Voiton kuulumisia (by Pinja)

torstai 28. kesäkuuta 2012

Moikka! Nyt minä eli Pinja kirjoittelen vähän Tiian blogiin kun Tiiahan on tällä hetkellä riparilla Tahkon suunnilla. Voitto on vietellyt kevyttä kesälomaa joka tarkoittaa sitä että ratsin sillä vaan jokatoinen päivä ja ei hypellä yhtään. Muuten täällä on mennyt tosi kivasti mutta ötököitä on ihan kauheasti hevosten kimpussa laitumella, joten joudun ottamaan ne päivällä sisälle nukkumaan ja pois ötököiden luota.

Viime kesänä Voitolla oli tosi pahoja ötökän syömiä aluieita mutta nyt ollaan saatu pidettyä ötökät kurissa ja Voiton karva sekä nahka hyvänä. Joka aamu laittelen kaikkiin patteihin ja mäkäräisten syömiin alueisiin jotain kutinaan auttavaa salvaa, se myös auttaa ihoa parantumaan ja kasvattamaan karvaa takaisin. Aamulla Voitolle isketään myös päälle hyttysloimi ja pään suojaksi hyttyshattu vai mikä lie onkaan....


Sitten jatkan vielä eli meillä on mennyt muuten tosi hyvin mutta sen takia kun hevoset joutuu olla niin paljon sisällä Voitolla meinaa vähän kilahtaa tuo ruoka päähän. Sillä meinaa olla vähän pöllä energiaa liikaa ratsastaessa ja laitumelle viennissä.... Kyllähän sen kanssa selvitään ja ruokaa on jo vähennetty jonkin verran :)

Ratastuskin on onnistunut minun osalta Voitolla ihan kohtuullisesti ja on saatu ihan kivoja ja rentojakin pätkiä joka päivä aika paljon, En tee mitään erikoista ihan vaan taivuttelua vähän siirtymisiä yms. Laukka tuottaa ongelmia minulle välillä koska voitte vaan kuvitella Lillin kivan nojatuoli laukan ja sitten Voiton jumbo ison laukan joka oikein heittää ilmaan satulasta :D Kyllä minusta vielä hevosratsastaja tulee mutta siihen menee jonkin aikaa. Onneksi Tiia tulee jo lauantaina ja sillon työn määrä ja vastuu kolmesta hevosesta pienenee...

Mutta tässäpä olisi pieni video joka on kyllä kuvattu viikko sitten puhelimella. Huomioikaa siis että tuo oli eka kerta taas varmaan kuukauteen kun menen Voitolla ja koittakaa ymmärtää, kyllä se jo nyt sujuu ihan hyvin ja olo tuntuu varmalta ja tasapainoiseltakin  ;)
22 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevonen seisoo sisällä = ei pääse käyttämään ruuasta tulevaa energiaa = ruoka "nousee päähän2

   mieti ensin ennenkun alat puhua ihan perättömiä .. (:

   Poista
  2. Niinkuin sanottukkin, kyllä nousee, joillain enemmän joillain vähemmän.

   Poista
  3. Aivan, niin nousee.

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Ihan muuten varmasti nousee. Hevonen joka ei voi ruoasta saamiaan virtojaan käyttää niin aivan satavarmasti tulee vaikka karsinan seinistä läpi, se nyt vaan on aika fakta.

   Poista
  6. Joillain nousee, joillain ei. Se on kylmä fakta ;)

   Poista
  7. Kyllä useimmilla hevosilla nousee, jos eivät pääse energiaansa purkamaan. Joillakin tietty vähemmän, ja riippuu ihan rehun määrästäkin.

   Poista
  8. oh dear! ei hevosta voi verrata ihmiseen :D jos et edes sitä vertaa tiedä nii turha tulla pätemään :D

   Poista
  9. samaa mieltä kommenttejen kanssa, eli siis varsinkin kun hevosella ratsastetaan vaan jokatoinenpäivä (niin kuin tekstissä mainittiin, ellei joku muu sitä liikuta) energiaa on varmasti tarpeeksi, ja ruokakin vielä lisää sitä "energisyyttä" ihan luonnollinen asia. Jos ei pääse energiaa purkamaan niin tietysti sitä jää "päähän" ;)

   Poista
 2. kiva video & teksti :D

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä tuon "Viivin" kanssa, ei se nouse päähän :)

  Vertasiko Viivi hevosta ihmisen SUORAAN?Ei ei verraannut, onko teillä kaikilla joku lukemishäiriö?

  Ja kuten se sanoisin, että se on vain hänen mielipiteensä!
  Ja ei kysyny siihenmuiden mielipiteitä mukaan , joten miten te tuutte sit siihen neuvoon?

  VastaaPoista
 4. Rehu ei nouse päähän.Tuleeko ihmisille suunnaton tarve sinkoilla joka paikkaan syötyään Big Macin? Ei. Ainoastaan sokerit(+muut piristeaineet) aiheuttavat yliaktiivisuutta,mutta nämäpä eivät kuulu hevosen ruokavalioon niissä määrin,että vaikuttaisivat.

  Kauraa voi hyvin antaa kaikille kavioeläimille,jos se on tarpeen.Kevyessä käytössä oleville poneille ja hevosille riittää yleensä heinä,kivennäinen,vesi ja suolakivi.

  Kaura ei ole mikään yltiöpaha paska hevosten ruokinnassa,eivätkä teolliset rehut tee autuaaksi.Mutta eihän kaura ole mitenkään muodikas rehu...Suomesta viedään todella paljon kauraa ulkomaille rehuksi,etenkin hevospuolelle.

  Kaviokuumealttius johtuu vaan ja ainoastaan ylipainosta,liikunnan vähyydestä ja/tai virheellisestä kaviohuollosta,ei eläimen koosta.Valkuainen ei aiheuta kaviokuumetta,vaan rehujen sisältämät sokerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhmm, olen tuon viimeisen anonyymin(ylhäällä^^)kanssa samaa mieltä, edelleenkin :)
   Vaikka hän nyt käsitteleekin jostain syystä kaviotakin, mutta tuo pointti sijaitseekin tekstin alussa.

   Ja niin joillain nousee joillain ei, mutta joillain osalla nousee päähän "pienestä" annoksesta( n.1L)
   Joillain ei, se on vaan fakta!

   Ja anteeksi nyt aivan kauheasti jos muotoilin tekstini vhän huonosti, mutta en hallunnut verrata hevosta ihmiseen, käytin sitä nyt vaan esimerkkinä.

   Noniin ja kuten tekstin lopussa lukeekin, että tämä oli täysin oma mielipiteeni ;)

   Poista
 5. Mää laitoin tän kysymyksen jo muulloin, mut et oo viel vastannu, joten laitan tän tähän vielä :) Ootteko te kysyny aina teijän valmentajilta lupaa esim. videoida tuntia ja laittaa nettiin? Tietääkö teijän valmentajat et teil on blogit? :) oon ehkä itte alottamas bloggaust nii kyselen eri ihmisilt :)

  VastaaPoista
 6. Voin vastata tässä Tiiankin puolesta että kyllä tietää. Ja on kysytty saako ääni kuulua ja saako näkyä videoissa yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ok. :) Onko teidän blogeissa ikinä mennyt kuvakiintiö täyteen??? Mulla meni eikä blogi ole ollut edes vuotta (n. puolivuotta) :( Miten tun on pytyisi ratkaista. Osaisitteko sanoa?

   Poista
  2. on mennyt, mutta jotenkin se sitten antoi taas lisätä kuvia. Voit kokeilla lisätä kuvat photobucketin kautta:)

   Poista
 7. Hei, miten sait Tiia tuon liikutuslistan (google kalenterin) tuollein hienosti tuonne liikutuslista - välisivulle? ite en oo löytäny ees html koodia jolla sen blogiin sais :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siitä .kalenterin jakaminen. Googlen puolelta siis saa sen html-koodin :D ja sitten vain tein uuden välilehden ja liitin koodin siihen.

   Poista
 8. Nutrition: Odwalla food bar 230 cal, coffee 40 cal,
  two bread slices w three eggs 400 cal, order p90x products three bread slices w four
  eggs less like exercise and more like a party!


  my web site - %anchor_text%

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.