#292 Voiko mennä hyvin vaikka tipahdin?

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Nyt mä yritän ja yritän ihan tosissani kirjoittaa kunnolla eilisen valmennuksesta. Puolivalmis videopostauskin tulossa lähipäivinä hmm olikohan keskiviikkona kuvattu. En tiiä miksi laiskottaa tällä tavalla, eilen piti laittaa teille se videopostaus mutta Henna tulikin meille nii se sitten jäi.
Päästiin koulusta siis jo yheltä joten ehdittiin vähän datailla Hennan kanssa ja väsäiltiinkin pikaulkoasu sen lifestyle blogiin, siivoiltiin talli ja tehtiin muitakin tallihommia. Äiti, Henna ja Rosa rakenteli radan sillä välin kun verkattiin kevyesti. Pyyettiin nimittäin, jos voitaisiin tehä jotain alkuverkka tehtävää vähän vaikeemmilla jutuilla. Kun kouluvalmennuksissa e juuri koskaan tehä mitään laukanvaihtoja, avoja, sulkuja jne. mutta sitten aluevalmennuksissa niitä tehdään lähes aina sileällä aluksi. Alotettiin sillätavalla, että toiselle sivulle tuli avoa ravissa ja keskelle sivua voltti ja siitä jatku avolla sivun loppuun asti. Toiselle sivulle sitten loiva kiemuraura laukassa. Meni tosi hyvin ja avotkin oli helppoja tähän suuntaan ja sujuivat lähes itsestään. Toiseen suuntaan tehtiin edellen samalla tavalla avoa, mutta ilman volttia ja toiselle sivulle laukanvaihto tehtävä, jossa kaarreltiin ja käännyiltiin niin että tulikohan siihen 4 laukanvaihtoa?

Sen jälkeen alotettiin ympyrällä verkkaamaan pienellä pystyllä, tultiin sitä pari kertaa jonka jälkeen jatkettiin suoralle linjalle johon tuli neljä laukkaa. Ekalla kerralla suoraan mentäessä, Voitto oli kääntymässä ympyrälle, joten oli vähän kiemurtelua ja toiselle pystylle lähti kaukaa. Ja ihan sama tehtävä toiseen suuntaan, nyt ei tullut niin paljoo mutkittelua.

Sen jälkeen Pinja meni muutaman radan ja mä tulin sitten heti alkuun sen pinjan isoimman radan korkeuden, oisko ollu 80cm? Voitte kattoo tosta videolta miten rata meni, mutta sen sanon että paikat ei osunu mitenkään täydellisesti kohilleen. Rosa sanoikin, että elä stressaa niistä liikaa ku ne osu viimeks niin hyvin "itsestään" kohilleen. Yritin sitten rentoutuu ja alkohan ne osumaan ihan ok. Kun esteet kasvaa pitäisi ponnistuspaikankin osua vähän kauemmaksi, että Voitolla olisi aikaa kerätä paremmin jalat. Ja argh mun ongelma on aina ollut tuoda Voitto liian lähelle, no ei se mitenkään katasrofaalista ollu, mutta kumminkin pitää tohon keskittyy.

Sitten tipahdin :D En selitä tosta radasta enenpää, katsokaa edelleen videolta. Syynä oli surkea paikka ja Voitto tuli vinossa, joten kielsi sivulle eikä suoraan eteen niinkuin normaalisti. Kun esteet nousee pienetkin virheet muuttuu radikaaleiksi, toi ratahan oli isoimmillaan vähän reilu 110cm Otan aina Voiton kaulasta tukea kun se kieltää ja niin olin nytkin tekemässä, mutta kun Voitto kielsi sivulle käteni osuikin tyhjään ja muksista sieltä tultiin alas. Miten voin tipahtaa aina lähes samalla tavalla verratkaapa vaikka noita tippumisia tosta alla olevalta videoilta.Oon itsestäni ylpee kun pystyin nollaamaan tilanteen tosi hyvin ja seuraava radan pätkä meni ilman ongelmia!
n. 0:13 kohdassa siis se tippuminen samalla tyylillä.


Valmennus meni ihan jees, ei jääny ihan niin hyvä fiilis kun viimeksi, mutta kuminki meni hyvin :) Nyt lähetään hyvillä mielin Kimmon kisoihin 80 ja 90cm (sen jälkeen tarkoitus siirtyä pikkuhiljaa metrin luokkiin) ja sieltä sitten jäädäänkin kesätauolle, kun mulla alkaa ripari. Siinä välissä on ehkä Sanna Backlundin valkut, oli niin vähän aluevalmennuksiin osallistujia niin ne muutettiin Sannan yksityisiksi treeneiksi.


17 kommenttia

 1. mihin on kadonnut tosta reunoilta ne palkit? :o se oli myös hyvä juttu ku näky tosta reunasta niitä sun seuraamiasi blogeja ja näky et millo ne on viimeks päivittäny!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho olin unohtanut yhden koodin pätkän :DD no nyt pitäisi toimia?

   Poista
  2. joo nyt toimii! :)

   Poista
 2. Kiva tippumine :D Hyvin voitto kumminki veti! (: Onnee kisoihi ym

  VastaaPoista
 3. Onneksi ei sua sattunu pahemmin :) Ja monesko päivä ne Kimmon kisat ovat?

  VastaaPoista
 4. Onneks ei sattunu toi tippuminen. Ite tipuin tossa viime viikolla ku menin puomeja (hyppsäinkin sen jälkeen), selkä meni kipeeks enkä voinu enää nukkua ku istualteen -> nyt voin tosin jo nukkua normaalisti :D

  Ps. Kiva nimi sulla! :D

  VastaaPoista
 5. Auts näuytti siltä että sattu mutta siltu
  tippuminen ei näyttäny pahalta, kivulias olisi sopiva adjektiivi...

  VastaaPoista
 6. mikä on ton hennan blogi?

  VastaaPoista
 7. vitsi nää teidän hepat on hienoja :) ja tää blogi kans on tosi kiva, tykkään!

  VastaaPoista
 8. Sun ratsastusta on niin kiva katsoa, ratsastat eleettömästi ja sun istuntas on todella hyvä! oon ihan kateellinen :) ja voittokin on niin hieno!

  VastaaPoista
 9. hienosti meette, vaikkaki näyttää et vähä pakkipäällä. ei oo nii irtonaiset liikkeet voitolla:s näyttää et se laukka sammus ja ois jäykkä, ei oo kyll mikää ratalaukkatempo näissä videoissa. mutta tosi hyvin kyllä ratsastat, piä vaa peppu penkissä laukan vaihdoissakin;) ja toi isompi rata näytti menevän ku vettä vaa, tsemppii kisoihin! =)

  ja toi ähkintä hypätessä saattaa johtuu siitä et joutuu hyppää liian pienestä laukasta tai huono hyppy kunto, mut sitä en kyllä epäile voitolla, ku hyppäätte ihan säännöllisesti:D ainaki entisel vuokrahevosel oli aluks toi ähkintä esteil varsinki isommil (huono kunto) ja samoissa valkuissa olleista huomannu et tulee siitä ku hyppää pienestä laukasta isompia. se näyttää välil siltä ku meette että ¨se tyylii pysähtyy ja sit hyppää, semmonen töks. en tiiä miltä tuntuu ja näyttää eikä oo tarkotus pätee, pisti vaa silmää ku omia kokemuksia kans=)

  VastaaPoista
 10. hienosti meette ! sattuko toi tippumine :s näytti aika pahalle ..

  lukijaks?

  http://laura-luovuuttaelamaan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. mä tipuin yhelt hevoselt saman päivänä :D

  VastaaPoista
 12. Oi oi, onneksi ei käynyt pahemmin. Aika hurjannäköisiä tippumisia oli. Mä oon hypännyt neljä kertaa elämässäni ja varmaan se päivä kun koittaa että tipun esteillä.. No, tuskin sitten pitkään aikaan hyppäänkään. Olisi mukava kyllä hypätä säännöllisesti että saisi varmuutta ja keksisi miten siellä satulassa kannattaa istua. Nyt taidan olla aikamoinen sukeltaja, vaikka pienen pientä ristikkoa vain mennään.
  Onnea kaikkiin tuleviin kisoihin ja valmennuksiin!

  VastaaPoista
 13. Hei Tiia, muistatko paljon noiden esteiden välit oli (:?

  VastaaPoista
 14. Ärsyttää kun omalla hevosellani voi hypätä vain n. joka toinen viikko, kun se on jo 20-vuotias. Se on tosi hyvä kuntonen, mut ettei jalat sit myöskää mee huonoiks. Ois ihanaa hypätä tyylii 2x viikos! :o
  Tuntuu välil et oon iha pska ratsastaja ku katon ku ihmiset vetää jtn 110cm rataa ja ite meen sielä max.70cm. Viime valkuski esteet oli 40-55cm D:
  Eik siin ollu ees mitää tekniikkaa.. :/

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.