#296 kyllä me kouluaki osataan, kunhan vaa halutaan!

torstai 7. kesäkuuta 2012Moi! Eilen oli kouluvalmennus, josta nyt postausta. Kohta tulee satulakauppias ja toivon mukaan löydetään joku hyvä satula, jota päästään testaamaan jo illan estevalmennuksessa. Siitä sitten huomenna postausta. Lupaamani Voiton ruokinta -videopostauskin, on tulossa blogiin lähipäivinä. Jotain postausta tulee varmaan myös GP-kisoista kun mennään sinne kaikkina päivinä talkoisiin, katsotaan jaksetaanko raahata kameraa mukana. Niin jos joku meidät siellä bongaa, niin voi räpsiä kuvia ja lähettää sitten meille niin saisin blogiin jotain matskua;)

ikeasta ostetut pyyhkeet

Eilen kävästiin aamupäivällä perheen kanssa Ikeassa ja sieltä tarttui mukaan Voitolle kaksi pyyhettä, jotka kyllä ensitöikseen pääsivät skootterin puhdistamiseen :D Ötökät on nyt ihan kunnolla hyökänneet ja molemmilla hevosilla kainalot verillä, Voitolla kaikkialla kehossa patteja, silmien ympäriltä tippuu karvat jne. Täytyy nyt pitää niitä enemmän sisällä, koska ne oikeasti kärsii noista ötököistä. Silloin kun on hyvä ilma tuulee tai sataa, niin saavat olla koko päivän laitumella. Mutta esimerkiksi tänään kun ei tuule juuri yhtään, joudutaan ne varmaan ottamaan sisälle hetkeksi.


Siivosin Voiton karsinan ennen kun haettiin hepat sisälle. Laitoin pitkästä aikaa Voiton karsinassa samalla kun se söi ja ukkeli yllätti positiivisesti, ei yhtään pyöriny ja hyoriny missään hoitotoimenpiteissä! 
Viime valmennuksesta meinattiin myöhästyä, joten nyt lähdettiin tosi hyvissä ajoin. Pieni paniikki meinasi iskeä, kun heppakärrystä löytyi ampiaspesä. Onneksi se oli vasta tosi pieni ja äiti sai sen sieltä pois, kiva jos kukaan ei olis huomannu sitä ja oltais vaan normaalisti lähdetty. Matkalla pysähdyttiin ostamaan ABCltä jäätelöt, mun vakkarijäätelöä ei taaskaan ollu niin jouduin tyytymään kakkos vaihtoehtoon:D

Oltiin sitten hyvissä ajoin perillä ja onnistuttiin jumittamaan uuden auton kattoluukku :D sitä sitten yritettiin ohjekirjan ja iskälle soittojen avulla saaha takasin kiinni, mutta lopulta piti lähteä laittamaan hevosia kuntoon, joten kattoluukku jäi vähän raolleen. Onneksi ei satanu!

Käytiin kävelemässä alkukäyntejä maastossa ja sitten mentiin hölkkäilemään maneesin. Ellu tulikin pian ja alettiin tekemään tehtäviä. Tehtiin koko tunti samaa tehtävää, vähän muutellen. Koko tunnin aikana ei käytetty yhtään uraa ja se vaikeutti varsinkin suoraan ratsastamista, kun ei ollu seinät tukemassa. Kulmat mentiin myös kaikissa tehtävissä käynnissä. Aloitettiin harjotusravilla, kulmat käyntiä ja muuten voltit ja pitkät sivut ravia. Onnistu aika hyvin, Voitto oli mukava ja nöyrä ratsastaa. Sillä oli sopvasti eteenpäinpyrkimystä omasta takaa, ettei joutunu koko ajan hoputtamaan.


Mentii tämä tehtävä molempiin suuntiin, käveltiin hetki ja jatkettiin laukassa. Aluksi niin että lyhyet sivut ja voltit tulivat edelleen harjotusravissa, kulmat käynnissä, mutta pitkät sivut laukassa. Aluksi oli ongelmia Voiton suoraksi saamisessa, mutta lievällä avolla saatiin sekin homma kuntoon. Kun Voitto on suora ja teen lievää avoa, se käyttää myös takajalkojaan paremmin. Lopuksi tultiin samaa tehtävää, mutta raviosuudet korvattiin laukalla. Eli kulmat käyntiä, lyhyet sivut ja voltit laukkaa + pitkät sivut laukkaa. Ellu antaa aina tunnin jälkeen palautetta ja kehuikin, kuinka ollaan vihdoin löydetty Voiton kanssa yhteinen sävel. Ratsastukseni on siistiä ja Voitto kulkee hyvin, nyt täytyy vaan rueta olemaan tarkempi pikku jutuista ja vaatia tarpeeksi myös Voitolta. Kävästiin lopuksi viilentämässä jalkoja järvessä. Molemmat meni mukisematta veteen, kun tiesivät että saavat äitiltä sokeria. 


Lähdenkin pikkuhiljaa talliin harjailemaan Voittoa, pitäkäähän peukut pystyssä että löydetään hyvä satula ja valmennus menee hyvin!

31 kommenttia

 1. näyttääpä hyvältä teiän meno! ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, vitsit tekis mieli mennä uittaan munkin hevosta, mut tässä meijän lähellä ei oo mitään uima paikkoja :(

  VastaaPoista
 3. Voitto kulkee tosi nätisti ja sinä istut hyvin selässsä ! Olette just sopiva pari :)

  VastaaPoista
 4. Tosi tasasen ja siistin näköstä! :)

  Ootteko muuten ollut koskaan koulukisoissa?

  VastaaPoista
 5. Voitto kulkee kyllä ajoittain aika kuolaimen alla ja se ehkä vähän sukeltaa alaspäinsiirtymisissä pään kanssa, mutta pääosin siistiä menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että neuvot on niin tarpeen koska ainakin melkein kaikki tajusivat että he ovat valmennuksessa jossa on valmentaja jolta ne neuvot saa ja ehkä ne niitä neuvoja parhaiten kuunteleekin:)

   Poista
 6. Voten ja sun meno näyttää tosi tasaiselta, kertaakaan en nähny että pää olis nytkähtäny ylöspäin voimakkaasti. :) Niin eleetöntä ja siistiä menoa! Hyvä te!! (:

  Ilmeisesti estepenkkiä oot hakemassa? (:

  VastaaPoista
 7. Ootte kyllä tosihyvä pari:)

  Mekin käytiin eilen aamupäivällä ikeassa (Kuopion)

  VastaaPoista
 8. ootsä meinannu käydä voiton kanssa tänä vuonna kisaamassa koulua? meinaa, teillä menee sekin puoli superhyvin :D

  VastaaPoista
 9. Onko teillä uus auto? Millanen ?? :)

  VastaaPoista
 10. oon tulos kattoo niitä GP-kisoja joka päivä, niin voin ottaa kuvia, jos haluutte=) Ja ymmärsinkö oikein, että haluisit etä ottaisi niinkun kuvia teistä kun ootte esim siel puominostajina portiavaajana jne?
  Voin lähettää sulle sit niitä kuvia. Mulla on myös susta kuvia sieltä kauvan sitte olleista kimmon kisoista=D et jos niitäkin haluat niin voit pyytää.
  Viel semmone et en varmaa raahaudu kameran kanssa perjantaina jos sataa vettä nii en jaksa ottaa kuvia=DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vielä edit// ne sateet on siirtyny näköjäänn sunnuntaille,joten en aata sunnuntaina kuvata:DD
   t.sama ano

   Poista
  2. vieläkin edit// tuun sinne itekki töihi nii en jaksa raahata kameraa+ akku hävinny =DD sry

   T. taas sama ano:D

   Poista
 11. Lähetin sulle sähköpostia, toivottavasti vastaat! :D

  VastaaPoista
 12. Miks ette käytä ötökkäloimia, jos kerran niin herkkiä ovat? :)

  VastaaPoista
 13. Millon toi teidän talli on rakennettu? Ymmärsin että tuo talli on uudempi mitä tuo itse rakennus. Milloin eka heppa muutti tuonne talliin? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en muista, rakennuksen rakentamisesta jo useita vuosia ja tallin rakennuksesta(siis "sisustamisest" oisko 2vuotta? ja sillon muutti eka heppa:)

   Poista
 14. MÄKI KÄVIN TÄNÄÄ IKEASSA!:DD

  VastaaPoista
 15. Voitto kulkee välillä kuolaimen alla ja luotiviivan takana, nojautuen sitten etupainoisena ratsastajan käteen. Ei tietenkään koko ajan, pääosin teillä on siistiä menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset hevoset kulkevat luotiviivan alla, se on niille luontaista

   Poista
 16. Mikä sun lemppari jäätelös on, entäs se kakkos vaihtoehto?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cornetto Enigma Chocolate / Caramel ja toi kakkosvaihto ehto oli joku Magnum White :D

   Poista
 17. Lähetin sen sähköpostin siihen tiia.suomalainen@dnainternet.net osoitteeseen. Katsoitko varmasti tuosta sähkäristä kun sieltä tuli vielä joku "automaattinen vastaaja" että viesti on lähetetty onnistuneesti :D

  VastaaPoista
 18. Olisi kiva jos tekisit tallipäivä videopostauksen

  VastaaPoista
 19. Tää oli tosi kiva postaus! Voitto kulki nätisti :)

  VastaaPoista
 20. Voitto kulkee tosi hienosti! Varsinki ravi on tosi kivan näköstä! :)

  VastaaPoista
 21. olisi kiva jos vastaisit kaikkiin kysymyksiin, esim kaktukin vastaa kaikkiin ja hän saa paljon enemmän kommentteja kuin sinä. :)

  VastaaPoista
 22. Eipä muuta kun haluisin huomauttaa et painavamman hepan pitäis olla kuskin puolella ja uskon että lilli ei oo painavampi!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.