#257 Monen päivän kuulumiset

perjantai 13. huhtikuuta 2012


Moi!  Ei oo ollu mitää ihmeellistä kerrottavaa, joten tämmönen postaus nyt, jossa nyt muutaman päivän kuulumiset lyhyesti. Tein muuten vihdoinkin tuon ryhmän facebookkiin tälle blogille. Sinne päivittelen sitten nopeiten miten kisat on menny yms. (: Joten eikun kaikki vaan tykkäilemään! Niin ja tuo tämänhetkienn ulkoasu on vain väliaikainen.

Maanantainahan ei tarvinu mennä kouluun, ku oli joku pääsiäspyhä vai mikähä lie :D Meillä oli kuuden aikaa illalla sitten kouluvalmennus Korholassa Venlan ja Nasun kaa.  Oli mukava nähdä taas Venlaakin ja muutenkin oli kiva valkku kun kaikki me oltii esteratsastajia ja vielä suurinpiirtee saman ikäsiä:D Meitä oli siis ryhmässä neljä, Pinja+Lilli, Venla+Nasu, Minä+Voitto ja Cliona+Mani. Verkkailtiin itsenäisesti, mutta Ellun silmän alla kumminkin. Ravissa paljon kaarevia ja vähän laukkaakin. Voitto oli tosi kiva ratsastaa vaikka välillä vähän venkuilikin.

Tuo kuva nyt on mitä on, mutta sen avulla teidän on helpompi ymmärtää tää tehtävä :D Tultiin siis ravissa nuo kaksi volttia, joiden välille jätettiin voltilla otettu asetus, ei siis mitään avoa, pelkkä asetus sisään. Sitten lyhyen sivun keskellä laukan nosto, heti kulmaan laukkavoltti, josta loiva kiemuraura tötteröiden välistä ja taas kulmaan laukkavoltti. Sitten taas laukassa voltti ja päädyssä siirtyminen harjoitusraviin. Voitto oli oikein mukava, mutta vähän semmonen venkula ratsastaa. Se kulki välillä ihan hienoakin ravia, kun muistin vaan sisäohjasta hellittää suoralla uralla. Laukannostot onnistu kerrankin ihan siedettävästi ja loivankiemurauran kanssakaan ei ollut ongelmia. Ainoastaan laukassa volteilla ei meinannut ulkoavut mennä läpi, mutta nekin saatiin sitten kondikseen. Lopuksi vielä mentiin ravissa keskiympyrällä ja keskiympyrän avoimilta sivuilta käännettiin sitten kohti päätyjä voltit. Just ennen lähtöä olin tehny vatsalihas treenit niin meinas ihan oikeesti loppua voimat tossa loppuharjotuksessa, olin jo ihan et jes nyt lopetetaan, mutta vielä mentiinkin toiseen suuntaan :D Laiteltiin hepat sitten siinä ulkona kuljetuskuntoon ja lähdettiin ajelemaan kohti kotia.


Tiistaina menin suoraan koulusta kaverini Hennan ylläpitöhevosella ratsastamaan. Hilkka on ex-ravuri tamma ja vielä aika raaka, mutta osaa perusasiat ja laukkakin sujuu jo suhteellisen hyvin. Siivoiltiin Hennan kanssa karsina ja hoidettiin muutkin hommat, ennen kun ruettiin Hilkkaa laittelemaan valmiiksi. Käytiin käppäilemässä pienet maastot alkukäynneiksi ja sitten työntekoon. Aluksi tuntui ihan oudolle ja jotenkin en edes osannut kääntyä sillä. Vähän aikaa tutusteltiin ja sitten alkoi jo sujumaan vähän paremmin. Käynnissä Hilkka kulki jo pätkiä ihan kivassa peräänannossa. Ravissa en semmoista sitten edes yrittänyt, kun oli itselläkin vähän vaikeuksia ohjauksen suhteen:D Laukatkin nousivat sitten muutaman yrityksen jälkeen sikahyvin ja Hilkka jaksoi hyvin ylläpitääkkin laukan. Annoinkin sitten ohjeeksi, että kannattaa vain laukkailla paljon niin kyllä se siitä kehittyy (: Henna kävi sitten hakemassa tallista piuhat, kun aattelin että niillä saisi sitten selkää ravissakin paremmin töihin. Käynnissähän se kulki piuhoilla sikahyvin ja ravissakin välillä käytti sitä selkää ihan rehellisesti. Sanoinkin, että hyvien alkuverkkojen jälkeen voisi joskus aina käyttääkkin piuhoja. Itse en nimittäin hirveösti apuohjista perusta, mutta joissakin tilanteissa niistö voi olla isokin apu. Hilkka oli hieno ja siitä tulee varmasti vielä hyvä ratsu(:


Hennan äiti heitti minut kotiin ja sitten vaan omien hevosten kimppuun. Vekki ja Lokki olivatkin Pinjan kanssa jo siivoilemassa tarhoja. Minä sitten nopeasti söin ja menin siivoamaan myös Voiton tarhaa. Laiteltiin hepat tallissa valmiiksi, siistin Voiton kisa/valmennus kuntoon. Leikkasin vähän harjaa, turpakarvat, vuohiskarvat jne. Vekki ja Lokki tulivat sitten kameran kanssa kävellen mukaan, kun me lähdettiin tienpäähän maastoon. Muuten hepat oli ihan iisejä, laukassa kyllä kerran vähän lähtivät:D Laukkasivat aika rauhallisesti, kunnes tultiin semmoseen kurviin ja tosi loivaan alamäkeen, jonka jälkeen tulee loiva ylämäki. Siinä sitten lähtivät ihan kivaa vauhtia ja selkään tunsi, että nyt ei oo homma enään minun hallinassa. Siinä sitten yriteltiin hidastella ja aina kun Lilli tuli liian lähelle Voitto heitti semmosen megapukin. En ois ees uskonu et se osaa pukitella noin isosti:D Selvittiin hengissä ja hepat anto sit pian hyvin kiinni ja saatiin ne pysäytettyä. Laukattiin sitten ihan koulutuksen vuoksi uudestaan sama pätkä ja nyt pysyivät kohtuullisen rauhallisina.


Keskiviikkona hevosilla oli vapaapäivä.

Torstaina eli eilen tuuppailtiin kevyesti kentällä. Ei ollakakan menty kentällä pitkään aikaan, koska se on nyt tosi huonossa kunnossa kun just sulamaisillaan. Laitettiin hepat tarhassa valmiiksi ja kuten kuvista näette, niin Voitto ei olisi millään halunnut että harjaan sitä sen ollessa vapaana:D Mentiin siis ilman satulaa, joten oli näppärä laittaa valmiiksi tarhassa. Käytiin kävelemässä tiellä alkukäynnit, kentällä sitten tein vähän väistöjä ja taivuttelin käynnissä. Ravissa ei pystyny en uskaltanut tehä voltteja, kun oli niin liukasta. Joten ravailin vaan kenttää ympäri. Voitto teki kivasti töitä ja jaksoi hyvin keskittyä siihen mitä siltä vaadin.
Tänään on aluevalmennukset tk:lla. Ollaan Pinjan kanssa samassa ryhmässä, joten äiti ehtii videoida sen, kun ei tarvi toista ponia pitää :D 
Lauantaina käydään varmaan kevyesti maastossa.
Sunnuntaina sitten Kimmolla aluekisat mennään molemmat pelkkä 80cm.

19 kommenttia

 1. Ketkä ovat siis noi vekki ja lokki? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meidän perhetutut(: Vekin blogiin pääset tästä: http://vekkilife.blogspot.com/

   Poista
 2. Mistä oot ostanu noi sun ruskeet kengät?:) Ja ootte hieno pari Voiton kaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ne on ostettu kaks vuotta(?) sitten Suitsisopista, ovat muistaakseni Timberlandin kengät(:

   Poista
 3. hauska toi vika kuva :D ja tsemii kisoihin (:!

  VastaaPoista
 4. kivoja kuvia! :) Mikä järkkäri teil on? Itellä on järkkärin hankinta edessä ja oon ihan täysin pihalla mikä olis hyvä ja jne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. no meidän järkkäri on canon eos 550D ja voisin sitä kyllä suositella(:

   Poista
  2. kiitti, sellaista sitten hankkimaan (:

   Poista
 5. onks niitten oikeet nimet vekki ja lokki ?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ole. lempinimet joilla kaikki heitä melkein kutsuvat:D

   Poista
 6. Hihii, tuun kattoo teitä Kimmolle. :) Katsomossa varmaan näkyy punapää, jolla on Kingslandin takki päällä. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kiva(: moikkaamankin voi tulla jos haluaa, voi olla etten sitten kyllä jännitykseltäni tajua mitää:DD

   Poista
 7. Mäkin tulen kisaamaan Kimmolle :) Tosin menen pelkän 90cm, kun lauantaina on koulukisat.:D Mutta ehkä nähdään siellä? :)

  VastaaPoista
 8. Voi ei oisin ruinannu kyydin teitä kattoon jos ei ois ollu omat kisat samana päivänä! :( No ehkä ensi kisoihin sitten. :D
  Tosi kiva postaus ja awww noi kuvat on niin upeita! En nyt malta parempaa kommaa kirjottaa kun facebook-sivus oottaa (;

  VastaaPoista
 9. mitkä on vekin ja lokin oikeet nimet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy heidän blogeista :P
   Vekkilife.blogspot.com
   And:
   Lokkilife.blogspot.com

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.