#217 vauhdikas pakkasmaasto

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

se on sitten tuo takki mikä tekee minut ryhdittömäksi ;)


Moi! Saatiin suostuteltua äiti kuvailemaan, kun lähdettiin maaston. Joten suunitelmasta poiketen, saatte tänäänkin postauksen :)

Lähdettiin talliin siinä kahden jälkeen, siivoilin karsinan ja kärräsin uutta purua ekana. Sitten otettiin hepat sisälle, harjailtiin ja laiteltiin kuntoon ihan rauhassa. Leikkasin siinä välissä Voiton turpakarvatkin, viime leikkauksesta olikin jo liian kauan kun olivat kasvaneet aika pitkiksi. Olisi kovasti tehnyt mieli mennä ilman satulaa, mutta onneksi äiti sitten sanoi että satulan selkään. Voitolla oli nimittäin sen verran vauhtia, että alas olisin varmaan tullut, jos ilman satulaa oltaisiin lähdetty :D

Paikallaan ei maltettu seistä eikä muutenkaan turhia kameralla poseerata, muuten alkumatka sujui hyvin. Ravailtiin ihan muutama kymmenen metriä ja sekin sujui hyvin, mitä nyt aika jännittyneesti. Sitten kun käännyttiin kotiin päin, niin Voitolla kilahti :D Se rupesi vinkumaan ja hörisemään, eikä malttanut yhtään kävellä saatikka seistä paikallaan. Veti sitten siinä vähän aikaa keinuhevostyylillä, pukkas ja nousi pystyyn muutaman kerran. Höpsö ukkeli. Sitten yritin saada sen pysymyään käynnissä, niin rupeaa vaan kuopimaan. Oli sitten pakko kävästä vielä kentällä vähän ratsastamassa heppa kuurin, hyvinhän se siellä malttou töitä tehdä eikä olisi jaksanut enään ravatakkaan :DD

No, hyvä vain kun on virtaa, itseäni enemmän naurattaa sen touhut :D Eipä ainakaan kovin kipeä ole, kun jaksaa turhia pomppia.

16 kommenttia

 1. vooi, ihana voitto ! :D

  VastaaPoista
 2. Nyt sanon suoraan et tiedä hevosesta mitään!
  Voitolla voi olla epäsopiva satula ja sä vaan tuut "no ei se ainakaan kovin kipeä on kun jaksaa turhia pomppia"Juuri silloin satula tai jokin muu painaa!Sinuna en pilaisi kilpaheppas selkää!
  Miksi vitussa leikkaat hevosen turpakarvoja?Ne ovat sille tarkoitettu ja se koskettelee asioita niillä, kantsis mennä uudestaan käymään ratsikoulussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tunnen hevoseni paremmin kun sinä =) Osaan erottaa pukittaako ja pomppiiko se kivusta vai ilosta. Sitä paitsi kouluvalmentajamme Ellu tarkisti että satula sopii ihan ok, vaikka lihakset ovatkin saikun aikana tipahtaneet.

   Miksiköhän kaikilta kilpahevosilta leikataan turpakarvat pois?

   Poista
  2. Eikös turpakarvojen leikkaaminen ole nykyisin kiellettyä ainakin Saksassa ? Mut eiköhän nuo riehumiset johdu ihan energiasta, kun on joutunut olemaan jouten kauan ;) Voihan se satula olla vähän epäsopiva, mut ei sitä varmaan ainakaan nyt kannata rueta vaihtamaan, hulluahan se olis!

   Ihana tuo yks ravikuva Voitosta kun se liitää tolleen :D

   Poista
 3. Minkä mittasta lenkkiä pidät maastona? mulle tuli fiilis et kiersitte kerran teidän pihapiirin ympäri... ja oliko toi muka vauhdikas siis APUA mun hevnen ei kävele kotiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olisiko lenkki jonkun 2km. Tätä "meidän" tietä pitkin käveltiin, kuvat vain samasta kohdasta koska kuvaaja oli siinä.

   Oli se. Hevoseni ei katsos yleensä pukittele, steppaile, nouse pystyyn, pompi yms :D

   Poista
 4. Musta vaan tuntuu niin hyvittavalta et 2km lenkistä voi puhuu maaston, ite tulee kävellenkin mentyä vähintään se 5-7km ja sit jos käy painaa niin 10-15 km :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii :D kyllähän mekin vedetään kunnon maastoja (yli 10km) kunhan hepat vaan saadaan taas kuntoon.

   Poista
 5. Mää laitoin tän viestin jo Pinjalle mut laitanpahan sullekki (: oon seurannu sun ja Pinjan blogeja jo kauan anonyyminä ja tein nyt itsellenikin blogin. Miten ootte saanu noin paljon lukijoita? Tää tulee nyt tällee tyhmästi anonyyminä kun en ehdi kirjautua enää kun lähden ratsastaan mun omaa hepoa :) Tossa on mun blogin osote http://immylainen.blogspot.com/

  + Teijän blogit on ihanat!! :))

  VastaaPoista
 6. Ihanan talvisia kuvia ! :)
  Oon nyt hetken seuraillu sun ja siskos touhuja ja enpä voi kun sanoa, että taidan olla hieman kateellinen. :P

  VastaaPoista
 7. heeip millon oot ostanut voiton sannalta? onks voitto sun eka hevonen, miten toi käytännössä toimi kun ostitte hevosen sannalta,otitteko vain häneen yhteyttä ja menitte kokeilemaan tallille myytävinä olevia hevosia, ettei kumminkaan tarvinnut lähteä ulkomaille hakemaan? itse oon ettimässä itselleni kisakäyttöön esteille hevosta ja kyselen nyt vähän ihmisiltä mielipiteitä ni olis kiva jos sultakin sais vastauksia :) eiks se sannan talli olekkkin jossain hämeenlinnan suunilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. n.1½ vuotta sitten. Meillä oli Lilliponi sitä ennen. Otettiin yhteyttä, kun oli tuonnut/välittänyt monille tutuille kivoja heppoja ja siitä se sitten lähti. Voitto on ihan suomesta.

   Katsoppa Hattel Horsen kotisivut ja ota heihin yhteyttä =)

   Poista
 8. hei mil ohjelmal oot tehny ton bannerin? (::

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tämän hetkistä banneria en ole itse tehnyt, kuvasta löytyy tekijän blogi ja voit sieltä käydä kyseleen :)

   Poista
 9. Miksi kilpahevosilta leikataan turpakarvat:O?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ulkonäkö syy? Itse leikkaan Voitolta sen takia, kun siltä on aiemmin leikattu ja ne kasvavat tosi paksua ja vahvaa karvaa, ovat tosi epäsiistit ja varsinkin talvella niissä roikkuu tosi inhottavasti jääpuikkoj :D

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.