#322 Virheiden korjausta onnistuneesti!

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Moi! Tuutte varmaan kaikki pettymään kun nyt ilmotan, että ei oo videopostausta vaan ihan normipostaus videoilla kisoista. Ei kertakaikkiaan ehditty Pinjan kanssa kuvata kun molemmat startattiin, eikä ollu varsinaista hevostenhoitajaa mukana, kun valmentajamme Rosa lähti mukaan. Mutta eihän sitä nyt voinut kameran taakse pistää kuvaamaan videopostausta. No, pitemmittä selityksittä itse kisoihin.


Viime hetken blingien liimausta aamulla..


Herätyskello oli minulla soimassa 5.45, pinjalla vielä aikaisemmin kun se kävi aamutallissa. Hepat ehti sen 45minuuttia syödä ja vähän tarhaillakkin, ennen kuin mentiin talliin valmistelemaan niitä. Voitto oli toki piehtaroinut hiekassa ja vähän iski paniikki kun sitä yritin puunata puhtaaksi, mutta ihan puhdasta tuli. Rosa sitten toi auton meille ja lähdettiin yhdellä autolla kohti Pieaksamäkeä, ei olla enenn käytykkään sielä kisoissa ja käsittääkseni ei edes ennen ole isompia kisoja kyseisellä tallilla ollut. 

Pinja meni eka Lillillä 70cm, voitte lukea lisää siitä Pinjan blogissa.  Voitto käveli sillä välin, koska ei osaa yksin olla kopissa. Pinjan radan jälkeen hepat koppiin ja sitten mentiin katteleen vähän 80cm ratapiirrosta ja sitten päästiinkiin tutustuun rataan. Oli kyllä hirmu hyvä kun Rosa oli mukana! Autto hirveesti nimittäin verkassa ja radan kävelyssä. Rata oli ihan perus, ihan hirmu pieniä esteet vaan oli :D Ajattelinkin et nyt ei pidä tuudittautua siihen, et voiku nää on pieniä, vaan ratsastaa silti kunnolla.Aluksi käveltiin siinä pihalla ja otin siinä ohjia jo vähän tuntumalle, asettelin ja taivuttelin. Sitten päästiin maneesiin verkkaamaan ja Voitto oli ihan hirmu ihmeissään. Se kulki pääpystyssä ja kuten Pinja maneesin laidalta sanoi, silmänvalkuaiset vilkkuen. Seinän vähän tummempi kohta oli hirmu spooky jne. Todennäköisesti oli vähän normaalia enemmän energiaa ja maneesin pohja oli ihan ylipehmee! Oli tosi rento verkkailla, kun Rosa sanoi aina mitä milloinkin piti tehdä. Tulin muutaman kerran ristikon, pystyn ja okserin ehkä vain kerran.  Sitten hivuttauduttiin kilpakentän läheisyyteen ja ehdin siinä katsella muutamia ratoja ja kävellä Voiton kanssa. Ennen kun päästiin, kentän päädyssä olevalle valmistautumiskentälle, jossa sai hypätä yhtä pystyä. Hyppäsin sen kerran molmpiin suuntiin, sitten huokaistiin ja eikun radalle.Rata oli mielestäni ihan jees, jos tuota kieltoa ei lasketa. Kiellon jälkeen Voitto skarppasi hienosti, mutta vähänhän se jäi harmittamaan kun osittain omakin moka. Tunsin että Voitto vähän kattoo, tuuppasin, unohdin tuen suusta ja töks. No, kerran raippa ja uudestaan. Loppu rataa olenkin tyytyväinen ja Voitto oli yllättävän energinen ja vahva suusta, mutta ihan hyvä niin :)

Radan jälkeen analysoitiin kielto Rosan kanssa ja jätin Voiton Pinjalle ja Ellalle.   
Sitten lähdettiin Rosan kanssa katsomaan 90cm ratapiirros ja kävelemään rata. Aika saman tyylinen kun edellinenkin, esteet vähän isompia, juuri semmonen sopivan ja helpon tuntuinen korkeus, joka ei silti tunnu liian pienelle. Mietitiin miten estetään, ettei seuraavassa luokassa tule kieltoa ja katsottiin muutama rata.


Verkattiin nyt vähän lyhyemmin, verkka sujui muuten hyvin ja Voitto oli rennonpi, mutta okserille tuli yksi huono hyppy. Onneksi Voitto hoiti homman kotiin, eikä kieltänyt vaikka kuski olikin vähän hukassa mistä ponnistetaan. Taas oli aikaa katsella muutama rata ja sitten pikkukentälle yhdet hypyt molempiin suuntiin ja radalle.Voitto vähän kyseli että onko pakko mennä toi pelottava este, mutta pohkeet kiinni, paikka kohillaan ja HEPAN NENÄ YLHÄÄLLÄ niin hyvin selvittiin. Oon muutenkin tosi tyytyväinen tuohon rataan, vaikkei sijotuttukkaan. Koska Voitto hyppäs sieltä mistä pyysin ja kääntykin hyvin. Hienoa myös kun sain korjattua edellisen radan virheet hyvin!

Seuraavat kisat onkin sitten Tahkolla kansalliset, joissa muutama alueluokka. Siellä sitten varmaan mennään se metrikin:) 

heinäverkko tarttui Voten korvaan:(

27 kommenttia

 1. Tosi siistit radat, hyvin ratsastettu! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva lkea välillä tavallinenkin postaus kisoista (:

  Sullahan on montain horsen saappaat, niin paljon sulla suunnilleen laski varsi? Ja hiersikö saappaat ensimmäisillä kerroilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, mulla oli siellä semmoset kantapalat aluksi, mutta hiers. Ehkä laski jonkun sentin?

   Poista
 3. Siististi ratsastetut radat, ihana tuo huopa! Oletko ostanut mistä ja milloin?

  VastaaPoista
 4. tuloksien mukaan ymmärsin että sijoitut kumminkin? vai? siistit radat!

  VastaaPoista
 5. Kuka toi Rosa on? Hän näytti hyvin pätevälle mutta aika nuorelle (luulin että oli joku sun kaveri vaan), olin siis katsomassa kisoja. Meinasin tulla jutteleeki teille, mutten uskaltanu :)

  Joo ja etsin P-savosta valmentajaa minulle & vuokrikselle, niin sen takia olis kiva kuulla tosta teidän valmentajasta... tai jos voit jtn muuta suositella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän valmentaja. Kansallisentasolla itse hypännyt ja aika nuori kyllä.

   Rosa ei hirveän aktiivisesti valmenna. Mutta kannattaa kysellä vaan lähitalleilta tai tallilta missä käyt ketä valmentajia siellä käy:)

   Poista
 6. te sijoituitte! Te olitte eka joka ei päässy malkintojenjakoon (7) mutta siinä luokassa minusta 10 ratsukkoa sijottu:D

  VastaaPoista
 7. Vaikkei sijoitusta tullut, niin onnea kuitenkin onnistuneesta 90 cm radasta! (: Hyvinhän tuo toinenkin rata meni, vaikka yks kielto tuli.

  Sulla on kyllä aivan ihana blogi! Ja tietysti hepat on ihania!:D Kirjotat sopivan pitkiä postauksia, ja on paljon kuvia ja videoita. Ja kirjotat useesti. Oon lukenu jo tosi pitkään sun blogias, mutta en oo "uskaltanu" kommentoida:DD
  Oliskos joskus tulossa semmonen videopostaus, jossa kuvaatte Pinjan kanssa aamutallin, päivän ratsastelut ja muut hevospuuhat? Tämmönen vinkvink:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itseasiassa kyllä se sijoitus tuli:D

   Voidaanhan me tehdä:)

   Poista
 8. Milloin ne Tahkon kisat on? Hyvä te, hienosti meni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. syyskuussa on musta ne kisat:D

   Poista
  2. elokuussa:)https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=2&VID=default&SID=616487472295065&A=open%3asrlui%3ac3%3a6981&S=2&C=31158

   Poista
 9. Sulla on tooosi hyvä asenne aina pienien "epäonnistumisienkin" jälkeen, osaat hyvin tiedostaa omat virheet, etkä juuri koskaan syytä hevosta esim. kielloista ! (sitä näkee aika usein) Tolla asenteella ja taidolla pääset vielä pitkälle ! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei mitä liimaa käytät noihin ku pistät noi timantit noihi saappaisii? :D

   Poista
  2. hei mitä liimaa käytät noihin ku pistät noi timantit noihi saappaisii? :D

   Poista
 10. moi tiia kuinka te laitatte musiikkia teidä tekemiin videoihin

  VastaaPoista
 11. mitä toi meinaa ku sanot et "tuuppasin"? :D

  VastaaPoista
 12. ihana toi kun voten korvaan tarttu heinäverkko!se n äyttää ihan siltä et hei mami voisitko auttaa vähän? :DD

  VastaaPoista
 13. Millon tulee tuo "Miten korjasin istuntani" - erikoispostaus? (:

  ps. Hienosti meni radat!

  VastaaPoista
 14. En tiiä miks mutta repesin tolle vikalle kuvalle XD Voitto raukka...

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.