#245 Kolmikaarista kiemurauraa ja väistöjä

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Moi! Nyt ei ole ratsastuskuvia oikein tullut, kun Pinja on kipeänä eikä voi jalustan kanssa raahautua kentälle. Sini kumminkin otti muutaman kuvan kun hoitelin Voittoa eilen. En olekkaan nyt muutamaan päivään mennyt Lillillä, koska nuorin pikkusiskoni 7vuotias Sini on ratsastanut Lillin.

Viime postauksessa jo kerroinkin, että nyt otan itseäni niskasta kiinni ja teen niitä tehtäviä. Suunittelen joka kerralle valmiiksi jonkun tehtävän jota sitten teen, nyt ainakin kaksi päivää se on onnistunut hyvin(; Lukijatkin olivat kivasti ehdotelleen tehtäviä ja muutamia niitä tai ainakin niiden sovelluksia teen varmaan lähipäivinä.

Torstaina tein kolmikaarista kiemurauraa ja pysähdyksiä ravissaOlin suunitellut yhden toisen, tehtävän, mutta keskellä oleva estekalusto esti sen tekemisen, joten teen vähän myöhemmin sitä. Voitto meni ihan kivasti, välillä huomasin kumminkin että hui mennäänpäs me aika reippaasti ja varsinkin kulmissa yritin aina tasapainottaa menoa puolipidätteillä. Voittoa pelotti taas pitkästä aikaa kunnolla tuo "mörköpääty" ja olisi vaan koko ajan halunnut sinne tuijotella. Silloin yritin ratsastaa vaan mahdollisimman normaalisti enkä tehnyt pelosta numeroa.

Noiden pisteiden kohdalla tein sitten aina pysähdyksiä, Voitto toimi yllättävän hyvin, mutta sen takapää lähtisi mielellään vähän ulospäin. Tähän täytyy siis kiinnittää vähän huomiota. Meillä on tullut vähän uraa tuohon pitkän sivun keskelle, joten ne on nyt "käyttökiellossa", jottei tule semmosta kauheeta kanjonia siihen. Ja huomaa muuten eron, kun menee uran sisäpuolella eikä ole aitaa tukena!

Sitten tein laukassa näinkin yksinkertaista kuviota. Meille oli jossain vaiheessa vaikeata, laukata ilman seinän/aidan tukea. Mun istuntani heittelehti ja Voitto vaihteli koko ajan laukkoja, onneksi nyt ei ollut mistään sellaisesta edes ajatuksia. Menin nuo suorat niin tikkusuoraan kun pystyin ja päädyissä sitten asetin vähän voimakkaammin. Tämän tehtävän jälkeen laukkasin vähän reippaamin koko kenttää ympäri ja sitten kokosin vastapainoksi niin lyhyeksi kun sain.
Perjantaina tein pohkeenväistöjä. Kenttä näytti tosi hyvä kuntoselle ja tuntukin oman jalan alle sille, mutta en sitten tiedä kun molemmat hevoset kompuroi siinä aika paljon ja Voitolla luiskahteli ikävästi takajalat aina välillä. En siis laukannut ollenkaan ja ravissakin menin vähän iisimmin. Väistöt nyt meni ihan ok, Voitto olisi vaan mielellään väistänyt tosi jyrkästi ja oli aika työ korjata se menemään loivemmin. Keskityin nyt siihen, että etuosa menee edellä, koska valmennuksessa Ellu joutui koko ajan korjaamaan minua laittamaan etuosan edelle. Tämän tehtävän jälkeen ravailin keskiympyryllä ilman jalustimia. Asetellen ulos ja sisälle päin, lisäten ja kooten. Voitto toimi ihan kivasti, ei nyt niin hyvin mitä viime päivinä, muttei missään nimessä huonostikkaan.

Aattelin nyt tänne kertoilla väähn tarkemmin näistä tehtävistä mitä teen, jotta voisi joku muukin saada vähän vinkkiä mitä tehdä. Nämä nyt olivat ihan tosi yksinkertaisia tehtävinä,mutta kun ne tekee huolella niin saa niistä vähän haastavampia;)

7 kommenttia

 1. Tosi kivoja nämä tämmöset postaukset, saa ideoita omaankin ratsastukseen! :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja tehtäviä! :D hahaha, mä ehotin ulos taivutusta, toteutit, tosin ehkä omasta päästäsi ;D
  Hienoja kuvia teistä! :)

  VastaaPoista
 3. Jes, jes, jes! Lisää tällaisia, tuli kaikkea kivaa harjotusta jota sitten täällä treenataan huomenna "hiki hatussa" ;D

  VastaaPoista
 4. Tee ihmeessä jatkossakin! :D Mun pitääkin kokeilla näitä kun nyt kenttä tulisi siihen kuntoon että siellä pystyisi edes kävelemään...

  VastaaPoista
 5. Joo on tosi kivaa kun teet tälläsiä, saa ideoita oman ponin kanssa ratsasteluun ja muutenkin !!

  VastaaPoista
 6. Hei vähä kiva, huomasin vast nyt ton "tulossa" osion :DD Tosi kiva idea tuo tuollainen, tuun koko ajan kattoo et oisitko jo tehny jotain :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.