#246 Ilman satulaa loivia kiemurauria

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012


Uloasasetusta, mutta ei kauhistus mikä istunta. kädet, katse...:D


Moi! Eilen ratsastelin molemmat hevoset jo valosan aikaan. Vähän tuli kiirettä taas kun tajusin, että kaksi tuntia ravien alkuun, että pitää äkkiä ehtiä ratsastaa molemmat heposet ennen sitä. No, hyvin ehdin kun Pinja tuli auttamaan.

Menin ekana Lillin. Laittelin sille tarhassa suitset ja suojat, sitten vaan menoksi. Kävelin "pihalenkin" alkukäynneiksi ja sen jälkeen läpiratsastus kentällä. Lilli oli aika kiva ja varsinkin laukassa sain mukavia pätkiä. Pinja kirjoittelee ja lisäilee sitten kuvia Lillin blogiin, joten ei siitä sen tarkemmin.

Pinja jäi taluttelemaan Lilliä kentälle, kun minä lähdin laittamaan Voittoa tarhaan. Otin loimen pois, laitoin suitset ja suojat. Musta on tullu hirmu laiska laittamaan satulaa:D Käytiin sitten kävelemässä Pinjan+Lillin kanssa pihalenkki Voitonkin kanssa alkukäynneiksi. Voitto oli vähän töttöröö ja vähän jo mietin, että jos se nyt lähtee niin mistä mä otan kiinni. Kun harjakin on niin olematon:D

 Ravissa tein tälläistä loivaa kiemurauraa volteilla. Ollaan tehty tätä monestikkin ellun valmennuksissa. Täsä joutuu varsinkin pienemmällä kentällä kääntelemään ja taivuttelemaan tosissaan.

Voitto meni oikeastaan ihan hyvin, se oli tosi kevyt ja rento ratsastaa. Välillä sai patistella liikkumaan kunnolla eteen.

Tyhjällä pitkällä sivulla tein uraapitkin käynnissä väistöjä, meillä on vähän ongelmana että takaosa lähtee liikaa väistämään eikä edetä kunnolla. Kumminkin sain mielestäni ihan hyviä väistöaskeleita molempiin suuntiin.


Laukassa tein loivaa kiemurauraa jota olin tehnyt jo Lillin kanssa. Tämähän on tosi yksinkertainen tehtävä, mutta varsinkin ilman satulaa oli vähän vahtimista ettei vaihtaisia laukkaa, silloin kun tulin jyrkempänä tuota. Voitto ei tainnut vaihtaakkaan laukan kun kerran, johon olen tyytyväinen, koska tämmönen oli meille joskus tosi vaikee.

9 kommenttia

 1. kivoja harjotuksia! tästä saa itsellekin vinkkejä itsenäisiin ratsatuksiin :)

  VastaaPoista
 2. Onks tuolla mustalla jtn painetta tai kipua selässä? :o Se näyttää hirveen "turvonneelta" se sen selkä ;o ! vai onko muuten vaan toosi suoraselkänen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tiedä onko kipua tai painetta, itsellenikin tuli se mieleen tuon sinun komenntisi perusteella. Mutta ei se ainakaan hirmu kipeä ole, lihakset kumminkin tippuneet joten satula ei sovi 100% tällä hetkellä. Voitto on kyllä ehkä luonnostaankin aika suoraselkäienn.

   Poista
 3. Toi sun kypärä on ihan sika kiva :D! Ja ihanat hepat (:
  Kiva taas lueskella näit juttuja ku molemmat alkaa olee täysin treenikunnossa!

  Ainii ja varustevideopostaus oli super (:

  www.vvvito.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. kivoja!
  mut hei ku teet ton erikoispostauksen " me lähetään maneesille " ni voisko sen toteuttaa videopostauksena? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii ja sitten jäi vielä että voisitko tehä sellasen kulisseissa videon? sellasen missä ois kaikkii hauskoja ääniä ja sellasta säätämistä :DD
   kässääks?

   Poista
  2. oon tehny sen jo kuvina, mutta voin joskus kuvata videonkin.

   Sellainen työn alla:)

   Poista
 5. ÖÄ, meeksä vieläkii toppiksilla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noku ratsihousuista menee läpi karvat ku menee ilman satulaa:DD

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.