#302 vastalaukkaa ja laukanvaihtoja

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Moii! Tehtiin sunnuntaina hepoille tien toiselle puolelle laidun ja ovat nyt siellä saaneet rouskutella tuoretta heinää. Äsken oli estevalmennus, joka meni alkuverkan jälkeen oikein hyvin. Hypättiin aika kevyesti koska perjantaina on kimmon kisat. Huomenna kumminkin estevalmennuksesta sitten lisää.


Aamulla siivoiltiin tallia ja kuvailtiin tohon kirpparipostaukseen nuo myytävät jutut. Tehtiin tilaa sen kesäksi tulevan ponin tavaroille, joka tulee perjantaina. Jos joku ei ole lukenut sitä postausta missä kerroin siitä jo vähän, niin poni tulee tähän n.kuukaudeksi laitumelle. Kysytään sitten omistajilta saako siitä laittaa kuvia yms. blogiin :)

Lähdettiin sitten hyvissä ajoin ajelemaan Korholaan päin, ku muutaman kerran ollaan oltu ihan viime tipassa. Ehdittiin siinä laitella hepat rauhassa valmiiksi ja käytiin kävelemässä metsässä, josta saatiinkiin mukaan sitten mieletön määrä hyttysiä! 

Ellu katseli satulaa, jota oli kavennettu. Se ei edelleenkään istunut hyvin, juu takaa ei läpätä mutta nyt puristaa edestä. Jos ottaa lampaankarvan pois puristaa, mutta silloin karva ei ole sitä painetta pehmentämässä, joten mennään ton karvan kanssa kunnes löydetään uusi satula. Ärsyttävintä on se ettei täällä ole asiantuntevia satulansovittajia. Uutta satulaa ei enään osteta, kun sitä ei voi koekäyttää joten pitää vain yrittää etsiä jostain käytetty satula.
Meitä oli tunnilla vain kolme, joka oli taas vaihteeksi oikein kiva määrä. Sai enemmän special opetusta ja tehtiinkin vähän haastavamapia tehtäviä. Ensimmäistä kertaa koulutunnilla oli jotakin haastetta itse tehtävässä, ei vain hienosäätöä istunannan yms. kanssa. 

Verkailltiin vapaasti kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen alettiin tulemaan käynnissä väistöjä pitkällä sivulla. Väistettiin kohti kentän keskiosaa, suoristus ja takasin uralle. Väistöt suju ihan mallikkaasti, pitää vaan muistaa että etuosa edellä!! Väistön pitää myös edetä eikä vaan jäädä junnaamaan paikalleen.

Toisen pitkänsivun alussa nostettiin vastalaukka, vastalaukassa iso ympyrä ja sivu loppuun vastalaukkaa. Aluksi Voitto vaihto laukan ympyrän lopussa, menin itse ihan erireittiä kun Voitto, enkä vahtinut tarpeeksi ettei se vaihda. Voitto estehevosena myöskin vaihtaa tosi herkästi laukan, joka on esteradalla vain plussaa!

Toiseen suuntaan, tultiin melkein samaa tehtävää, mutta väistö tehtiin kevyessä ravissa. Oli tosi vaikee tuntea väistääkö se nyt hyvin vai ei. Tähän suuntaan alkoi vastalaukkakin sujua jo vähän paremmin. Sitten lopuksi Ellu otti minut ja Pinjat vielä ympyrälle, jossa nostettiin vastalaukka ja sitten valmisteltiin ja vaihdettiin myötälaukkaan. Voitto vaihto vaan aina jo valmistelu vaiheessa tai sitten väistö tuli paljon myöhässä mun avuista, mutta vaihdot oli kumminkin puhtaita.

Lopuksi käytiin vielä järvessä kahlailemassa, sitten hepat koppiin ja kohti kotia:)


Ainiin vielä, olen lukenut kaikki tarjoukset kirppari ostoksista. Muutaman päivän sisällä varmaan "kohteet sulkeutuvat". Laittelen lähipäivinä niille viestiä, jotka ovat tarjonneet jotain, mutta joku onkin tarjonnut enemmän, että haluaako korottaa sitten vielä :)

21 kommenttia

 1. Satula.comissa on laaja tarjonta erillaisia satuloita joita saa matkahuollon ja postin kautta sovitukseen postikulujen hinnalla :) Sieltä neuvotaan myös hyvin millasia satuloita kannattais ettiä kun kertoo vähän eka oman hevosen 'muodoista' jne. Itelläni tosi hyvät kokemukset tuosta liikkeestä ja tuttu löysi korkeä säkäiselle ja leveäselkäiselle hevosellensakkin tuota kautta satulan kun pysty kokeilemaan kotona viikon verran että varmasti ei hankaa mistään ja valmentajallaki oli mahollista käydä kattomassa näyttääkö sopivalta :)

  Satulaongelmat on yliharmillisia, nii montaa heppaa ratsastaneena ja vaikeempi selkästen satulaongelmia puineena voin sanoa että oon aina tositositosi tyytyväine jos satula sopii :D Se venkslaamine kymmenie satuloitte kanssa (ja rahan meno) ärsyttää pitkässä juoksussa ihan yliylipaljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep ihan totta! pitääpä tutustuu tohon satula.comiin :)

   Poista
 2. Onko siskollasi Pinjallakin oma blogi? Jos on viititkö linkata :)

  VastaaPoista
 3. Onko voitolla kesäihottumaa vai miksi teil on loimi? (=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei oo kesäihottumaa, mutta regoi tököihin aika pahasti.

   Poista
 4. Sinulle on haaste :) http://miiargh.blogspot.fi/2012/06/165-nelja-kertaa-versatile-blogger.html

  VastaaPoista
 5. Hei oon miettiny jo vähän aikaa semmosta, että mistä lataat musiikit videoihisi, tai tiedätkö mistä saisi ilmaiseksi laillisesti? :) Sinulla on muuten tosi kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et saa mistään ilmaiseksi ja laillisesti ;)

   Poista
  2. jep ei saa mistään ilmaseks ja luvallisesti;D

   Poista
  3. saa jotain tuben omaa musiikkia, mut voin sanoa että valikoima ei oo miellyttävä :D

   Poista
 6. Kielsikö Pinja anonyymit blogissaan kun en voinu kommentoida?

  VastaaPoista
 7. Miks pinjs otti anonyymikommentoinnin pois? Käske heti laittaa takas! :D

  VastaaPoista
 8. Valmentaako teitä esteillä Rosa Ruutsalo? (:

  VastaaPoista
 9. Rakastan tätä sun blogii, ihana !

  katsothan minunkin, blogi kertoo minun ja vuokraponini yhteisistä hetkistä.

  http://claudiajanopsu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. sulla on tosi kiva blogi! käy tsekkaa mun blogi :) ja liity vaik lukijaks, aika heppapainotteinen on :)
  http://alina-onceuponatime.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Helmi-Maria Siirilä30. maaliskuuta 2013 klo 9.29

  Sun blogi on kyllä todella hieno!!!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.