Kouluvalmennus

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013


Ja taas oikein mielikuvituksellinen otsikko. Onko nuo hyviä, että selviää heti aihe vai minkälaisia otsikoita te haluaistte? Kuten huomaatte lomalla ollessani mulla on melko paljon aikaa panostaa blogiin ja postauksia tulee melko tiheään tahtiin. Kesäistä banneriakin olen koittanut väsäillä, mutta vielä en ole siinä onnistunut. No, voin luvata että postaustahti vähän hellittää ensi viikolla, kun koulut alkavat taas. 

Voitto on kuntoutunut todella hyvin. Mulla oli koko ajan pieni pelko, että onkohan se puhdas estevalmennuksen jälkeen. Maanantaina menin itse kevyesti ilman satulaa kentällä, enkä saanut Voittoa ontuvan tuntuiseksi vaikka kuinka yritin olla luulosairas. Eilen eli tiistaina asia sitten varmistui, että ihan puhtaasti liikku ja vieläpä huomattavasti paremmin mitä aikaisemmissa kouluvalmennuksissa. Oma teoriani on se, että Voitto on piristynyt niin paljon päästessään taas hyppäämään. Näin sillä riittää ihan eritavalla mielenkiintoa ja virtaa myös sileän treeneihin. Heppa oli nimittäin tosi hyvä ratsastaa!


Olin ohjeistanut äidin ottamaan valokuvia, säädin kameran valmiiksi ja neuvoin äidillekkin vielä miten sitä voi säätää jos kuvat ovat huonoja. Ei tullut millään säädöillä hyviä kuvia ja melko hurjalla photoshoppauksella mä sain näistä julkaisukelpoiisia. Harmi, kun kuvat ei ole oikein edukseen, ettekä pääse näkemään miten hyvin Voitto oikeesti meni. Perjantaina on seuraava kouluvalmennus, joten sieltä sitten saatte videota. 

 Tehtiin melkein koko tunti samaa tehtävää, joka oli kyllä tosi hyvä! Pitäisi jaksaa tehdä yhtä tehtävää kotonakin aina vähän pidemmän aikaa, sillä huomasi kyllä miten lopulta heppa alko taipumaan ja toimimaan just niinkuin oli tarkotuskin. Mentiin aluksi oikeaan kierrokseen tuota piirtämääni tehtävää. Tultin käynnissä pitkälle sivulle, tehtiin heti ensimmäiseen kirjaimeen voltti, voltilta ei suoristettukkaan hevosta vaan jatkettiin avolla sivun keskiosaan. Siellä taas pieni voltti, josta jatkettiin avolla pitkän sivun viimeiseen kirjaimeen ja siinä sitten voltti. Voltin jälkeen kulma, suoristus ja laukannosto lyhyen sivun keskikohdasta. Laukassa Voltti sivun ensimmäiseen kirjaimeen, josta jatkettiin kiemuraura, takaisin uralle ja heti voltti. Voltin jälkeen siirtyminen käyntiin ja sama uudestaan.

Avot onnistui tosi hyvin oikeaan kierrokseen ja Voitto tuntu ihan supermahtavalle, pitää rueta tekemään tollasia taivutteluita oikeesti paljon enemmän kotonakin. Oikeaan kierrokseen kiemuraura ei onnistunut ihan niin hyvin, kun jäin roikkumaan liiaksi sisäohjaan, enkä suoristanut hevosta. Lisäksi ratsastin ihan liian loivan kiemuran. Vaihdettiin sitten välikäyntien kautta suunta. Toisessa suunnassa menikin ihan päinvastoin. Laukka onnistui tosi hyvin, mutta avot eivät niin hyvin. Tehtävän jälkeen jatkettiin vielä ravityöskentelyä ilman mitään tehtävää. Ellu vain huuteli kentän laidalta mitä piti tehdä. Jotta Voitto alkaisi käyttämään takajalkojaan hyvin, mun piti tehdä avoja pitkillä sivulla ravissakin. Sen lisäksi tehtiin välillä täyskaartoja ja kolmikaarisia. Lilli lopetti vähän aikaisemmin ja tein Voiton kanssa vielä hetken täyskaartoja, josta palasin uralle pohkeenväistössä. 

Molemmat saatiin hyvää palautetta tunnista. Voitto sai kehuja työmotivaatiosta ja siitä, että välillä sai jopa pidättää kun viime valmennukset on pitänyt vain hoputtaa liikkumaan eteenpäin. Lisäksi olin itse 100% mukana ja sen kyllä Ellukin heti huomasi. Viime aikoina oon jotenkin haahuillut ja masentunut kun Voitto ei olekkaan ollut heti ihan täydellinen, mutta olisikohan asia  parantunut ratsastamalla eikä matkustamalla masentuneena siellä selässä..


Nyt lähdenkin talliin siivoilemaan tarhan ja karsinan sekä kuvailemaan vähän Pinjaa ja Lilliä. Voitolla on tänään vapaapäivä, joten minun ei tarvitse ratsastaa ollenkaan. Sen jälkeen lähdetään Emmin, Vekin ja Lokin kanssa Kasurilaan laskettelemaan. Huomasitteko kirjotusvirheitä? Oikoluin tämän kaksi kertaa, mutta omia virheitä on niin vaikea löytää.52 kommenttia

 1. Kuin pitkä matka tonne tallille on missä tein valmennukset on? :)

  VastaaPoista
 2. Toka kommentoija! :D tää on ihana blogi ja IHANA banneri :) <3

  VastaaPoista
 3. toi tehtävä vaikuttaa tosi hyödylliseltä, voisin kokeilla. :D

  VastaaPoista
 4. julkaisukelpoiisia :D

  VastaaPoista
 5. Mikä putki teillä on kamerassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canon EF 70-300mm F4-5.6 IS USM -objektiivi tai
   Sigman 18-200mm F3.5-6.3II DC OS -objektiivi

   Poista
 6. Ihan hyviä tälläiset otsikot mistä selvii se aihe.:-)

  VastaaPoista
 7. Olenko ainoa, jolla ei toimi tuo hakupalkki? Jos kirjoitan siihen sanan, tulee ettei hakutuloksia löydy. Sitten heitin siihen ihan vain Voiton nimen, koska se nyt on melkein joka postauksessa, mutta sain silti vastaukseksi, että ei tuloksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toiminut kyllä Pinjankaan blogissa O.O
   ~Sama ano

   Poista
  2. Koitan korjata asian mahdollisimman pian!

   Poista
 8. Kiva postaus :) olen ollut tämän koko viikon kipee, joten on ollu tosi kiva lukee tätä blogia kun postauksia on tullu tiheesti ;) uskon että siitä kesäbannerista tulee ihana! Ootan jo kesää <3

  VastaaPoista
 9. Taas kiva postaus, sun blogi on tosi hyvä ja vaikutat mukavalta :)!
  http://jansku-myworld.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Se teidän kaveri Ella oli tahkolla yhdellä ratsastuskeskuksessa! Se autto mut Kunkku nimisen ponin selkään:D Onko Ella poistanut sen blogit? Oli tosi kiva tyyppi!!!

  VastaaPoista
 11. Meidän hepalla jumppa ja innarit esteillä aukaisee melkein aina mahdolliset lukot, joten se että meni valkassa paremmin voi johtua siitä jumpasta :)

  VastaaPoista
 12. Misä pain kuopio asute ????? :):):) XDD

  VastaaPoista
 13. Pilkkujen paikat olivat vähän hukassa ja näin äkkiseltään katsottuna silmään sattui vain yksi virhe "voitto ei olekKaan ollut..." sana olekaan tulee ihan yhdellä koolla :)

  VastaaPoista
 14. Muuten en löytänyt virheitä paitsi tämän:

  Laukassa Voltti sivun ensimmäiseen kirjaimeen, josta jatkettiin kiemuraura, takaisin uralle ja heti voltti.

  Voltti pienellä :)

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Sun otsikot on tosi hyviä mut mun mielestä esim: se Turpaan tuli... oli aika mielenkiintoa herättävä ja itse tykkään otsikoista jotka eivät kerro kaikkea vaan kätkevät sisälleen jotain esim siinä Turpaan tuli piilostti sen ettet oikeasti saanut keltään köniin Mutta noi on hyviä otsikoita myös :) :) ;)

  VastaaPoista
 17. Kiva postaus! Voitto menee hienosti, ja siulla on tosi hyvä istunta!

  Käy tsekkaa mun blogi jos jaksat: http://inskupinsku-life.blogspot.fi/ (:

  VastaaPoista
 18. Mielestäni nämä sinun postaukset on tosi kivoja ja niitä jaksaa aina lukea (vaikka yleensä en pidä lukemista)Otsikoissa ei ole mitään vikaa koskaan ollutkaan, mutta ehkä olisi hauska "kouluvalmennuksen" sijasta laittaa otsikko vaikka sen mukaan, mitkä olivat viimeisimmät tuntemukset aiheesta, niin tietäis vähä etukäteen mikä on sillon ollu fiilis? :)

  VastaaPoista
 19. Ihana postaus ja sulla on muutenkin ihanat sivut<3

  Kävisitkö kattoo meidänkin blogia? Muutkin tervetulleita!
  Osoite: http://ponitytot1.suntuubi.com
  Vielä kerran ihanat sivut, ihana hepo ja kaikki on ihanaa!!!

  VastaaPoista
 20. Ellu ei huudellut kentän laidalta vaan maneesin jostakin.

  VastaaPoista
 21. Mistä noi sun ratsastushousut on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on saatu Suitsisopista
   http://lillivoitto.blogspot.fi/2012/10/389-sponsorituote-ratsastushousut.html

   Poista
 22. oli tosi kiva postaus ja sun tekstejä on aina ollut ihana lukea!:) koko ajan odottaa uutta postausta.

  VastaaPoista
 23. Millon tulee taas kuukauden blogi postausta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kunhan voittaja ehtii kirjoittaa pienen esittelyn blogistaan:)

   Poista
 24. Ihanaa että Voitto on kuntoutunu hyvin ! :)

  VastaaPoista
 25. Minun mielipide noista otsikoista on se, että se oikeesti kertoo siitä sisällöstö, kuten tämän postauksen otsikko. Eri ihmiset tietysti tykkää erilaisista :)

  VastaaPoista
 26. En tiiä et kuuluuks tätä kysyy täältä mut miks Ella poisti sen blogin se oli yks mun lempiblogeista ja Romppelin ja sen elämää oli kiva seurata :D

  VastaaPoista
 27. Aijotko muuten pitää LifeStyle viikkoa milloinkaan? Viime LifeStylen aikoihin aloin lukemaan blogiasi:p

  VastaaPoista
 28. Kyllä otsikot on hyviä niin heti selviää mistä postauksessa puhutaan

  VastaaPoista
 29. Must tollaset tavalliset selkeet otsikot on just hyvä! tai sit jos on joku sanonta/repliikki minkä haluaa nostaa. Inhoon niitä otsikoita, missä on tyylii enkuks jotain tooosi syvällistä ja sitte sitä tarkotusta pitää miettii :DDD

  VastaaPoista
 30. Me laitettiin sulle postia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! XD <3 :)

  VastaaPoista
 31. Miksi menet noin lyhyillä jalustimilla kouluvalmennuksissa? Itse ainakin menen aina kunnon koulujalustimissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että siksi kun Voitolla ei ole koulusatulaa vaan este(?) ja estesatulassa on vaikeampi istua jos laittaa koulujalustimilla koska satulaa ei ole suunniteltu pitkille jalustimille. Syy voi toki olla joku muukin, mutta itse katson aina vähän satulan mukaan että millaiset jalustimet laitan koska koulusatulassakin on vaikeampi istua estejalustimissa ja itse en tykkää estesatulassa istua koulu jalkkareilla.

   Poista
  2. Koska mulla on estesatula, ei siinä oikein voi mennä koulujalkkareilla:D

   Poista
  3. No mä ainakin aina meen vaikka ois satula mikä tahansa :D Mites Pinja sitte menee siinä kunnon koulujalkkareilla? :D

   Poista
 32. Kirje lähtee postiin viimeistään ylihuomenna! (:

  VastaaPoista
 33. Vois toimii toi "tehtävä omalle ponille ku se on niin huono taipuun oikeeseen kierrokseen -_- Mut hyvä tehtävä!

  VastaaPoista
 34. Voisitko tehä jutun miten toi banneri liitetään toho blogiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. löytyy netistä varmaan ohjeita jo valmiiksi, mutta voin:)

   Poista
 35. Petyin tuohon sun lempi blogi listaan kun se ei nyt päivity että kenelle on tullut uusia postauksia.. Voisiko se laittaa takaisin sellaiseksi että päivittyy kun tulee uusi postaus? :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.