#114 Tuhma valkea poni kouluvalmennuksessa

torstai 23. kesäkuuta 2011

Moi! Eilen lähdettiinkin Korholaan Ellun koulutunnille. Tunti oli poikkeuksellisesti klo11.00, meitä oli tunnilla yksi minun ja Pinjan lisäksi. Ilma oli sateinen, joten mentiin maneesissa.

Aloitettiin normaalilla itsenäisellä alkuverkalla, joss Ellu kuitenkin korjasi meidän virheitä. Kevenneltiin ja tehtiin paljon voltteja. Heti alussa tuli sellanen fiilis, että ei olla Voiton kanssa tänään samalla aaltopituudella. Sitten ensimmäisenä tehtävä alettiin tekemään kolmi- ja nelikaarisia kiemurauria. Ne sujuivat ihan jees, ei mitenkään huonosti eikä nyt mitenkään hyvinkään.

Kiemuroiden jälkeen aloitimme pohkeenväistöt. Käännyttiin käynnissä jonkin verran ennen uraa ja väistettiin siitä sitten uralle. Heti uralla aloitettiin ravi ja tehtiin vastakkaisella pitkällä sivulla voltti ravissa. Seuraava väistö tultiinkiin ravissa ja uralle päästyä nostettiin laukka, laukattiin voltti, jonka jälkeen siirryttiin raviin. Sitten taas väistettiin ravissa jne.

Väistöt sujuivat ihan hyvin, varsinkiin vasempaan kierrokseen. Laukan pyörivyyden kanssa oli vähän ongelmia ja samoin nostot oikeaan kierrokseen olivat tänään minulle haastavia.

Lilli keksi sitten väistöjen aikana, että katsomopäädyssä on jotain järkyttävän pelottavaa. Eikä sinne kertakaikkiaan uskalla mennä! Lilli rupesi hyppimään pystyyn ja peruttelemaan. (ihan samaa kuin tiistaina maastossa, maastossa se on normia, mutta ei kyllä kentällä/maneesissa) Lilli meni lopulta sinne jotenkuten Voiton kanssa possujunassa. Mutta Pinjan oli silti vaikea ratsastaa, koska Lilli oli niin jännittynyt, eikä suostunut menemään sinne päätyyn.

Viimeinen tehtävä oli keskiympyrällä ravin työstämistä. Joka onnistui mielestäni erittäin huonosti, normaalisti Voitto on parhaimmillaan loppuraveissa ja kulkee helposti ja mielellään peräänannossa. Tänään se kuitenkin tuntui samalle kun alkuraveissa.. Aina ei vaan oo hyvä päivä :/

Ellu sitten nousi lopuksi Lillin kyytiin ja ratsasti sinne pelottavaan kulmaan (josta Lillile oli tainut tulla pieni pakkomielle; en mene muuten tuonne, en varmasti anna periksi vaikka eihän siellä enään ole mitään pelottavaa..). Poni pisti kunnolla vastaan Ellullekkin ja nousi ihan samalla tavalla pystyyn, kuin Pinjallakin. Pienen keskustelun jälkeen poni kuitenkin meni ihan mielellään sinne kulmaan. Ja rentoutui muutaman ympyrän päästä (:

Lähetä kommentti

LUE NÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT!
♥ Blogin sivupalkista löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Sivupalkkia kannattaa muutenkin tutkailla sillä siellä on paljon hyödyllistä tietoa!
♥Voitosta löydät lisätietoja täältä, minusta täältä ja muista eläimistämme täältä.
♥ Ennen kuin toivot erikoispostauksia, voit käydä täältä katsomassa olemmeko jo toteuttaneet sen.
♥ Kuvaamme pääasiassa Canon 7D -kameralla sekä Olympus E-PM2 -kameralla. Canonissa objektiinä toimii Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM ja Olympuksessa Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8. Videot kuvaamme yleensä Olympuksella.
♥ Muokkaan videot nykysyin iMoviella ja kuvat sekä bannerit Adobe Lightroom 6:lla sekä Adobe Photoshop PremierilläKOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin. Design by FCD.