Keskimäen Iita

torstai 25. huhtikuuta 2013

Joku kyseli postausta Iita-ponista mikä meillä oli Lillin seurana ennen Voittoa. Tässäpä tämä nyt, lojunut jo ties kuina kauan valmiina luonnokset kansiossa, mutta nyt vihdoin sain julkastua.

Iita on siis "naapuritalliltamme" Keskimäeltä. Ei se nyt ihan naapurissa ole, sillä matkaa sinne on n.6km. Iitan omistaa Tuomas Jauhiainen, jonka tallilla Lilli asui aikaisemmin ja joka meitä valmensi. Ollaan tunnettu tämä poni ihan sen syntymästä asti, samoin Iitan äiti oli meille tuttu poni jo ennen Iitan syntymää. On ollut tosi jännitäävää seurata kolmessa sukupolvessa näiden ponien elämää, välillä vähän tiiviimmin ja nyt tosi satunnaisesti.


Tuomas hälytti meidät heti katsomaan Iitaa, olisikohan poni ollut muutamien tuntien ikäinen. Joko me ei otettu tai sitten en löytänyt yhtään kuvaa ensimmäisestä kohtaamisestamme. Tässä vaiheessa meillä ei vielä ollut Lilliä, emmekä taineet käydä liikuttulemassa ja hoitamassa edes Liljaa.  Iitaa me kutsuttiin koko perhe tässä vaiheessa vielä Iituksi, en tiedä miksi:D

Tässä vasemmalla Iitan veli Iivari, oikealla Iita ja taustalla molempien ponien äiti Ilona .


Iita oli kyllä semmonen riiviö. Nuori poni ja tosi villi perusluonteeltaankin, eikä mitään käytöstapoja tai kuria. Emme Pinjan kanssa aluksi edes uskaltaneet käsitellä sitä. Äiti taluttelikin yleensää Iitaa, minä tai Pinja sen äitiä Ilonaa ja jompikumpi ratsasti liikutusheppa Liljalla. Myöhemmin kun saatiin vähän kokemusta ja opittiin ponin tavoille nin alettiin käsittelemään sitä mekin. Taluteltiin narussa ympäri kenttää ja peltoja, harjailtiin ja mentiin pikku puomien yli. Vuosi oli tällöin kai 2009 eli poni oli pari vuotias.
Voi että voi poni olla söpö. Ulkokuori kyllä pettää, tässäkin tapauksessa. Lillin asuessa Keskimäellä jatkettiin ponien hoitoa. Ostettiin Iitalle muutamia tavaroita kuten Hööksistä maailman söpöimmöt ja pienimmät suitset! Shettis ja muutkin poni kamat on niiiin söpöjä, voisin ostaa ponin vain sen takia, että saan ostella sille kaikkia söpöjä varusteita.

Tuomaksen talli muuttui kumminkin ratsastuskouluksi, jolloin yksityisten piti lähteä sieltä pois. Tällöin Lilli muutti meille pihaan ja jottei se olisi joutunut olemaan yksin Tuomas antoi meille Iitan "ylläpitoon" Lillin seuralaiseksi. Silloin käsiteltiin ponia lähes päivittäin. Iitalla oli varmaan joku uhmaikä, se puri ja potki jossei ollut varuillaan. Tietysti meidän kokemattomuus ja pieni arkuus paistoi koko ajan läpi, ja ponihan sen huomasi jos kuka. Olisi hauska nähdä miten se nyt reagoisi meidän kanssa kun kokemusta kumminkin kertynyt lisää.
Lillillä oli viha-rakkaus suhde poniin, kuten minullakin. Niin inhottavan ihana jästipää. Iita oli muuten meillä ollessaan ensimmäisen kerran emästään erossa, joten jännä paikka se oli sillekkin.Nämä kuvat taitaa olla vuodelta 2010 eli poni oli kolmivuotias. En tiedä oli ehkä hieman aikasta käydä selässä, mutta tehty mikä tehty. Käveltiin maksimissaan ihan lyhyitä matkoja joku selässä tai sitten vain istuttiin. Poni oli välillä vähän villinä, ei me sieltä onneksi kertaakaan alas tultu.

Sitten Tuomakselta tuli käsky viedä poni astuttevaksi Libertyllä. Onneksi se sai sen jälkeen tulla takaisin Voiton tuloon saakka, koska Lilli oli todella onneton vajaan viikon yksin ollessaan. En ymmärrä miten jotkut hevoset voivat elää ilman laumatoveria jopa vuosia, kuka voi edes pitää hevosta niin?


 Iita ja sen sulhanen. Tämä kuva ei tosiaankaan ole Libertylle edukseen, parempia kuvia täällä.

Voiton, Lillin ja Iitan ensimmäinen kohtaaminen ulkotiloissa. Iita taisi olla Voiton kanssa meillä n. viikon, kunnes lähti takaisin Tuomakselle ja sillä tiellä se vieläkin on. Voitto tykästyi heti Iitaan, sillä on kuulemma ollut ennen seuralaisena shettis, joten johtui varmaan siitä.

Tuomas hälytti meitdät heti katsomaan, kun Iitan varsa syntyi. Aatu me nähtiin ihan sen ensimmäisinä elintunteina, aikaisemmin kuin Iita.
Katsokaa miten hieno tuntiponi siitä on tullu, siellä se Keskimäellä puksuttaa ratsastustunneilla! Osaa kuulemma nykyään käyttäytyäkkin ihan kunnolla. Käydään aina välillä tervehtimässä Iitaa ja sen muuta perhettä; Iitan äitiä Ilonaa ja varsaa Aatua.

Haluaisitteko kuulla tämän tapaisia juttuja parista muustakin hepasta, tai vaikka Lillistä ja Voitosta?

101 kommenttia

 1. Lisää samanlaisia postauksia :)

  VastaaPoista
 2. Tee sun ja voiton kehityspostaus! Ja suloinen poni! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tämä Iita :) ! Sillä taitaapi olla sama emä kuin minun tammallani!
  Ei sulla sattuis olemaan siitä enempää kuvia? Olis kiva nähä, kun näyttää olevan aivan samannäköinen kun minun poni :)


  http://minumussukat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sama emä, kävin vielä tarkistamassa:) On vaikka kuinka paljon, voisin joskus laitella niitä tännekkin!

   Poista
 4. Moi Millon laitat sen sun tekstin -kohta on kesä! - ?oli pari minuuttia blogissasi ja nyt ei ole ?

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti tällaisia postauksia lisää ! :) Oli tosi kiva postaus suurella määrällä hyvälaatuisia kuvia! Iita on kyllä mielettömän suloinen, kuten koko perheensä, joita kuvista näki. ;)

  VastaaPoista
 6. tälläisiä postauksia mieluiten useemminkin :)))

  VastaaPoista
 7. ehrottomasti lisää!

  VastaaPoista
 8. Joo niistä parista hepasta sekä Lillistä ja Voitosta. :)

  VastaaPoista
 9. VOI IHANUUS! Tää oli niin ihanaa luettavaa<3 todellakin lisää näitä!! (:

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus ja noi shetlanninponit on niin maailman sulosimpia ! <3 :) Ja muute tossa bannerissa Voitto näyttää ihan joltain arabilta tossa toisessa kuvassa ! :D

  VastaaPoista
 11. juu lisää tämmösiä :) lillistä ja voitosta ois kans kiva!

  VastaaPoista
 12. Joo... Tämmösiä ois kiva lukee vaikka joka päivä. :) Ja minulla on kokemuksia tuommosesta jukuri päästä vaikkakin meidän poni on "jo" 10 mutta kyllä sillä lempeitäkin puolia on. :D Ja tua on niin söpö pikku poni. :))<3

  VastaaPoista
 13. millon tulee se banneripostaus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten ku kisa loppuu, jos oikein muistan niin 7.5.
   Anteeksi kun vastasin Tiian puolesta :D

   Poista
 14. Kiva postaus! Miten voikaan olla noin söpö poni <3

  VastaaPoista
 15. ois kiva jos tulis postaus siitä ku voitto tuli sulle ja mistä löysit sen ja jotai tommosta:)

  VastaaPoista
 16. Joo lisää tämmösiä muistakin hepoista! :) tosi kiva tää :)

  VastaaPoista
 17. Kiva postaus ja tee samanlaisia lisää!:)

  VastaaPoista
 18. Tää oli kiva, lisää vaan saman moisia :)

  VastaaPoista
 19. Lisää tämmösiä vaan, tää oli tosi kiva! Ja ylisöpö poni!:)

  VastaaPoista
 20. Oon joskus kuullu tämmösen että shetlanninponeilla ei saa ratsastaa vasta kun ne on 4-vuotiaita. Mutta saatanhan minäkin väärässä olla :) ja ette te nyt sillä varmaan tolloin mitää pitkiä aikoja ridannu :D Iita on tos söpö <3 nuo shettikset on kyllä aika vintiöitä! Minäkin käyn aina joskus ratsastamassa semmoisella shetlanninponilla, ne on kyllä niiiiiiin söpöjä!!! <3 :3

  VastaaPoista
 21. tää oli kiva, mielenkiintonen ja SÖPÖ postaus ! ;) lisää tän tapasia:)

  VastaaPoista
 22. JOOOO LISÄÄ NÄITÄ!!!!!!!:)

  VastaaPoista
 23. Tee samanlainen postaus Lillistä tai Voitosta

  VastaaPoista
 24. Tosi Hyvä postaus! :) Tämmöisiä lisää :)

  VastaaPoista
 25. Ihana poni...<3 Ja lisää näitä!:D

  VastaaPoista
 26. Lisää tälläsiä!!!:)
  ja ihanii ponei ja lillin ja voiton tapaaminen<3:D

  T. Hanne Pitkänen joka ei jaksa kirjautua :p

  VastaaPoista
 27. Oi vähän söpöjä! Oot muuten tainnu tehä tosta iitasta postauksen ku ootte käyny kattoo sitä jos muistan oikein (:

  VastaaPoista
 28. oi ihana tuo Iita <3 näyttää kyllä olevan samanlainen luonteeltaan kuin vuokraamani shettis ! :) shettikset on niin ihania, ja tositosi sulosia pikkukavereita :3 olisi kiva jos joskus tekisit postauksen, missä olisi sun vanhoja hyppykuvia ja muita kuvia, ja kertoisit miten lähitte voiton kanssa kehittymään ym. vai ootko tälläisen jo tehnyt ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu voin tehdä, sellasen videon oon tehny, mutten postausta:)

   Poista
 29. Toosi ihana poni! Tee tämmösiä lisää.

  VastaaPoista
 30. Joo voitosta ja lillistä ois tosi kiva ku tulis tämmönen!!

  VastaaPoista
 31. Ehdottomasti lisää! Ihanan söpö poni <3 voiko sulosempaa ollakkaan

  VastaaPoista
 32. ihana poni!
  ja sulla taitaa nyt olla suomen suosituin hevosblogi? :)

  VastaaPoista
 33. Tää oli tosi kivaa luettavaa ja ehottomasti lissää! Tuo Iita on niin söppänä!<3 mutta mulla on hoitoponi (kohta tullee vuokrralle :D) Oskari ja se on shettis :D Tosin se on säkältään 107 cm eli shetun äärirajoilla ja sille pitää päitset ja kaikki muukin olla kokoa pony :( Mutta sille on silti ihana ostaa kaikkia !!<33 Mutta ei tietenkään löydy pony kokona kaikkia ihanuuksia kuin löytys shettiksille :( Mut Jos sää ja Pinja haluisitte nii saisitteko kolmannen pollen?

  VastaaPoista
 34. I-H-A-N-I-A shettiksiä ♥

  VastaaPoista
 35. Tosi kiva postaus!!!!! Tälläsiä lisää.

  VastaaPoista
 36. Ihana tämä Iita poni! Tosi söpö :)
  Joo Tiia, tee näitä enemmän!
  Tee Voitosta ja sitten Lillistä! <3 Oot muuten maailman paras bloggaaja ja videoitten tekijä! <3 (Pinja myös on hyvä)

  VastaaPoista
 37. Oon menny tolla Iitalla♥

  VastaaPoista
 38. IIIHANIA kuvia<333... Joo, ne pikkuponskut oli
  söpöjö<3333.
  Ja kivasti kuvailtu ja oli muutenkin
  tosi hauska tää<33!
  Ja tollasii lisääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää+ kiva banneri+ ulkoasu!

  VastaaPoista
 39. Ite voin omasta kokemuksestani sanoa, että kyllä heppa voi elää yksinkin, mikäli on vaan siihen tottunut (: tietty tottahan se on että "kaksin aina kaunihimpi", mutta meidän suokkiputte oli elänyt monta vuotta ainoana heppana jo ennen meille tuloa, eikä se näyttänyt siitä kärsivänkään. Meillä se tosin sai kavereiksi vuohia, mutta tarhasi silti yksin. Eipähän ollut ainakaan sitä ongelmaa, että hevosen jäädessä yksin se sekoaisi :)

  Ihana postaus ja söpö Iita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosillakin on omat persoonansa ja jotkut tykkää olla yksin:) Ihmisistäkin jotkut ovat mieluummin yksin. Tietenkin hevonen on laumaeläin, mutta ei se tarkoita ettei hevonen voisi olla onnellinen yksinkin:)

   Poista
  2. Jep, harva hevonen yksin viihtyy, mutta ei voi sanoa etteikö sellaisia olisi. Jotkut hepat ovat jo luonteeltaan sellaisia, että pärjäävät yksin eivätkä ole niin riippuvaisia toisista hevosista. Uskon, että tälläisiä "erakkohevosia" löytyy, mutta niitä on harvassa.

   Poista
 40. Tosi kiva postaus :) Lisää näitä!!! Söpö toi Iita ♥

  VastaaPoista
 41. Ihana Iita<3
  Kiva postaus!
  Lisää tälläsii!

  VastaaPoista
 42. Onkos Pinja aina tykännyt vaalean punaisesta, kun sillä on noissa kuvissakin pinkkiä päällä? :) ja ootte parhaita! <3

  VastaaPoista
 43. Milloin aattelit tehdä sen bannerikisa postauksen? :)

  VastaaPoista
 44. Lisää tälläsiä postauksia!!!!!
  ponit oli tosi söpöi!!!!!!!

  VastaaPoista
 45. Kyllä me ollaan tavallisesti alettu ratsastamaan shettiksillä niiden ollessa noin 3-v, ei tuo ole liian aikaista. :)

  VastaaPoista
 46. Mikä on Iitan oikea nimi???

  VastaaPoista
 47. Voitosta ja Lillistä ois kiva kuulla samanlaine tarina! (-:

  VastaaPoista
 48. Joo ois kiva jos tekisit muistakin tämmöisiä! :)

  VastaaPoista
 49. Lisää tämmösiä oli tosi kiva postaus♥♥

  VastaaPoista
 50. Ostitteko Lillin jostain ja se oli Tuomaksen tallilla asustelemassa?

  VastaaPoista
 51. Lisää tämmösiä <3 <33333333333 <333333
  Ihana banneri ja ulkka <3

  VastaaPoista
 52. Kuink ppitkii olitte 10w ku mä oon vie 11ja 136cm

  VastaaPoista
 53. It's fantastic that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our argument made here.

  Check out my web site; sailebao

  VastaaPoista
 54. kyllä meidän tallilla on alettu ratsastamaan 3-vuotiaita, tosin ihan ponin fyysisen kunnon ja jaksamisen mukaan :) kiva postaus Tiia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että ihan okei ratsastaa 3-vuotiaalla:)

   Poista
  2. ratsastamisella tarkoitin tässä tapauksessa paria kierrosta käyntiä ja muutamaa raviaskelta :D

   Poista
 55. Millon julkaiset bannerikilpailun voittajan ?

  VastaaPoista
 56. Ihana ♥ Ois tosi kiva kuulla Lillistä&Voitosta tämmösiä juttuja:)

  VastaaPoista
 57. Postausta lukiessani katsoin, että onpas samannäköinen poni, kuin talliltamme maanantaina lopetettu Nasu. Katsoin sukupostista, ja poneilla oli samoja sukulaisia :) Nasu oli vasta 7-vuotias, jalka meni poikki:(

  http://www.sukuposti.net/hevoset/daffodil-tea/513313

  VastaaPoista
 58. Kiva postaus ja sulosia poneja!:) Tuli vaan mieleen, et onks sul ollu raudat? Nimittäin sun ylähuuli tulee samalla tavalla kun olis raudat?:)

  VastaaPoista
 59. Oikun ihana! <33 Ja Lillistä & Votesta ehdottomasti tämmönen !

  VastaaPoista
 60. Joo , olisi kiva kuulla muistakin hepoista tälläisia!Ihanat ponit <3 !!

  VastaaPoista
 61. Ihana postaus! Lisää olisi kiva (;

  Ja milloon ratkeaa se bannerikisan voittaja? jos se on jossain välissä kirjoitettu niin multa mennyt sitten ohi :D

  VastaaPoista
 62. tosi kiva postaus! jaja lisää tälläisiä! ;))

  VastaaPoista
 63. I have been browsing online more than three hours today,
  yet I never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all
  website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.


  My weblog Nefrologie pediatrica

  VastaaPoista
 64. Ihana postaus! (: Olis tosi kiva kuulla Lillistä ja Voitosta tän tapaset jutut! ;)

  VastaaPoista
 65. Ihana postaus,näitä lisää :DD

  VastaaPoista
 66. Ihana postaus! Lisää tälläisiä!<33 Ja oi miten ihana poni! Kuinka iso ponin säkä on? Ja kuinka vanhaksi pystyitten sillä ratsastamaan? Sun blogiasi on ihana seurailla kun joka päivä saa kuulla jotain kivaa Voitosta ja Lillilstä! Ja yli päätänsä mitä sinä oikein teet! Miltä tuntuu kirjoittaa blogia eli olisko järkevää perustaa oma blogi? Kun haluaisin kuulla vähän että miltä blogia oikein tuntuu kirjoittaa. Sinä Tiia olet hirveän kaunis! Ja Pinja myös!<33 Itse seuraan kummankin teidän blogia ja odotan joka päivä innolla uutta postausta. Pystyykö teille vielä lähettää postia? Kun olisin kiinnostunut lähettämään teille postia? Mutta muuten hyvää kesän odotusta Sinulle,Pinjalle,Voitolle ja Lillille!<33

  VastaaPoista
 67. Ois kiva kuulla tälläsii esim. Voitosta ja Lillistä! Tai miksei teifän koirists ?

  VastaaPoista
 68. Ihana ja todella söpö pikku poni:333333 Mä haluun kans tollasen<3

  VastaaPoista
 69. Mun kamu käy joskus keskimäel, ja sano että noi shetut on hullui :D Ja muuten toi suitsisoppi, on mun tutun kauppa :DD

  VastaaPoista
 70. Oon muuten ehkä ratsastanu Iitalla!

  VastaaPoista
 71. Noissa kuvissa Lilli näyttää tavallista suuremmalta kun vertaa Iitaan. Mut sitten kun oli toi kuva missä oli Voittokin sitten Lilli näytti normaalilta :DD !

  VastaaPoista
 72. Tehkää toisistakin hevosista tämmöisiä postauksia. Ihana postaus :)

  VastaaPoista
 73. Oi kuinka ihana poni :3 Ois kiva kuulla Voiton ja Lillin tarina

  VastaaPoista
 74. Eiks toi Ilona oo Kauppilan Ilona?? Meinaa mun hoitoponi Konsta on Kauppilan Konsta ja niillä on sama isä ;)

  VastaaPoista
 75. Harmi vaan että nykyään iita ei ole enää keskimäessä:'( ainot muisto mitä iitaata jäi jäljelle on se ku olin ekoja kertoja keskimäessä nii ku rapsuteltiin niitä pikkuponeja nii iita puras mua polvesta mutta ei se sattunu melkein ollenkaa=D

  VastaaPoista
 76. Aaaatuuuuuu, Iiittaaaa, Iiiiiloooonaaa

  VastaaPoista

LUE NÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT!
♥ Blogin sivupalkista löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Sivupalkkia kannattaa muutenkin tutkailla sillä siellä on paljon hyödyllistä tietoa!
♥Voitosta löydät lisätietoja täältä, minusta täältä ja muista eläimistämme täältä.
♥ Ennen kuin toivot erikoispostauksia, voit käydä täältä katsomassa olemmeko jo toteuttaneet sen.
♥ Kuvaamme pääasiassa Canon 7D -kameralla sekä Olympus E-PM2 -kameralla. Canonissa objektiinä toimii Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM ja Olympuksessa Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8. Videot kuvaamme yleensä Olympuksella.
♥ Muokkaan videot nykysyin iMoviella ja kuvat sekä bannerit Adobe Lightroom 6:lla sekä Adobe Photoshop PremierilläKOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin. Design by FCD.