Meidän kenttä

torstai 17. tammikuuta 2013


Moi! Saan viikoittain kyselyitä miten meidän kenttä on tehty, en enään jaksa vastata niihin erikseen vaan vastaan nyt tässä postauksessa kaikille yhteisesti.


 Miten teitte teidän kentän?
Kenttä valmistui vuonna 2011 heinäkuussa ja sen tehtiin kokonaan itse. Meillä on kaivinkone, traktori ja iskä joka osaa rakentaa kenttiä. 

Voin suositella lämpimästi tällä tavalla rakennettua kenttää, on muuten hyvä ja valmentajien kehuma. Sopivan napakka hyppy alustaksi eikä juuri koskaan ole märkä!
Savista peltomaata otettiin pois n.1m ja samalla se oikaistiin tasaiseksi, ottamalla joisakin kohdista enemmän ja joistakin kohdista vähemmän maata pois. Salaojille kaivettiin kuopat n.1m syvyyteen. Ne laitettiin 5m välein sivulla olevan kuvan muodostelman mukaisesti. Salaoja kuoppiin laitettiin sepeliä. Sitten peltomaan ja salaoja ojien päälle suodatinkangasta.Suodadinkankaan päälle 32millistä sepeliä 40cm kerros, jonka päälle taas suodatinkangas. Siihen 5-10cm kivituhkaa ja suoraan kivituhkan päälle maneesihiekka. Huomatkaa, ettei tavallinen hiekka sovellu kentän pohjaksi vaan hiekan pitää nimenomaan olla tietyntyyppistä hiekkaa. Me ostettiin sitä ihan nimellä maneesihiekka.

Kenttää ollaan välillä kasteltu, koska hiekka pöllyää suoraan naapurien pihaan. Mutta esimerkiksi viime kesänä ei kasteltu kertaakaan. Ihaninta on kumminkin se, ettei kenttä ole koskaan kuralöllyä vaan aina kostea tai kuiva. 
Salaojien kaivamista

Kivituhka ja aidantolpat valmiina

Osa hiekasta jo paikoillaan.

 Ja täysin valmis kenttä. Päädyttiin käytännöllisyyden ja helppohoitoisuuden vuoksi tekemään aita ihan noista sähkölangoista.
Minkälaiset valot teillä on?

Päädyimme laittamaan kentälle kaksi valotolppaa, yksi molempien pitkien sivujen keskelle. Oikein hyvin ollaan nähty ratsastaa (kuvassa näyttää sille, kun valot ei valaisisi ollenkaan, mutta oikeasti valaisesvat). Isi muisteli että ovat 4x500wattia monimetallivalaisimet 9m tolpilla ja ostettu Elektroskandiast.


Minkä kokoinen teidän kenttä on? Mahtuuko siinä ratsastamaan kunnolla? 
Kenttä on noin 25x50 ja mahtuu oikein hyvin ratsastamaan. En tiedä tekisikö tiukkaa jos ratsastajia olisi enemmän, mutta kahdestaan ratsastaessa ei ole koskaan mitään ongelmaa. Kentällä mahtuu hyppäämäänkin hyvin. Hyvä opetella muutenkin hyppäämään pienellä kentällä, jolloin oppii hyödyntämään kaiken tarvittavan tilan jolloin osaa sitten varmasti ratsastaa kisoissakin pienillä kentillä. Kun pienellä kentällä ratsastusta on helppo soveltaa isoille kentille, mutta toiste päin vähän hankalampaa. Suosittelen siis kaikille kotiin tuon kokoista kenttää.

 Miten huollatte kenttäänne?
Mönkkärillä vedetään itsetehtyä lanaus systeemiä aina kesäisin. 
Talvisin ollaan aurattu aina kun lunta on tullut liikaa kentälle.


 Löysittekö kaiken tarvisemanne? Tuliko mieleenne lisää kysymyksiä?

47 kommenttia

 1. meillä on jopa vähän pienempi maneesi ku teidän kenttä on ja siihen on mahtunut kerrallaan jopa yli kahdeksan ratsukkoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on käytössä kesäisin joku 15x30m kenttä siihen on joskus taidettu tunkea jopa viisi ratsukkoa. Silloin vain on ongemia jos kaikki eivät osaa ns. sääntöjä. :D

   Poista
 2. miks päädyitte laittamaan valot keskelle pitkiä sivuja? Miksei vaikka päätykulmiin? En siis ite tiiä noist asioist mitää mut attelin vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koska jos laittaa keskelle pitkää sivua nii valasee paljon enemmän ja maksaa vähemmän et ostaa kaks valotolppaa ku joka kulmaan yhen. :p

   Poista
  2. Tallilla mis mä rattastan on jokases kulmas valot. Mut kaks tuli vasta viime jouluna��

   Poista
 3. Millä on maneesi 23x55 ja todella tiukkaa tekee ratsastaa siellä, välillä on ollu jopa 9 samaan aikaan kykkäämässä sielä :D luulin et toi kenttä oli hirveen iso mut aika pienihän tuo olikin :D

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvännäköinen kenttä! On varmasti hyvä ratsastaa ja mennä :)

  VastaaPoista
 5. Kuinka kauan kentän tekemisessä meni aikaa?

  VastaaPoista
 6. Tää oli tosi kivaa luettavaa ! :) Jos joskus kentän rakennusohjeita tarvitsen, käytän kyllä tätä !

  VastaaPoista
 7. Paljon materiaalit maksoivat kenttään, jos työlle ei laske osuutta? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostaisi myös, että paljon kentän tekeminen kustansi?

   Poista
 8. Itse oon kanssa tottunut ratsastamaan vielä pienemmässä maneesissa kuin teidän kenttä, ja sitten kun pääsee isommalle alueelle niin on ihan kauheen pieni olo :D

  VastaaPoista
 9. Salaoja putket pitäs laittaa 2metrin syvyyteen... Voi olla että nyt kun ovat vain metrin syvyydessä niin rupee nousee joistakin kohin kun maa routii
  Elä ota ihtees mutta näin meille on opetettu ja niin ne pitää laittaa joka paiakssa, mutta omapahan on kenttänne
  Terveisin maarakennus koulun käynnyt .

  VastaaPoista
 10. Tää oli jälleen taas tosi hyvä postaus ! (:

  VastaaPoista
 11. näyttää ainaki isolta toi tein kenttä mun miälestä :D

  VastaaPoista
 12. Paljonka nää tuli kaikkineen maksamaan? :)

  VastaaPoista
 13. Mitä teette kentällenne jos se on liukas? :) Ollaan aurattu omaa kenttää niin ettei siinä ole juuri koskaan lunta päällä, mutten tiedä vaikuttaako se jotenkin siihen jäätymiseen :D

  VastaaPoista
 14. Mitä varten noi salaojat laitetaan? tai mitä ne niinku on? Tää oli kiva postaus, jos mulle tulee joskus kentälle tarvetta niin näitä ohjeita käytän (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä varten etttä kaikki sadevedet menee putkiin ja sitä kautta ojaan. Ei tule semmosta löllöö kun on kunnon salaojat :)

   Poista
 15. Mistä teiän esteet on? Ootteko ite tehny? :)

  VastaaPoista
 16. Vitsi, tos ois teille täydellinen talo! Maanesit ja kaikki! http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=13584450203160&itemcmd=move6&listSize=9&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.5&item_id=41.1927317

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiköhän niillä oo jo talo talleineen ;) ja ehkä ne ei 10 hevosen tallia tarvitse!

   Poista
 17. Meil on 22x50 tai 22x45 en oo ihan varma

  VastaaPoista
 18. moi,, onko teillä maneesi?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ek niillä oo. Sori tiia ku vastaain puolestas

   Poista
 19. Minkä kokoset tarhat? Miten ne tehtiin?

  VastaaPoista
 20. Teillä on kyl tosi kiva ja siisti kenttä ja täydellinen kahdelle ratsukolle!!! :):)Minkä ikäinen voitto on?? :D

  VastaaPoista
 21. käy katsomassa ja kommentoimassa mun blogia osoitteessa
  Www.sonjanheppaelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 22. Yllättävän iso toi teijän kenttä, ei jotenki vaikuta kaikist kuvista noin isolta. Ratsastuskoulu jossa käyn ni siellä on pienempi maneesi ku toi kenttä ja hyvin mahtuu normi tuntiryhmiä pyörimään. ;)

  VastaaPoista
 23. Kustannukset kiinnostavat minuakin

  VastaaPoista
 24. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus! ;)

  VastaaPoista
 25. Hei, olisin myös kiinnostunut kentän kustannuksista noin suunnilleen? Ja mitenköhän onnistuisi kentän rakennus mäkiselle pelolle? Saattaisi talvella tulla ongelma minne lumet työntäisi kun pystyt reunat;) kun miettii, että teillä näyttää talvella olevan lumet kentän aitojen toisella puolen kasassa:)

  Terv. kaikki videot katsonut, omasta tallista ja hevosesta haaveileva opiskelija

  P.S. Hienosti suunniteltu talli ja ihanat hevoset teillä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa yhtään sanoa, eivätkä vanhemmatkaan muista. Nuo saa kumminkin laskettua melko helposti kun selvittää paljonko maa-ainekset, työ, aitaustarvikkeet ja valot maksavat.

   En osaa sanoa tuostä mäkisyydestä kyllä yhtään :/

   Kiitos!:)

   Poista
 26. Tosi hyvä postaus, mutta miltä firmalta ostitte maneesi hiekan ja kivituhkan? :)

  VastaaPoista
 27. meijän kenmttä on puolet pienempi...:((

  VastaaPoista
 28. tosi heino kentä sun iskä on toosi taitava tää on paras blogi

  VastaaPoista
 29. voisiko ihan hyvin ratsastaa tasaiseksi ajetulla pellolla joka olisi samalla laidun?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.