#299 kärsivällisyys koetuksella

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012Mooi! En oo millään saanu aikaseks kirjottaa postausta torstain ihan pilalle menneestä estetreenistä. Jotenki ei yhtään inspaa kirjottaa, ku ääh meni ihan surkeesti. Ei oikeesti ollu itku kaukana.

Olin aamulla ratsastanu jo kun soviteltiin uusia satuloita, kumminkin päädyttiin muokkaamaan nykysen runkoa. Yritin mennä niin kevyesti ku pystyin, mutta kumminki oli jokasen satulan kaa vähä liikuttava.

Illemmalla oli sitten se Rosan valmennus. Alussa mentiin pienellä kaheksikolla puomia, sekään ei menny hirmu hyvin. Sen jälkeen vähän sileellä väistöjä ravissa, se meni ok. Muttei kumminkaan mitenkään hyvin, Voitto oli jo ihan alottamassa hyppäämään ja oli hirmu jännittyny. Verkkailtiin kahdeksikolla pienellä pystyllä toiseen suuntaan ja vähän isommalla toiseen suuntaan, paikat oli ok, mutta oli jo tässä vaiheessa vähän epävarma olo.

Sitten alettiin hyppäämään pientä rataa. Paikat oli ihan mitä sattuu, säädin turhaa, en nähny paikkoja jne. Voitto jopa vähän kyttäs tota vesimattoa, joka ei oo sille kotona normaalia. Sitte mentiin kaks pientä roundii, enne ku saatin kokonainen rata jossa osu paikat kaikille esteille semi hyvin. Se onkin tossa videolla ekana. 

Sen jälkee alko ongelmat. Voitto veti liinat kiinni, eikä kertakaikkiaan halunnu hypätä ton vesimatto okserin yli. Sama este, samassa paikassa jossa viimeksiki tipahin. Tälläki kertaa lensin kaks kertaa, onneksi jaloilleni. Paikat ei aluksi osunu, rupesin tuuppamaan ja kaikki oli pielessä, sit Voitto herkkänä hevosen suuttu ja kielsi vaikka olis ollukki hyvä paikka. Este laskettiin sitten ihan miniksi ja yksinkertasesti päätin että nyt mennään yli. Ois kyllä voinu vähä aikasemminki päättä noin, nii ei ois tullu nii tajuttomasti kieltoja. Sen jälkee nostettii estettä "esteen" korkuseksi ja päästiin siitä yli. Lopetettiin siihen. Jäi kyllä vähän huonomaku valmennuksesta, mikähän lie Voitolle tuli. Se teki kerran joskus kauankauan sitten tuomaksen valmennuksessa, mutta muutenhan toi ei oo Voiton tapasta. Kumminkin hyppäs reippaasti, oli innoissaan ja muut esteet meni mukisematta, jossei ollu ihan toivoton paikka.

Tästä on hyvä nousta, toivotaan että ensi viikon valmennus ennen kisoja menisi vähän paremmin!

43 kommenttia

 1. No eiköhän seuraava valmennus mene paremmin! :) Sulla on ihan sika hyvä istunta! Mulla on hirvee ongelma semmonen et en saa jalkoja hevosen kylkiin vaan ne on suorina. Ihan kun seisoisin haara asennossa :D Miten ne oikeen sais hevosen kylkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta:) Tuohon kysyisin apua ratsastuksenopettajaltasi/valmentajaltasi, en osaa neuvoa valitettavasti :)

   Poista
  2. Olehyvä, kyllä teistä tulee vielä jotain huippuja GP-kisoihin! :) Oke, pitää kysäistä seuraavalla kerralla valmentajalta. :)

   Poista
 2. Ihan hyvin se näytti menevän jos ei kieltoja lasketa:) Voitto varmaa vähä vaistos sun epävarmuuden ja käytti sitä hyödykseen. Eikä joka päiväkään ole hyvä päivä:)
  Tsemppii seuraavaan valmennukseen!

  VastaaPoista
 3. Vatsaatko siihen säpöön? (:

  VastaaPoista
 4. Tee joku aamutallivideopostaus! Tai iltatalli :)

  VastaaPoista
 5. Höh, harmi että tuli kieltoja ja ne tippumiset, mutta kaikilla on joskus päiviä ettei vaan aina onnistu. Mutta itsekkin uskoisin että seuraava valmennus menee jo paljon paremmin!:) Ja hienoja esteitä teillä;)

  VastaaPoista
 6. Onko Rosan sukunimi Ruutsalo? :)

  VastaaPoista
 7. aina ei voi onnistua ei edes joka kerta :) tsemppiä jatkoon;)

  VastaaPoista
 8. Kun lilli ja voitto on laitumella niin annatteko niille ihan normaalisti/normaalin määrän väkirehuja? Entä heinää?

  VastaaPoista
 9. Eläimilläkin on huonoja päiviä. Ensi kerralla menee paremmin! :)

  VastaaPoista
 10. Kun itsenäisesti meette esteratoja, niin miten verkkaatte hevoset esteille? Siis niinku hyppyjä aluksi miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei yleensä mennä itsenäisesti. Mutta niinku eka pienelle pystylle/ristikolle, sitten isommalle pystylle ja sitten okserille.

   Poista
  2. moi tiia voitto on tosi söpö!palionks voitto makso? t.veera heikkinen

   Poista
 11. Minkä kokoinen kenttä teillä on? :))

  VastaaPoista
 12. Aina ei voi onnistua. Kukaan ei oo täydellinen. Musta tuntuu että jos kerran sulla menee pieleen niin se on maailmanloppu. -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi herranen aika, kai nyt ihmistä saa harmittaa, jos menee joskus huonosti! :D Tuskin itsekään hypit riemusta, jos valmennus ei mene ihan suunnitelmien mukaan!
   Ja Tiialle, että vaikkei tuo ratsikerta mennytkään ihan putkeen, niin ratsastat ainakin omaan silmään aina tosi nätisti, etkä säädä selässä turhia! Aina kivan näköistä menoa teillä! (:

   Poista
  2. tiedän oon tottunu liian hyvään, jolloin epäonnistumiset tuntuu kahta ikävämmille.

   Poista
  3. niin ja kiitos toinen ano mukavasta kommentista:)

   Poista
 13. Tsemppiä, kaikilla on välillä huonoja päiviä. Kieltoja lukuunottamatta näytti tosi hyvältä ! :) Muistan yhden valmennuksen entisellä hevosellani, kun yksi maastoeste oli vaan niin ylitsepääsemätön. Hevonen kielsi ainakin kaksikymmentä kertaa eikä suostunut hyppäämään :D

  VastaaPoista
 14. Heei !
  Oon ihan uus lukija ja kaikki on tätä blogia kehunut, samoin voisin minäkin tehdä ! Aivan upea ulkoasu ja kirjoitat selkeästi ja hyvin (:

  En löytänyt sähköpostiasi mistään joten kysyn tässä että voisitko tehdä minulle bannerin :-)?
  Jos laittaisit säpöa kovanenselina@gmail.com niin voitaisiin sopia jos siis voit tehdä ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tee tällä hetkellä bannereita:)

   Poista
  2. Ai harmi..

   Joskus kun teet niin otatko yhteyttä, jos vielä muistat ;)?

   Poista
 15. Täytyy sanoa että fiksu valmentaja ottais esteitä alaspäin ennenku alkaa tulemaan pelkkää kieltämistä ja epäonnistumisen fiilistä. Teillä ei kuitenkaan näytä korkeus olevan ongelma, joten teknisessä treenissä, jota teillä on yhdistettynä korkeuteen (haastavat linjat ja keskittymistä vaativat tehtävät) on ihan sama onko este 70cm tai 110cm. Jos olisin sinä niin pyytäisin, että ens treenissä tekisitte vain teknistä treeniä matalilla esteillä ja saisit taas hyvän fiiliksen. :)

  Mun tehtävä ei kuitenkaan oo sua neuvoa, kun en teitä ratsukkona tunne mutta tämmönen fiilis mulle tuli. Te ootte kuitenkin hienoja ja kehittyny aivan valtavasti sillä aikaa kun sun blogia olen seurannut. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 16. Voiton lihakse voi olla jumissa, vaikka itse kokeilemalla,se,ei tuntuisi.Ehka,hieroja voisi auttaa

  VastaaPoista
 17. Hei, mistä toi sun kypärä on ostettu? Se on tosi kiva ja sopii sulle (:

  VastaaPoista
 18. Harmi et meni huonosti :( Mut Voitoola oli varmaankin huono päivä, joten ei sitte viittiny hypätä :) Toivotaan että ens valmennus menis paremmin! :) Millon muutes teet ton keppihevoset, vihkotallit yms postauksen? :D

  VastaaPoista
 19. Ihan hyvin se hyppäs . suosittelen et jos se kieltää esteel viet sen takasin heti sen kiellon jälkee ja vähän raipal ja jalal sillee samaa aikaa esteen ees ettei se toistais samaa uuestaa ettei se tekis sulle kokoajan tollast ku kiels aika mont kertaa :( Voitto on muuten ihanan näkönen heppa minkä koksia ootte hypän yksittäisen & ratana ??? :)

  VastaaPoista
 20. miten saat laitettua noi ''voitto'' ''minä'' jutut tonne sivuun? (:

  VastaaPoista
 21. Yksi askel eteen, kaksi taakse. Kyllä se siitä, pikkuhiljaa. :) Mä tiedän, miltä tuntuu kun valmennus menee niin huonosti kuin vaan voi ja silloin vituttaa. Mutta onneksi jo vähän ajan päästä yleensä pystyy nauramaan tapahtuneelle! :)

  VastaaPoista
 22. Kun lilli ja voitto on laitumella niin annatteko niille ihan normaalisti/normaalin määrän väkirehuja? Entä heinää?

  VastaaPoista
 23. Moi, oonjo jonkin aikaa seuraillut sun videoita ja tätä blogia, ja ootte oikeasti tosi huippuja :). Jatkakaa samaan malliin :). Ja eiks toi muuten satu ku putoot tolpan päälle ? :D

  VastaaPoista
 24. kivasti tipuit tossa yhes vaiheessa jaloilleen! xd

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.