Nähdään Hevoset 2013 -messuilla!

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Hevoset 2013 -messuista on tullut jonkin verran kysymyksiä, vastaan ensimmäisenä pariin yleisimpään ja sitten kerron vähän lisää messujen ohjelmasta.


meettekö te sinne tampereen hevosmessuille 6 vai 7 pv?
Mennään molempina päivinä ja tarkoitus olla ihan aamusta iltaan.


minkälaisia postaukisia teette?

Kuvataan varmaan videopostausta sekä ihan tavallista kuvapostausta.

Saako teille tulla juttelemaan?
Toki saa ja pitääkin!  

Kuva: Katri Pajukoski / Tampereen messut OY
Messuille tulee koko ajan lisää mielenkiintoista ohjelmaa, toivottavasti ehditään Pinjan kanssa nähdä kaikki mitä suunitelmissa on. Listailen tähän mielenkiintoisia ohjelmanumeroita ja esityksiä, jotka on  minun pakkonähdä -listalla

Lauantaina heti aamusta luvassa on Stella Hagelstamin kouluratsastusklinikka, se alkaa kymmeneltä, joten pieni pelko ettei ehditä nähdä sitä. Lähdemme nimittäin lauantai aamuna ajamaan Kuopiosta Tampereelle, joten tiukille voi mennä. Koulukisojen katselusta en oikein perusta, mutta tälläinen tilaisuus missä on valmentaja sitten vähän kertomassa ja opettamassa olisi varmaan ihan erilainen. Klinikan keskeiset teemat on hevosen ja ratsastajan välinen yhteistyö sekä koulutusmetodit hevosen motivoimiseksi. 

Launataina on myös Suomenhevosratsujen siitosorikavalkadi, johon ainakin ehditään. Olen aina pitänyt suomenhevosista ja nyt nähtävillä varmasti upeita oreja. Oreista saa varmasti myös mageita kuvia;) Sunnuntainakaan ei jäädä ilman suomenhevosia, sillä vuorossa on 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn finaali.
 
Siitosorikavalkadin jälkeen kisaillaan  Ratsastuskouluoppilaiden olympialaiset. Kilpailuhenkisenä ihmisenä kisat on mun lemppareita, myös sieltä radan laidalta katsottuna. Olympialaisten yhteydessä järjestetään myös huutosakki kilpailu. Onko joku blogin lukijoista mukana tässä ohjelmanumerossa, huutosakissa tai kisaamassa?
 
Itse en pode kilpailujännitystä, mutta todella monelle varmasti erittäin hyödyllistä asiaa. Miten pääsen eroon kilpailujännityksestä? Tämän pitää Katri Syvärinen, joka on kirjoittanut muutamia hyvä hevoskirjoja ja on erikoistunut urheilijoiden henkiseen valmennukseen Täytyy katsoa, ehtisikö jompana kumpana päivänä kuuntelemaan. Itselleni ei myöskään kovin ajankohtainen aihe ole hevosen ostaminen, mutta uskon taas, että monia teistä voisi kiinostaa pieni info Ratsuhevosen hankinnasta.

kuva: Karoliina Järvi / Tampereen messut OY
Erittäin hienoa, ettei tapahtuma ole unohtanu myöskään raviurheilua. Ohjelmasta löytyy montakin raviaiheista ohjelmanumeroa, mutta itseäni kiinostaa eniten Huippuravurin hoitaminen. Joskus kun tuntuu, että ravimiehillä on enemmän järkeä päässä hevosen hoidon suhteen mitä ratsuihmisillä. Sunnuntaina nähdään myös Poniraviurheilunäytös sekä Poniraviharrastus info. Raveissa olen kyllä käynyt, mutten yhtään poniravilähtöä nähnyt. Ehkä nyt nähdään jotain sen tapaista.

Itse en ole kovin kiinostunut jalostuksesta taikka hevosten kasvattamisesta, mutta tästäkin aihealueesta löytyy paljon ohjelmanumeroita etenkin lauantaina. mm.  Ratsuhevosen rakenteen vaikutus terveyteen, suoritukseen ja kestävyyteen, Onko hevosestani jalostusnäyttelyn tähdeksi? sekä  Jalostuksella vaikutetaan huomisen hevoseen. 

Sunnuntaina aamu alkaa Sanna Backlundin esteratsastusklinikalla. Sanna on meidän aluevalmnetajamme ja hänen silmänsä alla ratsastettu moneen otteeseen. Silti odotan innolla tätä! Sannalla on mahtava tyyli valmentaa ja hänellä on aina hyviä vinkkejä. Voin suositella tätä siis kokemuksesta.
Kari Vepsä viime vuoden messuilla
kuva: Katri Pajukoski / Tampereen messut OY
Kari Vepsän sunnuntainen Ongelmahevosen käsittely, on varmasti mielenkiintoista katsottavaa vaikka ei varsinaisia ongelmahevosia omistetakkaan. "Mukana on pari hevosta,  jotka ovat niille haastavassa ympäristössä ja tilanteessa. Hevoset ovat kokemattomia ja vahvaluonteisia ja siksi niiltä on hyvä vaatia oikeaa käytöstä ja ihmiseen keskittymistä myös uusissa ja haasteellisissa tilanteissa. Näe, mikä on Kari Vepsän tapa selvittää johtajuusasiat hevosen kanssa." 

Ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä Agrimarket Tammer Trophy –esteratsastuskilpailu, molempina päivinä. Kilpailussa on mukana lähes kaikki ratsukot, joiden kilpailu menestystä seuraan innokkaimmin eli Sanna Backlund, Viivi Monto, Susanna Granroth, Petra Heikkinen ja Janna Huhtanen. Mukaan mahtuu nämä mukaan lukien 25 Suomen huippuratsukkoa. Esteet ovat korkeudeltaan 130-140cm ja sunnuntain palkintokin on "ihanjees" nimittäin 2000 € + 1000 € arvoinen Kristina Cruises lahjakortti. Ja jotta kilpailuun saataisiin lisää jännitystä, on siinä mahdollista pelata totoa. Arvatkaapa kenen puolesta me pelataan ;)

Voisin jatkaa tätä listaa ja esitellä melkein kaikki ohjelmanumerot. Joukossa on niin paljon mielenkiintoista kuultavaa, nähtävää sekä kuvattavaa, että en tiedä miten ehdin kaikkialle. Osa ohjelmanumeroista onneksi esitetään molempina päivinä. Parin viikon sisällä luvassa on oikein mukava yllätys, ainakin teitä ajatellen!  Pysykää siis kuulolla.

Tarkan ohjelman, lippujen hinnat ja muuta infoa täällä.
Kilpailuja ja muuta infoa messujen facebook ryhmässä.
 Postaus toteutettu yhteistyössä Hevoset 2013 -messujen kanssa.


78 kommenttia

 1. Jee kirjotin ekan kommentin!
  Kiva postaus!
  Lähetän muuten sulle postia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aik hienoo laittaa eka kommentti kyl....

   Poista
  2. No just älä viivi välitä noi vaan luulee et kiusaaminen on niin hienoo must se on lapsellista

   Poista
 2. Hei miten laitan lukijat jutun ja tuon en tykkää ja tykkään jutun?
  Alan lukemaan pian sun blogia:)

  VastaaPoista
 3. me oltais mun kaverin kanssa tulossa lauantaina tonne. Jos näkis teidät niin en varmaan keksis mitään sanottavaa ja oon susta viis vuotta nuorempi =D Mut pitää kahtoo jos vaikka ''uskaltais'' ;)

  VastaaPoista
 4. En pääse :-( näin muuten unta , jossa esiintyi Pinja ! :D

  VastaaPoista
 5. oon ehkä tulos lauantaina tai sunnuntaina:)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Olipas tylsä postaus... en jaksanut lukea, sori :D Millon tulee videopostausta??? :) Ei oo tullu pitkään aikaan! :pp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen tuli se my day

   Poista
  2. nnii, mut siis sellasta vähä erilaista videopostausta :D tällästä: http://www.youtube.com/watch?v=CtowAakxS94 otin ton vaa ekana tosta mut siis kuitenki :D

   Poista
 8. Ei liity nyt tähän postaukseen mut onko täällä jotain ohjeita miten lähettää postia sulle? Esim niistä postimerkeistä jne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps, en pääse kumpanakaan päivänä mut tosi kiva postaus! :)

   Poista
  2. Tuolla ylhäällä sivupalkissa on nuo facebook, youtube yms. kuvakkeet, niin siitä kirjekuoresta painat niin pitäisi päästä postaukseen, jossa Tiia kertoo tarkemmin asiasta:)

   Poista
  3. http://lillivoitto.blogspot.fi/p/laheta-postia.html

   Tuossa vielä linkki:)

   Poista
  4. Kiitos vastauksesta! :)

   Poista
 9. Mä tuun lauantaina :)

  VastaaPoista
 10. Mä oon tulossa molempina päivinä ja jos nään teijät ni oon todellakin tulossa juttelee! :)

  VastaaPoista
 11. Mä tuun heppakoulusta luokan kanssa lauantaina :P

  VastaaPoista
 12. Ei liity yhtään aiheeseen mut kuka on Tytti? :D

  VastaaPoista
 13. Toi kari vepsä on hyvä, mut teki samat jutut 2 edellisenä vuonna joten varmaan tänävuonnakin pitää saman ohjelman :)

  VastaaPoista
 14. Käykää mun uudessa blogssa: ponipaivat.blogspot.com


  ja mää oon tuolla Kari Vepsän takana olevassa yleisössä!!

  VastaaPoista
 15. Tuonne ois kyllä ihana päästä. Mulla vaan ei olis kyytiä. Seurakin saattas jäädä kadoksiin, koska muita kavereita ei kiinnosta ja ainoot joita kiinnostas on reissussa tai niil ei oo rahaa lähtee. No ehkä joku muu vuos:D

  VastaaPoista
 16. mikä puhelin sulla on? niinku eiks sulla oo joku aifoun? nii mikä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on iphone 4s.

   Poista
  2. ok
   voisikko thä mulle bannerin?

   Poista
  3. hei muutes onko iphone 4s16gt hyvä? etin iphonee

   Poista
  4. on iphone ja on ollu tosi hyvä:)

   Poista
  5. okei kiittiii paaljo ku oikeesti haluun sen! nii j oon se heini mut laitoin ny anona
   -heini

   Poista
 17. Pelaatte Sanna Backlundin puolest (:

  VastaaPoista
 18. Mulla särähtää aina korvaan nuo ratsuihmisten ravi"ukkojen" haukkuminen. Enemmän niillä on järkeä päässä ja jostain kumman syystä hevoset voivat hyvin ja käyttäytyvät paremmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis käsititsää väärin ton mun tekstin vai käsitinkö mää väärin sun kommentin:D Oon siis samoilla linjoila kun sää!

   Poista
  2. voi ei, mä luin että vähemmän järkee! (taas tämä pikalukumoodi ja ennakkokäsitykset...) huhhuh. olin vaan taas niin käärmeissäni jo valmiiksi, kun alkoi raveista tulla puhetta :D

   Poista
 19. Hei, miten saat nuitten gadgettien taustan tollaseks kuvaks? :)

  VastaaPoista
 20. http://www.suitsisoppi.fi/verkkokauppa/product_info.php?products_id=852
  Ootsä tossa, Tiia? :DD

  VastaaPoista
 21. Sä olit päässy jatkoo Nonan bannerikisassa!

  VastaaPoista
 22. Toton pelaamisen ikäraja on sitten 18 v, joten se kyllä taitaa teiltä jäädä väliin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me pelataan kuten ennenki nii äitin tai iskän kanssa/nimissä ;)

   Poista
 23. Siellä siis ostetaan ne rannekkeet/liput paikan päällä, että ei tarvitse etukäteen niitä ostella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa asiaa kun siinä lukee vaan miten paljon maksaa mutt ei mitään mistä ostetaan ;)

   Poista
  2. Ranneekkeet saa paikan päältä.
   En tiedä, voiko etukäteen ostaa, mutta sieltä niitä ainakin saa, eivätkä messut koskaan 'täyty', joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan. (:
   Itse olen menossa lauantaina koko päiväksi, sunnuntaina tarkoitus olisi mennä Ideaparkkiin, mutta varmaan muutamaksi tunniksi silloinkin olen menossa. ;)

   Poista
 24. Pelaatte Sanna Backlundin puolesta:) ja tuun varmaan kaverini kans molempina päivinä ja tullaan jutteleen jos nähää:)!

  VastaaPoista
 25. Lähetin postia huomenna laitan postiin

  VastaaPoista
 26. Miten saan tehtyy google-tilin?Olisin sun blogin lukija mutta kun en saa tehtyä sitä!Oon 12-vuotias ...kaikki muu kyllä onnistuu mutta sitten kun painan jatka-nappia,niin se alkaa selittää jotain mun iästäXD.Pitääkö mun siis valehdella ikäni?
  P.SSun blogi on toosi hyvä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt tiian puolesta..(en kyllä tiiä onko oikein mutta)...
   minun ei tarvinnut valehdella ikääni ja olen syntynyt vuonna -01,eli 2001 ja oon siis 11wee

   Poista
 27. Ite oon tulossa silloin 7. päivä kaverin kanssa! :)

  VastaaPoista
 28. Hei! Tiiätsä Tiia onko hattel horsella poneja/pieniä hevosia jotka maksais 5000€ tai alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no aika törkeä vastaus tiia

   Poista
  2. Uskon että jos toho lisää vielä pari nollaa sitte alkaa hattel horselta löytyy hevosia eihä siellä myyä mitään luuskia?

   Poista
  3. Nyt en oikeen ymmärtänyt. Mitenniin törkeä vastaus? Sähän kysyit? Mielestäni tiia vastasi oikein asiallisesti, että eipä oikein uskot? Oisko hänen pitänyt valehdella vai mitä?

   Poista
  4. Sinulle^ anonyymille niin ei se toinen anonyymi joka sano et törkee vastaus kysynyt sitä vaan minä sen kysyin ja itekki tiesin et ei sielä noin halpoja poneja ole mut ajattelin että jos on niin kysäisen. Tiian vastaus ei ollut kauheen törkee mut ois sen voinu vähän nätimmin sanoa :)

   Poista
 29. Voi vitsit, me ei mennä tampereen hevosmessuil vaa just niinku johonki hesaaa(messuil).....:(

  VastaaPoista
 30. Tää ei kuulu tähän, mut jäin vähä miettimään siitä nonan bannerikisasta johon teit bannerin, niin eihän nona maksa siitä (?), vai? mun mielestä se on ainakin vähän outoa/ "epäreilua" :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kilpailussahan on palkinto?:D Eikä toi oo ainot kilpailu mihin oon osallistunu, jos on hyvä blogi ja kiva kilpailu niin miksipäs en osallistuisi:)

   Poista
 31. Ootko siis hämeen aluevalmennusrenkaassa? Jos Sanna on kerta sun aluevalmentaja :)? Ja ootko/meinaatko nyt käydä niissä valmennuksissa tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kun Itä-Suomen, mutta Sanna on täälläkin valmentaja:)

   Meinaan käydä kunhan heppa on semmosessa kunnossa, että voi mennä:)

   Poista
 32. Mistä noi ton Tammer Trophyn (vai mikä onkaan) ratsastajat näkyvät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.hevosmessut.fi/hevosmessut/sivu.tmpl?sivu_id=3010

   Poista

 33. mitkä ratsastussaappaat sulla ja pinjalla on? onks ne aitoo nahkaa ja onks niissä narut??? :D onks ne mountain horset???????

  - aino

  PS. niin, kiva postaus ja näin, itse en mene tuonne :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mountain Horsen Richmondit, on narut ja kaine on oikeaa nahkaa, juu on mh:n saappaat:)

   Poista
  2. okei, kiitos! :))

   - aino

   Poista
 34. http://forum.hevostalli.net/read.php?f=2&i=3915926&t=3915926 -- väitetään että olet voittoa myymässä ?

  VastaaPoista
 35. Ano, joka kyselit google-tilin tekemisestä: sun pitäs olla 13v. et saisit tehtyy sen ilman "iän valehtelua". Se ihme järjestelmä muuttu tos viime vuoden aikana, ko tuli se google+ -palvelu...(:

  VastaaPoista
 36. Meiän ratsastaja menossa kisaamaan ja tiedät keiden porukkaa ollaan kun kannustetaan Aliisaa ja Nannaa ja Palomaan Ponitallia! Toivottavasti nähdään!

  VastaaPoista
 37. keittenkaa tuut tuonne messuille? :)

  VastaaPoista
 38. Vastaukset
  1. Sori ku vastaan Tiian puolest, mut luin Pinjan blogist et ei tuu:(

   Poista
 39. Itse oon tulossa heppamessuille ! Saa nähä uskallanko tulla jutteleen :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.