#312 Vihdoinkin maastoilemassa!

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012


Moi! Nyt on ollu hyvät kelit ja vähän pikkuötököitä, mutta paljon paarmoja. Hevoset on silti pärjänneet hyvin pitempiäkin päiviä ulkona. Voittokin ilman loimea, kun paarmat jää vaan loimen sisälle pörräämään. Mutta nyt itse eilisen tapahtumiin.

Käytiin pitkästä, pitkästä aikaa maastossa ihan kunnolla. Lilliä ei viitsitä viedä enään pitkille lenkeille, vaikka se tekisi varmasti hirmu hyvää, mutta kun poni kiihtyy ihan järjettömästi ja siinä ei sitten enään pysty ajattelemaan mitä sen jalat sanoo.. No, mietittiin josko me uskaltauduttaisiin pururadalla käymään, kun Voittokin oli eilen niin iisisti Silverin kanssa maastossa. Lähdettiin siis Silverin ja sen omistajan Annamarian kanssa maastoon. Laiteltiin hepat valmiiksi. Virittelin pokkarin taskuun narulla kiinni ja eikun matkaan.

 Vakioreittimme tukkiautotie oli totaalisesti pilattu, kun siihen oliin tehty ihan kunnon tie. Ennen siinä oli niin täydellinen pohja, hiekkaa ja muutenkin tosi pehmeä. Ravailtiin, laukkailtiin mutta enimmäkseen käveltiin koska pohja todellakin oli mitä oli. Tarkoitus oli tulla samaa reittiä takaisin, mutta kun pohja oli niin huono päätettiin tulla isomman tien vartta takaisin.

 Vaikka tää iso tie olikin muuten kova niin nuo reunat oli tosi pehmeet ja hyväpohjaiset. Ravailtiin pelkästään tässä, koska jos tulee autoja tai rekkoja vastaan niin saadaan nopeemmin pysäytettyä. Voitolla meni jossain vaiheessa ilmeisesti kivi kenkään vähäksi aikaa kun ontu tosi voimmaakasti käynnissä kolme askelta, säikähin hirveesti mutta onneksi sitten ontui sen kolme askelta ja se siinä. Säikähdyksellä päästiin.


Sitten käytiin tuosta isolta tieltä haarautuvalla pikkutiellä edes takaisin laukkailemassa. Kun laukattiin kotiin päin, niin ensimmäistä kertaa Voitto vähän kiihtyi koko reissun aikana. Metsässä meidän kimppuun hyökkäsi hirveä paarmalauma, jota ei saatu edes reippailla raveilla karistettua.

Sitten kotiin vielä pyörätietä pitkin. Tulee ainakin hyvät loppukäynit kun ei asfaltilla viitsi ravata. Koko reissu oli n. 13km kun google mapsista katsoin ja aikaa meni semmonen 2h. Voitto ei ollut edes väsynyt kun edettiin niin hitaaseen tahtiin, jos vertaa Lillin kanssa maastoiluihin.. 


Maaston jälkeen laitoin Voitolle kylmät ja kylmien ollessa jalassa söin jäätelön ja siivosin Silberin sekä Voiton karsinan. Annettiin kaurat+mössöt sisällä ja vietiin hepat laitumelle, matkan varrella syöteltiin vähän kun tahtoo laitumilta jo heinä loppua.9 kommenttia

 1. Tuo oli jotenkin niin kiva postaus! :D

  VastaaPoista
 2. Voikun Voitto on hauskan näköinen tuo huppu päässä! (:

  VastaaPoista
 3. Tälläisiä postauksii on tosi kiva lukea! Lisää siis tälläisiä (:

  VastaaPoista
 4. Oon varmaa kysyny tätä jo joskus, mutta siis varmaksi en todellakaan sano :) Onko sulla mennyt ikinä tuo kuvakiintiö täyteen bloggeris? Itse en saa enää laitettua uutta banneria, kun tuo blogger valittaa kuvakiintiön olevan täynnä. Postauksiin pystyn kuitenkin lisäämään kuvia. Eikös se lisätila maksa, mutta olisio muuta vaihtoehtoa? Kiitti jos selitätä tämmöselle tietämättömälle apinalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on täynnä, lisään sitten esim. photobucketin tai picasan kautta kuvat ja kopioin sen url osoitteen siihen toiseen kenttäänn:)

   Poista
  2. ok ja kiitti tosi paljo! :)

   Poista
 5. Jäikö Lillui yksin? Ei siis minään valituksen aiheena kysynyt!

  VastaaPoista
 6. Hassu tuo huppu :D Toki tarpeellinen mutta melko ufon näköinen. Toiselle hevoselle jouduin ostamaan tuollaisen, mutta löysin onneksi mustan.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.