#332 Kohti isompia luokkia

torstai 26. heinäkuuta 2012

Moi! Tänään oli estevalmennus ja sovitettiin Tampereelta haetut satulat estevalmentajan Rosan sekä kouluvalmentajan Ellun kanssa. Yksikään ei sopinut, äiti lähtee huomenna viemään nuo satulat takaisin ja jos niillä vielä on satuloita tarjota niin sitten sovitellaan niitä.

 Siitä paketista löytyi tämmöinen Hööksistä ostettu liina, vai miksikä sitä voisi sanoa. Joka kastellaan/kostutetaan niin lähtee hevosesta hyvin pöly. Kokeilinkin ja toimi oikeesti tosi hyvin!

 Sitten sain myös tämmöset kivat harmaat sukat, just meidän värinen harmaa;)


Oli oikeasti varmaan kesän ensimmäinen päivä, jolloin paisto koko päivän aurinko! Ihan mukava sää treenailla, mitä nyt vähän tuli itelle ainakin kuuma. Aattelin nyt laittaa noi videot vähän eritavalla, kertokaa mitä mieltä ootte onko ne vanhalla tyylillä, eli kaikki pötköön vai tällä uudella tyylillä jaoteltuna parempi.Rakennettiin kerrankin porukalla rata ja hepat ootteli tallissa, sitten mentiin sovittamaan satulat. Tällä tavoin Rosakin ehti seurailla meidän verkkaamista, joka olikin ihan kiva. Kehui kuinka rennosti Voitto meni. Verkkailin normaalisti kaiki askellajit, jonka jälkeen pinja alotti poniväleillä ja me käveltiin Voiton kanssa. Onnistu ihan jees, vähän oli paikat välillä hukassa, mutta sain kumminkin vähän huonommastakin paikasta homman onnistumaan. Piti vaan muistaa reippaat takajalat ja tuki edestä. Innareiden jälkeen otettiin pystylle vähän verkka hyppyjä molmepiin suuntiin, nekin sujui ihan ok, mutta tuntu ja videolta näytti vähän sähellykselle.

Sen jälkeen tultiin nuo linjat yksittäisinä. Kuten huomaatte Voitto vähän katto tota vesimattoo, jossa oli kerrankin vettä ja jäin vähä hypystä jälkeen. Muuten noi men ihan hyvin. Mun oli koko ajan tosi vaikee nähdä tolle valkeeporttiselle pystylle ja sarjan siniselle portille järkevä paikka.Sitten Pinja meni poniväleillä radat ja me käveltiin. Sen jälkeen tulin kolme rataa peräkkäin. En osaa noiden pienenpien korkeuksia arvioida, vähän oli hätiköintiä mun osalta ajoin liian pohjaan jne. Lisäki Voitto hyppäs edelleen niin voimakkaasti vedelle et oon vähän suussa kiinni joka hypyssä. Kumminkin ihan jees, ei mitään isoja virheitä mutta tommosta hienosäätöä, joka kerta tuli oikeet määrät laukkoja kaikkiin väleihin jne.Sitten Rosa nosti esteet, arvioin et ne ois jotain 90-100cm. Ja radan lopuksi Rosa sitten sano et ne oli kaiki paitsi portti jota ei voi noistaa niin 110cm, eikä tuntunu ees vaikeelle. Tuo viimenen ja isoin rata oli muutenkin kaikista paras mielestäni. Voittokin jotenkin skarppaa heti kun esteet nousee, joutuu seki vähä nosteleen oikeesti jalkojaan.

 No, mutta tosi hyvällä fiiliksellä nyt kisoihin, jotka on Tahkolla 4.8 klo 9 alkaen. Oltii aluks menossa perjantaina jolloin ois ollu 90 ja 100cm. Mutta Rosa on töissä niin ei pääse ja meen mielummin sitten perjantaina 95 ja 105cm kun Rosa pääsee mukaan. Katsotaan miten kisat menee, viime metri päätyi tippumiseeni. Mutta nyt jos 110cm ei tunnu enään isolle kotona, niin uskon ja toivon ettei tuu pahoja ongelmia.

35 kommenttia

 1. Mun mielestä tää uus tapa laittaa nää videot on parempi.

  VastaaPoista
 2. Tää uus tapa on tosi kiva! Hienosti meni :):)

  VastaaPoista
 3. Toi isompi rata näytti heti jotenkin sujuvammalle :) Ja videot on tosi kivasti noin!

  VastaaPoista
 4. tälleen uudella tavalla kivempi :) teijän meno näyttää reippaammalta ja paremmalta kun esteet nousee ;))

  VastaaPoista
 5. minkälaisia putkia teillä on tuossa kamerassa?

  VastaaPoista
 6. Eikö hevonen kastu, jos se märällä esim. ennen ratsastusta tuolla liinalla hoidellaan? :0 Paljonko maksoi? :)

  VastaaPoista
 7. tää uudempi tyyli on parempi :)

  VastaaPoista
 8. tää uus tyyli on kivempi, selkeempi ja tajusin oikeesti noista sun radoista ja selityksistä että mikä selitys kuulu mihinki kohtaan jne. (:

  VastaaPoista
 9. tosi kivaa tuo banneri ja ulkoasu! videot on mukavampi katsoa näin(:

  VastaaPoista
 10. Olen ajatellut hankkia samanlaiset saappaat kuin sinulla koska ulkonäkö näyttää hyvältä ja niillä on ilmeisesti hyvä hypätä ja vääntää koulua (: Joten mikä on saappaidesi malli ja merkki ja mistä näitä saappaita voisi löytyä? Paljon maksaa? Voit laittaa linkkejä niille sivuille mistä tämä saapas löytyy : ) Kiitos jo etukäteen avusta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mountain horsen richmondit ovat, en muista paljonko maksoivat kirjota googleen niin varmasti löytyy monesta kaupasta kyseisiä saappaita:)

   Poista
 11. mulla on toi sama hööksin "rätti"!
  toimii koirillekkin tosi hyvin !

  VastaaPoista
 12. hei voisitko tehdä nuista kuvanmuokkaus jutuista postauksen eli siis haluisin kans oppia käyttää nuita curveseja! ja voiko samoja juttuja käyttää sitten gimpissäkin ? :)

  (laitoin tän taas tänne koska et vissii oo huomannu tuol vanhemmas postaukses :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gimpiin niitä ei kai saa, mutta voinhan mää tehä

   Poista
 13. sun esteistunta paranee ku esteet nousee! tosi hieno pari ootte! ei vaan tarttis niin paljon heiluttaa ylävartaloa siellä selässä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedän :D kun voitto on vähän tahmee niin alan ratsastamaan liikaa vauhtia tolla tavalla

   Poista
 14. heeeyy en tie tuliks mun sähköposti oikeeseen osotteeseen ku kysyin sulta siitä että ehtisiks tekemään mulle banneria? :-) mut kysyn tässä nyt ainaki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo se on kyl tuolla UKK sivupalkissakin ettet tee... :(( harmi ku olisin tarttennu tositosi kipeesti uuden bannerin ja itellä ei oo osaamistaitoja

   Poista
 15. Munkin mielestä tää uus tapa on parempi, tämmönen vähän taidottomampikin tajuaa mikä selitys kuuluu mihinkin kohtaan, ja samalla oppii itsekkin paremmin näkee mikä on hyvä ja mikä huono :) Ja tekstitkin on kivempi lukea kun ei ole niin pitkässä pötkössä.

  VastaaPoista
 16. Videot on paremmat näin ja uusi ulkoasu on upea! (:

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Harmi kunne satulat ei sopineet/istuneet voiton selkään , mutta vitsit kunte hypäätte korkeelle VAU!!!!! Ite on hyppäilly täl hetkel 83, mut ootte upeita!!!!!!! :)

  VastaaPoista
 19. tuo uus videotyyli (?) on ihan jees! (: Vielä jos leikkaukset olis silleen, että Rosan ääni ei jäis kesken, kun tossa ohjeet ja kehumiset meni poikki että sitä loppua ei kuulunu monessakaan. Ne ois ihan kiva saada kokonaisina, niin oppii itekki samalla! :)

  VastaaPoista
 20. näin oli paremmin nuo videot niin pysy perillä hyvin! (:

  VastaaPoista
 21. videopostaus kisoista? :D

  VastaaPoista
 22. Miks ette muuten kutsu satulavyöstä Jarmoa sovittamaan satuloita?

  VastaaPoista
 23. tää nyt poikkeaa aiheesta, mutta mistä oot ostanu rockelin-ratsastushanskat? :)

  VastaaPoista
 24. moikka! :) luin että voitto on ostettu hattel horselta... ollaan ostamassa perheen kanssa heppaa minulle, ja eri vaihtoehtoja miettien ajattelin kysyä tästä hattel horsesta. oliko siellä sannalla vaan tyyliin talli täynnä hevosia ja "valitse tästä omasi" periaatteella, vai oliko vain muutamia josta mietittiin yhdessä ja ajaletiin tulevaiduuden haaveita hepan kanssa? :) millaisia teidän kokemuksen siellä oli? kannattaako käydä kokeilemassa vai tuleeko helposti hukkareissu? onko hevosia laidasta laitaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä voisin vastata sulle tiian puolesta kun satuin lukemaan tän kommentin:D Olin siellä töissä kesäkuun, siellä ei ollut myyntihevosia sillä hetkella kuin kaksi, mutta kun soitat sannalle ja kerrot mitä haluat, niin stall hendrixistä tulee rekalla suomeen sentyylisiä mitä haet. Niistä sitten kokeilet mikä tuntuu omalle:) Varmasti löydät hevosen, jos ei ole rahasta kiinni! Toivottavasti auttoi:)

   Poista
  2. joo, hei kiitos tosi paljon!! :)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.