Aluevalmennukset: tarkempaa analysointia

maanantai 25. maaliskuuta 2013
Perjantain aluevalmennuksista teinkin videopostauksen, jonka voi nähdä täältä. Kerron nyt kumminkin itse valmennuksesta vähän tarkemmin ja saatte kaikista tehtävistä videota ja Sannan kommentit ihan videomuodossa. Yleensä valmmennukset on olleet keskellä päivää, joten olen saanut olla pois koulusta. Tällä kertaa mun ryhmä oli kumminkin seitsemän jälkeen illalla, joten jouduin siellä koulussakin käymään ihan normaalisti. Koulun jälkeen ehdin hetken huilia, ennen kuin lähdettiin talliin.

Oltiin paikan päälle, kuten aina, hyvissä ajoin. Katsottiin edeltävää ryhmää hetki ja lähdettiin sitten laittamaan heppoja valmiiksi pihalle. Jonkin aikaa ehdin kävellä ja vähän taivutella käynnissä pihalla, ennen kuin päästiin verkkaamaan maneesiin. Sanna sanoi, että verkatkaa ihan kevyesti, koska tehtäisiin sileen tehtävää alkuun. Ohjeiden mukaan ravailin ja laukkailin siis tosi vähän. Sileen tehtävänä tultiin hitaassa harjotusravissa paljon voltteja. Tarkoituksena saada hepat syvään muotoon ja Sanna lupasikin palkinnon sille jonka hevosen nenä koskettaa ekana maata :D Voitto oli vähän kummissaan, koska olisi halunnut heti hyppäämään. Se oli muutenkin harvinaisen villinä ja pelkäsi ihan hassuja juttuja, kuten maneesin ovea.


Ravailun jälkeen alettiin tulemaan kavalettejä, jotka olivat suoralla lävistäjällä(vai mikäköhän se lie on..). Väliin piti tulla kaksi laukkaa ja tietysti piti pitää hevonen mahdollismman suorassa, vaikka kavaletit olikin asetettu vinoon, ikään kuin ne ratsastettaisiin kaarevalla uralla. Pelkäsin, että Voitto olisi ihan vino joka suuntaan, mutta selvittiin yllättävän hyvin tästä tehtävästä. Kavalettien jälkeen tultiin päädyissä olevat pikku jumpat, jotka olivat kaarevalla uralla. Toisessa päässä oli kaksi lankkua, joiden väliin tuli yksi askel. Toisessa päässä oli puomi, kavaletti ja puomi kaarevalla uralla. Viime valmennuksessa meillä oli vähän ongelmia kaarevalla hyppäämiseen, kun Voitto hyppäsi niin vinoon, että meni aina toisesta kavaletistä ohi. Nyt homma sujui kumminkin ilman ongelmia!

Lopuksi tultiin erillaisia tehtäviä. Voitte katsoa videolta tarkemmin miten ne menivät. Kaikki tehtävät sujuivat meidän osalta ilman suurempia ongelmia. Sannalta saatiin enemmän kehuja mitä kritiikkiä ja varsinkin meidän reippaasta temmosta saatiin kehuja. Ennen kun minulla oli tapana nyplätä Voitto ihan liian hitaaseen tempoon, jolloin kaikki jutut oli tietysti tosi vaikeita varsinkin jos esteet vähänkään nousivat. Voitolle ei tullut edes hiki koko valmennuksen aikana, mutta silti päätettiin yhdessä jättää viiminen tehtävä tekemättä. Oli mennyt niin hyvin ja seuraavana päivänä kumminkin vielä ratatreenit, joten turha hypyttää liikaa saikulta tullutta hevosta.


Lauantain videopostaukseen tästä. Aamulla minä siivoilin karsinat, koska Pinja oli käymässä riparia varten kirkossa. Ehdin käydä syömässä sisällä ja sitten lähdettiinkin pakkailemaan hevosia koppiin ja tekemään muut lähtöjutut. Oltiin taas hyvissä ajoin perillä ja ryhmät oli vielä jonkin verran myöhässä. Heti maneesiin päästyämme jouduin pääsin käymään Terhin hepan Zellman selässä. Yritin siinä vähän vikistä olisiko kellään kypärää, mutta nyt olen sitten pakon edessä virallisesti ratsastanut ilman kypärää. En voi enään kehua kuinka en ole koskaan ilman kypärää hepan selässä käynyt. Keventelin Zellmalla pari kierrosta, jotta Terhi ja Sanna voisivat katsoa miten se liikkuu. yllä olevat kuvat c Venla

Katseltiin edellistä ryhmää ja koko ajan mua alko jännittämään vaan enemmän ja enemmän. Rata oli nimittäin ainakin maastakatsottuna melko hankalan oloinen. Kumminkin selvittiin kaikesta toisenakin päivänä ilman isompia ongelmia. Verkkailtiin aluksi kavaleteillä, voitte katsoa tarkemmin tuosta videosta minkälaisia tehtäviä oli. Meni ihan ok, ei mitenkään hirmu hyvin vähän säädin ja paikat oli mitä oli eikä Voittokaan ollut viellä herännyt kunnolla. 

  Yksi kielto tuli ja ihan omasta mokasta. Olin viidessä ja puolessa askeleessa ja täysin unessa kyydissä. Sen jälkeen skarppasin ja Sanna kehuikin miten oon alkanut ratsastamaan sitten viime näkemän. Voitto meinasi kerran kieltää muuriokserillekkin, se lähti ensin oikealle ja sitten vasemmalle. Olin kerrankin hereillä ja lopulta mentiinkin ihan suoraan ja esteen yli. Radat oli melko pieniä, joten parista huonommastakin paikasta selvittiin oikein hyvin. Oon niin tyytyväinen koko viikonloppuun!


yllä olevat kuvat c Venla

Sannan kanssa suuniteltiin, että nyt ekoissa kisoissa menen 80 ja 90, jos menee hyvin niin sitten 90 ja 100. Kotona pitää kiinnittää huomiota käden pehmeyteen ja siihen että sujun tarpeeksi hyvin, enkä jää nypläämään edestä. Sanna lopettaa nyt aluevalmennusten pidon ja tilalle tulee joku muu. Ollaan jo melko varmoja, että ei jatketa enään aluevalmennuksissa kun Sanna ei ole valmentaja. Onneksi Sanna lupasi käydä pitämässä täällä muutenkin valmennuksia, jotta päästään sitten aina niihin! Sanna vaan on niin paras valmentaja:)

yllä olevat kuvat c Riikka

63 kommenttia

 1. Jesjes EKA!!!

  Teillä on toosi kiva blogi!! I love!


  Lisäks vihaan anoja, jotka pilkkaa tätä,että hehkutan ekaa kommenttiani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakaan siinä ei ole mitään pilkattavaa.
   Lukijoita on paljon, ja nopeimmat ehtivät kirjoittamaan ekat kommentit tänne!
   Onnea sulle :)

   Poista
  2. Mun mielest taas on noloo kirjottaa toi "eka!!!", kyllä me kaikki huomataa et siel on joku ekana kirjottanu, ei tarttis eriksee mainita :D:D

   Poista
  3. Mitäs väliä sillä on jos haluu sanoo? Ei siin oo mitään pahaa.. :|

   Poista
  4. Ei vittu repesin:D huoh oo vaan nolo mut kaikilla on silmät ja nähään et olit eka xd +ketään ei kiinnosta c;

   Poista
  5. musta on oma asia mitä kukin kirjottaa mutta tää..... voi - xd tää blogi on vaa joku kilpailu et kuka ehtii kommentoida ekana? aha! te varmaan istutte 247 tätä blogia tarkkaillen ja kilpailette että ootte eka?

   Poista
  6. ^mutta tiia, kiva blogi, tykkään teiän postauksista (: voisitko tehdä jotai lifestylempää tässä joskus?

   Poista
  7. just ku nää on näitä jotka ei edes lue tätä postausta ennen kommentointia ku pitää vaan keretä ekana nii kommentoijaa sitte jotain ihan muuta mistä postauksessa edes oli kyse :D

   Poista
  8. No mitä siitä vaikka sanoki et oli eka:DDDDDDDDD eipä sillei pitäs teä elämään hirveesti vaikuttaa sillai:))

   Poista
  9. Oon just samaa mieltä: Anonyymi25. maaliskuuta 2013 7.18 , Anonyymi25. maaliskuuta 2013 7.35 , Anonyymi25. maaliskuuta 2013 7.44 ja Anonyymi25. maaliskuuta 2013 8.08 et istutteko te oikeesti täällä 24/7 ja tarkkailette, ja sit et ei oikeesti eed lueta tätä postausta :D

   Poista
 2. Mun mielestä toi valkku meni hyvin.ja ois ollu kiva nähä miten lilli ois hypänny tossa valmennuksessa(tiiän et ei ollu mukana)

  VastaaPoista
 3. Oikeen kivan näköistä ja todella hyvä postaus (taas kerran ;D) ps. Eka postaaja :) (en kehuskele

  VastaaPoista
 4. Hienosti näyttää menevän ja tosi kivoja tehtäviä Sanna teillä teettää! :)

  http://pirinransu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Lähetin sinulle postia!:)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva postaus! Ja teillähän menee hyvin!!! :) T. Aino ;)

  VastaaPoista
 7. Täällä Hämeessäki aluevalmentajana on Sanna ! ja Sanna on vaan oikeesti jotenki paras ! :') Meille ollu paljonpaljon apua ! kiva postaus (:

  VastaaPoista
 8. Miksi Sanna ei jatka aluevalmentaja enään? Vaihtuuko se siis kesken kauden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaihdu kesken vaan on tän kauden loppuun:) Mutta kesällähän ei aluevalmennuksia ole niin ei tässä kovin montaa kertaa enää ole

   Poista
 9. millä tai miten lataatte youtubesta noi biisit?? ;)

  VastaaPoista
 10. paljon sul maksaa noi aluevalmennukset:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei mitään hajua kun en itse maksa:D

   Poista
  2. Mulla ainakin kaksipäiväiset katsaukset 72e ja kaksipäiväinen valmennus 62e, et varmaan samoilla linjoilla kenttäratsastus on esteitten kanssa.

   p.s mäkään en maksa ite ja tiedän asiasta ;)

   Poista
 11. Minkä merkkinen toi sun turvaliivi on?:)

  Ja hyvin meette!:)

  VastaaPoista
 12. Älä ihmeessä lopeta aluevalkkuja !!

  VastaaPoista
 13. miten ton hööksin jutun oot saanu toho sillee et siin on sun omat vaatteet ja linkki sinne? :)

  VastaaPoista
 14. hienosti meette! :) kuumuuko Voitto esteillä?

  VastaaPoista
 15. Mun mielestä on tyhmää sanoa hirveellä ennakko luulolla, että Sanna on paras, ja että lopettaisitte aluevalmennukset hänen lähtönsä vuoksi.
  Voi olla, että pitäisitte uudesta valmentajasta vielä enemmän - Ei ennakko luuloilla elellä! (:
  Nimimerkillä kokemusta ratsastuksen opettajan vaihdon yhteydessä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan mekin vaihdettu meidän estevalmentajaa vaikka kuinka monesti, joten kokemusta vaihdoista on. Käytiin valmennuksissa vain Sannan takia, joten en periaateessa näe syytä jatkaa :) Mutta katsellaan.

   Poista
 16. oliko toi valkku siilinjärvellä? ku katoin kipasta sielt aluevalkuista pe-la valkku nii siel ei ollu sun nimee mut sit aattelin et voisi olla sama koska siel oli se zellma valkussa nii päättelin et onks se se:D:D ja mikä sen valmentajan sukunimi on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori vastaan tiian puolesta mutta jos tarkotat Sannaa niin se on backlund:D

   Poista
  2. oli siilinjärvellä ja juuri tuo sama valmennus:)

   Poista
  3. Millä tallilla valkku oli?:)

   Poista
  4. Siilin ratsastuskeskuksella:)

   Poista
  5. ei ollu ku tk-horseteamilla:)

   Poista
 17. miks ihmeessa pitää lopettaa jos valmentaja vaihtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin valmennuksissa vain Sannan takia, joten en periaateessa näe syytä jatkaa :) Mutta katsellaan.

   Poista
 18. Jatkakaa ihmeessä noissa aluevalmennuksissa, vaikka Sanna lähteekin! :) Meette Voiton kanssa niin hyvin, vaikka taukoa onkin takana. Itsekkin olen Sannan aluevalkkurenkaassa, mutta vain Hämeen, ja on kyllä tosi hyvä! Silti aina voi löytyä joku parempi, kannattaa ainakin koittaa. p.s Voitolla on makee hyppytekniikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, ehdottomasti jatkakaa aluevalmennuksia. Niistä on vain hyötyä. Varmasti haluat khittyä. Eiköhän täältä muitakin hyviä valmentajia löydy kuin vain Sanna.

   Poista
  2. Käytiin valmennuksissa vain Sannan takia, joten en periaateessa näe syytä jatkaa :) Mutta katsellaan.

   Poista
 19. voitko piirtää noi tehtävät? :)

  VastaaPoista
 20. Onko noi sun saappaat ollu hyvät? Itellä olis hakusessa nahkasaappaat kokoa 36 ja mulla on aika jäntevä & lyhyehkö pohje niin monet saappaat on väärän mallisia... Oon katellu noita netistä, näyttäis kivoilta. Kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
 21. Tykkään hiirrrrmuisesti sun hyppytyylistä ! On kiva nähdä että uskallat Voiton antaa mennä ja myödätä ohjista ja luottaa siihen että se jää esteen jälkeen odottamaan sua jos vaan niin tahdot.
  Ja jatkakaa ihmeessä, aluevalmennuksista ei oo teille kuin hyötyä ! :)
  Voitto näyttää tosi hyvältä ja rennolta hypätessään. Se selvästi nauttii !

  VastaaPoista
 22. Oot mun mielestä tosi hyvä ratsastaa :)

  VastaaPoista
 23. Suosittelen todella mielelläni sulle Bemer laitetta, se auttais tosi hyvin noihin voiton jalkoihin! Kun tuohon alla olevan linkin pakettiin ostaa lisäksi vielä jalkoihin tulevat laitteet. Itsellä on kokemusta tuosta, auttaa ihan oikeasti! Kenttäratsastaja Minna Mettälä (itse siis olen hänen kaverinsa) käyttää kaikilla poneillaan tuota säännöllisesti ja sen huomaa tuloksissa. Ponien jalat eivät ole raskaiden treenien jälkeen enää kipeät. Toimii paljon paremmin kuin mitkään kuumat ja kylmät. Laite on toki kallis, mutta on maksanut itsensä takaisin monet kerrat! Itse en osaa paljoakaan tästä selittää, mutta sen voin sanoa että tuo ehkäisee monet jalka vammat! :)

  http://www.bemer.fi/bemerGroup/produkte/weitere-produkte/bemer-vet/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuohan on tekstin perusteella ainakin ihan eri asia kuin kylmät ja lämpimät. Itse luotan enemmän kylmiin ja lämpimiin, kun en ole tuota kuullut kenenkään muun vielä kehuvan mutta pitää pistää nimi ylös jos kuulisi joltakin tutulta käyttökokemuksia:)

   Poista
 24. Kannattais ainakin kerran käydä kokeilemas aluevalkkoja sen uudenkin valmentajan kanssa.. ei kannata olla noin ennakko luuloinen.. Lopettakaa sitten jos ette tykkää uudesta valmentajasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin valmennuksissa vain Sannan takia, joten en periaateessa näe syytä jatkaa :) Mutta katsellaan.

   Poista
 25. Hei kun pisät kylmät jalkoihin pistätkö vaan sen kylmäpussin hevosen jalkaa vasten vai pistätkö siihen väliin vielä jotain ? :)

  VastaaPoista
 26. Tosi hienosti meette! Mutta pelkääkö Voitto mitään erikoisempia esteitä? Ku oma heppa pelkää KAIKKEA ja se varoo koko aja kaikkea ja se on vähä vaikeaa joskus :D Me kisataa vaa tässä meijä lähistöllä jotai 80-110 ratoja ja käydään valmennuksissa.Tää heppa on ollu mulla kohta 2 vuotta ja ei oo montaa valmennusta / kisaa jossa en ois tippunu :D Onko sulla jotai vinkkejä jolla sitä sais vähä tottuu niihi erikoisempii esteisii ? :D Me ollaan oman hepan kanssa ja valmentajien yritetty kaikkea mahollisia esteitä valmennuksii mutta ei se mee :D Kotonaki omalla kentällä laitettu kaikkea mutta se vaaa lähtee karkuu :D Et jos on vinkkejä ni otan kyllä vastaa ku tää on ruvenny vähä rasittamaa näissä isoimmissa kisoissa :D Onko Voitto koskaan pelänny jotai vähä erikoisempaa estettä / kyttääkö se :D Toivottavasti sait selvää ja vastaat (:

  VastaaPoista
 27. Hienolta näytti teidän meno:) Votesta näkee että tykkää esteistä!:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.