#371 kun loimet ei pysy päällä

torstai 27. syyskuuta 2012

Nyt taas postaus jossa joukossa iPhonella ottettuja kuvia, joten ei kiitos laadusta valittamisia:)

Yöllä oli tuulen mukana lähteny heinäkassit retkelle, kävin ne sit ettimässä tosta metsästä ja siellähän ne oli.  Voitto on saikun takia syöny varmaa tylsyyttään aika paljon suolakiveä, joten laitoin sille myös ton vitamiinikiven vai mikä onkaa :D


Eilen oli vielä ihanan syksyinen päivä, mutta tänään. Kaikki kuvat on ihan kauheen synkkiä ja ihan meinaa masentua kun kattoo niitä.Tänään ratsastin molemmat hepat ja hoidin tallin. Kävi muuten se mitä oon oottanu jo pitkään, meillä on semmone tosi ohut, jyrkkä ja liukas silta lantalaan. Se oli tänään sitten vähän märkänä ja hupsista keikkaa, täydet kottarit kaatu sillalta alas.. No kun olin siivonnut sen sotkun lisäksi vähän muutakin, kävin pyytämässä pienintä siskoani Siniä apuun ratsastamisessa.


Laitettiin hepat tarhassa valmiiksi. Aloitin ratsastamisen Voitolla ja sillä välin Sini talutteli Lilliä. Voitollahan ei oo ratsastetty kunnolla kolmeen viikkoon. Jalka ei oireillu tänään, mutta oletin sen olevan kipeä koska Voitto oli tosi haluton liikkumaan. Ja mihinkä se ontuminen ois muka kadonnu tai ehkä ontuminen, mutta sen aiheuttaja. Tässä on muuten semmone ärsyttävä juttu, että aluevalmennus katsaukset on enskuun loppupuolella ja klinikka aika vasta ens kuun alussa. Ja takana pitkä hyppytauko, mitenköhän meillä menee vai päästäänköö ollenkaan hyppämään?


Voiton ratsastukset jäi siis käynnissä taivutteluksi. Vaihdettiin osia, minä Lillin selkään ja Sini taluttamaan Voittoa. Lillillä en tehnyt mitään ihmeellistä, aluksi pitkin ohjin ravia, sitten ohjat tuntumalle. Ravissa tein isoja ympyröitä ja kahdeksikkoja. Oli vähän outo ratsastaa Lillillä ja aluksi pyysinkin siltä peräänantoa samalla tavalla kun Voitolla, lopulta hoksasin miten ponin saa toimimaan hyvin. Siltä ei pidä vaatia, kuten Voitolta vaan pyytää kauniisti ja maanitella:D  Varsinkin laukassa pieni valkea oli tosi hieno, huomaa kyllä oman kehittymisen kun aina välillä menee sillä ja sitten muistelee meidän alkuaikoja:DD Joku mun mahassa vielä on tai siinä umpisuolessa, kun nyt se on ruennu reagoimaan tärinäkipuun. Eli ratsastus oli vähän tuskasta ja vielä tuskasempaa on ajaa skootterilla kuoppasella hiekkatiellä. No, jospa menis ohi.

Sitten otsikossa viitattuun asiaan. Eilen Voitto löytyi tarhasta loimeen kietoutuneena. Se oli rikkonut loimen alareunan ja sen taka jalka oli menny siitä läpi, ihme kun se oli niin rauhallinen! Irroteltiin sitten äitin kanssa se ja päädyttiin leikkaamaan kokonaan irti se palanen ja ompelemaan sitten se palanen myöhemmin paikalleen.
 

Mutta ei tässä vielä kaikki. Tänään kun tulin kotiin ja menin antamaa hepoille ruuat. Oli Lilli riisutunut, loimi oli nätisti keskellä tarhaa. Tosin etusoljet olivat katkenneet, mutta mahavöt kiinni. Mitenhän poni on näin osannut taituroida?


Kävin hakee metsästä hepoille kuusen oksia tarhaan ja karsinaan niin löysin ihanan makusia viinimarjoja samalla nam!31 kommenttia

 1. voiton loimihan on sille ihan liian iso! kun helmat roikkuu noin alhaalla niin ei ole ihmekään että loimi hajoilee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia kyllä varmaan tietää että minkä kokoinen loimi Voitolla pitää olla.:)

   Poista
  2. eihä se nyt paljo pienempi vois ees olla

   Poista
  3. ^ ihan hyvän kokoinen on.

   Poista
 2. onks sulla iphone 4/4s? ootko ollu tyytyväine?

  VastaaPoista
 3. Millo blogit tulee julki

  VastaaPoista
 4. Mun mielest sun ei tarvii pahotella noit iphone kuvia, must on ihan sama että erotanko mä kuvista jokasen pienen yksityiskohdan vai onko se sitten astetta heikompi. Kunhan on kuvia (:

  VastaaPoista
 5. Voi että ärsyttävää nuo katsastuksiin pääsyt, meilläkin olis ens viikon viikonloppuna mut ei tod olla pääsemässä kun liinunkin jalka lämpöilee/nesteilee edelleen aika paljon.. :/ hirveän monen hevosella on nyt jotain jalkahäikkää :( Jospa voitto kerkeis parantua katsastuksiin mennessä :)

  VastaaPoista
 6. onko noista havunneuloista jotain hyötyä vai miks syötätte niitä ? :D

  VastaaPoista
 7. Eikä, meillä sama juttu, että jätetään katsaukset suosiolla välistä, kun minun poni pääsee saikulta viikon ennen katsauksia, ja hyppytaukoa ollut huimat kaksi viikkoa (muuten ei paha mutta poni ollut reilu kuukauden minulla..) niin en viitsi lähteä. :/
  Mutta paranemisia Voitolle, toivottavsti ei mitään vakavaa!

  VastaaPoista
 8. Ihan hyvä laatuisiahan nuo IPhone kuvat on! :-)

  VastaaPoista
 9. Mulöa oli samanlaista kipua pari vuotta sitten, kävin lääkärissä ja ne sano että jos on ollu influenssa ni sillon tulee helposti tonne kipuja kun keuhkois on jotain diipadaapa en ny muista miten se meni. Lääkäri sano et jos haluu ratsastaa ni särkylääkettä naaman ja menoks. Menee kuulemma itestään ohi...

  VastaaPoista
 10. miten saat noi kuvat,mistä pystyy klikkaamalla päästä esim voiton sivuille? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. neuvoi. joskus ehkä kuukausi sitten yheaaä postauksessa etippä se:)

   Poista
 11. Mistä oot ostanu Voiton suojat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noi kuvissa olevat voitin kisoisoista mut en käytä noita ku kotona, noi on jotku horzen perussuojat:)

   Poista
  2. tarkotin niitä mitkä sulla on aina kisoissa jne :)

   Poista
  3. veredus garbon gel suojat satulavyöstä

   Poista
 12. mua häiritsee jotenki tosi paljon kun kirjotat iphone etkä puhelin :D joo itelläniki on iphone mut...

  muuten tosi kiva blogi! nätti ulkoasu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä sanonki sitä lesosti iphoneks:Dd mutta kirjotan toho ku hirmu moni kysyis sitä muuten?

   Poista
 13. tallilla jossa käyn niin pari heppaa on riisuutunu loimistaan niin että kaikki on ehjänä ja soljet kii, jopa kiinteet kaulakappaleet :D toinen teki tota yhessä vaiheessa joka päivä vähintään viis kertaa.. kukaan ei tosin oo nähny miten se tapahtuu. joten älä vielä pelästy :D

  VastaaPoista
 14. Miten sait ton vaihtelevan kuvan tehtyy :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. animaationa neuvon sen täällä: http://lillivoitto.blogspot.fi/2012/08/345-pienta-helppia-blogin-kanssa-nain.html

   Poista
 15. uu onnee, olit voittanu aadan hevoselämää blogin valokuvauskisan! : Ditekki ääneestin sitä kuvaa! :D

  VastaaPoista
 16. onnee muuten aadan valokuvauskisasta ! itekki äänestin (:

  VastaaPoista
 17. Olen huomannut, että olette saaneet Pinjan kanssa monia viestejä teidän varakkuudestanne. Kyllähän tämän on huomannut itse kukin. Mutta eikös se ole aika selvää, että rahaa on jos on kaksi hevosta, oma talli ja kenttä.
  Tämä aiheuttaa kateutta lukioissa, tottakai. Monet ovat nuoria ja suurin unelma on oma hevonen. Minusta on hienoa, kun vanhemmat tukevat lapsiaan, kun siihen on mahdollisuus. Bloginne ovat mielenkiintoisia myös sen takia, että elätte sellaista elämää, josta nuorena haaveilin.
  Itse en osaa olla edes kateellinen. Nuorena tietenkin haaveilin hevosesta, mutta vanhemmilla ei ollut varaa siihen. Ja hyvä ettei ollutkaan. Minulla ei ole vieläkään tarpeeksi tietoa ja taitoa että minusta voisi tulla hyvä hevosenomistaja. Nykyään kun ikää on jo karttunut, olen tyytyväinen, että pystyn käymään tunneilla. Teidän menoanne on silti mukava seurata.
  Tsemppiä teille jatkoon!
  Ai niin, itse tosin en ymmärrä tuota kalliiden puhelinten ostamista, en vaikka olisi kuinka vanha ja aikuinen. Mutta jokainen tavallaan :)

  VastaaPoista
 18. mihin klinikalle voitto menee ja milloin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukaaseen ja muistaakseni ensi viikolle oli aika.

   Poista
 19. kiva postaus :) ja toi sini on iha sun näköne!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.