#270 Hyvin onnistunut valmennus ja ikäviä uutisia

tiistai 8. toukokuuta 2012

 yllä olevat kyvat c Sonja Herranen


kaksi yllä olevaa kuvaa c Sohvi

Moi! Nyt yritän kirjoittaa kunnollisen perinteisen postauksen videon ja kuvien kera. Katsotaan kuinka lyhyt ja sekava tästä tulee..

Lähdettiin talliin reilusti ajoissa, koska tiesin että Voitto on ihan kauhean likainen ja hiekka on tosi vaikee saaha kokonaan pois. Ja menihän siinä aikaa, onneksi sain sen kumminkin tosi puhtaaksi! Aluksi imuroin sitä n. 20min, sen jälkeen pinja veti pölärillä vielä läpi kaks kertaa molemmat puolet ja ihan lopuksi minä märällä rätillä vielä pinta pölyt poikkeen.

Meidän oma kärry on maalauksessa ja huollossa, joten meillä oli lainassa vähän uudempi kärry. Oli kyllä ihanan valoisa ja tilava tuohon meidän kärryyn verrattuna! Toivottavasti saadaan oma kärry takaisin lauantain kisoihin mennessä, koska kisoihin on menossa kaikki, niin ei saada keltään lainaan..Otettiin Sonja  matkalta kyytiin ja ajeltiin Sorsasaloon, en oo ikinä ennen hypänny sorsasalossa valmennuksessa. Muutamia kertoja kisoissa ja innolla kyllä ootin, koska tulevan viikonlopun kisat on samassa paikassa niin tosi hyvä treeni mahdollisuus. Kateltiin siinä sitten edellistä ryhmää vähän aikaa, että tehtävät tulis selväksi. Olin varma, että Voitto pelkää muutamaa estettä ja että tulee kieltoja ymsymsyms. 

Käveltiin Pinjan kanssa kenttää ulkopuolelta ympäri ja kateltiin siinä vähän vielä edelisstä ryhmää, jonka jälken kevenneltiin vieressä olevalla pikkukentällä. Alotettiin hyppääminen ympyrällä pareittain, olin pinjan pari. Mun oli jotenkin tosi vaikee löytää sopiva paikka, koska Voitto oli ihan erilainen kun normaalisti maneesissa:D Sitä sai pitää ihan kunnolla, kun taas normaalisti saa käskeä koko ajan eteen. Varmaan ulkona ISOLLA kentällä hyppäämienn sekä energiaa tuova uusi ruoka ovat tehneet tehtävänsä. Vasemmassa kierroksessa laskeuduttiin lähes joka kerta väärään laukkaan. Kun oltiin tultu molempiin suuntiin ympyrällä samaista pystyä, alettiin tulemaan sitä yksitellen pienellä kahdeksilla.Huomasin että minun on paljon helpompi löytää hyvä paikka suoralla pitkähköllä lähestymisellä, sillä seuraavassa tehtävässä hypättiin okseria pitkällä ja suoralla lähestymisellä. Se meni mielestäni hyvin ja oon tyytyväinen varsinkin siihen, että esteen jälkeen sain Voiton jatkamaan tosi hyvin suorassa!

Sen jälkeen tultiin rataa. Voitte tosta videolta katsoa miten se meni, kuvaus on vähän heiluvaa kun äiti ei katso siitä kameran läpi mitä se kuvaa, mutta kyllä siitä jotain näkee. Rata meni muuten aika kivasti, mutta tohon vedelle tuli ekalla kerralla kielto. Voitto ehkä vähän katto ja sitte kuten Sanna sanokin, että kehitän sen pelon korvien välissä itselleni, sitten alan säätämään, heppa menee lukkoon ja kieltää siihen esteelle. Toisella kerralla sitten yli. Se vesi jänitti mua muutenkin vähän, joten siihen tuli huonoja hyppyjä muillakin kerroilla. Muita esteitä. mitä olin Voiton aatellu pelkäävän ei se pelänny:) Toinenkin rata sujui hyvin ja jäi koko valmennuksesta hyvä mieli. Sanna kehu kuinka alkaa taas homma sujumaan, Voitto oli ihana ratsastaa jne..:)

Ainoastaan Lillin kohtalo vähän surettaa. Voitte siitä lukea Pinjan blogista lisää, mutta tässä nyt lyhyesti. Poni oli tosi tahmee ja alko kieltelemään, ei sitten hypätty ees sitä rataa loppuun ku kaikki näki että poni ei oikeesti halua. Ja Lilli ei kieltele hyvin vuoksi, sillä on joku syy. Nyt on ponilla tullu kilometrin täyteen tai jalat kipeenä taas. Yheteinen ja jo arvattavia oleva päätös oli, että Lillistä ei enään tälle tasolle ole. Se siirtyy pikkusiskollemme Sinille, joka voi sillä ihan hyvin köpötellä ja opetella ratsastamaan, pieniä esteitäkin voi vielä hypätä. Onneksi meillä on mahdollisuus pitää Lilli, vaikka sillei ei kisakäyttöä olekkaan:)
19 kommenttia

 1. Teitte viisaan päätöksen Lillin suhteen. :) Tuleeko Pinjalle sitten omaa hevosta?

  VastaaPoista
 2. Saako pinja sitten uuden ponin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevonen olis kyllä parempi kun ei Pinja mikään lyhyt ole ja ei ponia enää kannata hankkia!

   Poista
  2. Hevonen me pinjalle hankintaan(:

   Poista
 3. Hei apua, ei! Mutta kisaako Pinja sitten Voitolla, vai? Ihanaa, että valmennus menny edes sulla hyvin. Harmittaa kyllä tuo Lilli juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei kisaa, pinja saa jossain vaiheessa hevosen:)

   Poista
 4. kiva et voitte pitää lillin :) mutta kellä pinja rupee menee?

  VastaaPoista
 5. Hehe kiva kuunnella noitten joittenki tätien juttuja tossa videolla :D ku ne puhuu jostain puhelimista :D

  VastaaPoista
 6. Voi ei luin siitä LIllin tilanteesta jo Pinjankin blogista ja kommasin mutta kommaan tännekkin. Pinjasta tuntuu varmaan aika kurjalta:( Mutta tuo viimeinen kuva sieltä valmennuksesta on hauskan näkönen oot siinä niin kivasti:) Varmaan tosi järkevää tää mun teksti mut koita ymmärtää. Ja onnee teille tuleviin kisoihin:D

  VastaaPoista
 7. Voi ei 8< Luinkin jo Pinjan blogista koko homman, niin kauheeta :< Mut onnee teille ens kisoihi ja kiva että ees sulla meni valmennus hyvin :)

  VastaaPoista
 8. Onneksi saatte pitää Lillin<3! kivoja kuvia ;)!

  VastaaPoista
 9. Harmi tuo Lillin juttu, mut onneksi olitte jo varautuneet siihen ja kiva että Pinja saa oman hevosen(:
  Ehkä olisi ollut kivempi kun kuvat olisivat vähän olleet tekstien välissä ja tekstipätkät olis vähä lyhyempiä (kuvia siis välissä, saman verta saa teksitä olla!) mut jos on tommonen pitkä pätkä, nii helposti lukija vähä hyppii/ei jaksakkaan lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo onkin hyvä idea noiden kuvien suhteen:) Rupean tekemään tästedes noin.

   Poista
 10. Hei,
  tosi kiva blogi siulla. (: Talli on tosi hieno, jos olis oma hevonen niin toivosin just tollasta. :P Näytät paljon vanhemmalta kun -97. Aluksi luulin et oisit joku 18 v... :3 Ja onneksi saatte pitää Lillin. :>

  Kaikkea hyvää!

  -Pähkinä

  VastaaPoista
 11. Voi tosi harmi toi Lilli, mutta onneks tosiaa pystytte sen edellee pitämään ! Teidän hyppääminen näyttää tosi kivalta :)

  VastaaPoista
 12. Heissan! Miten aat nuo videot näkymään noin suurina eikä sellaisena pienenä? :)

  VastaaPoista
 13. harmittaa tuo lillin kohtalo. :( mutta oikein päätitte! teittekö päätöksen vain yhden kerran perusteella, vai onko ollut jo pidempään selvää, että lilli ei vain yksinkertaisesti enää hyppää?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.