Kameran känkkäränkkä päivä

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

No oikeastaan eihän se vika kamerassa ole, vaan siellä käyttäjän taidoissa. Ei silti meinanneet sunnuntain ratsikuvat onnistua, ei sitten millään! Onneksi pieni photoshoppaus pelasti ne osittain ja kehtaa jopa julkaista täällä blogin puolella.

Lauantaina oli siis ollut estevalmennus, joten tarkoitus oli ratsastaa Voitto vain kevyesti läpi. En tiedä mikä on nykyään vialla, kun ei vaan onnistu ratsastuskaan. En saa Voittoa enään kivan tuntuiseksi, se painaa vastaan ja söhlää kaikkea muuta kun keskitty kuskiin. Saikun jälkeen se oli niin mukava ratsastaa, mutta nyt.. Hieman ratsastuksiani mietittyä tulin tulokseen, että oisko se vaan vähän kyllästyny ainaiseen kentällä tuuppailuun. Pitää yrittää tehdä juttuja vieläkin monipuolisemmin ja ratsastaa vähän eri tehtäviä sileellä. Olen nimittäin sellainen ratsastaja helposti, joka jää vaan haahuilemaan kentälle ilman määränpäätä. Tai sitten sitä vain laiskottaa kun on joutunut kunnolla töihin.
Sunnuntaina laitoin aluksi gramaanit päähän, mutta ne tuntu jotenkin olevan tiellä, enkä kokenut niitä kovin hyödylliseksi sinä hetkenä. Pinja sitten otti ne pois ja heti alkoi homma sujumaan. Jouduin kumminkin tekemään niin paljon töitä jo ravissa, että päätin etten laukkaa. Oisin joutunut siinä sitten työstämään vähintään saman ajan ja ratsastus olisi ollut liian raskas estevalmennuksen jälkeen. Vaikka kestikin hetki saada heppa hyväksi, niin Voitto oli tosi vetreä ja reipas! Varmaan tehnyt hyvää hepan mielelle päästä vähän pomppimaan pikku esteitä.

Maanantaina Voitolla oli vapaapäivä. Tiistaina eli eilen oli ratsastus kyllä yhtä tuskaa. Olin itse väsynyt ja ärtynyt valmiiksi, sitten heppa vielä pisti ihan ranttaliksi. Se ei ollut koskaan kuullutkaan mistään sisäpohkeesta saatiikka siitä miten ravataan nätisti. Eikä mistään asettumisesta ollut puhettakaan. En ole varmaan koskaan suuttunut tuolla tavalla hevoselle. Olin työskennellyt ravissa jo 20min ja heppa ei ollut muuttunut yhtään paremmaksi. Kokeilin kaikkea, asettelin ulos ja sisälle, nätisti maanittelin ja pyysin.  Sitten vaan paloi hermot. Vetäsin rumasti sisäohjasta ja potkasin sisäpohkeella.

Ja homma toimi sen jälkeen täydellisesti. Voitto muisti yhtäkkiä mitä sisäpohje, asetus ja sopiva ravi ovat. Ratsastelin hepan loppuun ja sitten se anstaitsi isot taputukset. Itselle jäi kumminkin vähän sekava fiilis. Oliko oikeen ratsastaa vähän rumasti? Heppahan toimi tosi hyvin sen jälkeen, joten oliko kaikki vastaan pistäminen vain Voiton laiskuutta tehdä kaikki helposti? Tällä kertaa mielestäni tein oikein, jossei hyvällä niin sitten pahalla. Kuten vanha sanonta kuuluukin. Jos nyt voi tuollaista oikeaksi teoksi sanoa. Taitavampi (ja kärsivällisempi) ratsastaja olisi varmasti saanut Voiton kulkeemaan paremmin, ilman tuollaistakin. 

Huomaan kuvista itsekkin, että Voitto kulkee luotiviivan alla. Mutta eise siihen onneksi kuole, asiaa korjataan valmentajan kanssa.

Eilen oltiin Suitsisopissa kuvaamassa ale-housuja ja hakemassa tammikuun sponsorituote, siitä tulossa viikonloppuna postausta. Pinja kuvasi ja minä toimin mallina. Laitoin tuohon postauksen loppuun pari tuotekuvaa ja sitten tuollaisen fiilistely kuvan- Käykääpäs täältä tsekkaamassa Suitsisopin ale-kori!


96 kommenttia

 1. Kuinka usein maastoilette? Sillä jos hyppäätte sen max. kerran viikossa, ja muuten kierrätte kenttää, niin vaikka tekisitte laukkapiruetteja, kyllä se rupee Voittoa kyllästyttämään. :D entinen vuokraponini oli aivan kamala ratsastaa jo, jos se kolmatta päivää joutui vaan kiertämään kentällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran viikossa, kun ei enenpään ole mahdollisuutta :/ Ollaan kotona pitkien koulumatkojen vuoksi vasta piemällä ja sen yhden onnettomuuden jälkeen ei maastoilla enään pimeällä.

   Poista
  2. hui! minkä onnettomuuden?!;o

   Poista
  3. bonbonponi.blogspot.fi/2013/01/222-parin-vuoden-takainen-maastoreissu-d.html?m=1

   Tuossa postaus onnettomuudesta.

   Poista
 2. tosi kiva postaus! Mun mielestä jos voitto käyttäyty ratsastettaessa jotenki eritavalla tai kyllästyneenä, ni oli ehkä hyvä näyttää kuka määrää. Mutta tosi hyvä oot tiia ratsastamaan ja voitto kulkee tosi hienosti ku ratsastat sillä ja voitto on tosi söpö heppa ♥

  VastaaPoista
 3. Milloin tulee kuukauden blogi-juttuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan lähi aikoina, mulla on hirveesti postauksia jemmassa !:)

   Poista
 4. empä usko että kovin väärin ton repäsyjutun kanssa teit, koska oon monen tositaitavankin ratsastajan niin nähnyt tekevän ja itekkin sitä joskus käyttänyt... ei se hevonen pariin kovempaan otteeseen kuole :D ainakaan mun mielestä, jotku anot saattaa sitte olla eri mieltä

  VastaaPoista
 5. Mä olen myös sitä mieltä, että jos ei meinaa millään onnistua, niin on tehtävä mitä tilanne vaatii. Pienempi paha on käyttää kerralla voimakasta apua ja saada reaktio, kun jäädä pyytämään ja pyytämään edelleen vailla vastausta.

  VastaaPoista
 6. Hyvää nimipäivää!

  VastaaPoista
 7. Hämärällä kuvaamista helpottaa isompi ISO-arvo (minkä seurauksena tietty tulee sitten kohinaakin) ja isompi (=eli pienempi luku) aukko (esim 4.0 mikä taitaakin olla isoin teidän putkessa) ja mahdollisimman pieni valotusaika. Mitä isompi ISO, sitä pienempi voi olla valotusaika. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuolla tavalla ollaan koitettukki, pitää ehkä kokeilla vielä laittaa vielä pinemmäksi valotusaika.

   Osaisitko muuten sanoa, kun meillä tosiaan taitaa olla sen 4.0 aukko tossa putkessa, mutta joskus se ei anna säätää kun 5.6 tai vielä isommaksi tota lukua. Mistä voisi johtua?

   Poista
  2. Jos lyhennät polttoväliä, valotusajan säätö myös rajoittuu. Näin ainakin mulla. Lukeeko objektiivin kyljessä esim. 4.0-5.6 tms? Jos lukee, niin se tarkoittaa sitä, että ilman "zoomia" valotusaika voi olla 4.0, mutta jos "zoomit" on täysillä, valotusaika voi olla sen 5.6.

   Vaikea selittää, toivottavasti ymmärsit :D

   Poista
  3. Itselläkin sama homma, kun on pienimmällä zoomilla niin aukko 2.7 ja kun zoomi on täysillä niin 5.6. Eli kannattaa olla zoomaamatta niin hirveen kauas ja ottaa kuvat aika pimeinä niin sitten voi vähän rajata ja laittaa valosammaksi :D

   Poista
 8. Ootpas iso voitolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ööö mitä D:D::D:D:D::D:D:D::D:D tiia on juurikin sopiva voitolle :D

   Poista
  2. iso ? :D:D:D ööm,juuri sopiva !

   Poista
  3. jep piää vissii hommata isompi hevonen ku alkaa tuo pieneksi käymään........

   Poista
  4. Voittohan on juuri sopiva!

   Poista
  5. Voitto on kyllä ihan sopiva...

   Poista
  6. kiitos ihanista nauruista ano.

   Poista
  7. näin sanoo (1. ano) vaahtosammutin joka ratsastaa ratsastuskoulun alkeistunneilla tallin isolla vanhushevosella joka on ainoa jonka selkään hänet uskaltaa päästää :) anteeksi, oli pakko päästä vittuilemaan :D

   Poista
  8. :DD ennemminkin tossa on varaa Tiian viel kasvaa ku et ois liia pieni?

   Poista
 9. Kyllä sitä välillä pittää heppaa vaikka vähän potkasta että hei tää sisäpohje on olemassa :) !

  VastaaPoista
 10. Kumpa en olisi avannut tätä tekstiä :D
  Oon niin rakastunut noihin ratsastushousuihin, että kohta ne on pakko ostaa itselle :D
  Hyvää nimipäivää muuten (;

  VastaaPoista
 11. Miksette maastoilis viikonloppuna vaikka molempina päivinä, niin ehtisitte ennenkuin tulee pimeää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisena on aina valmennus, niin ei sen takia voi :/

   Poista
 12. Voitto menee nätisti sulla:) Mie oon kans sitä mieltä että oli just hyvä et näytit Voitolle kerralla kuka se siinä ohjastaa, koska kuitenkin alkoi toimimaan sen jälkeen. Ihanat ratsastushousut !

  VastaaPoista
 13. Tosi hienosti meette(:
  osaatkos auttaa mua tässä? Vaihdoin puolivahingossa tilini bloggerista google plussaan. Miten saan sen muutettua takaisin?:o

  VastaaPoista
 14. Ootko tos alekorin Fleece Equiline Snowball (takin) kuvassa??? Näyttää siltä mut aattelin viel kysyä :) :)

  VastaaPoista
 15. Onko voitol equiline huopa?

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus, ihanat ratsastushousut ja Hauskaa nimipäivää! :D

  VastaaPoista
 17. Pöh jos hepalle on jääny köpöttelymoodi päälle niin saahan sitä herätellä :) Ja mun mielestä ainakin on parempi potkasta kerralla kun kaivaa koko ajan sitä kyljestä jos se ei reagoi.. :)

  VastaaPoista
 18. Ei miustakaan toi huomautus ollu mitenkään väärin, itekki huomauttelen kyllä jossei meinaa kuunnella :) Ja voisithan vaikka maastoilun ja kentänkiertämisen lisäks tehä jotai maastakäsittely juttuja ? esim. seuraamista pujotteluu ja muuta mielenvirkistystä ;D

  VastaaPoista
 19. oon samalla linjalla muiden kommentoijien kanssa, että teit ihan oikein kun annoit kovemmat avut. ensisijasesti aina yritetään turvautua mahdollisimman pieniin apuihin, mutta on se parempi kerran riuhtasta kun nakuttaa pohkeella ja ohjalla kun joku singerin ompelukone :D varsinkin jos voitto sitten meni paremmin, niin sehän tarkotti että avut meni perille.

  uskon et voitto saattaa olla vähän kyllästynyt sileätyöskentelyyn, mut ymmärrän kyllä että vältätte pimeellä maastoilua (mikä on ihan viisasta). yritä keksiä jotain erilaisempaa työskentelyä, vaikka jotain puomeja, pujotteluja tai jotain piristävää. kohtahan onneks alkaa illat jo valaistua niin pääsee paremmin maastoon! :)

  ihania juttuja suitsisopin alessa, pitäis kyllä pitkästä aikaa käydä! en asu kuopiossa ni ei oo tullu pitkiin aikoihin käytyä mut aina kun oon käyny niin oon ollu supertyytyväinen. tosi ystävällistä ja hyvää palvelua oon aina saanu ja siel on kaikkee ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä en vastaa kommentteihin missä ei esitetä kysymyksi mulle, mutta nyt oli pakko kiittää tosi kivasta kommentista:)

   Poista
 20. Voitto luultavasti vain kokeilee sinua:)Yritä keksiä jotain uutta tehtävä niin ehkä Voitto siitä piristyy

  VastaaPoista
 21. Mikä ISO arvo noissa ratsastus kuvissa on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. enmuista:D pitää katsoa näkiskö sen vielä jostai:)

   Poista
 22. Onko teillä mahdollisuutta ratsastaa jossain pellolla viikolla? Yleensä jo se,että pääsee aitojen sisältä pois, piristää hevosta. Vähän hankeen ravailemaan/laukkailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellolla on ehkä liian paljon lunta, mutta pitääpä huomenna käydä tsekkaamassa:)

   Poista
 23. meillä ainaki jos ei harmu usko normiavuilla niin valmentaja sanoo että saksalaisen ratsuttajan tyyliin pitää runttasta kerran ne avut läpi:D kyllä sen jälkeen toimii!

  VastaaPoista
 24. Miten pääsit tonne kuvattavaks? Siis pyysivätkö he sua?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se on se mun sponsori niin sen kautta pyysivät:)

   Poista
 25. Kävin kattoo Suitsisopin sivuilta ja sie oot yhessä kuvassa (?) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin tohon alas sen linkin... En oo varma onko Tiia siinä mut kuitenkin?? :D

   Poista
 26. on ihmetellykin että eikö voitto jo kyllästy kun koko aika vain menet kentällä....menisit enemmän maastossa,päitsillä,maastakäsin harjottelua,agilityä,pulkkaratsasusta,hiihtoratsastusta,revittelyä ihan kunnolla,kävelymaastoja...menisit ainakin 2 kertaa viikossa maastossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko sinä edellinen anonyymi kenties lukutaidoton vai muuten vain tyhmä?

   Poista
  2. Ja pakko huomauttaa, että kaikilla hevosilla ei voi mennä pulkka/hiihtoratsastusta.

   Poista
  3. No, tekstissä ei mainittu, miksi Tiia ei mene kun vain yhden kerran maastossa, joten sen takia että joku ei lue kaikkia kommentteja, on turha haukkua lukutaidottomaksi tai tyhmäksi. Ko. anonyymi vain ehdotteli asioita, jotka saattaisivat piristää Voittoa, ei niitä kukaan pakota kaikkia kokeilemaan.

   Mustakin Voitolle voisi tehdä hyvää satunnaiset maastakäsin harjoitukset, irtojuoksutus, juoksutus tai erilaiset ratsastusleikit, esim. vähän kevyempinä päivinä :)

   Poista
 27. OLETKO YHDESSÄ SUITSISOPIN KUVASSA? TÄSSÄ LINKKI:

  http://www.suitsisoppi.fi/verkkokauppa/product_info.php?cPath=54_75&products_id=852&osCsid=26af7ecdb15cd40f30f1624530e61603

  VastaaPoista
 28. just niin samoilla linjoilla muitten kaa, ihan oikeesti teit (:

  VastaaPoista
 29. Onko teidän kentän pohja raskas? :) Minun hevoseni on usein hirveän inhottava ratsastaa, jos kentällä on paljon lunta ja se joutuu tarpomaan siellä. Sitä ei saisi töihin millään! Kuvista päätellen teidän meno näyttää kuitenkin minusta ihan hyvältä. :D

  VastaaPoista
 30. Minusta et tehnyt yhtään väärin vaikka komensitkin voittoa ihan kunnolla :) varsinkaan kun et hakannut kovaa raipalla tms. itsekin olen joskus joutunut ottamaan vähän kovemmin ja saattoihan olla että vote vähän testasi että onko aivan pakko tehdä töitä (: tosi hieno blogi sulla! :)

  VastaaPoista
 31. minä en ikinä olisi sitä mieltä että saisi millääntavalla potkia hevosia mutta tilanne kuullostaa todellaki ymmärrettävältä että ihan oikein teit

  VastaaPoista
 32. liikutatko voittoa aina ratsastamalla ? Voisit juoksuttaa sitä vaikka liinassa tai vapaana välillä :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoksutan aina välillä liinassakin:) Irtona on vaan aika iso riski, että rikkoo paikkoja..

   Poista
 33. Miks otit kuvan sun persseestä ku se on nii iso? XDDDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ton kuvan tarkotus on myydä housuja ei mun persettä ja mä en ees ottanu tota kuvaa;)

   Poista
  2. Eiiiiii.. :D:DdxDD

   Poista
  3. Minä ainakin katselin kuvissa housujen kuviointia yms. enkä sitä minkä kokoinen on Tiian pylly;D

   Poista
 34. ihan oikein muistuttaa vähän kovemmin jos laiskottelee liikaa! :)
  Ite en ennen suostunut millään lähtemään pimeellä maastoon, mutta kerran kun uskaltauduin niin ei loppua näkynyt. Heijastimia niin paljon kun löytyy: joka jalkaan, rintaremmi, häntä, ohjat, ratsastajalle liivi jne, kyllä näkyy, vaikka auto vastaan tulee! ilman ottalamppua näkee hyvin, vaikka pihasta lähdettäessä ei uskoiskaan ja hevonen näkee kyllä! Ja ottaa ottalampun mukaan, että voi tarvittaessa laittaa päälle :)
  Ja alku ja loppukäyntejä kannattaa käydä maastossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin maastoiltiin joka päivä pimeessä ennen kentän valmistumista, sitten yhtenä iltana hepat säikähti jotain pimeässä. Kuskit maassa, Pinjalta murtui jalka ja Voitto veti pari kertaa kyljelleen juostessaan kotiin. Luokan kiitos ei tullut yhtään autoa vastaan hevosten juostessa. Oli otsalamput ja heijastimia, silti sovittiin perheen kanssa että ei maastoilla enään pimeässä. Liikaa riskitekiöitä:)

   Poista
 35. Miksette myy sitä teidän vanhaa kameraa? JOS myisitte sen niin paljonko se maksais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera on edelleen ka ihieman rikki, joten en usko että sitä kukaan ostaisi, joten en tiedä onko sen myymisessä mitään järkeä.

   Poista
  2. Se on rikki, joten ei siitä voisi melkeen mitään pyytää. Saa jäädä kakkoskameraksi hätätilanteita varten:)

   Poista
  3. Ok. Kyllä mä oisin ainakin voinu sen ostaa vaikka se nyt oiski vähä rikki (:

   Poista
  4. Minun muistaakseni näyttöä ei saatu korjattua kunnolla eikä siitä edelleenkään näy paljon mitään. Kannattaa siis yrittää etsiä jostain muualta käytettyä kameraa, jos käytettynä haluaa ostaa.

   Poista
 36. Ei ne hevoset yleensä mitään riko, jos juoksuttaa irtona kentällä. En ole itse ainakaan koskaan kuullut sellasesta tapauksesta. Pääsee kivasti revittelemään vaan. Omat ainakin tykkää. ;) Saa vetää pukkilaukkaa ja hyppiä pystyyn. Mikäs sen hauskempaa! Ja samalla voi tehdä maastakäsinharjoituksia niin että hevonen on vapaana. Ja ehdottomasti puomeja kehiin niin tulee vähän vaihtelua työskentelyyn.

  Sun blogi on hirveen kivaa luettavaa. Oon kovin nirso blogien suhteen ja yleensä raivostuttaa kaikenlaiset videopostaukset, mutta nää sun on kivoja ja mukavia seurata. Varsinkin kun kelaat harjaukset ym.. Vois olla vähän puuduttavaa katsella niitä "reaaliajassa". ;) Muutenkin mielenkiintosia juttuja. Miten ihmeessä sulla riittää energia noiden videoidenkin tekemiseen? Ihanaa että riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia tais tarkottaa että voitto rikkoo ittensä sillä että rikkoo paikkoja ?

   Poista
  2. Tarkoitan tuolla, että hevonen rikkoo itsensä. Ja Voitto on niin tapaturma altis, että ainakin hokki aikaan sillä on varmasti jokunen haava jalassa.

   Olisi kyllä ihanaa päästä vapaaksi kentälle, mutta se pukkaa yleensä meidän hepoille menemään enemmmän paniikissa juoksemiseksi kun toinen ei olekkaan mukana:D

   En minä tiedä mistä mää ne energiat revin, mielestäni on mukavampaa kuvata videoita mitä kirjoittaa:D

   Poista
  3. Ai teidän hevoset on niin kovia kompuroimaan! :D Laita ne yhdessä sinne revittelemään! Tai sitten mä oon vaan liikaa ollut tekemisissä noiden nuorten kanssa kun tuntuu että niiden elämän kohokohta on se, kun laittaa laumassa juoksemaan kentälle (tai miksei isoon tarhaankin). ;)

   Toki ymmärrän sen, ettei hevosta tahdo rikkoa tai mitään. Ja se on kovin fiksuakin. Liian varovainen ei kai koskaan voi olla. Ja hyvä että revit sitä energiaa! Videot on niin kivoja. Jee jatka samaan malliin. :)

   Ps. onneksi päivä pitenee ja kohta onkin jo kesä! Keväällä aina tuntuu että keksii vaikka mitä uusia ratsastusjuttuja kun on koko pitkän talven vaan lötkytellyt kentällä. :)

   Poista
  4. Minun käsittääkseni Lilli ja Voitto tarhataankin talvella siksi, että Lilli saattaa potkaista/yrittää potkasita Voittoa ja hokkien kanssa tulisi ikävää jälkeä. Voisi siis olla, että irtojuoksutuksessakin Lilli saattaisi potkaista Voittoa. Ei siis kahdestaan juoksuttaminen saattaisi olla hyvä idea.

   Poista
  5. Jotenkin hassua kun itse ei ole tottunut pitämään hevosia missään pumpulissa ja antanut niiden elää niinkuin hevosille on tyypillistä ja aina on ollut selvää, että joskus tulee hokinreikiä ja that's life niin ei osaa edes pelätä tuollaista. Tai ainakaan huolestua niistä. Mut jokainen tyylillään. :)

   Poista
 37. Moi! Oot varmaan joskus vastannu tähän kysymykseen jollekin mutta en nyt löydä sitä postausta joten: miten saan sen blogin otsikon pois ettei näy se niinku kahteen kertaan ku bannerissakin lukee se? Kiitos jo tälleen etukäteen avusta! Ja teillä on tosi kiva blogi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kun lataa kuvaa niin pitää valita semmosesta monivalinnasta se keskimmäinen, sori en nyt muista paremmin:D

   Poista
 38. Oma mielipiteeni on se, että mielummin kerran tai pari vähän rumemmin kuin kokoaika maanitella ja pyydellä hevosta kulkemaan paremmin, mikäli huomaa selvästi että se vaan kettuilee ratsastajalle. Ei se hevonen siihen kuole! Ja voisinpa vaikka vannoa jokaisen ns. paremmankin ratsastajan joskus joutuneen käyttämään vähän kovempaa pohjetta tai kättä. Ei se pahasta ole, jos niin ei ihan jatkuvasti tee :)

  VastaaPoista
 39. mulla on myös ongelmia hevoseni etupainoisuuden kanssa. jo se että käyttää käsiä oikein autaa paljon! :) kyynärkulma ja pidätteet kun ajattelee enemmän ylös kuin taakse niin pitäisi toimia :) + pohje ofc...

  VastaaPoista
 40. Olen sitä mieltä, että kerran kunnolla niin se on pienempi 'paha' kuin turruttaa itseään ja hevosta

  VastaaPoista
 41. Tää on tosi tyhmä kysymys mutta saatteko käydä testaamassa vaan noita tavaroita ja kuvaamassa teijän blogeihin vai ostatteko ne? Ei vitsi oon tyhmä mutten ymmärrä noista sponsori jutuista mitään xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse ostaa, nuo kuvat otetaan kotisivujen nettikauppaa varten:)

   Poista
 42. Kulkeeko vähä voitto luotilinjan takana mitähä? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö lukenut tekstiä kunnolla. Lopussahan sanotaan, että sitä asiaa korjataan valmentajan kanssa...

   Poista
  2. onko maastossa tapahtunu joku onnettomuus

   Poista
 43. Blogin osoite: http://bannerit-blogiin.blogspot.fi/

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.