Nämä kirjat auttoivat oppimaan ja motivoivat

perjantai 12. heinäkuuta 2019

Mä olen suuri äänikirjojen fani, vaikkakin olen nyt vähän kunnostautunut myös lukemaan ihan perinteisiä kirjojakin kun ei tarvitse enää noita pääsykoekirjoja päntätä..:D Tällä hetkellä luenkin kahta kirjaa englanniksi, jotta kielitaitoni vähän kehittyisi. Toinen on ehdoton lempparini, jonka olen kuunnellut jo kahdesti ja toisen sain lahjana lääkikseen päästyäni.

Ajattelinkin, että nyt ennen varsinaisia lääkikseen hakuvinkkejä voisin jakaa kesäloman kunniaksi omia suosikkikirjojani, jotka mua auttoivat tai motivoivat viime vuosien hakuprosessissa. Osa liittyy oppimiseen ja osa on muuten vaan motivoivaa lääkärien kirjoittamaa/kertomaa sisältöä. Toki kuulisin mielelläni myös teiltä kirjavinkkejä!

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Mä itse kuuntelen äänikirjoja milloin mistäkin äänikirjapalvelusta. Tällä hetkellä mulla on Nextory, jonne tekin saatte tämän mainoslinkin* kautta ilmaisen kuuntelukokeilun, jonka voi irtisanoa milloin vain. Jo ilmaisen kokeilun aikana ehtii helposti kuunnella parikin kirjaa, jos oikein innostuu. Sitten itse kirjasuosituksiini, jotka kaikki löytyvät ainakin tällä hetkellä tuolta kyseisestä palvelusta.

Aki Hintsa - Voittamisen anatomia
Tämä on yksi mun kaikkien aikojen lemppari ja nyt tosiaan jo ties monesko lukukerta menossa. Tosin tällä kertaa englanniksi! Mielenkiintoinen kertomus lääkärin elämästä, jonka lisäksi Hintsan metodeissa on varmasti ajatuksia herättäviä juttuja ihan jokaiselle. 

"Aki Hintsa on ennalta ehkäisevään terveydenhuoltoon erikoistunut lääkäri, joka toimi 11 vuotta Formula 1:ssä varikkolääkärinä ja valmentajana. Nykyään Hintsa pyöritti Genevessä erikoisklinikkaa, jonka asiakkaita oli kansainväliset huippujohtajat ja -urheilijat. Klinikan tavoitteena on parantaa kokonaisvaltaisella ja yksilöllisellä tavalla asiakkaidensa henkistä ja fyysistä suorituskykyä sekä elämänlaatua. Hintsa työskenteli lähetyslääkärinä Etiopiassa 1990-luvun lopulla. "


Miksi nukumme - unen voima
Pidennätkö sä päivääsi yöunista karsimalla? Jos vastasit joo niin kannattaa ehdottomasti lukea tämä. Kirja todellakin avasi silmät sille kuinka tärkeää oikeasti on nukkua oppimisen kannalta. Tämän luettua ei tee enää mieli karsia yöunista. Lisäksi kirjassa hyviä vinkkejä uniongelmista kärsiville.

"Kansainvälinen bestseller Kiehtovaa tietoa unen hyvää tekevästä voimasta ja runsaasti neuvoja paremman unen saavuttamiseen. Maineikkaan Berkeleyn yliopiston neurotieteen ja psykologian professori Matthew Walker avaa kirjassaan unta koskevaa uutta tutkimusta ja kertoo, miten unen uudistava voima voidaan valjastaa elämänlaadun parantamiseen. Uni on yksi elämän, hyvinvoinnin ja pitkäikäisyyden tärkeimmistä osatekijöistä. Nykyään tiedämme, että uni parantaa oppimiskykyä, muistia ja loogista päättelykykyä."


Keskittymiskyvyn elvytysopas
Mulle ainakin oli hakuprosessin aikana haasteita keskittymisen kanssa. Harmillisesti löysin tämän kirjan vasta hetki sitten, mutta suosittelen ehdottomasti lukemaan/kuuntelemaan tämän, jos susta tuntuu yhtään sille, että keskittymiskyvyssä olisi parantamista!

"Tunnistatko itsessäsi levottoman älylaitteiden parissa räpeltäjän? Pomppiiko mielesi flipperipallon lailla asiasta toiseen? Unohdatko usein arjen pörräyksessä, mitä alun perin olit tekemässä? Ympäröivä maailma vetää meitä kohti säheltämistä, kuormittumista ja lyhytjänteisyyttä. Tämä kirja antaa keinot, joiden avulla suunnan voi muuttaa ja keskittyä jälleen olennaiseen. ”Olemme kirjoittaneet tämän kirjan, koska uskomme, että henkihieverissä olevaa keskittymiskykyä kannattaa elvyttää. On todella harmillista, jos ihminen ajaa itsensä sellaiseen tilaan, jossa hän jatkuvasti kuormittuu liikaa ja samalla alisuoriutuu. Uskomme, että tutustumalla aivojen toimintaan voi oppia ymmärtämään oman keskittymiskykynsä toimintaa ja myös hallita sitä.” – Aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala"

Tässä muutama kirja nyt vaikka kesälukemiseksi/kuunteluksi. Toivottavasti näistä on apua. Jos kaipaat kevyttä kesälukemista suosittelen Aki Hintsasta kertovaa kirjaa, mutta oppimisen kannalta muhun ehdottomasti eniten vaikutti tuo unesta kertova kirja. Olen tässä vanhassa postauksessa jakanut muitakin mun kirjasuosikkeja, jos haluat muutakin kun oppimiseen ja lääkikseen hakuun liittyvää luettavaa.

Jos sulla on vinkata muita saman tyylisiä teoksia niin jaa vinkkisi kommenteissa. Mä nimittäin kaipaan ehdottomasti uutta kuunneltavaa ja sun vinkeistä voi olla hyötyä myös muille :) Ensi kuussa starttaa sitten varsinainen "näin pääsin lääkikseen" vinkkisarja youtubessa kanavallani tiiavoitto videoiden muodossa. 

5 kommenttia

 1. Jos kiinnostaa hauska rento ote lääkäriyteen niin suosittelen Doctor Mike kanavaa youtubessa, hän tekee sekä hölmöjä hauskoja videoita että asiavideoita (jotka nekin rennolla otteella)! Jos siis ei ole jo seurannassa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Tää aamu mennytkin hänen videioita katsellen :D

  VastaaPoista
 3. Mä olen enemmän perinteisten kirjojen ystävä, mutta olen harkinnut äänikirjojen kuuntelua siitä syystä, että opiskeluiden takia silmät rasittuu aika paljon lukemisesta ja koneella olemisesta. Toi keskittymiskykyyn liittyvä kirja kiinnostais mua ainakin! :) Luen kuitenkin enimmäkseen romaaneja vastapainoksi omalle arjelle.

  VastaaPoista
 4. Meinaatsä saatuasi lääkäriopinnot mennä oikeasti töihin, siis lääkärihommiin? Mä oon ymmärtäny ettei sua oikein työt kiinnosta vaan muut hommat. Sua on vaikee kuvitella oikeisiin töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaan😅 Some on myös ihan oikea työ, jonka lisäks oon ollu kyllä ihan oikeissa 8-16 töissä...

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by Tiia Suomalainen. Design by FCD.