Huonja uutisia ja onnistumisia aluevalmennuksessa

perjantai 20. toukokuuta 2011

Lilli-raukka kipeillä jaloilla köpöttelee :/

c Jenni Piippo

Voitto odotteli omaa valkkuvuoroa ja sain siitä aika kivan rakennekuvan ;)

c Jenni Piippo
Moi! Aluevalkut oli siis nyt siellä tk horseteamilla, jossa ei olla enen käyty. Oli tosi kivan olonen paikka kyllä! Kerron nyt ekaksi sen kaikista huonoimman uutisen, Lillin sorsasalon hylsyihin löytyi syy. Ponilla on tosi kipeät etuset. Sanna huomasi sen jo alkutunnista, koska poni ol ihirmu tahmee eikä ruennukkaan liikkuun reippaasti vaikka käskettiin. Sanna sitten taivutteli jalkaa hieman ja lähti melkosen kolmijalkasena juoksemaan.. Yritetään saada heti ensiviikon aluksi klinikka aika, jossa taivutetaan ja ruiskutetaan jalkoihin jotain. Pieni tauko taas Lillillä ja Pinjalla luvassa. Ohjeeksi tuli mennä klinikka käyntiin asti täysin normisti ja sitten sen jälkeen lääkärin ohjeiden mukaan. Voitto tulee joka tapauksessa seuraneidiksi klinikalle, joten saa lääkäri kattoo senkin jalat varmuuden vuoksi, koska sehänkin on onnahdellut aina välillä. Nyt kyllä on helpottunu kun muutettiin hieman kengitystä.

Lilli ei siis hypännyt kun alussa pikkusen, koska ei kehtaa kipeellä ponilla hyppiä. Sitten Voiton valmennukseen. Voitto oli ihan mielettömän hienona ja kuten Sanna sano, että Voitto ansaitsee nyt kyllä papukaijamerkin. Se pelasti hyvin, vaikka toin huonoon paikkaan ja hyppäsi hirmu hyvin, vaikka oli kaiken laisia mörköjä esteitten alla. Aluksi tehtiin sileellä kahdeksikkoa, jossa toinen puoli oli aina vastalaukkaa. Tehtävä onnistui aika hyvin, kun tajusin miten mun pitää ratsastaa vastalaukkaa. Sitten tehtiin ravilähestymisellä pikku jumppa ja sitten puomi-askel-okseri-innaripuomi ja samaa toisesta suunnasta. Tohon okserille tuli muutama aika huono lähestyminen ja yksi kieltokin. Muuten tehtävä sujui ihan jees. Sitten tultiinkin tuossa videolla olevaa rataa. Olin lähes 100% varma, että Voitto kieltää jollekkin esteelle. Mutta eipä kieltänyt!!! Tuli muutamia huonoja etäisyyksiä ja tällästä, mutta yli mentiin. Rata oli melko iso, verrattuna siihen mitä olen tottunu ratana menemään, joten oon hirmu tyytyväinen. Tulin sit toisen kerran saman radan. Kakkoselle Voitto lähti kauempaa hyppyyn (joka on hyvä, koska tulee nykyään liian pohjaan, koska näen itse etäisyydet liian pohjaan) ja olin varautunu et tulee vielä yksi askel, lensin sitten aika tyylikkäästi kaulalla roikkuen. Jäin kuulemma pahan näkösesti jalkoihin, aluksi luulinkin et nyt on reisi murtunu, kun oli niin kipee. Mutta oli vaan tullu joku kova tärähdys ja se meni hetkessä ohi. Kiipesin vaan selkään ja kävelin hetken, jonka jälkeen uudestaan sama rata. Toinen rata onkin tossa videolla.

Toinen ratakin meni aika jees, tulin sit vielä lopuksi toisesta suunasta sen punasen pystyn, jossa alla iso valkea laatikko + linjan päässä punasävynen okseri, koska se piti saaha tulemaan neljällä laukalla. Näin varmaan viisi kertaa peräkkäin etäisyyden ihan pyllylleen ja tultiin pohjaan, eikä saatu sit kyllä mitään neljää laukkaa siihen. Lopulta sitten sekin onnistu. Olen kyllä melko tyytyväinen, koska Voitolle ihan uusi paikka, ihan uudet esteet ja minulle melko iso rata. Huomenna sitten tuttuun Pikkupihaan valkkuihin.

Kiitos muuten kaikille, jotka on kommentoinu näitä tekstejä <3

8 kommenttia

 1. Teillä vaikuttaa menevän tosi hyvin tuon Voiton kanssa, mut joo tosi kiva postaus taas, ja toivottavasti syy noihin jalkoihin löytyy !

  VastaaPoista
 2. frida - Nyt on kyllä ruennut sujumaan Voiton kanssa aika hyvin (: Ja Sanna ainakin sanoi syyksi; Ponilla on hypätty aikoinaan melko paljon ja on estehevosana aika vanha. Pistetään etuniveliin jotain ainetta ja pitäisi helpottaa sillä. Toivottavasti tämä on se syy..

  VastaaPoista
 3. Toi teksti oli kiva lukee ja vielä parempi kun oli videota ja kuviakin noin hyvin! Meette Voiton kans kyl hienosti ja Lillille paranemisia. :>

  VastaaPoista
 4. Koittakeehan saaha poni kuntoon. Ja mitä sinun omaan ratsastukseen tulee, niin oli positiivinen yllätys, viimeks nähnyt teidät joskus talvella Pikkupihassa ja kehitystä siitä on tapahtunut paljon.. =)

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista Lillille!
  MIllainen paikka tuo tk horseteam oli ja missä sijaitsi? Kivasti näytti menneen!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille!

  Anonyymi - Sijaitsee kuopion tuntumassa Kehvolla?? Googlesta löydät paikan kotisivut kun haet vaan tallin nimellä. Oli kyllä aika hienot tilat ja pihapiiri tallilla!

  VastaaPoista
 7. Hyvinhän teillä on näyttänyt sujuvan! :) Kivannäköstä menoa. Vitsi olisin kyllä tullut katsomaan jos olisin tienny että teidän valkat on "meidän tallilla", siis kun oma poni asustaa TK:lla.. :) Ja paranemisia Lillille!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi - Voihan vitsit, jossain postauksissa siitä mainitsinkin kyllä, mutta et ehkä ollut huomannut (:

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.