#236 Kouluratsastuksesta + viime postauksesta uupuneet videot!

torstai 8. maaliskuuta 2012

Moi! Upotan tähän nyt sen vime postauksesta puuttuneen kouluvalkku videon. Sekä sen jälkeiseltä päivältä yhden sileän videon ja puhun vähän kouluratsastuksesta.

En ole ennen voinut oikeasti käsittää, mitä iloa on kouluratsastuksessa? Ovatko kaikki kouluratsastajat esteratsastijia, joilla on hevoset vaan menny rikki? Mitä iloa on pelkässä kouluratsastuksessa? Mutta nyt saikun jälkeen olen alkanut ymmärtää kouluratsastajiakin :) Jotenkin loman jälkeen tää kouluratsastus on alkanut onnistumaan minulta ja Voitolta, on mahtava fiilis kun heppa kulkee kunnolla ja tekee hienosti töitä, vielä kun se on se oma kulta.

Joku meillä loksahti oikeasti loman jälkeen, liekö irtopala sen verran Voittoa vaivannut, että ei ole ollut kiva tehdä töitä? Vai opimmeko me jotain olemalla tekemättä mitään? En tiedä, mutta minun on paljon helpompi nykyään ratsastaa Voitto hyväksi. Enään ei ole niin, että saan lopputunnista muutaman pätkän hyvää ravia, vaan hyviä raveja alkaa tulemaan yhä enemmän koko tunnin ajan.

Voitto kulkee parhaiten kouluvalmennuksissa, kun Ellu osaa neuvoa joka hetki mitä pitää tehdä ja ennen kaikkea pistää minut vaatimaan Voitolta tarpeeksi. Tapanani on pyytää Voitolta tähän tyyliin "jos nyt millään viitsisit niin voisitko vähän.." ja sillähän ei tietenkään saada tuloksia, pitää yrittää pyrkiä vaatimaan napakammin asioita myös kotona. Kouluvalmennusten jälkeen Voitto on ollut todella hyvä kotonakin, olen mennyt molempien tuntien jälkeisenä päivänä ilman satulaa ja sen oikeasti tuntee selkään kun hevonen pyöräyttää selkänsä pyöreäksi!


kouluvalmennuksen jälkeinen päivä

Yksi syy voi olla istuntani saaminen kuntoon. Koska pahin ja eniten ratsastusta häiritsevin virheeni oli ryhti, nyt se on oikeastaan korjattu. Voin keskittyä ratsastamiseen, enkä istuntani korjaamisen. Toki on vielä monia pieniä virheitä ja niitä korjataan koko ajan, muttei yhtään noin isoa ja voin sanoa, että itsensä korjaaminen parempaan ryhtiin tuntuu sen verran paljon lihaksissa, etten siinä oikein pystynyt keskittymään muuhun:D

Ehkä kouluratsastajien ja muutenkin parempien ratsastajien silmään, me ei mennä kovinkaan hienosti. Mutta jos verrataan viime kesään, saatikka viime talveen niin on tapahtunut niin suuri harppaus, että tämän hetkinen tilanne tuntuu todella hienolta:)

Tämä, että nyt menee koulussa hyvin ja siitä olen innostunut, ei tarkoita etteikö esteet enään kiinosta. Ainoa ongelma on vain se, ettei ne esteet menneetkään ihan niin hyvin kun koulu saikun jälkeen. No, katsellaan nyt kunhan päästään kunnolla valmennuksiin. Olenhan hypännyt vasta kerran kunnolla.

18 kommenttia

 1. HYVÄLTÄ näyttää! :) voi, kadehdin sua ku osaat (ainakin kuvien ja videoitten perusteella) ratsastaa niin hirmu hyvin.. mut tsemppiä jatkossakin, eiköhän ne esteetkin ala sujumaan :)

  VastaaPoista
 2. Näin kouluratsastajan silmään näytti aika hyvältä! Jos mä lähtisin jotain korjaamaan niin ensimmäiseksi hakisin aika paljon enemmän eteenpäinpyrkimystä ja aktiivisuutta, mutta se mikä ero sulla on moneen ratsastajaan, ei pelkästään esteratsastajiin, niin istut siististi ja muutenkin ratsastat mahdollisimman paljon hevosta häiritsemättä. Näkee, että teette töitä yhdessä eikä niin, että vaan toinen ratsukon osapuoli hikoilee. :D Ootte hieno pari Voiton kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mukava saada komennttia juuri sieltä kouluratsastajan näkökulmasta!

   Poista
 3. Miustakin teiän meno näytti oikeinhyvältä, ainut vaan että Voitto vois kulkea vähän enempi eteenpäin :) Mutta sulla on oikeesti tosi hyvä istunta, ratsastat aika eleettömästi etkä heilu ja pamputtele siellä ihan miten sattuu, hyvä! :)

  Esteratsastajat usein luokittelee kouluratsastuksen tylsäks mutta oikeestaan tää on tosi kivaa kun kokoajan on jotain viilattavaa, joskus on ihan ylitylsää kyllä jankata päivästä toiseen yhtä kulman asetusta tai kulman ratsastusta tai voltin pyöreeks tekemistä tai jotain vastaavaa mutta se että sen saa mentyä aina paremmin ja paremmin niin palkihtee aika hyvin :)

  Ootte kyllä Voiton kans yliupee pari ;> Sovitte toisillenne iha täydellisesti :) !

  VastaaPoista
 4. Joo kehitystä kyllä huomaa!:) ^Meen samoilla linjoilla terhin kanssa eli vielä enemmän eteenpyrkivystä ja aktiivisuutta niin upeeta jälkeä tulee varmasti!:) Tosiaan ratsastat tosi rauhallisen näkösesti ja istut siististi, hyvä hyvä:)

  VastaaPoista
 5. Noita teijän valkkuvideoita on niin kiva kattoo, kun kuulee ton valmentajan kommentteja :)

  VastaaPoista
 6. wooutsi! Teidän meno näyttää ihan super hyvälle! (:
  Miten sä muuten saat noi videot tollein isona nkymään? :D Mulla ne jää aina ihan pikkusiks ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siinä upotus jutussa tubessa saa valita sen videon koon myös:) Kiitos!

   Poista
 7. Hienosti menette Voiton kanssa! Tosi kiva kun laitoit ton kouluvalkkavideon tänne, ja varsinki kun valmentajan kommentit kuuluu! Muistuttaa aina omista virheistä ja oppii uusiaki jekkuja! Lisää näitä! Ja sitte kans niistä estevalmennuksista, kunhan niihin pääsette taas kunnolla osallistumaan. :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä teistä huomaa miten olette molemmat (sinä ja Voitto) kehittyneet melko lyhyen ajan sisällä kun vertaa vanhempiin videoihin. Välillä ei edes uskoisi että kyseessä on sama ratsukko! ;---) Tsemppiä tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
 9. istut tosi hyvin! ja tosi kivannäköstä muutenki :)

  VastaaPoista
 10. Ei kai tuolla nyt niin kylmä ollut että tarvisi hepalla olla TYÖSKENNELLESSÄ fullneck toppis? :OO Missä maalaisjärki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ollut niin kylmä ei, -20 oli. köpöteltiin vain vähän kentällä ja en sitten viittiny ottaa loimea pois kun suoraan tarhasta lähdettiin liikenteeseen ja tarhaan hepan myös suorilta palautin. Maalaisjärki oli silloin vähän kateissa.

   Poista
 11. Teetkö muuten sille banneri erikoispostaukselle jatkoa? Se auttoi silloin todella paljon! Kiitos siitä! Haluaisin kuitenkin ladata Vegasin, mutta en tiedä miten :( Tätä taitaa olla pari jo kysynyt, mutta voisitko laittaa linkin vaikka jostain youtube videosta johon voisi luottaa? En luota useisiin videoihin sielä (en tiedä minksi) joten toivoisin vinkkiä todella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en muista mikä video se oli enäään, sori :/ Ja saatan tehdä siihen jatkoa:)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.