul tuli heti mielee joku tätiratsastaja :D

   Poista
  4. miks olisin kateellinen voitosta? Joo-o, vaikka menee ekaa kertaa hepalla niin se ei oikeuta vemppaamiseen

   Poista
  5. koska itselläsi ei ole hevosta/yhtä hienoa

   Poista
  6. No eikös tää blogin pitäminen oo just sitä bloggaajan ja seuraajien vuorovaikutusta?? En ymmärrä miksi te "nimelliset" vedätte heti herneen ja kateuskortin esiin?? Oikeesti. Se vain pahentaa tuplasti asiaa kun sitten kaikki tulee siihen pätemään?:) nona ei ratsasta todellakaan täydellisesti ei! Mutta pitäisikö edes? Voitto ei kummiinkaan kuole tosta eikä saa mitään traumoja. Mutta itse sanoisin että turpakiinni te nimelliset ei ole teidän tehtävä tullla puollustelemaan ja sanonaan että kommentoikaa nimillä.ei kaikki jaksa tehdä nikkiä. Ja jos jollain ei oikeesti oo mitään muuta tehtävää kun kommentoida tänne että vittuku paska ratsastaja niin antaa palaa vaan. Enkä usko että noona,nona mikä olikaan vetää hirveitä pultteja nyt tästä. Ja todellakin on eri asia ratsastaako omalla hepalla vai ratsastuskoulun. Mutta virheettömästi hän ei ratsasta eikä varmaan kukaan muukaan teistä?:D

   Poista
  7. Mun mielestä yllä olevan anon kommentti on hyvä, bloggaaminen on nimenomaan bloggaajan ja seuraajien vuorovaikutusta ja negatiiviset kommentit ovat ihan yhtä tärkeitä kuin positiivisetkin :) Ketään ei tietenkään tarvitse haukkua, mutta asiallista kritiikkiä on hyvä välillä saada itse kunkin, ei siitä tarvitsisi kenenkään tulistua. :> Täällä nyt on monella anolla aika törkeät jutut, mutta osa taas on sanonut ihan kohteliaastikin asioita.
   Videota muuten kommentoimatta sanon vain, Nona on ilmeisesti nuori tyttö vielä (?), joten eiköhän tuo ratsastus kehity koko ajan vain parempaan suuntaan, kukapa meistä täydellinen olisi :)

   Pst, kaikilla ei välttämättä ole google-tiliä ja siksi kommentoivat anonyymisti :)

   Poista
  8. Siis ei vitsi nyt oon kateellinen nonalle kun se sai mennä superhienolla voitolla,siis ei vitsinhitsi ! Voittohan on todellakin siis maailman hienoin heppa! Ite en ees menis 10 minuuttia pidempää matkaa että saisin mennä voitolla ei olis sen arvosta Ja jos sun mielestä nona ratsasti tosi hyvin niin pyydäppä vaikka nonaa pitämään sulle valkkuja kun se on niin ihku ja jo heA tasonen siis omgg! Nyt jos se suostuu pitää sulle valkkuja nii ei vitsi et oon kadee ;) mun mielestä nonan ratsastus ei ole heA tasosta ja hirveetä vekslaamista ohjien kanssa voitolla , tiia meet voitolla tosi hyvin ja paljon hienommin ja ps. Ennen kuin tulette huutelemaan niin JOS nona on OIKEESTI se heA mitä se väittää niin KYLLÄ SEN PITÄISI SAADA VOITTO MENEMÄÄN RENNOSTI PERÄÄNANNOSSA VAIKKA EKAA KERTAA..

   Poista
  9. Hei penikka, opettele välimerkkien käyttö, niin saat uskottavuutta teksteilles. Mä kanssa luulen, ettet pärjäis voitolle, eli ei olis sen arvosta päästää SUA sinne selkään.

   Poista
  10. Tää on niin kiva ku ei tiedetä yhtään kuka on ruudun takana ja tullaan haukkumaan.. Kisaan heA:ta ja re: 120 2 hevosellani ja ratsastusta olen harrastanut sellaiset 11 vuotta...

   ~ emma~

   Poista
 12. Mikä sen videon nimi on YouTubessa? :)

  VastaaPoista
 13. mä en ymmärrä mite te jaksatte vaan valittaa nonan ratsastus taidoista nona on hyvä ratsastamaan ehkei nyt tiiaa ja pinjaa voita koska ne menee lillillä ja voitolla päivittäin ni ei voi verrata nonskuun koska toi oli sen eka kerta lillillä ja voitolla!hyvä video oli ja oisin pitempääki voinu kattoo ku jotkut valitti viel et liian pitkä!eli peukkuu ylös tiia,pinja ja nona

  VastaaPoista
 14. Oikeesti eikö ihmisillä ole mitään muuta tekemistä kun valittaa muiden ratsastustaidoista, jokaisella varmaan on niitä virheitä...

  mutta kiva video taas! :)

  VastaaPoista
 15. Ihan törkeitä kommentteja taas! Nona on oikeesti hyvä ratsastaja, eikä toisen tasoa oikein voi kommentoida lyhyen videon perusteella!!!

  VastaaPoista
 16. Jotkut anojen kommenteista on kyllä niin turhia että...! Ei kannata välittää niistä ja jatkaa vaa samanlain. Hyvin Nona ratsasti, ja noi Tiian kommentit ku Nona ratsasti oli tosi hyvii, oisin sanonu samalla lailla:)

  VastaaPoista
 17. Ihan hyvin Nona ratsastaa, muttei kyllä tämän ratsastuksen perusteella ole helppo a:n tasoinen. Käsi ei oikein pysy tasaisena ja pohje tekee liikettä melkeinpä kokoajan. Mutta tekemällä oppii!! Itsekään en ole mitä parhain ratsastaja. Ratsastus on hauskaa puuhaa hevosten kanssa, sitä reenaa vain tekemällä ja ratsastamalla kaikenlaisia hevosia. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisen lyhyen videopätkän perusteella ei kyllä pysty määrittelemään toisen tasoa.

   Poista
  2. Juu kyllä se helpon a:n meno näyttää vähän eriltä eikä teini-ikäinen tuntiratsastaja kyllä mitenkään ole voinut tuonne helppo a tasolle edes päästä. (Oman hevosen tmv kans valmentautuvilla toki eri)
   Mut harvapa sitä tuon ikäsenä ja tasosena vielä edes ymmärtää mitä miltäkin tasolta vaaditaan ja kuinka kauan se tasolta toiselle nousu kestää.
   Nona on ilmeisesti ratsastuskoulussa ryhmässä joka on helppo a ja siitä ajatellut olevansa heA tasoinen. Kuitenkin nuo rats.koulun tasojaot ei kauheesti kerro,vaan lähinnä listataan oppilaat tasojärjestykseen ja hea tunneilla voidaan jotain hea juttujen alkeita (avoja ym) tehdäkkin. Kuitenkin harva ridakoulun heA ryhmäläinen läpäisisi tuon tason kouluohjelmaa edes seuratasolla. (helppo beekin voisi tehdä tiukkaa) Että rats.koulun helppo A on harvoin oikeaa helppoa Aata nähnytkään vaikkei välttämättä sitä itse ainakaan tuon ikäsenä tajua ;)

   Poista
  3. iha hyvi voi olla 15 vuotias joka menee heA. Mun kaveri on 13 ja on menny kisois heA voittaen, ja sil ei oo omaa hevosta. mutta tosiaan ei toi Nona ratsastus hirmu siistii oo

   Poista
  4. Aika outoo jos ratsastuskoulussa ratsastaa ja on kisannut he A

   Poista
  5. vaikka on ratsastus koulussa niin ei tarvkota ettei vois kisata heA vaB luokkia tai 110-120! se riippuu niin monesta asiasta! siellä missä mä käyn niin monikin tuntiratsastaja kisaa heA ja saa heB 60-70% joten kumoan ton väitteen! enää en ite käy ratsastus koulussa säännöllisesti kun löytyy muita hevosia, mutta mut on siellä hyvin koulutettu! ratsastamaan ei siellä muuta opi :D

   Poista
  6. Eihän Nona oo kisannu he A:ta koskaan eikä oo merkkiä suorittanu! Noi ryhmät P-H:ssa on ratsastajien osaamisen keski-arvoa/tavoitteena päästä ko. tasolle. Se, että siellä ratsastaa he A-tasosella tunnilla ei tarkoita todellakaan sitä, että välttämättä on sillä tasolla.

   Poista
  7. Mä oon kyllä menny avoja vaikka oon noin He-C:n tasonen.

   Poista
  8. ja eihän sekää että esim mä oon menny vaan HeC luokan 4 vuotta sitte ni et oon heC tasonen! nykyää HeB-A

   Poista
  9. Joo, siis jos kisaa HeA tasolla, on HeA tasoinen. jos ei kisaa, vaan luulee olevansa koska osaa avot, sulut yms. ei tee HeA tasoiseksi. Ja kolmannelle anolle, et vaikka minkä ikäiset voi mennä HeA, itekki kisaan aktiivisesti kansallisella HeA tasolla ja oon 13.v. :):)

   Poista
 18. Jos on tasoltaan helppo a, (niinku ihan oikeesti) ni pitäis saada hevonen kun hevonen toimimaan:) ja pitäs ymmärtää että tommonen vatkaaminen ei edesauta muotoa millään tapaa. Helppo c-b tasolla vielä käy selitykseksi tuo "ekaa kertaa ton hevosen selässä", mutta ei enää helppo a-tasolla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toi mun mielestä mitään "vatkaamista" ollut...

   Poista
  2. jokainen määrittää vähän oman tasonsa eritavalla. Jotkut niin, että treenaa monta vuotta yhden hevosen kanssa ja pääsee sen kanssa hea tasolle, mutta on niin "tottunut" ratsastamaan sillä yhdellä, ettei muiden kanssa suju yhtähyvin. Toiset taas niin, että kenen hevosen kanssa tahansa joka osaa voi mennä hea, niin silloin on hea tasonen

   Poista
  3. Nii ja mä ridaan Nonan kaa samal tallil ja tunnen tyypin muutenki (hyvä tyyppi on) nii tiiän kyl, et siel on tunten vaikee A tasolle asti! :D ja en nyt hauku Nonaa tai ketää muuta onko kukaa täydellinen?

   Poista
 19. Voi härregud teidän kanssa. Juu ette varmasti ole kateellisia kun tulette anonyyminä ruotimaan Nonan ratsastustaitoja. Ainahan te ootte ite tuhat kertaa parempia ja ainahan teillä on maailman hienoin kisaheppa omassa pihassa/kymmenen tähden täysihoitotallilla Nina Fagerströmin käytävällä. Jos on ihan pakko antaa kritiikkiä, sen voi lähettää varmasti ihan suoraan Nonalle sähköpostilla/facebookissa omalla nimellä, anonyyminä TIIAN blogissa ei tarvitse lähteä ketään haukkumaan. Juu älkää olko kateellisia ja joo uskon että teillä yhä on se gp-puokki pihassa mutta voi luoja mikä siinä on kun pitää toisten tekemisiä lähteä ruotimaan. Ihan sama oliko ne Nonan, Tiian tai naapurin Pertin. Pliis :D

  Toivottavasti ette provosoidu tästä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tää on niin totta, että hyvä etten antanu täällä sulle aplodeja. Mut ihan oikeesti, näin asia on!

   Poista
  2. harmi ku täällä ei oo tykkäämis painiketta :D

   Poista
  3. Niimpä tää on totta! Ja muutenki aika harva tuntuu tietävän mitä on RAKENTAVA KRITIIKKI. Jos tulet välttämättä kritisoimaan niin perustele ees mielipiteesi ja esitä parannusehdotuksia!

   Poista
 20. Minusta Nona meni tosi hyvin, kun kerran ekaa kertaa Voitolla ja Lillillä ratsasti..Mutta sen huomasin että noissa kuvissa Nona nostaa kantapäitä aika ylös...? Mutta hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
 21. Tää video ei kyllä anna ollenkaan oikeaa kuvaa Nonan taidoista. Ei ratsastanut tässä yhtään niin hyvin kun yleensä. Minä olen kuitenki nähnyt Nona ratsastavan usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä. Tämä video antoi Nonan ratsastustaidoista todella huonon kuvan, hän osaa ratsastaa paljon paremminkin.

   Poista
 22. Nona ratsastaa kyllä tosi hyvin! Lillin kanssa ei ehkä mennyt niin hyvin kun voitolla, mutta silti hyvin:) musta näytti, että nonalla oli pikkusen liian pitkät jalustimet lillillä.. ?

  VastaaPoista
 23. Nona vaikutti mukavalta. Ainoa häiriö oli varsinki Lillin ratsastuksessa, että jalko nousi ylös taakse. (: Mutta itsehän en voi paljoa kommentoida muiden ratsastuksesta, kerran en valmentaja yms ole.

  VastaaPoista
 24. Tiia, Nona on varastanu sun blogin!!! :) :)

  VastaaPoista
 25. Hyvä Tiia, annoit Nonan mennä Voitolla. Edistystä.

  VastaaPoista
 26. Voi olla, että Nonalla oli ehkä vähän liian pitkät jalkkarit, sillä itselläkin käy niin, että alan kantapäitä nostamaan ylös, jos on liian pitkät c:

  VastaaPoista
 27. Pakko sanoa, että te jotka Nonan ratsastamista haukutte, ette taida tietää miten erillaista on ratsastaa jonkun omalla hevosella, kuin ratsastuskoulun hevosella. Itse tiedän tän, koska oon käynyt ratsastustalleilla ratsastamassa,mutta tunneilla käyn yksityisellä erään tuttuni hevosella. Todellakin on erillaista menoa ! Kukaan meistä ei ole täydellinen ratsastaja :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai on erilaista ratsastaa jollain pystyynkuolleella tuntiponilla kuin oikeasti toimivalla hevosella MUTTA kuten täällä on jo useaan otteeseen sanottu, kyllä HeA tasoisen ratsastajan pitäisi osata istua nätisti ja hevosta häiritsemättä vaikka härän selässä ja saada se silti toimimaan. Uuden hevosen ei pitäisi olla mikään "este" HeA tasoiselle ratsastajalle. HeB tuo ehkä vielä juuri ja juuri olisi.

   Poista
 28. ei ollut nonan ratsastus siitiä mutta ymmärrän että saattoi jänniittää aika lailla! tunnelmastakin huomas alussa et kaikki muut oli aika epänormaaleija paitsi pinja ! hyvä pinja !

  VastaaPoista
 29. Onko Nona teitä parempi ratsastamaan?

  VastaaPoista
 30. ihme ku nonal ei oo kannuksii ja ilman niitä se ei varmastikaan pärjää leirillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööööö..... Mitä vittua XD Miten joku leiri tähän liittyyy????

   Poista
  2. Mistä tuo leirijuttu nyt tuli:D Mikä ihmeen leiri? Jos viittaat Nonan "Mitä otan mukaan leirille?" postausta, niin Nona tuskin on ainoa, joka ottaa leirille mukaan kannukset:D Aika moni ottaa jos sellaiset omistaa, koska ei voi olla varma millaisella joutuu ratsastamaan. Nythän Nona ei ollut leirillä vaan kylässä:D En ymmärrä mistä sait käsityksen, että Nona olisi leirillä.

   Poista
  3. XDDD niii siis ei vaa kertakaikkiaan voi lähtee leirille ilman sporrii naamapalmu nona

   Poista
  4. no jos tuntee ponit nii mitä väärää ottaa kannukset? kyl mäki käytän oman tallin hepoil ain välil kannuksiii ;)

   Poista
 31. Miksi Tiia julkaiset blogissasi kommentteja joissa haukutaan ystävääsi???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit tulevat heti, kun ne julkaistaan. Ne eivät siis mene Tiian tarkistukseen ensiksi.

   Poista
  2. Kaiki kommentit julkaistuvat automaattisesti itse, en siis millään tapaa suodata niitä:D

   Poista
 32. Ihan hyvin tuo Nona ratsastaa, itteäni häiritsi tapa jolla käyttää pohjetta, ''potkimalla'' ja antaa pohjetta kantapäällä. Se vielä että voisi pitää tasaisemman tuntuman ja paremman ulkotuen, mutta ihan hyvä silti. Kaikillahan on aina parantamisen varaa !! Eihän Nona vielä heti voi tietää noiden heppojen nappuloita, ekaksi pitää vaan kattoo, että miten nämä hevoset toimii ja sitten tietää vasta miten alkaa ratsastamaan :)..

  VastaaPoista
 33. Miks teiän hepoilla ei oo tarhassa päitsiä päässä? Mitä jos ne karkais nii ottatukastako niitä talutetaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei meidänkää tallilla pidetä hevosilla päitsiä tarhassa:D big deal? ja muutenkin jos nyt hevonen karkaa niin enpä usko että jos hevonen pakoon juoksemalla lähtee niin ihminen sitä saa kiinni vaikka sillä olisikin päitset päässä:D

   Poista
  2. Ite ainakin kun otin tallilla yhtä heppaa kiinni juoksentelemasta pitkin kyliä nii todella oli hyötyä siitä että sillä oli päittet päässä kun oli niin säpsynä ja kätevästi sai nakattua sen talliin:D Siis eihän se ny mikään big deal ookkaan ettei ole päittiä tarhassa, hassu tapa vaan mun mielestä vekslata eestaas niitten kans tarhaan viedessä:D

   Poista
  3. Haetaan aina päitset jos ne karkaa.

   Poista
 34. Te anot jotka kommentoitte kaikkea paskaa, voitte ajatella, että tuo on Nonan ENSIMMÄINEN kerta Voiton ja Lillin selässä!
  Ehkä Nona on tottunut hieman erilaisiin hevosiin, ette tekään ensimmäisellä kerralla itsellenne uuden ratsun selässä täydellisesti mene!

  / itse otan myös päitset tarhassa pois, niin helpostihan hevoset ne saa rikki, ja kivempi hevosellekki. :)

  VastaaPoista
 35. menkääpäs pikkulikat äitillenne itkemää! Nona ratsastaa hyvin ja jokaisella ratsastajalla on hyviä ja huonoja päiviä. taidatte olla aika alkutekiöissä tossa ratsastuksessa tai vaan kateellisia. vaikka muiden elämä onkin teidän inisiöiden elämää hauskempaa ja mukavampaa niin älkää siitä tänne tulko itkemään. luulisin että teistäkin aika moni pyörtyisi nähdessään oman ratsastuksen tai sitten teijän silmissä väärenee kuva hyvästä ratsastuksesta. mutta joo oon puhunu aamen en jää kinaa teijän kaa tänne.

  VastaaPoista
 36. kauhea tuo nonan sisäkäsi kun se menee voitolla :( En sillä että itse ratsastaisin täydellisesti ja nona tietää sen varmaan itsekkin että sisäkäsi koko ajan "nyppää" hevosta suusta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ei:( saanen huomauttaa että onko voitto sinun hevosesi tai kuulutko kenenkään noista elämään? jos et voit heti häipyä täältä haukkumasta-----> :)

   Poista
  2. Minun mielestäni tuo ei kyllä ollut haukkumista! Eikä sinun tarvitse ottaa siitä ittees. Ja et voi kyllä määrätä ,että toiset lähtevät täältä kun vain ilmoittavat ratsastus virheistä ja kyllähän nuo virheet huomaa jos vain katsoo tuota ratsastusta ja tiedän ,että kohta tähän tulee joku ano valittaa että nona ratsastaa ensimmäistä kertaa voitolla ja mun mielestä se ratsastaa hyvin ja muuta tällästä , mutta en hauku että nona olisi huono ratsastamaan . Hän on varmasti hyvä , mutta ei niin hyvä ratsastamaan voitolla.

   Poista
 37. Mulla on samallaine ratsastustakki kun sulla tiia

  VastaaPoista
 38. mun mielestä nona parempiki ku tiia menee voitolla

  VastaaPoista
 39. Nona on hyvä, mutta ei helppo A. Mutta mitä Nona todella on, niin ihan järjettömän kaunis!!

  VastaaPoista
 40. Nona menee tosi hyvin Voitolla ja Lillillä. Itsekkin osaat varmaan heti ratsastaa vieraalla hevosella.. Niin varmaan. Tiia ja Pinja ratsastaa hevosiaan joka päivä joten kai se on nyt ihan selvää että he ratsastavat hevosillaan paremmin. Ja voisitte toki hankkia elämän, ei ole teidän hevoset ja mitä se teidän persettä hiertää että Nonan käsi vemppaa (mitä en kyllä itse näe).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä. Itse en saisi edes tuollaista hevosta peräänantoon, hyvä että välillä hoitohevosen juuri ja juuri.

   Poista
 41. Tiia, saisit nää negatiiviset/haukkuvat kommentit loppumaan jos et vaa päästäis niitä läpi. Yks negatiivinen kommentti provosoi vaa muitaki idioottei haukkumaan

  VastaaPoista
 42. Voisitko autaa vaikkei tää nyt oikeen mitenkää mihkää liity! :) Mut kumminki. Mua on pyydetty ratsastamaan aina sillon tällön sellasta 100 cm säältään olevaa, jykevää shettistä. Ite oon kumminki 165cm pitkä ja 65 kg painava. Voinko kumminkin ratsastaa sun mielestä tällä kyseisellä ponilla? Muutkin saa ottaa kantaa! :) Kiiitos jos viitsisit vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sori vastaaan mut.
   oot todellakin liian iso!! shettiksen painoraja on 45-50kg ettäjoo..

   Poista
  2. Eiköhän ne ponin omistajat katso tarkemmin kenet päästää selkään. :D Tuskin ois pyytäny, jos ei sillä sais ratsastaakkaa. Eikä se poni siihe kuole jos käy kerran viikossa kevyesti.

   Mut tää video, ootin vähä enemmän mut hyvä tää oli silti. (: Enkä nyt ite lähtis kommentoimaa mitää kenenkää ratsastustaidoista, mutta eiköhän jokasella oo oikeus kertoo oma näkökulmansa asiasta jos niin tahtoo, ilman että leimataan heti kateelliseks tai "SÄKÖ MUKA OSAAT SIT KAIKEN". Sananvapautta ku ei oo laissa kielletty. ;)

   Poista
  3. kyllähän se niin on että omistaja joo päättää, mutta kyl se silti niinkin on et shetuilla painoraja 45-50kg.. ja ei sillä pituudella sinänsä mitään väliä mut noin pienelle shetulle ehkä oot hiukkasen liian pitkäkii :) mutta jos omistajat sen on katsonut olevan ok. niin sitten vaan menet :d

   Poista
 43. Viitsinki edes sanoa mitä mieltä olen näistä helkutin ANONYYMEISTÄ tai näistä haukkujista yleensäkään.... Siis ihan oikeasti ihmiset, menkää itseenne!
  Minkä ikäisiä, tasoisia ihmisiä te oikein olette, kun alennutte lähes joka ikiseen postaukseen ivaamaan, haukkumaan tai "neuvomaan" miten toisen kuuluisi tehdä. Ihan oikeasti, todellatodellatodella lapsellista ja säälittävää.

  Jokainen tässä maailmassa tekee virheitä ja erehdyksiä. KUKAAN meistä ei ole täydellinen, ette myöskään te, jotka ette uskalla tänne omilla nimillänne edes kommentoina. (kyllä, tiedän myös teidät muutamat, jotka jopa uskallatte oman nimenne/kuvanne laittaa julki, älkää siis vedelkö herneitä nenuun ;) )

  Mihin tämä maailma on menossa? Nykyään ollaan niin julmia toisian ihmisiä kohtaan, kaikkea tullaa arvostelemaan ja haukkumaan. Toisista tehdään pilkkaa ja saatetaan naurunalaisesksi, eikö missään kulje enää hyvänmaunrajaa?
  Onko teidän aivoissanne jotain harvinaista surkastumaa joka aiheuttaa ainaisen pakollisen kiusanteon? Eikö joskus vain voisi pitää ne pienet suut kiinni (ja ne vähän isommatkin), olla kommentoimatta jos jokin asia häiritsee tai kommentoida siten, ettei asiaa tuo aina esille huonoimmain kautta??

  Alkaa ihan oikeasti nyppiä nämä jatkuvat "vittuilijat", joita on netti pullollaan. Ihan missä tahansa pyörii, on se sitten facebook,blogit, you tube ym keskustelu/kuvapalstat, niin aina on joku onneton tallaaja, jonka täytyy saada sanottua toisesta pahaa.
  Saatteko siitä jotain mielihyvää? jotain sairasta onnellisuuden tunnetta tai vaikkapa tuntemaan itsenne kovinkin fiksuiksi?
  Minusta tälläiset ihmiset ovat varsin TYHMIÄ.

  Kyllä, netti on täynnä kaikenlaisia persoonia, niin näissä blogeissa kuin myös you tubessa, mutta jos vain annetaan kaikkien kukkien kukkia. Mitä sitten jos joku laittaa videon nettiin missä laulaa, onko se niin väliä jos he eivät kuullosta hyvältä mielestänne, tai eivät ole juuri niin ihq kuin jotkut suosikki artistinne? Jospa teemme asioita ihan omaksi iloksemme, onko koskaan tullut mieleen??

  Jos kykene itse sitten parempaan tai saatika ole pokkaa kommentoida rehellisesti omalla nimellään tai laittaa henk.koht viestiä asianomaiselle, jos jokin asia siellä nyt tääs välttämättä nenässä kutittaa, niin please, jättäkää ne idiootit kommentoimiset välistä!

  Ei, enkä nyt halua että kaikki juoksevat iloisina kukkaniityillä käsikädessä, vaan toivon että ihmiset menisivät itseensä, huolehtisivat ensin ne omat asiat niin mallikkaiksi että on sitten varaa neuvoa muita elämän kivikkoisilla poluilla! Kyllä kritiikkiä saa antaa, tottakai, se kuuluu elämään. Mutta se tyyli, mihin nykyajan kommentoiminen, "kehuminen" tai muu arvostelu on mennyt, on mielestä niin ala-arvoista... Missä teidät on oikein kasvatettu... ja mille tavoille?

  Miettikää siis kaksi kertaa vaikka enne kuin lähetätte kommentin, missä lukee esimerkiksi näin "hyi vi*ttu kun olet ruma, ootko muuten lihonut????"
  Tai mitä tahansa mikä saattaa olla kenelle tahansa hyvin henkilökohtaista tai muuten vain loukkaavaa. Miettikää vaikka ensin, että miltä itsestänne tuntuu jos saisitte samanlaisen viestin.
  (ja näitä tapahtuu myös ihan in real life! Ihmiset HALOO, käytöstavat kunniaan!)

  Enkä nyt halua viitata tällä kommentillani vain tähän Tiian blogiin, vaan ihan kaikkiin vastaaviin!
  Tämä nyt vain sattumalta on herättänyt eniten ajatuksia päässäni, kun pidemmän aikaa olen seuraillut näiden onnettomien sankareiden mahtavia viestejä!

  GROW UP!

  Kiitän ja kuittaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeks ny tosi paljon, mutta miks helvetissä sun piti kirjottaa joku saarna. Ei noin pitkää tekstii jaksa kukaan lukee. Odotit varmaan että kaikki tulee kommentoimaan kuinka ihanasti kirjotettu. No ei ole. Lopeta tommonen huomio huoraus saman tien!!!!

   Poista
  2. Varmaan siksi, että nämä haukkujat tajuaisivat kuinka naurettavaa on valittaa toisten ratsastustaidoista netissä :D

   Poista
  3. Anteeksi itsellesi vain, ensinnäkin, opettele vaikka alkuun ihan että mitä se huora oikeasti tarkoittaa ja toiseksi annoit juuri hyvän esimerkin siitä mitä jutullani hain takaa, kiitos!
   Ilmeisesti kolahti hyvinkin omatuntoosi kun noin suutuit :)

   Ja jos ei jaksa lukea, niin se on voivoi. Aivan sama minulle. Kirjoitin asiasta vain oman mielipiteeni ja sen nyt vain valitettavasti sattuu olemaan noin pitkä, voin toki lyhentää jos sinun on vaikea saada kokonaisuudesta kiinni (Y)!

   Mä en odota mitään torvisoittokuntaa ja kunnianosoituksia tuosta, miksi ihmeessä niin pitäisi?? o.O
   Ei taas vaan ymmärrä ihmistä..voivoi

   Mutta jos tosiaan tämä nyt tuottaa sulle edelleen vaivaa päässäsi niin jos ihan laitat minulle suoraan viestiä niin voidaan jutella mikä siellä perseessä kutittaa!
   aamu93@luukku.com

   (p.s, toivottavasti tämän sentään jaksat lukea) :)

   Poista
  4. No en kyllä jaksanu lukea. Ootpas sää ny rage päällä ja NOLO!!!!!!

   Poista
  5. Selvä, jos toi on susta noloa niin en tiedä sitten mikä sinä mahdat olla? Itse olet kyllä juuri noita kahta :)

   Poista
  6. huomiohuora ei oo sama asia kun huora :DDDDd

   Poista
  7. En jaksa kyllä alkaa teidän anojen kanssa tappelemaan, menee ihan turhaa aikaa turhiin ihmisiin :)
   Ja tiedän kyllä etteivät ole sama asias, jos huomasit niin laitoinkin että opettelee ensin mitä huora tarkoittaa ;) ja toiseksi, se ei ollut tuon juttuni pointti (Y)
   Mutta joo, antaa olla. On näköjään teille nyt niin kova pala purtavaksi että huhhuh

   Poista
 44. ööö.... Nonan täytyy varmaan olla super hyvä ratsastaja kun pääsee Voiton selkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^Tota kommenttii Kakkakasa just halusiki. Se halus selvästiki saaha huomiota että kirjotti noin :'''D

   Poista
 45. Hei anonyymit miettikää ihan oikeasti mitä kommentoitte miettikää miltä teistä tuntuisi jos teille sanottaisiin noin ja mun mielestäni Nona ratsastaa todella hyvin :) vaikka tuo heiluriliike jaloissa ehkä jotakuta häiritsi niin ei se ole niin paha kuin esim kannuksilla tehty heiluriliike :) ja jos voitto on ollut laiska niin pakkohan Nonan oli pyytää Voittoa eteen !! :) Ja jos joku miettii miks ei Nonalla ole kannuksia niin ei ehkä siksi että Voitto ja Lilli ovat Nonalle aika tuntemattomia !!! Ja ihan oikeesti Noloi noi anonyymit ku eivät ees uskalla omaa nimeänsä laittaa !! :D ja sitten nauravat :D antaa nauraa älä välitä NONA !!! :)

  ~ Julia ~

  VastaaPoista
 46. Muistakaa, KUKAAN meistä ei ole täydellinen! KUKAAN GP-tasolla
  kilpaileva(kaan :D) ei ole täydellinen. EI kukaan. Miksi sitten esim.
  Nonan pitäisi olla täydellinen?! En ymmärrä teidän anonyymejen logiikkaa! Miksi Nonalta, Tiialta, Pinjalta tai ylipäätänsä keneltäkään vaaditaan sitä täydellisyyttä? Voisitte katsoa itseänne peiliin ja tulla sitten sanomaan asianne.. Ette varmaan tiedä, millaisen kuvan itsestänne annatte? Tuo törkeästi kommentointi on TODELLA lapsellista! Tulkaa järkiinne hei! Tottakai kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta jos se pitää tulla sanomaan nimettömänä tänne, ja vielä kertoa asia rumasti ja töykeästi, voitte pitää mölyt mahassanne!! Ei se "GP-tason puokki" tee teistä yhtään sen parempaa ihmistä, EI.

  VastaaPoista
 47. Kuvissa voitto ainakin käyttää selkää

  VastaaPoista
 48. Negatiivisten kommenttien määrä olisi luultavasti paljon pienempi, jos Nona olisi ollut vähän edempänä siinä jonossa, jossa nöyryyttä jaettiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten suomalaisen kuuluu! "emmä oo mitään, ei musta tuu mitään, en mä oo edes syntynyt"...
   Mutta helppo A:n huomaa muustakin kuin muodosta. Jos olisikin kyseessä se, että Voitto ei mennyt muodossa. Mutta kun sen huomaa myös muualta asennosta, jaloista, käsistä.. Hyvä tuntiratsastaja! Mutta nykyään helppo A sanotaan turhan helposti. Eikä ole vain tässä tilanteesssa, vaan hyvin usein nuoret luokittelevat itsensä turhan ylös.

   Poista
 49. hoooi missä ulko-ohjatuki, voittohan menee ihan vinossa. Nona ratsastaa kyllä ihan hyvin siihen nähden että on ratsastanut ratsastuskoulussa, mutta HeA tasonen ei kyllä ole, mistä se juttu on ees tullu? HeA tasosen pitäisi tietää perusasiat. Tämä kommentti ei ole pahalla ja en sanonut että Nona on huono ratsastaja.

  VastaaPoista
 50. ei herranjumala saan päänsäryn teistä anonyymeistä ja pahan sellaisen, jos sinut laitetaan uuden hevosen selkään ekaa kertaa niin ei sitä varmaankaan 2sekunnissa muotoon päästä tai saada tuntumaa hevoseen jos hevonen on jännittyny esim uudesta ratsastajasta niin se vaikuttaa paljon asiaa. uskon että ne muut jotka täällä anonyyminä puhuvat ovat kateellisia 12-14v tyttöjä jotka uskovat olevansa parhaita! onnea yritykseen vain :) vaikka on heA tasoinen ratsastaja ei se vaikuta asiaan paljoakaan ette pysty videolta kattomaan 'joo ei tuo nona kyllä läheskään oo helppo Aa tasonen' ehkä ei voiton selässä ehkä jonkun muun. miettikää ainakin kaksi kertaa ennen kuin pistätte turhaa valittamista mistään koska kellään ei vain kiinnosta. sanokaa henkilökohtasesti jos on jotain neuvottavaa kerrottavaa yms. älkääkä tehkö turhaa showta näin pienestä asiasta te ihanat pilkunnussijat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja vielä lisäksi. ikä ja taso eivät liity toisiinsa mitenkään. vaikka olis 10 vuotiais voi olla vaikka vaA tasoinen..

   Poista
  2. Mä oon nähny Nonan monen hevosen/ponin selässä ja meno aina suht samanlaista. Varsinkin koulupuolella, esteissäkin jokunen yritys muttei montaakaan hyväksyttyä kisoissa. Koulussa ei yhtään kisasuoritusta heA.

   Poista
  3. eikä suoriutunu seura-mestaruuksista edes mitaleille vaik oli ohjelmana "vain" b-merkin rata. A-tasoa -LOL!

   Poista
 51. Juuhei Tiia en kysy pahalla, mutta miksi et vaan suoraan poista noita haukkumakommentteja? Kuten joku yllä sano se vaan provosoi ihmisiä lisää, ei tälläsiä kommentteja tarvitsis mun mielestä säilyttää varsinkaan kun ne ei koske sua vaan Nonaa. Eri asia jos puhuttais susta, sillon saisit tehä mitä ite huvittaa mut uskon, et Nonasta ainakaan ei oo kivaa kun nää kommentit on täällä ja niitä tulee koko ajan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti on Tiia vaiennut bloginsa suhteen. Oliko postauksen idea nolata Nona? Vaikkei omasta mielestäni ratsastuksessa mitään vikaa ollutkaan.

   Poista
  2. olihan siinä vikaa, sokeitako ootte?

   Poista
 52. Samaa mieltä kun Sofia!!!

  VastaaPoista
 53. ääää epää mäki haluisin joskus elämässäni koittaa lillii tai voittooo ja ooon teijän tosi suuri fani

  VastaaPoista
 54. Moikka!

  Mä ajattelin antaa pienen vinkin tohon, että hevonen pakenee tarhasta haettaessa. Omani teki ennen samaa, kunnes sain apua ammattilaiselta. Eli siis jos hevonen lähtee pakoon, niin aja se pois. Lähdet oikein ajamaan sitä tarhassa (vähän kuin irtona juoksuttaisi, etkä anna pysähtyä heinäkasalle tms). Lopulta hevonen kyllästyy ja kääntää itsensä sinua kohti (kysyäkseen saako lopettaa) ja tässä kohtaa sun tulee ottaa askel taakse ja hieman nojata taaksepäin. Näin annat hevoselle keholla tilaa ja voit mennä sen luokse normaalisti.

  Tässä pointtina on se, että johtaja ajaa aina pois luotaan ja lauman jäsenet lopulta oikein HALUAVAT tämän johtajan seuraan. Tätä ei tarvitse tehdä kuin muutaman kerran ja kohta hevonen ei enää juokse karkuun. :) Ajattelin vaan kertoa, kun omasta mielestäni on ärsyttävää jos hevonen juoksee pakoon. Ja kannattaa ehdottomasti koittaa tota tyyliä (vaikka hevonen ei normaalisti sitä tekisikään). :)

  VastaaPoista
 55. Kylläpä tänne on siunaantunut inhottavia kommentteja. Monesta huomaa varsin hyvin, ettei kommentin kirjoittajalla ole minkäänlaista todellisuudentajua tai taitoa itsellään, mutta nälvimään on silti pakko päästä.

  Kerrottakoon sen verran, että itse olen kartuttanut hevoskokemustani lähinnä ratsastuskoulussa sekä tuttujen harrastehevosilla. Olen kilpaillut hyväksytysti helppoa A:ta ja kyllä, ratsunani näissä luokissa oli tuntsarin hommia tekevä poni (mainittakoon nyt tämä kisakokemus, kun se tuntuu olevan monelle jonkin sortin menestyksen mittari...).
  Voin rehellisesti myöntää olleeni silti aivan hukassa, kun pääsin kokeilemaan ystäväni ns. parempaa harrastehevosta. Olihan se aivan erilainen kuin yksikään tuntihevonen! Ensimmäiset parikymmentä minuuttia olin täysin matkustajan roolissa, sillä hevonen oli paljon isoliikkeisempi ja herkempi kuin mihin olin tottunut. Lisäksi minua jännitti aivan tajuttomasti.

  Siinäpä siis parille anonyymille vähän pureskeltavaa: eipä se helppo A:kaan aina autuaaksi tee. Miten olisi pieni annos suhteellisuudentajua?

  Muutenkin olen huomannut huolestuttavan ilmiön: bloggaajilta vaaditaan usein täydellisyyttä ja heidän harteilleen asetellaan jotain yli-ihmisen viittaa.
  Jos bloggaaja julkaisee epäonnistumismateriaalia (jollaiseksi en tosiaan laske esim. tämän postauksen videota, vaan tarkoitan lähinnä tippumiskuvia tms.), niin johan anonyymit mässäilevät. Jos taas bloggaaja keskittyy vain positiivisiin asioihin, ollaankin jo kuiskuttelemassa, että kylläpä on ylimielinen kakara ja luulee itsestään ihan liikoja. Mikään ei ole hyvin ja mikään ei riitä. Blogilta vaaditaan sitä, tätä ja tuota, mutta aina löytyy joku, jolle sekään ei kelpaa ja kaikki on huonosti.

  Argh, suututtaa tämä kritisointikulttuuri ja ainainen tyytymättömyys! Käyn aina silloin tällöin silmäilemässä hevosblogeja ja arvostan todella paljon mm. Tiiaa, Pinjaa ja Nonaa, sillä he näkevät paljon vaivaa blogiensa eteen. Heidän blogejaan on helppo ja miellyttävä lukea. Suututtaa todella paljon näiden kyseisten nuorten puolesta, sillä he saavat ihan liikaa lokaa niskaan ja aivan syyttä suotta.

  VastaaPoista
 56. Miten Nonan ratsastustaidot vaikuttavat kenenkään haukkujan elämään?? Eikö todellakaan ole mitään muuta tekemistä kuin haukkua toisten tekemisiä jossain blogin kommenteissa??? Ainoa mikä harmittaa, on se miten ilkeästi kaikki anot leimataan haukkujiksi ja valittajiksi. Kaikki eivät ole sellaisia ja haukkujia löytyy "nimellistenkin" puolelta. Tarkoitan tällä nyt kaikkia aiempiakin tapauksia.

  Kiva postaus ja hienoa että olette löytäneet netin kautta tuttavan joka pääsi jopa tapaamaan teitä ja ratsastamaan hevosillanne:) Hieno juttu!

  VastaaPoista
 57. Hyvä postaus jälleen! Mua vaan haittas videos se kun toi Nona ratsastaa kengänkärjet alhaalla ja kantapäät ylhäällä.

  VastaaPoista
 58. Tosi hyvä postaus!

  -Jessica

  VastaaPoista
 59. Kiitos kaikille asiallisesti kommentoiville :)!

  VastaaPoista
 60. Tää ei oo tarkoitettu ilkeäksi kommentiksi, vaikka voi ehkä vähän siltä kuulostaa, mutta:
  Nona voi olla heA tasonen RATSASTUSKOULUNponeilla/hevosilla, mutta ei hän sen tasoiselta näyttänyt ainakaan tuossa pätkässä. Jos on _oikeasti_ heA tasonen, ei ole selityksenä kelpaava "Nokun se oli eka kerta.", koska sillä tasolla pitää oikeastaan saada hevonen kuin hevonen (peruskoulutettu) peräänantoon ilman hullua vemppaamista.


  Mutta pointti: RATSASTUSKOULUISSA HEVOSET/PONIT OVAT USEIN HELPPOJA JA MIELLUTTÄMISHALUISIA. SITÄ NIIDEN KUULUUKIN OLLA. RATSASTUSKOULUNHEPOILLA ON HELPOMPAA OLLA HEA TASONEN. YKSITYISELLÄ HEVOSELLA HEA EI OLE SAMA KUIN RATSIKOULUNPONILLA. KOSKA YKSITYINEN ON LÄHES POIKKEUKSETTA HAASTAVAMPI.

  okei anteeks capsin raiskaus ja vieno yleistys. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no ei kyllä läheskään kaikki ratsastuskoulun hevoset ole helppoja..

   Poista
 61. Onko tää porukka tosiaan niin kieroon kasvanutta, että AINA pitää olla etsimässä toisista ne virheet ? Mahtaa olla mielenkiintoinen elämä, jos ei ole muuta tekemistä kuin netissä juosta NIMETTÖMÄNÄ kertomassa ja ilmoittelemssa toisten virheistä. Jos kuitenkin näkee vakavaa tarvetta käyttää elämässänsä tärkeitä minuutteja kritiikin kirjoittamiseen, tehkää se ASIALLISESTI ja PERUSTELLEN. Aina ei voi onnistua, ja kehottaisinkin teitä kaikkia miettimään, olisitteko valmiita sanomaan saman myös kasvokkain ? Tuskin.

  VastaaPoista
 62. Just... Ymmärrän teitä anonyymejä täysin! Tottakai jonkinlaista kateellisuutta herättää se, että joku pääsee ratsastamaan kahden suositun bloggaajan hevosilla. Ja omaalta osaltaan närkästystä lisää varmasti myös se, että kyseisellä ratsastajalla on päässään juuri se gpa:n kypärä ja kalliit kingslandin kamat, hän käy valkuissa ja kisaa, mutta c'moon ihmiset !! Mitä te kärsitte siitä, että jonkin ihmisen ratsastustyyli ei täysin miellytä silmäänne, taikka hänen kirjoitukset eivät vastaa mielestänne todellisuutta ratsastustason suhteen. Se he A on pelkkä havainnollistava kirjain kilpaluokkia varten, joka ei loppupeleissä vaikuta mihinkään. Siispä herätkää Suomen kansa: kukaan bloggaaja ei ota negatiivista palautetta tosissaan, joten miksei niitä saman tien voisi jättää pois. Eikä tästä kommenttikentästä tarvitsisi mitään kateellisten lukijoiden foorumia tehdä, joten jos on pakko jossain päteä, niin luokaapa vaikka facebookkiin ryhmä "taidottomat bloggaajat" ja jakakaa siellä huikeita ajatuksianne joukkochatissa, kiitos :)

  VastaaPoista
 63. Mun kohalta mistään kateellisuudesta kyse vaan ihan faktoista. Kun ao. ilmottaa tasonsa (tai ihan kuka vaan) niin siit mielestäni pitäs olla näyttöö. Muutenhan jokainen vois ilmotella tasonsa vaik mihin. Nonahan on myös ite sanonu et on lopettanu valkun jo aikoja sitten -tämäkin fakta eikä haukkumista. Erottakaa nämä kaksi toisistaan; ei jokainen eriävä mielipide ole haukkumista!

  VastaaPoista
 64. Olisiko sinulla Tiia mahdollista valvoa näitä kommentteja ja jättää julkaisematta loukkaavaan tai asiattomaan sävyyn kirjoitetut kommentit? Blogisi on muuten todella hieno ja siihen todella paljon panostat, mutta on ikävä lukea ilkeään sävyyn kirjoitettuja kommentteja ja kommentteja joissa arvostellaan kaverisi ratsastustaitoa.

  VastaaPoista
 65. Bloggaajan elämä on todellakin rankkaa. Mikä ihme noita (JOITAIN) anoja vaivaa ku pitää tulla tänne valittaa. Minusta Nona ratsastaa tosi hyvin!(: Mut Tiia älä niistä anoista välitä ne on vaa kateellisia:D

  -Iida

  VastaaPoista
 66. Kui Voitolla mennää noi lyhkäsillä jalustimilla ? :o

  VastaaPoista
 67. ja toisel hevosel suu auki -mistä kertoo?

  VastaaPoista
 68. Moikka!

  Olisiko teistä kivaa jos teitä haukutaan? Olisiko teistä kivaa jos teille nipotetaan "poni pitäisi saada heti muotoon"? Miettikää anot!!
  Menkää itse ratsastama! Näytä minulle että olet parempi kuin muut!

  Itseni mielestä Nona ratsastaa tooooosi hyvin! Mieti ennen kuin sanot!!!!!!!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.