#279 Onnistuneet pompahtelut!

torstai 17. toukokuuta 2012
Moi! Eilen oli pitkästä aikaa Rosan estevalmennus. Valmennus pidettiin meillä kotona ja oli taas kyllä kiva hypätä omalla kentällä. Voitto oli taas aika likanen kun oli nukkunut just tarhassa iha pötköllään. Onneksi Petra oli auttamassa meitä joten ehdittiin saada molemmat ponit valmennuskuntoon. Kiitso Petralle myös kuvista:)!
 

Rosa ratsastikin ekana Voitolla. Meni pelkästään sileällä kaikki askellajit läpi. Sainkin muutaman hyvän neuvon; Ulkoavut on tosi tärkeet ja ulkopohjetta pitää käyttää kaarteissa/volteilla enemmän vähän edessä mitä takana, jotta se siirtää etuosaa eikä takaosaa jolloin se menisi vaan enemmän mutkalle. Toinen oli laukka. Oon ratsastanu laukkaa semmoseks lyhyeks ja tosi paljon painetta, eilen kun sitten kokeilin ratsastaa laukan ihan erilaiseksi. Joustavaksi ja rennomaksi, niin johan sujui!


Sitten vaihdettiin mut selkään ja aloin suoraan hyppäämän ristikkoo ympyrällä ja sitten pystyä toiseen suuntaan ympyrällä. Voitto ei muuten kertaakaan tainut laskeutua tässä alkuverkassa väärässä laukassa, joka oli siellä aluevalmennuksissa ongelmana. Sitten hypättiin vielä kerran okseri molemmista suunnista ja sen jälkeen pieni rata.

Radan jälkeen Rosa kysyikin, mitä se Sanna on teille sanonu kun noin hyvin menette molemmat? Oli oikeasti tosi helppo nähdä paikat, en säätäny liikaa ja kaikki paikat oli mun omia päätöksi eikä semmosia ohjat pois, pohkeet pois, pelasta Voitto! Liekö johtu tuosta laukasta ja Voittohan oli jo viime aluevalmennuksissa hyvä, kun mentiin ulkona.

Sitten tultiin sama rata takasin päin vähän isompana. Sekin meni hyvin, kaikkiin väleihin tuli se laukka määrä mikä piti tullakkin, paikat osu hyvin ja tuli semmonen fiilis että, hei tää on ihan sikahelppoo! Ratojen jälkeen harjoiteltiin 4 esteen uusintarataa. Voitto kääntyi tosi hyvin ja kun ei sen kanssa olla hirveesti mitään uusinta juttuja tehty. Ihan innolla odotan että päästään kokeilemaan jossain kisoissa tuota uusinnassa kääntämistä unohtamatta eteenpäin vievää laukkaa.

mihin se katse jäi kun este nousi?


Ihan lopuksi hyppäsin kaksi kertaa vähän isomman pystyn, joka oli linjan toisena osana. Ekalla kerralla oli vähän säätöö siinä ekalla osalla, mutta selvittiin kumminkin hyvin siitä korkeemmasta. Toisella kerralla molemmat onnistu hyvin. Este näytti isolle, muttei se sille kyllä yhtään tuntunut kun oli valmennus menny niin hyvin ja oli varma olo molemmilla, eikä se ollutkaan kun reilun metrin.


Ärsyttää kun nyt ois viimeisiä kisoja ennen kesän isoja kisoja, jonne ei meillä vielä ole asiaa. Ja äiti ei ehdi viedä mut kun yksiin kisoihin, kun sillä on niin paljon kuulemma pihatöitä..  Oli puhetta et nyt menisin 80 ja 90cm ja sitten menisin metrin, mutta kun ei ehi olla kun ne yhtet kisat joten siirtyy syksymmälle. Tulispa nyt tähän kesälle lisää alue/seurakisoja! Miten teidän alueellanne on näitä vähän pienenpiä kisoja kesällä?


Voi laitella tähänkin tai sitten tohon oikeeseen kysymyspostaus kysymyksille tehtyyn postaukseen.


17 kommenttia

 1. Tää oli kiva postaus, kun oli tekstiä vähän enemmän. :)

  Ja aih voih kun tuo Vote on hiano!

  VastaaPoista
 2. ootte voiton kanssa ihan mainio pari, toivottavasti löytäsitte jotain kisoja mihin pääsisitte ! :)

  täällä ainakin tulee kisoja joka ovesta ja ikkunasta :D (alueena häme ja etelä-suomi)

  VastaaPoista
 3. miten saat ton sun hevosen meneen noin kaula kaarella?
  tykkääkkö uida, kesällä, talvella?
  tykkäätkö voitosta?
  mikä sun keskiarvo oli todistuksessa, montako kymppiä?

  VastaaPoista
 4. Hei pystyisitkö tekemään mulle mun blogiin bannerin, ku olit jollekkin muullekkin tehny?

  www.nonsku.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tällä hetkellä tee muille bannereita. ilmottelen blogissa kun taas jaksan tehdä:)

   Poista
 5. Täällä on TOSI vähän pieniä kisoja :( Rullen kanssa ei ole asiaa seurakisoja pidemmälle, mutta Kaakkois-Suomessa on kyllä aluekisojakin tosi vähän, varsinkin kesällä. Syksyllä sitten on seurakisojakin vähän enemmän.

  VastaaPoista
 6. Hienosti menette :) Silmiini pisti vain se, että satulahuopa näyttää aika pieneltä. Ehkä? (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos:) Tommosten flättärien kuuluukin olla tommosi "pieniä":)

   Poista
 7. maaningalla on muistaakseni heinäkuun 22.päivä seuraestekisat(:

  VastaaPoista
 8. Oi vitsit, voitto näyttää jotenkin tosi rennolta noissa kuvissa! :)

  Täällä tulee kanssa ovista ja ikkuinoista kisoja (alueina Lounais-suomi, etelä-suomi ja häme) isoja, keskikokoisia ja pieniä kuin ihan pikkiriikkisiäkin! Kauhea oikein miettiä mihin menee milloinkin ja tuntuu että viikonloput loppuu kesken kun olisi niin paljon mihin haluaisi mennä :D

  VastaaPoista
 9. upeasti menee! :) mikä on muuten sun isoin rata mitä oot kisoissa startannu? (:

  VastaaPoista
 10. Hyvä puoli itsessäsi ratsastajana?
  Huono puoli itsessäsi ratsastajana?
  Paras puoli Voitossa
  Huonoin puoli Voitossa ?

  VastaaPoista
 11. Eiks lillin pitänyt pitää taukoa hyppäämisestä? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastaan tähän nyt tässä, ku oletin et tää ei tuu kysymyspostaukseen:D

   ei sillä tavalla, jos se kotona hyppää pieniä ja helppoja tehtäviä ihan mielellään niin saa hypätä. Ei kumminkaan enään rueta treenaamaan treenaamaan eikä liian vaikeita tai isoja esteitä.

   Poista
 12. Voisitko joskus mennä kenttäkisoihin voitolla? ::)

  Oletko enemmän rämäpää vai arkajalka?

  Aiotko kiertää kansallisia Voiton kanssa?

  Mikä on pahin vahinko joka on sattunut Voiton/Lillin kanssa? :/ ::::::D

  VastaaPoista
 13. Tosi kiva postaus! just sopivasti tekstiä ja hyviä kuvia :) jatka samaan malliin sekä postaamisessa että ratsastuksessa ;)

  VastaaPoista
 14. Hyvä Tiia! Jee! Odotinkin, että missä vaiheessa ne esteet nousee. Jatka tota hyppelyä ja voit oikeesti päästä pitkälle. Voisinpa mäkin hypätä metriä yms. Toivotaan, että joku järjestää yhtäkkiä seura/aluekisat siellä päin ja pääsisit niihin. Nyt treenausta, niin voit näyttää muille mistä Tiia on tehty! Harjottele perusrataa aluks mahdollisimman rauhassa ja sitten harjottelet lyhyitä teitä ja hyvän laukan säilyttämistä. Siinä se salaisuus on. Lyhyet tiet ja laadukas laukka. Go Tiia! :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.