#287 Esteitä ja kouluvalmennus

torstai 24. toukokuuta 2012


Moi! En oo jotenkin saanu vaan aikaseks kirjottaa postausta ja asiaa kun olisi sunnuntain hyppelyistä alkaen. Nyt päätin, etten tee mitään ennen kun tämä on hoidettu ja tässä sitä ollaan jotain yritän kirjoittaa, muistankohan enään ees kunnolla viisi päivää sitten olevia ratsastuksia:D Aloitetaan sunnuntain kuvilla.Käsken tässä Lilliä menemään pois, kun harjasain Voittoa ja ponin oli pakko tulla härkkimään.
nousenko mä todellakin näin hepan selkään:DD


Sunnuntaina hyppäsin itsenäisesti. Viime valmennuksesta kentälle jäänyttä rataa. Sanna(aluevalmentajamme) aina sanoo, että hyppää mahdollisimman paljon pieniä, mee kavaletteja ja puomeja itsenäisesti niin estesilmä kehittyy ja alkaa paikat osua paremmin. Joten tehtiin samaa rataa mitä Rosan valmennuksessa, vähän niinkun kotiläksynä. Otin aika lyhyen verkan kun oli sadepilvet niin uhkaavasti lähestymässä taivaalla. Keventelin kaheksikolla ja laukkailin pääty ympyröitä. Este verkan alotin samalla tavalla kun valmennuksessakin, muutama hyppy ristikolle, pystylle ja okserille. Sitten tulin radan. Kävelin välissä ja tulin saman radan takasin päin.
Yritin ylläpitää koko ajan sen rennon ja joustavan laukan, missä oli tosi helppo hypätä viime valmennuksessa. Mielestäni onnistuin siinä hyvin. Voitto oli mukavan eteenpäin pyrkivä itsestäänkin, joten vauhdin kanssa ei joutunut tappelemaan. Kaikki paikat oli minun omia päätöksiäni, vaikka tulikin muutama vähän pohjaan tai vähän kaukaa. Jokaiseen väliin saatiin oikea määrä laukkoja ja jäi muutenkin tosi hyvä fiilis:) Puhuin sillon siitä mörköportista joka oli tossa radalla toi 3. / 8. este. Ja Voitto ei pelännyt sitä yhtään! Olin oikeasti tosi yllättynyt, toisen radan aikana tuuli vielä tosi kovasti niin ne hyrrät pyöri ja kuulu vielä semmonen ääni. Hieno Voitto!
Maanantaina oli kouluvalmennus Korholassa pitkästä pitkästä aikaa. Mentiin ulkona koska oli tosi hyvä ja lämmin ilma. Tosta viedolta näätte vähän meidän menoo, mutta kerron nyt kummin tarkemmin tässä noista tehtävistä ja fiiliksistä. 


Verkattiin itsenäisesti kaikki askellajit läpi, koska alotettiin suoraan laukka tehtävällä. Päätyihin laukka ympyrät ja pitkillä sivuilla laukka-käynti-laukka siirtymisiä. Miten voi ola näin hyvä tuuri että tein näitä ihan muutama päivä sitten :D Ja sen huomasi, sillä Voitto laahaa yleensä siirtymisiin mutta nyt ne oli jo vähän parempia ja loppua kohti paranivat. Ympyröillä, mun piti tosi tarkasti vahtia että Voitto taipuu kunnolla sisäpohkeen ympäri. Tähän täytyy kiinnittää kotonakin huomiota! Sen jälkeen tultiin muutama kolmikaarinen laukassa, käynnin kautta laukanvaihdoilla.


Kun oltiin tehty laukkatehtävää molempiin suuntiin alettiin tekemään tehtävää, jota olin myös tehnyt ihan lähipäivinä:D Toiselle pitkälle sivulle kaksi volttia ravissa ja toiselle uraa pitkin väistöä, väistön sisällä siirtyminen käyntiin ja väistön sisällä siirtyminen takaisin raviin. Väistöt meni ihan jees, ite pyysin vaan liikaa poikitusta.Lopuksi mentiin vielä kaksi ja kaksi pareina isoille ympyröille. Kerranki en ollu Pinjan kanssa samalla ympyrällä:D Siinä ravattiin aluksi ja sitten laukattiin, sama molempiin suuntiin. En tajua miten mulla meni ihan totaalisesti kaikki voimat, joka lihasta särki ja olin iha läkähtymis pisteessä. Ihaninta koko tunnissa oli se kun Ellu sano, että nyt saa keventää :D Ei mulla oikeesti voi olla näin huono kunto?! 


Käytiin vielä Lillin ja Manin kanssa järvessä kahlailemassa ja Voitto yllätti meidät kaikki, menemällä järveen kiltisti ilman vastalauseita. Siellä sitten seistiin jonkun aikaa ja kylmäiltiin jalkoja, jonka jälkeen hepat koppiin ja kotiin.


Muista päivistä ei ole kuvia, joten en jaksa nyt kirjoittaa. Tänään on se estevalmennus, josta tulossa toivon mukaan heti huomenna postaus. Sitten muutama erikoispostaus työn alla, mutta ennen niitä pitää kirjoittaa muutama esse. blääh.

21 kommenttia

 1. Apuaa! Kaikilla on paita housujen alla. Mulla on aina päällä. :O Nyt munkin pitää skarpata ja laittaa paita jatkossakin housujen alle. Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei oo housujen alla paita:D se vaan nousi koko ajan just tohon housujen kohalle.

   Poista
 2. Iihanaa koulua! :D Tää on just täydellistä tässä blogissa, että aina kun tätä lukee nii tulee itelle fiilis, että pakko päästä ratsastaa! huippua! :)

  VastaaPoista
 3. Niiiiin söpö toi hymiöeste.. nostaa jotenki hymyn korviin vaikka koko viikko oliski menny päin sanonko mitä :D

  VastaaPoista
 4. meette ihan sikahyvin!! :) Voitto menee jo paljon "kootummin" ja lyhyemmällä kaulalla kun esim. puolivuotta sitten, se on paljon enemmän kouluhevosen näkönen, tosi ryhdikäs. hienoo työtä ! :)

  VastaaPoista
 5. Ihan sikasiisti toi mörköeste! Jos ideaa saa kopioida,niin taidan nikkaroida tuommosen meijän kyttäapinalle...? ;)

  VastaaPoista
 6. onko voitolla koulusatulaa ollenkaan? tuli vaan mieleen kun siinä varustepostauksessa muistaakseni oli vaan etesatula?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei oo ollenkaan koulusatulaa, estesatulalla voi tuuppailla ihan hyvin;)

   Poista
 7. meen suoraan asiaan. pystyisitkö tehä mulle uuden bannerin? sun tekemät on hienoi.. tähän blogiin; varrella-virran.blogspot.com

  pistä mulle mailia? riinamaria@live.fi

  VastaaPoista
 8. Mäkin olin tulossa kysymään bannerista, mutta taidan jättää väliin, kun sulla taitaa olla näitä halukkaita aika paljon?

  Mutta mainitsenpa silti, että sun bannerit on UPEITA! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo halukkaita on paljon, vaikken periaatteessa edes tee bannereita tällä hetkellä :D

   Poista
 9. En oo ennen kommentoinu sun blogia, mutta pakko nyt ryhdistäytyä kun olen jo pitkään tätä lukenut ja seuraillut sua:) Ekanakin, pakko sanoo etten yhtään ihmettele sitä, miten suosittu sun blogi on - panostat tähän superhyvin ja kaikki kuvat ym. on tosi tarkkoja. Lisäks vaikutat tosi jalat-maassa-tyypiltä ja sulla on loistava asenne ratsastamiseen, vaikka oletkin vielä melko nuori:) Lisäksi kouluratsastajana arvostan tosi paljon sitä, että käyt kouluvalmennuksissa, sillä valitettavan monet esteratsastajat unohtavat koulun ja tyytyvät koulupäivinä vain laukkailemaan kevyessä istunnassa. Kouluratsastuksesta on oikeasti tosi paljon hyötyä esteilläkin, ja liian aikainen "erikoistuminen" jompaankumpaan lajiin voi olla pahasta, joten koulukisoihin taas vaan, treenaamalla ne prosentitkin kasvavat!

  Mutta joo, jatka samaan malliin ja tsemppiä tuleviin koitoksiin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tosi kivasta kommentista:) Minusta on lähes ehdotonta käydä kouluvalmennuksissa, vaikka se talvella vähän jäikin, mutta nyt kesällä ryhdistäydytään:) Nyt taas tuntuu että vois sinne koulukisoihin uskaltautua, mutta katsellaan;)

   Poista
 10. Voisitko tehä tunnin tai enemmän videopostauksen, esim siitä kun heräät aamul, viet hevoset ulos , ruuat , karsinat, heinät, mahdolllinen liikkutaaminen, oikeasti mä haluun katsoa sellaisen. kiiitos, jos teet. Oot tosi onnekas, että sul on oma hevostalli ihan pihalla , oon kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onkohan tunti vähän liian pitkä videopostaukselle?:DD

   Poista
 11. PIIIIP(-- en kehtaa kirjoittaa!) menee tuo hevoinen! =D Olette mahtava pari ja kehittynyt viime aikoina paljon!

  VastaaPoista
 12. Ei ole, ei yhtään. voisin kattooo useammankin tunnin, teiän 15 min viedoiton liian lyhyitä mulle

  VastaaPoista
 13. hei, onko teillä nuo hyrrät koko ajan kiinni esteessä vai otatteko säilytyksen ajaksi pois ja laitatte paikoilleen käyttöä varten? on meinaan tosi kiva mörkö-este-idea, jota varmaan pitää kokeilla meilläkin :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.